10. MAJ  2000 Strana 11

STRANA:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Vikendove futbalove zrkadlo

II. liga
27. kolo 6. maja
Podbrezova - Spisska Nova Ves 3:0 (0:0), goly: Pelegrin 2, Gajan, rozh. Udvardy, 1700 div.
Zapas dvoch rozdielnych polcasov. Podbrezova v druhom polcase uz hrala svoju typicku natlakovu hru. Pekne dva goly Pelegrina a gol Gajana okorenili zapas.

Jan Karas

Bardejov - Slovan B 3:1, SKP Devin - Stropkov 1:0, Inter B - Levice 0:1, Lokomotiva - Ziar nad Hronom 1:6, Piestany - Novaky 0:1, Puchov - Senica 5:0, Sala - N. Zamky 1:0.

III. liga
22. kolo 7. maja
Bela - Dubova 0:3 (0:3), goly: Hurik 2, Pavlik, rozh. Krahulec, 100 div.

Hostia v priebehu celeho stretnutia boli lepsim muzstvom a nebyt streleckej smoly, mohli vyhrat vyraznejsim rozdielom.

Jan Chamko

Namestovo - Kremnicka 1:1, Zilina B-Strazov - K. Lieskovec 1:4, Martin - L. Mikulas 1:0, Selce - Cadca 0:2, Istebne - Lucenec 1:0, Bytca - Tornala 2:2, Rudina - Revuca 1:0.

IV. liga sk. Juh
20. kolo 7. maja
Brezno - Velky Krtis 2:2 (2:0), goly domacich. Svoboda, Kovacik, rozh. Ihring, 80 div.

V zapase pomerne dobrej urovne sa muzstva rozisli po remize. Domaci nastupili proti lepsiemu superovi s odhodlanim zvitazit, co sa im takmer podarilo. Uz v 12. minute dostal prihravku Svoboda, obisiel vsetko co mu stalo v ceste a vsietil. V 43. minute Kovacik z dvadsiatich metrov prekvapil prudkou strelou a bolo 2:0. Po zmene stran sa obraz hry nezmenil, utoky sa striedali na oboch stranach a bolo len otazkou casu, kde padne gol. V 50. minute Kupcovu jedovatu strelu vyrazil Holub na roh. V 70. minute Svoboda nastrelil tyc. Od 75. minuty zacali domaci hrat o udrzanie vysledku, co sa im nepodarilo a zbytocne si skomplikovali zivot na ihrisku. V 80. minute z pravej strany prudko vystrelil kriznu strelu Szabo a Radovic bol bezmocny. V 85. minute tvrdu Resutikovu strelu so stastim vyrazil Holub na roh. V 88. minute mohol Budovec zvysit, ale na patke zle trafil loptu. V 89. minute Malus vykopol loptu z brankovej ciary. V 90. minute Kupec rukou vyrazil loptu smerujucu do brany. Dostal cervenu a Holub jedenastmetrovy pokutovy kop bezpecne premenil. Hostia posobili kompaktnejsim celkom, vedeli co hraju a napokon sa tesili z vydolovaneho bodu. Domaci zbytocne stratili dva body, ktore im v konecnom uctovani mozu chybat, vdaka nerozumnej hre v zavere zapasu, ked vitazstvo uz mali takmer iste, ale zabudli, ze zapas sa hra do posledneho hvizdu rozhodcu.

Tibor Gilla

Zvolen - Kremnica 0:0, Hrochot - Tisovec 1:0, L. Vieska - Kalinovo 2:5, Dukla B. B. B - Tomasovce 2:0, N. Bana - Filakovo 6:0, Rakytovce - Hrinova 6:1.

V. liga sk. C
20. kolo 7. maja
Podbrezova B-Valaska - Sliac 1:1 (0:1), gol domacich: Pisoja, rozh. Toth, 250 div.

Kto ocakaval hladke vitazstvo domacich nad poslednym muzstvom sutaze, bol velmi sklamany hrou domaceho muzstva. Sice preukazuje vysoke technicke schopnosti, ale chybalo mu bojovne srdce a kolektivnejsi pristup ku hre. Muzstvo Sliaca dobrou obrannou hrou a rychlym startom na loptu marilo domacim dostat sa do dobrych golovych prilezitosti. V 7. a 15. minute Pancik spoza sestnastky dvakrat ohrozuje branu hosti. V 16. minute z prveho protiutoku po hrubej chybe domacich obrancov i vahajuceho brankara utocnik hostujuceho muzstva Vojtek hlavickou ziskava hostom vedenie 1:0. Domace muzstvo v poli malo prevahu, ale strelecky sa nepresadilo. Hostia do konca polcasu este dvakrat nebezpecne vystrelili na domacu branu. Aj v druhom polcase v poli malo vyraznu prevahu domace muzstvo, no zdlhave rozohravanie a vozenie lopty vyhovovalo hostom na vcasne obranne zasahy. V 70. minute stretnutia domaci vyrovnali peknou hlavickou Pisoju. V zavere zapasu v 88. minute pomohla hostom zrd. Stretnutie po najslabsom jarnom vykone muzstva skoncilo nelichotivym vysledkom pre domacich 1:1.

Juraj Cibula

C. Balog - Poniky 1:0 (0:0), gol: M. Melicher, rozh. Benco, 450 div.

Poniky v prvych jarnych zapasoch uspesne zbierali prepotrebne body a aj preto sa domaci snazili hrat zo zabezpecnej obrany a aktivnou kombinacnou hrou diktovat tempo hry. Tento zamer sa im vzdy nedarilo plnit a v zapase boli hluche miesta, ale aj pekne futbalove okamihy. Domaci v prvom polcase nevyuzili niekolko dobrych prilezitosti a hlavne sance Belka si gol pytali. S pribudajucimi minutami narastala nervozita v domacom muzstve a klud nepriniesol streleny gol. Snahu domacim hracom nemozno upriet, chceli druhym golom poistit vysledok, to sa im uz nepodarilo a v nastavenom case Poniky strelou do tyce pohrozili.

Dusan Potkany

Predajna - Sasova 1:0 (1:0), gol: Stacho, rozh. Poliak, 200 div.

Prvy polcas mal vyrovnany priebeh. V jeho uvode mali moznost skorovat hostia, v zavere polcasu sa zacali presadzovat domaci a strely Stacha, Zrubaka a hlavicku Dunajskeho zneskodnil brankar hosti. Jediny gol stretnutia padol v 41. minute, ked po Zivorovej prihravke zbehol Figlus po pravej strane a jeho center zakoncil golovou strelou Stacho. V druhom polcase domaci vystupnovali svoj vykon, prevysovali svojho supera a po peknych kombinaciach sa vo vylozenych golovych prilezitostiach ocitli Figlus, Stacho, Gondas a opat Figlus. Hosti vsak podrzal brankar Obona, rovnako ako pri dalsich golovych situaciach domacich. Domaci nakoniec mohli doplatit na to, ze nepridali dalsie goly, lebo hostia v zavere stretnutia nastrelili po priamom kope zrd a uz v nastavenom case im daroval rozhodca pokutovy kop, ktory vsak brankar Lassak vyrazil a podrzal tak svoje muzstvo. V dobrom stretnuti mohli domaci zvitazit vyraznym rozdielom, nakoniec vsak boli spokojni aj s dosiahnutym vysledkom.

Ing. Jun Bulla

Hlinik - Brusno 4:0, Priechod - Radvan 1:4, D. Hamre - Detva 3:1.

I. trieda
Dohravky

16. kolo 6. maja
Malachov - Bravacovo 2:0 (2:0), rozh. Sitarcik st., 70 div.

Hraci Bravacova hlavne v prvom polcase podali velmi slaby vykon, co domaci vyuzili a zvitazili.

Miroslav Sperka

Helpa - Rakytovce B 1:2 (1:0), gol domacich: Belan, rozh. Kalina, 75 div.

Domaci v prvom polcase zatlacili hosti na svoju polovicu, vytvorili si styri ciste golove prilezitosti, ale premenili bohuzial iba jednu. V druhom polcase, ked domacim ubudali sily, hostia z ojedinelejsich sanci strhli vitazstvo na svoju stranu.

Jozef Klimko

Balaze - Osrblie 4:2 (1:2), goly hosti: Danove, Harvan, rozh. Debnar, 50 div.

V dohravanom stretnuti zacali obidve muzstva na plne obratky. V druhom polcase vylucil rozhodca hraca hosti, co sa odzrkadlilo aj na ich vykone.

Emil Trnik

P. C. Balog - Podkonice 4:2 (0:0), goly domacich: Kavalcik, Zeleny, Tazky, Hros, rozh. Gudza, 110 div.

V sobotu sa hral v prvom polcase slabsi futbal, muzstva toho vela neukazali. Naopak v druhom polcase to bolo lepsie, padlo sest golov a za zmienku stoji len druhy gol hosti, ktory moze kandidovat za gol mesiaca.

Ivan Belko

Kraliky - Badin 6:1, Jakub - Sl. Lupca 2:1.

20. kolo 8. maja
Bravacovo - Osrblie 4:0 - nedohrane.
Rozhodca po prvom polcase pre nepriaznive pocasie a teren ukoncil stretnutie.

Miroslav Sperka

Helpa - Podkonice 2:1 (1:1), goly domacich: Belan, Durica, Martin, rozh. Vanik, 50 div.
Domaci mali opat prevahu, ale na strelenie golu potrebuju vela sanci.

Jozef Klimko

Myto - Sl. Lupca 1:1 (1:1), gol domacich: Botos, rozh. Daxner, 110 div.
Za idealneho pocasia videli divaci priemerne stretnutie s golovymi prilezitostami na obidvoch stranach. Remiza je zasluzena.

Kraliky - P. C. Balog 1:1 (1:0), gol hosti: Sarvas, rozh. Sedliak, 70 div.
V suboji poprednych muzstiev boli domaci aktivnejsi v prvom polcase, ked vsietili gol. Hostia v druhom poclase ovladli hru, vyrovnali, ale vitazny gol z mnozstva sanci uz nedali a odchadzali nespokojni, lebo mali na vitazstvo. Inak bol to dobry vykon, ktory sa musel divakom pacit.

Ivan Belko

Malachov - Rakytovce 0:1, Balaze - Jakub 6:2, Salkova - Badin 1:2.

II. trieda sk. A
Dohravka

16. kolo 6. maja
St. Hory - Nemecka 7:3 (3:2), goly hosti: P. Srot, M. Sojak, Kobzos, rozh. Malcek, 80 div.

Nemecka zacala slubne a uz asi v 5. minute vyhravala 2:0. Domacim sa este do polcasu podarilo otocit skore v ich prospech. V druhom polcase Nemecka nehrala tak zle, ako hovori vysledok, ale domacim prialo futbalove stastie.

Vladimir Pejko

20. kolo 8. maja
Nemecka - Tajov 4:1 (2:0), goly domacich: L. Jablonsky 3, M. Sojak, rozh. Dolog, 100 div.
Za idealneho futbaloveho pocasia predviedli obe muzstva solidny vykon. Golove sance boli na oboch stranach, domaci ich mali o nieco viac a zasluhou dobrej streleckej pohotovosti Jablonskeho vyhravali 3:0, stvrty gol pridal M. Sojak. Hostom sa podarilo upravit vysledok za stavu 4:0. Do ramca stretnutia dobre zapadla aj rozhodcovska dvojica.

Vladimir Pejko

II. trieda sk. B
Dohravky

16. kolo 6. maja
Jasenie - Pohorela 5:0 (1:0), goly: M. Weisenbacher 2, J. Weisenbacher, Kovacik, Kochan, ZK: 0 - Garec, rozh. Direr, 60 div.

V zapase slusnej urovne rozhodli domaci o svojom vyraznom vitazstve az v zavere zapasu.

Milan Strecok

Polomka - Sihla 1:1 (1:1), goly: F. Kohut - Uradnik, rozh. Dolog, 70 div.
V prvom polcase bol zapas vyrovnany, v druhom domaci zatlacili supera na jeho polovicu, ale nenasli recept na strelenie vitazneho golu.

Roman Kohut

Hronec - P. Polhora 3:1 (3:0), goly: Malcek 2, Gromus 4 - M. Medved, rozh. Turna, 50 div.
Zaciatok zapasu domacich vysiel nad ocakavanie. V druhom polcase hostia boli lepsi, co zariadil ich najlepsi hrac Lubomir Krupa.

Jozef Zahurak

Zavadka - H. Lehota 0:3 (0:1), goly: Belko, Skladany, Strba, 50 div.
Hostia boli fyzicky lepsi, domaci im nestacili.

Benus - D. Lehota 0:2 (0:1), goly: Zahradnicek, Babic, rozh. Horny, 50 div.
Technicky hrajuci hostia na dobre pripravenom ihrisku jasne dominovali v prvom polcase, ked predviedli niekolko peknych akcii, no s nepresnym zakoncenim. V druhom polcase pridali na bojovnosti aj domaci, a tak sa hra v poli vyrovnala. Bezzuby utok domacich opat nic nevymyslel, hraci Benusa prehrali i dalsie stretnutie na domacom ihrisku.

K. Kosik

20. kolo 8. maja
Jasenie - P. Polhora 1:0 (0:0), gol: J. Weisenbacher, ZK: 0 - Vajs, rozh. P. Turna, 60 div.

Obidve muzstva svojou aktivnou hrou drzali pritomnych divakov v napati az do konca zapasu. Domaci mali viac z hry, ale premenit sance sa im nepodarilo. Ked v 85. minute hostia zahodili vylozenu golovu prilezitost, prisiel najkrajsi okamih zapasu, ked prudky Cizmarov center poslal J. Weisenbacher hlavou nekompromisne do siete hosti. Obom muzstvam patri pochvala za korektnu hru a rozhodcovskej trojici za bezchybny vykon.

Milan Strecok

Hronec - D. Lehota 0:0, rozh. Gromus,100 div.
V slagri kola neprisiel ani jeden delegovany rozhodca. Hroncu sa to stalo uz po druhykrat, a tak sa zrebovalo. Vyhrali domaci - piskal hrac z pola, ktory to celkom obstojne zvladol. Bol to zapas s mnozstvom zahodenych sanci. Co zahodili hostia, to ich moze len mrziet.

Jozef Zahurak

Sihla - Telgart 2:3 (1:0), goly: Slaninka 2 - Kochan, Citterberg, J. Vrbiar, rozh. Sico, 50 div.
Domaci v prvom polcase mali prevahu, co bolo potvrdene aj vysledkom 1:0. Uz vyhraty zapas nakoniec prehrali v poslednych desiatich minutach lacnymi superovymi golmi.

Vojtech Ilcik

Polomka - H. Lehota 0:2 (0:2), goly: Demian, Strba, rozh. Zeman, 40 div.
Zapas zacali lepsie hostia, ktori sa po dvoch hrubych chybach v domacej obrane ujali vedenia 2:0. Domaci v druhom polcase zrychlili pohyb, boli aktivnejsi, ale nepresnou hrou v utoku neprekonali hostujucu obranu, a tak H. Lehota zasluzene vyhrala.

Roman Kohut

Sumiac - Benus 2:0 (1:0), goly: Voletz, Durco, rozh. Sitarcik, 40 div.
Hraci Sumiaca nastupovali na zapas s velkou tuzbou ziskat tri body. Nasvedcoval tomu aj prvy polcas, v ktorom mali domaci uzemnu prevahu, no prebiehali sa v zahadzovani golovych prilezitosti, az na 20. minutu, v ktorej Voletz po individualnej akcii vsietil veduci gol. Druhy polcas zacali aktivnejsie hostia a domacim akoby nervozita zvazovala nohy. Po prestriedani hracov sa sice hra trochu ozivila, no v 80. minute domaci zahodili pokutovy kop. Aj napriek takemuto priebehu zapasu sa v 85. minute podarilo domacim peknym golom Durca z priameho kopu poistit vitazstvo.

Jaroslav Fujka

Zavadka - Michalova 0:5 (0:1), goly: Podmanicky 2, Vlcek (z 11-tky), Bercik, Trnavsky, rozh. Zeman, 30 div.
Bol to nestastny zapas, na konci prveho polcasu mohli domaci skorovat, ale sancu nevyuzili. Hostia davali goly z protiutokov.

 


STRANA:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT