6. JUN 2000 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

     Z motoroveho vozidla TAZ 1500, ktore bolo odstavene na Cipkovom nabrezi v Brezne, ktosi ukradol automobilovu vysielacku Bosch, autoradio Pioneer a penovy hasiaci pristroj. Kradezou, ktora sa stala niekedy od popoludnia 2. juna do podvecera 4. juna, vznikla Slovenskym energetickym zavodom so sidlom v Banskej Bystrici skoda za 53 000 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Stvrhodina nadranom 3. juna stacila akemusi odvazlivcovi na to, aby z Volkswagenu Polo Clasic ukradol autoradio Panasonic, penazenku s 2500 korunami, osvedcenie o evidencii vozidla, osvedcenia od nakladneho auta Tatra 815, od privesu a obciansky preukaz. Auto majitela K. M. z Brezna bolo zaparkovane na Ceste osloboditelov v Brezne pred pekarnou Belamo. Skodu odhadli na 17 500 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Pred deviatou vecer 3. juna sa na miestnej komunikacii v Bacuchu stala tragicka dopravna nehoha. Vodic a majitel Lady 1500 27-rocny B. V. v neprimeranej rychlosti v pravotocivej zakrute presiel do protismeru a narazil do betonoveho stlpa elektrickeho vedenia. Na mieste zahynul on a jeho 16-rocna spolujazdkyna P. A. Dalsi spolucestujuci15-rocna J. K. utrpela tazke zranenie s dobou licenia priblizne rok a 20-rocny S. L. sa zo zraneni bude liecit asi desat dni. Vsetci, okrem J. K.,ktora je z okresu Zlate Moravce, su z Bacucha.

...

Cigarety znacky Petra, Mars, Marlboro, LM, alkoholicke napoje znacky Napoleon, Vodka, Borovicka, Rum, Fernet, vino Nitrianske knieza, rozne cukrovinky, zuvacky, stravne listky a kovove mince - toto vsetko ukradol neznamy pachatel pravdepodobne pod ruskom 30. majovej noci z restauracie Snezienka v Cervenej Skale. Skodu sposobenu majitelovi V. S. zo Ziliny vycislili na 21 350 korun. Preveruje OO PZ Pohorela.

 

Od pol siestej popoludni 25. maja do rana nasledujuceho dna sa neznamy pachatel vlamal do budovy Stredneho odborneho ucilista strojarskeho v Brezne. Z kozenej tasky zamestnanca ucilista S. J. ukradol kalkulacku Kalkumat za 2500 korun. Na zariadeni nechal zlodej skodu za 750 korun. Setri OO PZ Podbrezova.

...

Z nezistenych pricin 27. maja od tristvrte na sedem do siedmej vecer doslo k poziaru drevenej chaty a vcelina na Majeri v katastri Hronca. Poziar hlasili poziarnikom odboru poziarnej ochrany Okresneho uradu v Brezne tesne pred tristvrte na devat. Vycinanie "cerveneho kohuta" si nevyziadalo ziadne zranenie, majitelovi vznikla skoda asi za 300 000 korun.

...

Breznianski policajti vypatrali pachatela trestneho cinu kradeze v hoteli Limba v Bystrej. Je nim 24-rocny K. N. z Valaskej, ktory 27. maja o pol tretej v noci z hotelovej izby pre personal odniesol farebny televizor, dve deky, umely kvet a trzbu. Majitelovi hotela sposobil skodu dovedna za 13 000 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

O tristvrte na styri popoludni 29. maja zamestnanec zbernych surovin 31-rocny J. L. z Tornale oznamil Obvodnemu odeleniu PZ v Brezne, ze pred stvrthodinou priniesol 23-rocny S. V. nevybuchnuty, pravdepodobne delostrelecky granat. Nasiel ho vraj v Hrone pred zbernymi surovinami toho isteho dna o tretej. Hliadka granat zaistila proti manipulacii a zabezpecila pyrotechnicky zasah. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Pohorelskym policajtom M. R. zo Zavadky nad Hronom 30. maja oznamil, ze od 13. hodiny 8. marca je nezvestny jeho 25.-rocny brat M. J. z Helpy. Muza naposledy videli 8. marca o stvrt na sedem podvecer v osobnom vlaku z Cervenej Skaly do Banskej Bystrice, kde si mal podla jeho vyjadrenia hladat zamestnanie. Odvtedy nepodal o sebe ziadnu spravu a zdrziava sa na neznamom mieste. Pri sebe mal vsetky osobne doklady a nevylucuje sa moznost, ze odisiel za pracou mimo Slovenska. Preveruje OO PZ Pohorela.

Co sa udialo v tyzdni od 26. maja do 2. juna

.Z doteraz nezistenych pricin vznikol v piatok 26. maja poziar travy v slepacej farme v Dolnej Lehote. Lokalizovali ho breznianski poziarnici. V sobotu horela sukromna chata v Hronci v lokalite Stary mlyn. Hasili ju 2C prudmi, pomahal Dobrovolny poziarny zbor z Osrblia. Priciny poziaru vysetruje policia. V pondelok Tatra 815 pomocou lana vytahovala z priekopy v Michalovej havarovanu Aviu. Pravdepodobnou pricinou nehody bolo neprisposobenie jazdy povahe vozovky. Starosta Lomu nad Rimavicou ohlasil vecer poziar hospodarskej budovy a chlievov, ktore vsak boli v nedostupnom terene. Ohen sposobil blesk. V tento den este vysokym tlakom hasili kontajner na Ulici MPCL v Brezne.

155.jpg (4763 bytes) Uplynuly tyzden bol celkom pokojny. Sanitka RZP absolvovala dovedna osemnast vyjazdov. Po patkrat startovala k nahlym prihodam srdca a obehu a k inym, po dvakrat k urazom a k prihodam dychacieho systemu a styrikrat k mozgovym prihodam. V utorok 30. maja v nocnych hodinach zachranari previezli dvadsatpatrocneho muza, ktoreho v Zavadke nad Hronom zrazilo osobne auto a utrpel poranenie hrudnika. Osetrili ho v oddeleni urazovej chirurgie breznianskej nemocnice.

hs.jpg (5636 bytes)

Nedavno napadnuty sneh sa uz rozpustil, len chodniky vo vyssich polohach a v zlaboch vedu este cez snehove polia. Pocasie sa umudrilo, no stale fukal dost silny vietor. Clenovia Horskej sluzby nezaznamenali v tomto tyzdni ziadne zranenie. Venovali sa pravidelnej udrzbe chodnikov a znaciek.

Uzreli svetlo sveta image

Peter Olah z Brezna, Patrik Pancik z Cierneho Balogu, Petra Konova z Telgartu, Maria-Alexandra Sitarcikova z Cierneho Balogu, Michaela Ciefova z Predajnej, Libor Kubizniak z Michalovej.

Opustili nas_image

Maria Omastova (86) z Polomky, Julia Midriakova (81) z Brezna, Milos Kovac (74) z Predajnej, Irena Sajgalova (80) z Brezna, Anna Turcanova (49) z Brezna, Stefan Luptak (88) z Myta pod Dumbierom, Maria Paprckova (65) z Valaskej, Jan Mesiarkin (90) z Polomky, Zdenek Lacika (44) z Brezna, Julia Zuborova (80) z Hornej Lehoty, Jan Minka (58) z Podbrezovej, Anna Kondelcikova (59) z Valaskej, Frantiska Simegova (77) z Hronca.

Blahozelanie_image

A zrazu plecia tuhsie citia tarchu, co rocik s rockom zbieral, dokial sa na snurocke zitia, zajagalo sedemdesiat peral.

Dna 29. maja sa dozil krasneho zivotneho jubilea - sedemdesiatich rokov - clen Dobrovolneho poziarneho zboru v Bravacove

Dezider Kolega.

Za jeho dlhorocnu, aktivnu a obetavu pracu mu patri velka vdaka.

Pri tejto prilezitosti mu srdecne gratuluju a do dalsieho zivota praju hlavne pevne zdravie, osobne stastie, rodinnu pohodu a vela pracovneho elanu clenovia DPZ Bravacovo.

Spomienky

 

Za lasku ti, draha mama, chceme dakovat, co si svojim blizkym davala za zivota tolkokrat.

Dna 30. maja uplynuli dva roky odvtedy, co nas navzdy opustila milovana mama, stara a prastara mama

Margita Harvanova.

Spomina dcera Viera a ostatne deti s rodinami.

...

Kyticu kvetov na hrob davame, v modlitbach s uctou a laskou na teba spominame.

Dna 30. maja sme si pripomenuli nedozitych patdesiattri rokov nasho milovaneho

Ondreja Filipiaka,

ktory tragicky zahynul pred strnastimi rokmi.

S uctou a laskou spomina manzelka Magda, deti Ondrej a Beata s rodinami, syn Erik a dcera Petra.

...

Dotlkli srdcia, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka vam rodicia za vsetkych nas.

Dna 10. juna uplynie devat rokov odvtedy, co nas navzdy opustil otec, stary a prastary otec

Stefan Malcek z Brezna

a dna 26. jula uplynu dva roky odvtedy, co nas opustila mama, stara a prastara mama

Anna Malcekova.

Kto ste ich poznali, venujte im tichu spomienku.

Smutiaca rodina

...

Dna 18. maja vo veku sestdesiatosem rokov nas navzdy opustila nasa draha mamicka

Irena Garajova z Brezna.

Kto ste ma poznali, ten pokoj mi prajte a vo svojich srdciach si spomienku na mna zachovajte.

S bolestou v srdci spomina syn Julius s rodinou..

Blahozelanie_image

Dna 4. juna sa dozila krasnych osemdesiatich rokov mama, stara a prastara mama

Emilia Kupcova z Brezna - Zadnych Halan.

Nech ti usmev na tvari kvitne ako lucny kvet, este dlho uzivaj s nami tento krasny svet.

Vela zdravia, stastia a rodinnej pohody zelaju synovia Milan, Vladimir a dcera Anna s rodinami.


BARAN

Nerozpravajte jednostaj kazdemu o svojich starostiach, stracate caro a pritazlivost. Na jednom stretnuti ci podujati sa dostanete do centra pozornosti.

BYK

Na prvy pohlad budete necinne posedavat, akoby odhanat dotierave muchy. V skutocnosti vsak filozofujete, rozmyslate o svojich aktivitach v najblizsej buducnosti.

BLIZENCI

Vo vasom okoli sa bude pohybovat vela neodbytnych a sugestivnych radcov. V jednej slabej chvili by ste mohli niektoremu podlahnut. Budte velmi opatrni.

RAK

Vdaka necakanym prijmom v suvislosti s dovolenkou si vytvorite nove predstavy. Stretnete osobu, na ktoru urobite dobry dojem. Vo vyhlade sa rysuje novy flirt.

LEV

Znervoznuju vas terminy, ktore na vas sustavne tlacia. Ste nuteni pracovat bez rozletu, bez fantazie. Za vsetko sklamanie vas poskytne nahradu laska.

PANNA

Zeniete sa stale dopredu, ale v skutocnosti neviete, kam sa nahlite. Okolo seba vytvarate napate ovzdusie. Naucte sa pracovat sustredene ako vcelicka.

VAHY

Mate pred sebou dve moznosti, zial, jedna horsia ako druha. Cez vikend vas caka nedorozumenie doma, neskor to iste v praci. Nepodliehajte pesimizmu.

SKORPION

Nepodnikajte nic, co by mohlo vyvolat zmeny na pracovisku. Cakaju vas problemy s peniazmi. Partner alebo deti sposobia financne vydavky, ktore narusia vas rozpocet.

STRELEC

Obcas ste prilis rozkazovacni. Mali by ste aj ostatnym nechat priestor a pravo na vlastne nazory. Rozpravajte sa viac a otvorene s partnerom, zistite nove voci.

KOZOROZEC

Zrejme ste nedokazali podporit, ba ani pochopit niekoho blizkeho. Ak teraz nieco rychlo neurobite z vlastneho presvedcenia, moze dojst k spochybneniu vasej osoby.

VODNAR

Uz davno mate pocit, ze s istym clovekom myslite, citite na rovnakej vlnovej dlzke. Konecne sa vam podari osobne s nim stretnut a pozhovarat sa. Budete mat radost.

RYBY

Hviezdy este stale ukazuju na nezhody v partnerskych vztahoch. Vasa umienenost a tvrdohlavost moze vyvolat vazne problemy s este vaznejsimi nasledkami. Oplati sa to?


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT