10. MAJ 2000 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

  Nezistenym predmetom vylomil okenicu na rekreacnej chate v katastri Myta pod Dumbierom, vosiel dovnutra a potom kradol. Odniesol si farebny televizor Grundig a fritovaci hrniec Mulinex, cim majitelovi M. M. z Brezna sposobil skodu za 7000 korun. Tuto kradez vlamanim, ktora sa odohrala niekedy od 22. do 29. aprila, ma na svedomi zatial neznamy pachatel.

...

Elektricky motor z cirkulara, hriadel s remenicou, vypinac, kotucova pila, kompresor, ponorne cerpadlo, klince a kable - toto vsetko bezmala za 14 200 korun zmizlo od 24. do 30. aprila z hospodarskej budovy na Chlipnacke v Lome nad Rimavicou, ktora patri T. L. z Banskej Bystrice.

...

Breznianski policajti v uplynulych dnoch vypatrali pachatelku trestneho cinu sprenevery. Je nou L. I. z Valaskej, ktora si 15. marca vo videopozicovni Velan v Brezne pozicala desat videokaziet. Tieto v stanovenom termine nevratila a predala. Majitelke videopozicovne tak vznila skoda vo vyse 10 100 korun.

...

V roku 1996 K. M. z Brezna v lesnom poraste v Medvedove nasiel podomacky vyrobenu dlhu gulovu zbran, ktoru pouzival pri domacich zabijackach. Dopustil sa tym trestneho cinu nedovoleneho ozbrojovania, z coho ho usvedcili breznianski policajti. Zbran zaslali na expertizne skumanie, kde bolo zistene, ze je schopna strelby a podlieha povolovaciemu konaniu.

...

O stvrt na desat vecer 3. maja v Brezne na ceste II/529 doslo k havarii. Vodic Renaultu J. K. z Cierneho Balogu nevenoval dostatocnu pozornost vedeniu vozidla a zbehol do priekopy vedla cesty. Nastastie sa nikto nezranil, vodicovi zistili 2,67 promile alkoholu v dychu, za co prisiel o vodicsky preukaz.

Neprijemne prekvapenie cakalo 4. maja C. P. z Brezna, majitela rekreacnej chaty v doline Vagnar. Vlamal sa do nej totiz neznamy pachatel a ukradol radiomagnetofon First, 1,5 l alkoholickych napojov, tristvrte litra malinovej stavy a pat vrecuskovych polievok. Poskodil aj vchodove dvere v oblasti zamku, zamok dveri a zarubnu, cim majitelovi sposobil skodu dovedna za 6910 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Od oktobra do 7. maja v Hronci vykradli rekreacnu chalupu majitelky R. D. z Bratislavy. V lupe za 21 900 korun bol radiomagnetofon Philips, lyze Elan s viazanim Marker, lyziarky Kestinger, rucne naradie, sada hrncov, priborov, postelna bielizen a deka. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Od 26. aprila do 3. maja v katastri Brezna v Mlynnej z odvozneho miesta Brestova ktosi ukradol asi 36 kusov ihlicnatej vlakniny (objem 18 m2, dlzka 2 m rozneho priemeru). Lesom mesta Brezno, spol. s r. o., vznikla skoda za 17 460 korun.

...

V druhy majovy den od osmej do dvanastej hodiny dopravni policajti sa v specialnej kontrole zamerali na dodrziavanie prednosti vodicov chodcom a cyklistom na priechode. Okrem mensich priestupkov za chybajuce bezpecnostne pasy zaznamenali niekolko pripadov nedania prednosti, co riesili na mieste blokovymi pokutami. Stvrteho maja popoludni si na musku zobrali technicky stav a povinnu vybavu vozidiel. Za zly technicky stav ulozili 14 pokut v hodnote 4400 korun, v jednom pripade zistili pozitie alkoholu u vodica, zadrzali jedno motorove vozidlo pre nezrovnalosti vo vyrobnych cislach a sedem tabuliek s evidencnymi cislami.

...

Od druhej popoludni 27. aprila do rana nasledujuceho dna ktosi z objektu VMB, a. s., Mostaren Brezno ukradol dva zvaracie usmernovace typu ZU 315. Skodu sposobenu tejto firme vycislili na 12 000 korun.

Co sa udialo v tyzdni od 28. aprila do 5. maja

.

V piatok 28. aprila v Brezne na starom ihrisku pri Slovenke bola prepchata kanalizacia. Poziarnici ju uvolnili vysokym tlakom. V nedelu otvorili zabuchnute dvere bytu na Cernakovej ulici v Brezne a v Benusi pomocou Tatry 815 vytiahli havarovanu Skodu 120. Prveho a tretieho maja styrikrat hasili vypalovanu suchu travu a to v Ciernom Balogu, na Mazornikove, Vrchdolinke a v Laznej. V stredu ich obyvatelia privolali na Krculovu ulicu v Brezne, kde suseda neotvarala dvere. Nakoniec zasahovat nemuseli, prisla otvorit, bola po operacii. Vo stvrtok ich opat volali otvarat byt na Krculovej ulici, tentokrat majitel stratil kluce. Byt otvorili pomocou vysokozdviznej plosiny. Jednotka z Pohorelej hasila poziar v Sumiaci. Rano 5. maja vapexom likvidovali rozliaty olej na Ulici CSA v Brezne.

 

154.jpg (4764 bytes).

Toyotu Corollu s poruchou elektriky odtahovali do Ziaru nad Hronom a Renault s pokazenym zapalovanim do Podbrezovej - to je statistika odtahov cestnych zachranarov. Na cestach poskytovali trikrat technicku pomoc. V chatovej oblasti v Krpacove opravili chladic na Opli Vectra, v Predajnej klinovy remen na Felicii a v Helpe opravili rozdelovac na Skode 105.

 

155.jpg (4763 bytes) Uplynuly tyzden bol celkom pokojny. Sanitka RZP vystartovala dovedna 17-krat, z toho k nahlym prihodam srdca a obehu 8-krat, po 2-krat k mozgovym a k urazom, 3-krat k inym, raz k plucnej prihode a jedenkrat lekari konstatovali uz len smrt. V stredu 3. maja vo vecernych hodinach o osmej zachranari poskytli prvu pomoc muzovi z Jasenia, ktoreho uhryzol pes. Po prevoze ho osetrili v urazovej ambulancii breznianskej nemocnice a podali mu antiserum.

 

hs.jpg (5636 bytes)

V poslednu aprilovu sobotu sa na Kamennej chate uskutocnila rozlucka so snehom. Jej sucastou boli verejne lyziarske preteky dospelych, niektori lyzovali aj v maskach. Slavnost ukoncili veselicou, na ktorej hrala skupina Sherpa band z Vysokych Tatier. Aj napriek kludnejsiemu obdobiu ich v nedelu uz opat cakali povinnosti. Osetrili turistu, ktory pri schadzani z Chopku utrpel pomliazdenie stehenneho svalu.

 

Uzreli svetlo sveta image

Peter Kaderiak z Valaskej, Gabriel Knaze z Brezna, Sara Zubakova z Brezna, Michaela Kovalcikova z Cierneho Balogu.

 

Opustili nas_image

Frantisek Ocel (45) z Polomky, Irma Gresova (85) z Bacucha, Jan Belko (54) z Cierneho Balogu, Maria Melicherova (83) z Brezna, Pavel Auxt (39) z Cierneho Balogu, MUDr. Jan Zubal (53) z Brezna, Maria Svosova (76) z Helpy, Olga Sarikova (43) z Myta, Rudolf Horvath (72) z Polomky, Jozef Kaduk (68) z Valaskej, Jozef Vaculciak (64) zo Sihly, Maria Auxtova (51) z Brezna, Antonia Kupcova (90) z Cierneho Balogu - Dobroce.

Spomienky

Dna 4. maja uplynulo pat rokov odvtedy, co nas opustila nasa draha manzelka, mama a stara mama

Ruzena Trajtelova z Brezna.

Dakujeme vsetkym, ktori na nu spolu s nami s laskou a uctou spominaju.

Smutiaca rodina

...

Aj ked si uz pat rokov jasnou hviezdou v nebi, mamka draha, my snazime sa ostat taki, akych si nas vychovala. Ty len spis, mami, ale v nasich srdciach si tu s nami.

Dna 9. maja uplynie pat rokov odvtedy, co nas bolestne opustila mama, stara a prastara mama

Anna Pobisova z Brezna.

S laskou spominaju dcery a syn s rodinami.

...

Dna 10. maja uplynu dva roky odvtedy, co nas opustila mama a stara mama

Maria Vajcikova z Brezna.

S laskou spomina vnuk Igorko s mamou, manzel, dcera Lenka, syn Igor a rodina Krahulcova.

...

Dakujeme ti tu nad hrobom, v srdciach mame velky zial, s tebou leti nase zbohom az k nebeskym vysinam.

Dna 12. maja si pripomenieme prve vyrocie umrtia

Frantiska Horaka z Bacucha.

Spomina manzelka, dcery s manzelmi a vnucata Magdalenka, Matko a Minko.

...

Uz len kyticku kvetov, nas drahy, na hrob ti mozeme dat, s uctou a laskou na teba spominat.

Dna 12. maja uplynu tri roky odvtedy, co nas nahle opustil

Robert Spisiak z Brezna.

S laskou spomina manzelka, dcera s rodinou, syn s rodinou, vnucata a pravnucata.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

Kto zije v srdciach tych, ktorych opustil, ten nezomrel a navzdy ostane v nasich srdciach.

Dna 13. maja uplynu dva roky odvtedy, co nas nahle opustil nas syn, otec, brat a svagor

Roman Roncak z Brezna.

Si stale medzi nami...

S laskou spominaju rodicia, syncek a dcerka, sestra a brat s rodinou.


BARAN

Dostanete priaznivu spravu, na ktoru ste uz dost dlho cakali a na jej zaklade ponuku na spolupracu. Reagujte rozvazne, mozete sa opierat aj o nazor vasho partnera.

BYK
Tentoraz k uspechom nepotrebujete ani radu, ani pomoc. Bez tazkosti najdete najvhodnejsie a najucelnejsie riesenie. Snazte sa, aby sa vam to iste podarilo aj v laske.

BLIZENCI
Majte ustavicne na mysli, ze nic na svete nie je take dolezite, aby ste za to obetovali svoje zdravie. Nerobte si iluzie o tom, ze vasa bezhranicna obetavost bude docenena.

RAK
Ak niekoho uprimne potesite, neocakavajte automaticky vdacnost. Ta mozno pride prave vtedy, ked ju nebudete registrovat. Niekto vas velmi podozrivo sleduje.

LEV
Pravidelne vas zahrnaju, ba az pretazuju novymi ulohami, uz mate toho plne zuby. Tento moment ochudobnuje vasu iniciativu. Snazte sa svoje ulohy chapat osobne a poctivo.

PANNA
Pustili ste sa do novej cinnosti, ale nemate dost trpezlivosti, aby ste prekonali zaciatocne tazkosti. Ale nevzdavajte sa, lebo stratite tazko nadobudnutu doveru.

VAHY
Neprajnici sa chystaju zneuzit vasu velkorysost, co moze znamenat aj materialne ohrozenie. Mozete sa vsak spoliehat na informacie i konkretnu pomoc spolahlivych priatelov.

SKORPION
Napatu a vcelku neprijemnu situaciu zvladnete pomocou humoru a vyhnete sa nedorozumeniam. Cez vikend vas caka stretnutie, na ktorom sa dozviete vela zaujimavosti.

STRELEC
V jednej sledovanej zalezitosti nastanu zmeny a za novej situacie pripustite aj to, co ste predtym odmietli. Potesi vas dobra sprava, nereagujte velmi unahlene.

KOZOROZEC
Pokial ide o vas zdravotny stav, mozete byt spokojni. Z toho vsak nevyplyva, ze sa mate vzdat telocviku, plavania a turistickych vyletov. Prekonajte svoju obcasnu lenivost.

VODNAR
Vasa autorita zo dna na den rastie vdaka vasej usilovnosti a odbornej pripravenosti. Cakaju vas prejavy sympatie a priazne zo strany opacneho pohlavia. Budte opatrni.

RYBY
Ocitnete sa v situacii, ktora vyzaduje chladnu hlavu. Ak nepodlahnete emociam, dostanete sa zo vsetkych komplikacii bez ujmy. Dostanete peniaze.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT