23. MAJ 2000 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

   Porusovania domovej slobody sa dopustil 56-rocny M. M. z Valaskej. V Piesku 14. maja totiz o siedmej vecer rozobral pletivo plota, vnikol na pozemok B. J. a vyhrazal sa mu zburanim hospodarskej budovy. Privolana policajna hliadka vytrznika na mieste zadrzala.

...

O pol osmej rano 15. maja Obvodnemu oddeleniu PZ Podbrezova clen zavodnej policie Zeleziarni a. s. Podbrezova T. J. z Brezna oznamil, ze vo vagone so zeleznym srotom nasli styri delostrelecke granaty. Pyrotechnik Krajskeho expertizneho ustavu PZ z Banskej Bystrice zistil, ze ide o delostrelecke granaty kalibru 85 mm z druhej svetovej vojny, v troch pripadoch bez trhaviny, vhodne na spracovanie ako zelezny srot. V jednom pripade bol granat s trhavinou, a preto ho zobral na zneskodnenie. Eviduje OO PZ Podbrezova.

...

Od popoludnia 12. maja do siestej hodiny rano 15. maja neznamy pachatel bez pouzitia nasilia z kancelarie Stredneho odborneho ucilista hutnickeho v Lopeji odcudzil pocitacovu zostavu Pentium 233 MMX s monitorom a tlaciaren Epson Stylus Color 800. Kradezou sposobil ucilistu skodu za 38 200 korun. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Vecer o deviatej 15. maja M. I. z Brezna oznamila Obvodnemu oddeleniu PZ v Brezne, ze jej 83-rocna matka R. M. nevychadza z bytu na Krculovej ulici. Pretoze bol byt zamknuty zvnutra, museli ho otvorit poziarnici. Zenu nasli mrtvu vo vani. Privolany lekar konstatoval smrt utopenim bez zavinenia inej osoby a nariadil pitvu.

...

Na ceste prvej triedy v Helpe desat minut pred siestou rano zamestnanec lesneho zavodu v Benusi P. J. s lesnym kolesovym traktorom pri vchadzami na hlavnu cestu nedal prednost autobusu Carosa, za volantom ktoreho sedel T. J. z Helpy. Nasledkom toho autobus narazil do radlice traktora, nastastie bez nasledkov na zdravi ucastnikov nehody. Odniesol si to autobus Lesnej spravy Liptovsky Mikulas, na ktorom je skoda za 20 000 korun.

Dvadsat minut po trinastej hodine 16. maja v drevarni pri rodinnom dome v Pohronskej Polhore nasiel P. V. svojho suseda 41-rocneho P. P. lezat na zemi bez znamok zivota. Zrejme ho po pade na elektricke kable usmrtil elektricky prud. Nepodarilo sa mu ho vsak ozivit. Privolany lekar uz len konstatoval smrt a nariadil pitvu.

...

Sestnasteho maja dopravni policajti uskutocnili v Benusi a v Polomke dopravnu akciu zameranu na meranie rychlosti. Za prekrocenie rychlosti na tomto useku ulozili pokuty dovedna za 14 500 korun.

...

Samovrazdu obesenim v spolocnych priestoroch na prizemi paneloveho domu v Brezne spachal 18-rocny F. T. Stalo sa to 17. maja niekedy od 18.20 do 19.15 hodiny, co policii ihned oznamila F. B. z Brezna. V case nalezu uz mlady muz nejavil znamky zivota. Privolany lekar konstatoval smrt zadusenim bez zavinenia cudzej osoby a nariadil patalogicko-anatomicku pitvu. Pricina samovrazdy nie je znama. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Sedem zavesnych elektrickych radiatorov, elektricky sporak Mora, kuchynska linka zo smrekoveho masivu, vodovodna bateria s ohrievcaom vody, lavica a jedalensky stol, antikorova suprava riadu, pribory, kezenkove dvoj- a trojkreslo, liatinove dvierka z krbu, elektricka vrtacka, pilka Black decker, magnetofon Meco sonic, rozne lyziarske oblecenie, dve kovove dvojkresla, drevena dvoj- a jednopostel - takyto lup bezmala za 140 000 korun si odniesol neznamy pachatel z chaty v Krpacove. Jej majitel S. M. z Bratislavy ohlasil kradez vlamanim 18. maja podvecer. Vysetruje OUV PZ Brezno.

...

Pred chatou Poniklec v katastri Hronca sa 18. maja stala kuriozna nehoda. Vodic S. F. z Valaskej zaparkoval v garazi Seat patriaci Slovenskemu odborovemu zvazu pracovnikov sluzieb, ale zabudol ho zabezpecit proti pohybu. Auto samovolne vyslo z nezamknutej garaze dolu svahom a narazilo do skaly (skoda za 10 000 korun).

 

Co sa udialo v tyzdni od 12. do 19. maja

.V sobotu po dopravnej nehode na ceste smerom na Tale unikla ropa a ropne produkty, ktore poziarnici odstranovali vapexom. Pravdepodobne od zalozeneho ohna vznikol poziar v Hroncianskej doline v Ciernom Balogu, pri haseni pomahali aj zamestnanci Lesnej spravy Kram. Do tejto doliny sa poziarnici vracali kazdy den, pretoze sucho pomahalo podzemnemu sireniu ohna. V nedelu dvakrat vysokym tlakom hasili kontajnery v Brezne. Policii 15. maja asistovali pri otvarani bytu na Krculovej ulici, v ktorom bola majitelka uz mrtva. V utorok v Benusi zaistili proti prevrateniu havarovanu Aviu, na vytiahnutie privolali autozeriav. V Helpe cistili vozovku a riadili premavku po zrazke lesneho traktora a autobusu. Pomocou specialneho naradia otvorili 17. maja zabuchnute dvere bytu na Nalepkovej ulici v Brezne a skontrolovali schodiste na Ulici 9. maja odkial im hlasili zadymenie. Sposobil ho zrejme skrat na elektrickych zvoncoch. Vo stvrtok absolvovali jeden zbytocny vyjazd do Cierneho Balogu a otvarali byt s poskodenym zamkom na Razusovej ulici v Brezne.

 

154.jpg (4764 bytes).Motoristi v tomto tyzdni vyuzili pomoc servisneho strediska v Lopeji sestkrat. Z Brezna do Banskej Bystrice odtahovali Daewoo so zhorenou elektrikou. V Slovenskej Lupci mal Ford Escort roztrhnuty rozvodovy remen. Na ceste v Lopeji opravili hlavu rozdelovaca na Lade 1500 a v Myte pod Dumbierom elektriku na Formane. V Brezne pomohli pri prekladani rezervy na Avii. Dalsiu pomoc poskytli vodicovi v Podbrezovej, ktoremu opravili zamok na dverach Felicie.

 

155.jpg (4763 bytes)

Sanitka RZP vystartovala dovedna 27-krat, z toho po 3-krat k nahlym prihodam srdca a obehu a k mozgovym, po raze k brusnej, dychacej, gynekologickej prihode a k otrave, po 4-krat k urazom a k inym, po 2-krat k umrtiam a neuspesnym resuscitaciam a piatich pacientov previezla do Banskej Bystrice. V stredu 17. maja vo vecernych hodinach asi o pol osmej boli zachranari privolani do domu v Brezne, kde mlady osemnastrocny muz spachal samovrazdu. Po prichode uz len skonstatovali smrt obesenim. Lekari vzhladom na zmenu pocasia predpovedaju zhorsenie zdravotneho stavu u pacientov, ktori sa liecia na srdce a vysoky tlak.

 

hs.jpg (5636 bytes) V horach panuje medzisezona, co znamena, ze je tu aj menej navstevnikov. Clenovia Horskej sluzby nemuseli zasahovat pri ziadnom zraneni ani uraze. Venuju sa teraz uprave a udrzbe chodnikov a smeroveho znacenia.

 

Uzreli svetlo sveta image

Diana Lihanova zo Zavadky nad Hronom, Patricia Puskova z Polomky, Filip Betka z Cierneho Balogu, Roman Pokos z Brezna, Jakub Strmen z Brezna, Simona Pustajova z Telgartu, Lea Medvedova z Cierneho Balogu.

 

Opustili nas_image

Rudolf Horvath (73) z Polomky, Jolana Katrencikova (71) z Brezna, Milan Michalik (68) z Brezna, Stefan Fasko (65) z Filipova, Peter Peniak (41) z Pohronskej Polhory, Maria Ridzonova (84) z Brezna, Tomas Filip z Brezna (18), JUDr. Peter Turcan (58) z Brezna, Pavol Tazky (61) z Cierneho Balogu - Komova, Margita Kvoriakova (59) zo Zavadky nad Hronom, Ludmila Majerova (75) z Valaskej, Anton Sestak (57) z Podbrezovej, Pavol Nosko (64) zo Zavadky nad Hronom.

Spomienky

Len ten, kto stratil koho mal rad, pochopi, co je bolest a zial.

Dna 11. maja uplynulo desat rokov odvtedy, co nas necakane opustil

Jozef Pohorelec z Michalovej.

Spominaju manzelka, synovia, dcery a vnucata.

...

Cas plynie, bolest stale trapi, ale teba mi uz nikto nevrati. Len slzy v ociach, v srdci zial, co drahe som mala, to mi osud vzal.

Dna 16. maja sme si pripomenuli smutne piate vyrocie umrtia

Juliusa Kirdaja z Brezna.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

Manzelka Maria, synovia Peter a Marek s rodinami.

...

Kyticu kvetov na hrob davame, v modlitbach s uctou a laskou na teba spominame.

Dna 15. maja uplynul rok odvtedy, co nas navzdy opustil syn, otec a starky

Marian Kurajda z Brezna.

S laskou spominaju mama a tri dcery s rodinami.

...

Dakujeme ti tu nad hrobom, v srdciach mame velky zial, s tebou leti nase zbohom az k nebeskym vysinam.

Dna 20. maja sme si pripomenuli sieste vyrocie umrtia

Dezidera Nemcoka z Bravacova.

S laskou a uctou spominaju manzelka, dcery s manzelmi, synovia, vnucata a ostatna smutiaca rodina.

...

Mala som vas vsetkych rada a chcela som este zit, ale prisla ta chvila, ked som vas musela opustit. Neplacte, nechajte ma tisko spat, co mi bolo sudene, muselo sa stat.

Dna 23. maja uplynie rok odvtedy, co nas navzdy opustila

Maria Hriancikova z Dolnej Lehoty.

S laskou spominaju dcera Viera s manzelom, vnuk Ivo s manzelkou a pravnuk Tomasko.

Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.

...

Mal som vas rad a chcel som este zit, ale prisla ta chvila, ked musel som vas opustit. Cas plynie, bolest stale trapi, ale teba nam uz nik nevrati. Len slzy v ociach, v srdci zial, co drahe sme mali, to nam osud vzal.

Dna 23. maja uplynie rok odvtedy, co nas navzdy opustil

Vladimir Varga z Valkovne,

ktory tragicky zahynul vo veku dvadsatdva rokov.

S bolestou v srdci spominaju mama, otec, bratia a sestra s rodinami a starka.


BARAN

Chcete mat vsetko a hned. Samozrejme to jednoducho nejde. Ste potom sklamani a rozcarovani. Budte radi, ze mate tolerantneho partnera, ktory vas vo vsetkom chape.

BYK
Opat mate chut prisposobovat sa a vyhoviet zalubam a poziadavkam svojich najmilsich. Nepotlacajte vsak ani vlastne pocity a napady. Niekomu na tom zalezi.

BLIZENCI
Je prijemne rocne obdobie, aj vasa nalada je plna slnecneho jasu. Mate co prenasat zo svojich pocitov na svoje okolie. A kedze to ovladate, zavdacia sa vam.

RAK
Konecne by ste si mohli odpocinut, ale kedze ste druznej a veselej povahy, cez vikend prijmete pozvanie na priatelske posedenie. Nezabudnite, ze v pondelok sa zasa pracuje.

LEV
V byte mate vsetko hore nohami. Necitite sa dobre, ale co sa da robit, velke upratovanie bolo uz velmi aktualne. Na svoje prekvapenie objavite zdanlivo stratene predmety.

PANNA
Zbytocne hladate relax, ked stale musite mysliet na riesenie nepriaznivej financnej situacie. Nestracajte nadej, urcite zozeniete letnu rekreaciu pre celu rodinu.

VAHY
Svojej rodine ste na vikend slubili vylet, kolotoce, zrazu vsak vsetko zmari jeden telefonat. Co by sa stalo, keby ste povodny plan realizovali spolu s navstevnikom.

SKORPION
Minuly tyzden ste stravili medzi styrmi stenami. Je nacase, aby ste vysli na cerstvy vzduch. Na rodinnom vylete budte trpezlivi, nevyvolavajte rozpory.

STRELEC
Vyhladaju vas ludia s prosbou o pomoc a radu. Kedze ide o znamych, samozrejme neodmietnete. Aj ked vam to zaberie dost casu, bude to pre vas zadostucinenie.

KOZOROZEC
Ak vas niekto poziada o pomoc, pripadne financnu vypomoc, nereagujte podrazdene. Hocikto by sa mohol domnievat, ze ste sebec. Ale odmietnut aj tak mozete.

VODNAR
Pod vplyvom postavenia hviezd vchadzate do mimoriadne zloziteho obdobia. Ludia vo vasom okoli sa nazorovo rozdelia. Cast z nich vas bude vo vsetkom podporovat.

RYBY
Tyzden sa vydari ovela lepsie, ako ste povodne predpokladali. Necakany telefonat vam da podnet k improvizovanemu stretnutiu vo velmi krasnom prostredi.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT