Regionalne noviny obcanov Brezna, Horehronia a Stredneho rudohoria
ROCNIK 8

CISLO

23

6. JUN  2000 4,50-Sk

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

NABYTOK

Vyrobna firma LOMI ponuka nabytok za vyrobne ceny:

- celocalunenu manzelsku postel od 8800
- valandu s uloznym priestorom od 2990
- kompletnu spalnu od 15 700
- obyvaciu stenu s. 3,2 m od 12 990

Adresa: Dom textilu, Nam. SNP 20, B. Bystrica, tel.: 088/4152106.
Nakupujte za vyrobne ceny, usetrite az 20% penaznych prostriedkov.

 

h0023a.jpg (21230 bytes)

Vznikla pekna tradicia

Nadherne slnecne pocasie prilakalo v nedelu 4. juna na helpiansky prirodny amfiteater davy ludi. Organizatori, Slovpump trade Zavadka nad Hronom, Obecny urad a Zakladna skola v Helpe, ich privitali na 1. rocniku detskeho folklorneho festivalu Kolovratok.
Program venovany Medzinarodnemu dnu deti niesol nazov Letime v balone za folklorom. V pestrom programe hier, tancov, zvykov a pesniciek v rezii Jana Jankova, s dobrym moderovanim ziakov helpianskej skoly Dominiky Hyriakovej a Lubosa Klimka a zaujimavou scenou, sa postupne vystriedali mladsie a starsie deti zo suborov Brezinky z Polomky, Sumiacanik zo Sumiaca, Mladost z Pohorelej, Telgartcok z Telgartu, Stastne detstvo z Brezna a z domaceho Helpancoku. Zaverecny blok hlavneho programu patril kvalitnemu hostovi z Presova, detskemu folklornemu suboru Rozmarija. Vyvrcholenim popoludnia bolo zrebovanie tomboly, v ktorej boli tri hodnotne ceny. Futbalova lopta putovala do Polomky, kolieskove korcule do Presova a bicykel ostal doma v Helpe. Ucinkujuci i divaci sa uz tesia na dalsi uspesny rocnik.

Slnkom zaliate namestie vo Valaskej bolo v prvu junovu nedelu dejiskom 29. rocnika regionalnmeho festivalu dychovych hudieb Popoludnie s dychovkou. Divakom, odolavajucim neuprosnym slnecenym lucom, pripravili organizatori (Stredoslovenske osvetove stredisko v Banskej Bystrici a Obecny urad vo Valaskej) bohaty program, ktory ako tradicne moderoval Stefan Turna. Milovnikom dychovky popoludnie sprijemnili male dychove hudby Mostarenka Brezno, Poziarnicka Slovenska Lupca, Selcianka Banska Bystrica a velke dychove hudby Dychova hudba Valaska, Cementon Banska Bystrica, DH Zeleziarne Podbrezova, Dychovy orchester mesta Brezna. Hostom festivalu boli Brassband Lubora Chovanca, Dychove kvarteto ZUS Slovenska Lupca a Vojenska hudba vzdusnych sil Banska Bystrica, ktora sa postarala o prekvapenie mimo programu a tym bol spevacky zbor Hron z Banskej Bystrice. Spokojni navstevnici, ktorych tohto roku neprekvapil dazd na rozdiel od toho lanskeho, odchadzali z namestie az o osmej vecer.

Pozor na vykradacov

Na zvysenu ostrazitost obcanov a na spolupracu s Policajnym zborom nabadaju minulotyzdnove pripady kradezi vlamanim do bytov. Od deviatej rano 30. maja do stvrt na tri popoludni bez zjavnych znamok nasilia vnikol zlodej do bytu B. R. v Brezne. Zo sperkovnice, ktora sa nachadzala v kuchyni, ukradol retiazku s priveskom za 4500 korun, 22-centimetrovy pansky naramok za 9000 korun a damsky prsten s cervenym ockom za 1200 korun, vsetko predmety zo zlteho kovu. Na druhy den podobne sarapatil vykradac v byte F. M., ktoremu kradezou videorekordera Philips VR 471 a financnej hotovosti v korunach a dolaroch sposobil skodu dovedna bezmala za 20 850 korun.

Bez priciny

Dvaja Ciernobalocania, styridsatstyrirocny B. P. a osemnastrocny B. T. o tristvrte na osem vecer 27. maja sa pokusali nasilim vniknut do dvora styridsatjedenrocneho V. R. v Ciernom Balogu. Ked im v tom chcela V. A. zabranit, starsi z nich zene pribuchol branickou ruku o stlpik a sposobil jej pomliazdenie a zlomeninu palca lavej ruky, co si vyziada asi trojtyzdnovu praceneschopnost. Nasilnici potom vosli do dvora a bez priciny fyzicky napadli majitela, bili ho pastami do tvare. Trzna rana nad pravym obocim V. R. sa bude hojit asi osem dni. Pachatelov tychto trestnych cinov porusovania domovej slobody a ublizenia na zdravi usvedcili prislusnici Policajnej stanice v Ciernom Balogu.

 


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT