10. MAJ  2000 Strana 10

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

o 933, Jaroslav Zabka 902.

"Becko ZP Sport potvrdilo aj v tomto stretnuti stupajucu vykonnost.

Jan Daucik

Futbalovy turnaj

Futbalovy oddiel Tauris RS usporiadal turnaj piatich rocnikov sportovych tried, na ktorom sa zucastnili aj chlapci 5.D zo Zakladnej skoly na Pionierskej 4. V konkurencii styroch druzstiev obsadili za Tauris RS a pred Revucou a Lucencom druhe miesto. Hralo sa na velkom ihrisku, co je pre tuto kategoriu nezvycajne. S pribudajucimi minutami sa pripravka A vyrovnala aj s tymto hendikepom a bola vyrovnanym superom spominanym ucastnikom.

Sipkarska liga

Vikend bol v znameni Mastra - stredne Slovensko. Tato sutaz bola zaroven kvalifikaciou na Majstrovstva Europy v Taliansku, ktore sa uskutocnia koncom maja. Z Brezna sa na nich zucastnia Peter Martin a Eva Sitarcikova. V sirsej nominacii su este Marika Medvedova, Iveta Mozerova a Miriam Fararikova. V Mastri za ucasti 45 muzov si prvenstvo odniesol Peter Holdos z Martina, druhy skoncil Dusan Rusnak z Revucej a treti Milan Majer z Brezna - vekom este junior. Z Breznanov skoncil na 7. mieste Peter Pocklan. Medzi zenami zvitazila Zuzana Raczova z Martina, druha skoncila Eva Kovacova a tretia Beata Kocisova, obe z Lucenca. Eva Sitarcikova z Brezna skoncila na 4. mieste. Medzi juniormi zvitazil Marcel Dolinsky pred Jozefom Vozarom a Zdenom Muckom z Martina.
Vysledky sutazi: Horehronska liga: 1. Rasto Radoc, 2. Jozef Radoc, 3. Stefan Fatun, o zajazd: 1. Peter Pocklan, 2. Milan Majer, 3. Pavol Urda, liga muzov: 1. Peter Martin, 2. Milan Kapusta, 3. Rasto Dudas, mladsi juniori: 1. Jakub Stugner, 2. Katka Lenhardtova, 3. Marian Vetrak, starsi juniori: 1. Milan Majer, 2. Palo Melicher, 3. Milos Nagy.

V sobotu 6. maja sa v Stop bare v Bacuchu uskutocni Horehronska liga.

Spod vysokej siete

Dva body delili Dubovu od titulu
Vojkebalisti SK Petrochema Dubova VTJ ziskali v rocniku 1999/2000 strieborne medaily. Rozhodli o tom az dalsie tri zapasy s Matadorom Puchov, v ktorych zvitazil na zapasy 3:2 a stal sa majstrom Slovenska. Stav serie zapasov bol 1:1 a v Dubovej sa pripravovala odveta. Vedelo sa, ze musia hrat minimalne dva zapasy.
V prvom stretnuti v stredu pred preplnenou halou zvitazili domaci zasluzene 3:1. Hraci Petrochemy mali v prvom sete dobry nastup, cely set viedli a nakoniec zvitazili 25:18. Po zmene stran si Puchov urobil naskok 4:0, 5:2, tento odstup si udrzal az do konca a stav bol vyrovnany 1:1. V tretom sete sa domaci spamatali, vyvinuli velky tlak, pestrou hrou, dobrymi blokmi nedali hostom sancu a zvitazili 25:12. Stvrty set bol obdobou tretieho a Petrochema tym zvysila stav serie zapasov na 2:1. Velmi dobry vykon podali vsetci hraci, vynikli vsak Valentik, Pavlik a Vavrek.
Vo stvrtok sa uz mohlo rozhodnut o majstrovi, ked svoju sancu nevyuzili hraci Petrochemy, ktori podlahli Puchovu 2:3 (18, -20, 18, -23, -10), a tak sa stav zapasov vyrovnal na 2:2. Sportova hala bola naplnena na prasknutie a samotne stretnutie sa zacalo asi s desatminutovym oneskorenim, lebo hostia protestovali, ze nebola splnena trojmetrova zona pre rozcvicovanie hracov, lebo tam boli divaci. Po vyrieseni tohto problemu sa stretnutie zacalo lepsie pre hosti, ktori viedli 2:3, avsak domaci vybornymi blokmi otocili na 9:3, 21.12, aby nakoniec zvitazili v style zo stredy. Druhy set sa stal zase koristou hosti, ktori si vytvorili az patbodovy naskok a tento si udrzali az do konca. Treti set zacali lepsie opat hostia, viedli az 3:0, avsak domaci spresnili hru, dostali sa do vedenia, ked naviac hostia zacali byt nervozni a dostali dve zlte karty (trener Stefko a Cajan). Stvrty set bol vyrovnany az do stavu 23:23, v tejto serii sa vyznamenali hraci Puchova, ktori vychytali v poli smece Moiseenka a vzapati to tvrdym smecom ukoncil Brano Pistovic. Len dva body delili Dubovu od titulu, nestalo sa. Piaty set lepsie rozohrali hostia, ktori sa od zaciatku ujali vedenia 4:0, strany sa menili za ich vedenia 8:6. Tento naskok si udrziavali, este ho zvysili a set vyhrali 15:10, tym aj cely zapas 3:2.
Rozhodnutie padlo v sobotu v Puchove, ked pred beznadejne preplnenou halou za ucasti aj dubovskych fanusikov, ktori boli fantasticki, zvitazili domaci 3:2 (25, -22, -25, 18, 12) a stali sa tak majstrami Slovenska, Stretnutie bolo vyrovnane, v prvom sete stastne vyhrali domaci 25:23. Druhy set sa stal koristou Dubovej, a tak stav bol 1:1. Hraci Dubovej sa skoncentrovali aj do tretieho setu, ktory vyhrali a ujali sa vedenia 2:1. Stvrty set zacal dobre Puchov, viedol postupne az 10:3 a set dotiahol do vitazneho konca. Rozhodujuci piaty set zacali dobre domaci a strany sa menili za stavu 8:5. Dubova vsak vyrovnala na 8:8, 11:11, vlastnymi chybami, ale aj pricinenim rozhodcu, ktory neuznal tec, kde namiesto 12:12 bolo 13:11. Puchovsku vitaznu seriu ukoncil poslednym smecom Cajan a na palubovke prepukli velke ovacie. Hraci Matadoru Puchov viac chceli, preto sa stali majstrami. Z hracov Dubovej slabo zahrali Moissenko a Valentik, ktori predtym byvali oporami druzstva, podobne ako nahravac Kardos.
Aj ked mozeme povazovat druhe miesto za uspech, predsa toto zlozenie druzstva malo na to, aby dosiahlo najvyssiu metu. Snad nabuduce.

Vladimir Urban


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT