18. JUL 2000 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

  Od pol piatej popoludni 7. jula do nasledujuceho rana sa neznamy pachatel vlamal do stolarskej dielne v Ciernom Balogu. Kradezou rozlicneho naradia sposobil majitelovi J. B. skodu dovedna bezmala za 60 500 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Desat minut pred jedenastou vecer 9. jula z nezistenych pricin doslo k poziaru rekreacnej chaty na Zbojskach v katastri Pohronskej Polhory. Ohen chatu uplne znicil. Poziar, ktory sa obisiel bez zraneni, lokalizovali poziarnici Okresneho uradu poziarnej ochrany mesta Brezna o stvrt na pat rano 10. jula. Majitelovi F. A. z Michalovej vznikla skoda asi za 600 000 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Pravdepodobne pod ruskom 11. julovej noci sa ktosi vlamal do administrativnej budovy firmy Regomont v Brezne. So sebou si odniesol pocitac Pentium 160 s klavesnicou a mysou k pocitacu, tlaciaren Canon 1000, fax Canon 170, 30 jednorazovych gulickovych lozisk 6203 ZZ, zvaracsky agregat S 1600, pneumaticke elektricke kladivo Bosch, rucnu elektricku vrtacku Bosch PSR 420 RE, meraci pristroj Theodolit a nivelacny pristroj NI 002. Skodu vycislili dovedna na 154 140 korun. Vysetruje OUV PZ v Brezne.

...

Ruzovy damsky horsky bicykel a dva panske horske bicykle (svetlozeleny a ruzovocierny) ukradol zlodej niekedy od 8. do 11. jula z pivnice rodinneho domu na Ulici B. Nemcovej v Brezne. Kradezou prisla majitelka o 10 000 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Od tristvrte na pat popoludni 10. jula do siestej rano nasledujuceho dna neznamy pachatel skalami rozbil tri vykladne sklenene tabule na predajni Nova v Brezne. Majitelke E. S. sposobil skodu dovedna za 13 000 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

Autoprehravac Blaupunkt Caracas zmizol zo Skody Felicie, ktora bola zaparkovana na parkovisku na Nalepkovej ulici v Brezne. Kradez so skodou 17 500 korun pre majitela auta V. R. sa stala v noci z 10. na 11. jula. Preveruje OO PZ Brezno.

...

O druhej popoludni 12. jula sa na ceste I/72 v Myte pod Dumbierom stala dopravna nehoda. Vodic Citroenu Jamper B. J. z vychodneho Slovenska nevenoval dostatocnu pozornost riadeniu vozidla a zbehol z cesty do priekopy. Pri nehode sa nikto nezranil, odnieslo si to len auto, na ktorom je skoda asi za 30 000 korun. Eviduje a objasnuje ODI v Brezne.

...

Desiateho jula o tristvrte na jednu popoludni L. W. oznamil Obvodnemu oddeleniu Policajneho zboru v Podbrezovej, ze pri vykopovych pracach na novostavbe domu na Uhlisku v Jaseni nasiel nevybuchnutu municiu. Tento granat z granatometu nemeckej vyroby pochadzajuci z druhej svetovej vojny vzal na znesodnenie pyrotechnik Krajskeho expertizneho ustavu Policajneho zboru Banska Bystrica.

...

Pat dvojlitrovych dzusov, sportovy vak, opasok, rozne druhy znackoveho rifloveho oblecenia - takyto lup za 16 870 korun si odniesol neznamy pachatel z rekreacnej chaty na mieste zvanom Brezinky na Taloch. Zlodej v chate majitela K. N. z Bratislavy sarapatil niekedy od pol dvanastej do osmej vecer 10. jula. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Vosiel do oploteneho arealu Polnohospodarskeho druzstva Polnospol v Zavadke nad Hronom, kde z traktora Zetor 7745 ukradol tyc riadenia, styri capy, skrinku riadenia, dve spatne zrkadla, sklo dveri, cast podlahy, nadrzku ostrekovaca, sklo smerovky a servo naradie. Z mechanickej dielne odniesol supravu klucov, precerpavaciu pumpu a dve dekalamitky. Takto si pocinal zlodej v noci zo 7. na 8. jula, ktory za sebou zanechal skodu za 30 500 korun. Preveruje OO PZ Pohorela.

Co sa udialo v tyzdni od 7. do 14. jula

.V piatok 8. jula sa pri cisticke vo Valaskej zrazili dve auta. Poziarnici riadili premavku, nalozili vozidlo na auto odtahovej sluzby a vycistili vozovku. Na druhy den im nahlasili poziar v Pohronskej Polhore - Zbojskej. Po prichode na miesto zistili, ze hori chata, privolali este jedno auto, nasadili 2C prudy a rozobrali drevene obklady na chate. V pondelok im hlasili poziar na Ulici Frana Krala a v utorok na SLN. V oboch pripadoch otvorili dvere bytu, uhasili ohen, vyvetrali a odovzdali majitelovi. V utorok pomahali pri vytahovani autobusu Karosa, ktory pri vyhybani sa na uzkej ceste zbehol mimo vozovky. Vyprostili ho zeriavom, a pretoze bol v poriadku, pokracoval dalej v ceste. V stredu 12. jula sa stali dve dopravne nehody - v Pohorelej a v Myte. Poziarnici pomocou oceloveho lana vytiahli z priekopy Tatru 815 a vozidlo prevratene na bok, ktore nalozili na auto odtahovej sluzby.

154.jpg (4764 bytes) Cestni zachranari odtahovali styri vozidla. V Podbrezovej Feliciu a v Myte Citroën Jumper po dopravnej nehode, v Lopeji - Dubovej v spolupraci s poziarnikmi Favorit s poskodenou prednou polosou a z Krpacova do Brezna Renault s odtrhnutym prednym capom. Raz na cestu vystartoval Zlty anjel. V Hornej Lehote sluzbukonajuci clenovia Narodneho automotoklubu otvarali Skodu 120, v ktorej si majitel zabuchol kluce. .

155.jpg (4763 bytes) Zachranari RZP absolvovali v uplynulom tyzdni dovedna 33 vyjazdov. K nahlym prihodam srdca a obehu vystartovali 14-krat, k mozgovym prihodam 5-krat, raz ku gynekologickej, 3-krat k urazom, 7-krat k inym, 2-krat k umrtiam a jedneho pacienta previezli do Banskej Bystrice. V stredu 12. jula okolo pol druhej poobede sa na krizovatke z Vagnara do Myta stala dopravna nehoda. Lekari zraneneho 21-rocneho muza previezli a osetrili v urazovej ambulancii breznianskej nemocnice. Toto obdobie je rizikove pre ludi s vysokym tlakom a "srdciarov", ktori by sa mali vyhybat prilis velkemu namahaniu a v teplych dnoch priamemu slnku.

 

hs.jpg (5636 bytes) Nie velmi prijemne pocasie na horach neprilakalo navstevnikov a rekreantov. Horska sluzba sa preto nestretla ani s nebezpecnym urazom, nadalej vsak pokracuije v udrzbe a znaceni turistickych chodnikov.

 

Uzreli svetlo sveta image

Lucia Srnkova z Bravacova, Petra Rehulova z Dolnej Lehoty, Alexandra Kupcova z Cierneho Balogu, Bianka Zahorska z Brezna, Jesica Fackova z Brezna, Daniel Belko z Brezna, Ivan Muransky z Cierneho Balogu, Gustav Pustaj z Telgartu, Alexandra Kudelkova z Valaskej, Lucia Halgosova z Brezna, Alexandra Bizubova z Brezna, Emil Eremias zo Sumiaca, Bibiana Knazikova z Osrblia, Adrian Puska z Cierneho Balogu, Tomas Bitala z Lomu nad Rimavicou, Marek Kosut z Brezna.

 

Spomienky

 

Cas plynie, ale rana jatri, boli. Nieto takeho lieku, co ju zahoji.

Dna 18. jula uplynie 15 rokov odvtedy, co nas opustila

Elena Oravska  z Brezna.

Spomina manzel, syn s manzelkou, vnucata Evicka a Milosko a ostatna rodina.

...

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.

Dna 12. jula uplynulo 5 rokov, co nas navzdy opustil

Pavol Chamko.

S uctou spominaju manzelka, dcera Eva s rodinou a syn Pavol s rodinou.

...

Uz len kyticu kvetov na hrob ti mozeme dat s laskou a uctou na teba spominat.

Dna 20. jula uplinuli tri roky, co nas navzdy opustil nas milovany manzel a otec

Jozef Kupec.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku. s laskou spominaju manzelka, deti, rodicia, surodenci a ostatna rodina.

...

Dna 25. maja 2000 nas navzdy opustil manzel, otec, stary otec

Alexander Fasko z Brezna.

S laskou spomina manzelka Margita, dcera Erika s rodinou, dcera Marta s rodinoua ostatna smutiaca rodina

Opustili nas_image

Anna Halachova (73) zo Zavadky nad Hronom, Jozef Luptak (62) z Bravacova, Irma Adamekova (79) z Pohronskej Polhory, Mariana Katreniakova (39) z Valaskej, Maria Petkova (90) z Jasenia, Jan Svantner (81) z Bravacova, Maria Janostiakova (66) z Brezna, Angela Sojakova (79) z Raztoky, Jan Libic (80) z Bravacova, Michal Hajnal (88) z Brezna, Milan Sroka (29) z Pohrosnkej Polhory, Juraj Sabo (63) z Brezna, Maria Malosova (73) z Hronca, Magdalena Trojanova (77) z Michalovej, Jan Telka (80) z Brezna, Zuzana Noskova (83) zo Zavadky nad Hronom, Karol Stuber (56) z Helpy, Jan Giertli (70) z Cierneho Balogu.


BARAN

Je vseobecne zname, ze v lete sa pracovna moralka spravidla neupevnuje. Kolegovia vas pochvalia za usilovnost, potom sa odoberu na kupalisko. Chodte s nimi.

BYK

Zle nasledky vikendovych radostnych zazitkov v zahrade sa hlasia v podobe zaludocnych tazkosti. Disciplinovanostou a dietou vsetko prekonate, potom uz bude dobre.

BLIZENCI

V ramci pracovnej porady vyjadrite zelanie, aby kolegovia podporovali spolocne vylety spojene s opekanim slaniny a sportovymi hrami. Dostanete ich suhlas.

RAK

Racice by si mali davat pozor na niekoho, kto zacne kruzit v ich blizkosti. Muzom nic podobne nehrozi, i ked plati, ze vsetko zle je na nieco dobre.

LEV

Citate v novinach, pocuvate v rozhlase, sledujete v televizii rozne rady a odporucania v suvislosti s racionalnou zivotospravou. Konecne sa rozhodnete konat.

PANNA

Napriek tomu, ze ste mali vydatny spanok a zaujimave sny, svoju pracu robite trochu mechanicky, bez fantazie. Asi myslite na nedavne uspechy v laske.

VAHY

Konecne budete mat dost rozhodnosti a bojovnosti. Energicky si poradite s niekym, kto vas ohovaral a sposobil vam vela neprijemnosti. Zastane sa vas jeden Byk.

SKORPION

Este stale uvazujete o zmene zamestnania, ale uz si uvedomujete, ze vas odchod by znamenal iba prenesenie problemov na ine miesto. Vy sa musite zmenit.

STRELEC

Nie ste bohac, ale ani zobrak. To znamena, ze by ste si mali vazit majetok a neminat viac penazi, ako je nutne. Nestojite na tom zle, ale myslite na horsie casy.

KOZOROZEC

Tento tyzden prichadza na vas faza relativnej spokojnosti. Nie je vylucene, ze sa vam podari vybavit si kratku dovolenku do krasneho prirodneho prostredia.

VODNAR

Po spokojnom vikende ste usmievavi a na okolie posobite velmi pozitivne. Smelo mozete vyvijat rozne iniciativy. Caka vas stretnutie s milovanou osobou.

RYBY

Prichadzajuce dni predstavuju vynimku v retazi vsednych dni - budete sa citit vyborne a veselo. Kazdy vas vtip ale aj navrh bude mat uspech a dobry ohlas.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT