23. MAJ  2000 Strana 11

STRANA:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Vikendove futbalove zrkadlo

II. liga
29. kolo 17. maja
Podbrezova - Novaky 1:0 (0:0), gol: Pelegrin, rozh. Michel, 5000 div.Obe muzstva svojou hrou potvrdili, ze to bol zapas jari. Futbalove stastie bolo tentoraz na strane domacich, ked Pelegrin tri minuty pred koncom zapasu dal vitazny gol.
30. kolo 21. maja
Tesla Stropkov - Podbrezova 1:1 (1:0), gol hosti: Dolka, rozh. Jakubec, 480 div.Zapas dobrej druholigovej urovne sa skoncil spravodlivou remizou.

Jan Karas

Slovan B - SKP Devin 1:0, Nove Zamky - Spisska Nova Ves 3:0, Novaky - Inter B 3:0, Licartovce - Lokomotiva 4:0, Senica - Sala 2:1, Ziar nad Hronom - Piestany 2:0, Rimavska Sobota - Puchov 0:1, Levice - Bardejov 3:1.

III. liga
24. kolo 17. maja
Bytca - Dubova 0:1 (0:0), gol: Meskan, rozh. Drozd, 380 div.V stretnuti slabsej urovne boli stastnejsi hostia, ked v 85. minute dokazal skorovat Meskan.
25. kolo 21. maja
Dubova - Istebne 3:0 (3:0), goly: Kubinec, Hurik 2 (1 z pokutoveho kopu), rozh. Dobos, 150 div.Domaci strelili uz v 3. minute veduci gol, co prispelo k hernej pohode muzstva. V priebehu celeho stretnutia domace druzstvo futbalovo predcilo supera a nebyt streleckej smoly, mohol byt vysledok stretnutia vyraznejsi.

Jan Chamko

Rudina - Namestovo 0:0, Bela - Bytca 0:0, Revuca - Selce 2:1, Tornala - Martin 1:4, Lucenec - Zilina B-Strazov 1:0, Cadca - Kremnicka 0:0, L. Mikulas - K. Lieskovec 1:1.

IV. liga sk. Juh
22. kolo 21. maja
Brezno - Rakytovce 1:0 (0:0), gol: Svoboda, rozh. Kralik, 100 div.Hostia nastupili na zapas s umyslom plneho bodoveho zisku, comu nasvedcoval aj priebeh prveho polcasu. Hralo sa takmer na polovicke domacich, ktori posobili akosi ustrachane. Nedokazali zalozit ani jeden utok na branu hosti a statocne odolavali jeho utokom. Bola len otazka casu, kedy pokoria obranu domacich pracujucu perfektne na cele s Radovicom. Do druheho polcasu nastupilo ine domace muzstvo pokropene "zazracnou zivou vodou". Domaci zacali postupne hru vyrovnavat, strach zabudli v kabine a preberali iniciativu. Bojovali srdcom a rozumom za nevidanej podpory divakov. Zrychlili hru, nebojacne prenikali pred branu hosti a pokusali sa aj o strelbu, cim prekvapili zaskocenych hosti. Tato snaha bola napokon korunovana uspechom v case, ked sa uz zdalo, ze sa stretnutie skonci bez golov. V 85. minute sa domaci nastahovali pred branu hosti, obrane poriadne zamotali hlavu a Budovcovou prihravkou Svoboda poslal do siete. Bol to necakany blesk z jasneho neba a zmrazenie hosti aspirujucich ci postupujucich do tretej ligy. Ani ten najvacsi optimista po vykone domacich v prvom polcase urcite nepredpokladal takyto stav. Divaci odchadzali spokojni nielen s vysledkom, ale aj s vykonom najma v druhom polcase.

Tibor Gilla

Zvolen - Tisovec 2:1, Kremnica - Kalinovo 3:0, Hrochot - Tomasovce 1:0, L. Vieska - Filakovo 4:1, Dukla B. Bystrica B - Velky Krtis 8:3, N. Bana - Hrinova 7:0.


V. liga sk. C
22. kolo 21. maja
Predajna - Radvan 0:0 (0:0), rozh. Rucka, 200 div.

Domaci podali v dobrom stretnuti proti superovi z cela tabulky kvalitny vykon. Vo vyrovnanom zapase bolo v prvom polcase pred brankami menej vzruchu, ked na oboch stranach prevysovala obrana nad utokom. V druhom polcase v snahe dosiahnut gol postupne obe muzstva vystupnovali svoj vykon a pribudali aj golove prilezitosti na oboch stranach. Gol vsak nakoniec aj vdaka dobrym vykonom oboch brankarov nepadol a zrodil sa nerozhodny vysledok zodpovedajuci vyrovnanosti superov v tomto stretnuti.

Ing. Jan Bulla

C. Balog - Detva 4:1 (2:1), goly domacich: M. Melicher 2, Kliment, Kopor, rozh. Kralik, 300 div.Tatran zacal dobre, uz v 3. minute sa ujal vedenia a vysledok mohli prikraslit Kliment, ale hlavne Kopor. Nedas - dostanes sa potvrdilo a Detva vyrovnala. Domacich vsak gol nezaskocil a Kopor po peknom uniku dostal Tatran znova do vedenia. Druhy polcas sa zacal podobne ako prvy a uz po minute hry pridal treti gol Marek Melicher. Ten napokon svojim druhym golom specatil vysledok peknou prudkou strelou po ukazkovej akcii celeho muzstva. Tatran sa konecne na domacom ihrisku ukazal v lepsom svetle a jeho vitazstvo bolo plne zasluzene.

Dusan Potkany

Zarnovica - Podbrezova B-Valaska 0:0 (0:0), ZK: 0 - Svantner, R. Gajdosik, rozh. Kubinec, 100 div.Hraci podbrezovskej rezervy zacali stretnutie aktivne a do 25. minuty si vynutili uzemnu prevahu, z ktorej pramenili sance Makusu, Skantara a Patrasa. V 26. minute domaci nevyuzili svoju najvacsiu sancu zapasu, ked im rozhodca ponechal vyhodu, ale nedokazali prekonat Petrinca v brane hosti. Od tejto chvile sa hra vyrovnala. V muzstve hosti prestala hrat zaloha a domaci ovladli stred ihriska. B-muzstvo Podbrezovej dalej hralo nepresne a bez patricneho pohybu. Zaujala uz len najvacsia sanca hosti, ked Skantarovu strelu zo samostatneho najazdu vytlacil domaci brankar na brvno. Ked sa neujali ani strely Sokola, Patrasa a Turnu, zapas sa skoncil necakanou delbou bodov, ktora neuspokojila ani jedno druzstvo.

Marian Lauer

Hlinik - Sasova 2:1, Brusno - Poniky 1:0, D. Hamre - Sliac 1:0.

I. trieda
22. kolo 21. maja
Myto - P. C. Balog 1:1 (1:1), goly: Danis - Giertl, rozh. Kosec, 120 div.Na ihrisku v Myte sa hral futbal velmi dobrej urovne, na com zasluhu maju obidve muzstva. Domaci isli do vedenia v 16. minute, ked Danis hlavou nekompromisne zavesil. Onedlho sa vsak radovali i hostia, ked z pokutoveho kopu sa im podarilo vyrovnat. Dobry a slusny zapas pokracoval aj po prestavke, Myto malo blizko k vitazstvu, no stara bolest domaceho kolektivu - koncovka ich pripravila o vitazstvo.

Helpa - Jakub 1:0 (0:0), gol: Pavol Oravkin, rozh. Daxner, 120 div.Pocas celeho priemerneho stretnutia, ktoreho uroven odzrkadlovala postavenie v tabulke, si obe muzstva vytvorili malo golovych sanci. Domaci mali pocas celeho stretnutia prevahu, ale vitazny gol vsietili az z pokutoveho kopu niekolko minut pred koncom.

Jozef Klimko

Rakytovce B - Osrblie 2:0 (0:0), rozh. P. Sitarcik, 50 div.Bolo to rusne futbalove stretnutie, bojovalo sa na obidvoch stranach pocas celeho zapasu. Hostia mali v prvom polcase niekolko prilezitosti na strelenie golu, ale ostali nevyuzite. Druhy polcas sa opat zacal bojovne, za co treba pochvalit muzstvo hosti, nevzdavali sa do poslednej minuty. Uz sa zdalo, ze sa muzstva podelia o body, ale v zavere hostia dostali nestastne dva goly a domaci strhli vitazstvo na svoju stranu.

Emil Trnik

Bravacovo - Podkonice 3:6 (2:3), goly domacich: Vrtal, Sperka, Vrbovsky, rozh. Mojzis, 100 div.Domace muzstvo nastupilo v nekompletnej zostave, co sa odzrkadlilo na konecnom vysledku tohto stretnutia. Pochvalu si zasluzi P. Sperka.

Miroslav Sperka

Malachov - Badin 1:2, Kraliky - Balaze 9:1, Salkova - Slovenska Lupca 3:1.

II. trieda sk. A
22. kolo 21. maja
Nemecka - Medzibrod 5:0 (2:0), goly: P. Srot 2, M. Bartos 2, Ruzinsky, rozh. Drazdik, 120 div.V zapase solidnej urovne Nemecka predviedla futbal na vyssej technickej urovni a zasluzene zvitazila.

Vladimir Pejko

II. trieda sk. B
22. kolo 21. maja
Sumiac - Michalova 0:4 (0:2), goly hosti: M. Kupec 2, Gasperan, L. Podmanicky, rozh. Suchy, 60 div.Uz uvodne minuty naznacili, ze zapas sa nebude vyvijat v prospech domacich. V 5. minute sa po kikse obrany hostia ujali vedenia. Do konca polcasu si to zopakovali este raz. Druhy polcas mal ten isty priebeh, ked hostia dalsimi dvoma golmi zvysili naskok na 4:0. Ubohe je, ze domaci si za cely zapas dokazali vypracovat iba dve golove prilezitosti, ktore perfektnymi zakrokmi zlikvidoval brankar Michalovej Muransky. K slusnej atmosfere zapasu prispel aj rozhodca Suchy, no poniektori hraci domaceho muzstva by sa mali zamysliet nad tym, ci sa chcu venovat futbalu alebo diskotekam.

Jaroslav Fujka

Zavadka - Hronec 0:0 (0:0), rozh. Polenkovic, 40 div.Stretnutie prebiehalo zvacsa medzi sestnastkami. Hostia posobili nervoznym dojmom. Po dlhsom case podal rozhodca dobry vykon a posudzoval objektivne, co je v tejto sutazi vzacnejsie.

Jozef Bartosik

Jasenie - Telgart 5:0 (2:0), goly: Kovacik 2, Kozak 2, H. Weisenbacher , rozh. Debnar, 70 div.Domaci pokracovali vo vitaznom tazeni a aj ked hra nie vzdy zodpovedala vlastnym predstavam, vysledok zapasu je celkom jasny. Super sa od zaciatku snazil, ale postupne odpadaval, a tak domaci aj po priemernom vykone dosiahli vyrazne vitazstvo. Obe muzstva si zasluzia pochvalu za slusnu hru, cim ulahcili pracu hlavnemu rozhodcovi.

Milan Strecok

Pohorela - D. Lehota 0:3 (0:1), goly: Babic 2, J. Saling, rozh. Hartvich, 170 div.Na zaciatku zapasu za velkej divackej podpory domaci mali viacej z hry, ale prilezitosti, ktore si vypracovali (dve z nich boli ciste), nepremenili. Od toho okamihu hostia technickou hrou na kratke prihravky rozobrali stredovu formaciu domaceho muzstva a postupne zacali mat hernu prevahu. Z tejto prevahy sa zrodil aj ich veduci gol, ktory sa moze ciastocne pripisat aj nerovnemu terenu. V druhom polcase sa este vyraznejsie prejavili technicke prednosti hosti a kedze domaci nezabojovali, hostia specatili vyhru dalsimi dvoma golmi. Domacim ani zaverecny tlak pri ich streleckej nemohucnosti nepomohol upravit nepriaznivy vysledok.

Jan Lakanda

Polomka - Benus 1:0 (0:0), gol: R. Kohut, rozh. Dolog, 50 div.Domaci si v pozliepanej zostave vypracovali v prvom polcase tri dobre sance, ktore ostali nepremenene. Aj v druhom polcase boli aktivnejsi, ale az desat minut pred koncom zapasu si domaci kapitan narazil loptu s Bodakom a kriznou strelou po zemi nedal sancu hostujucemu brankarovi. Vitazstvo domacich je zasluzene.

Roman Kohut

Sihla - H. Lehota 3:3 (2:0), goly: Giertli 2, Nomilner - Demian 2, Gajdos, rozh. Mojzis, 50 div.Za veterneho pocasia sa hral divakom oku lahodiaci futbal, v ktorom mali domaci vitazstvo na dosah ruky, co potvrdzuje aj vysledok prveho polcasu. V druhom polcase sa vyskytli chyby domaceho muzstva, z coho hostia tazili a este im pomohol rozhodca, ked neuznal regularny gol. Po nom sa hostia dostali na kona a po faule na domaceho brankara dali v 90. minute vyrovnavajuci gol.

Marian Ilcik

 


STRANA:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT