18. JUL  2000 Strana 11

STRANA:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Julovy kalendar cyklotras Slovenskeho cykloklubu Podbrezova

Nedela 23. jula - zraz o 8.30 hodine pri zvonici v Brezne, o 9:30 hodine preprava aj s bicyklami, zeleznicna stanica v Brezne.

Trasa A, B: Na Kralovu Holu. Brezno - Polomka - Cervena Skala - Sumiac - Kralova Hola a spat (70km/76m).

Nedela 30. jula - zraz o 9. hodine na Chvatemechu (pri Italy bare) o 9.30 hodine preprava aj s bicyklami, Chvatimech zeleznicna stanica.

Donovaly - Korytnica

Trasa A: dlzka 85 km. Chvatimech - Lucatin - Mostenica - Kaliste - Buly - Donovaly - Korytnica - Hiadelske sedlo - Hiadel - Lucatin - Brusno - Podbrezova - Chvatimech (65km/63m).

Trasa B: dlzka 120 km. Chvatimech - Banska Bystrica - Stare Hory - Donovaly a spat (80km/490m).

Trasa A je pre horske a trekingove bicykle, trasa B pre cestne bicykle.
Blizsie informacie na c. tel: 6115394, 6176362, 0905 690 506

Spod vysokej siete

SK Petrochema Dubova VTJ - extraligove druzstvo muzov v sobotu 22. jula zacina s pripravou pre novu sezonu ucastou na tradicnom volejbalovom turnaji v Mostenici, kde sa predstavi s novymi hracmi - nahravacom Petrom Turianskym zo Ziliny, reprezentacnymi blokarmi v kategorii juniorov Tomasom Kmetom a Lubosom Galom, ktori prisli z OSG Trencin. V kadri pre novu sezonu ostavaju hraci Harvanek, Valentik, Vanik, Murgas, Skladany, Ostrihon, Jonak a legionar Moiseenko. Druzstvo bude este doplnene na smeciarskom poste, o com sa rozhodne v najblizsich dnoch. Trenermi pravdepodobne i nadalej zostanu Peter Kalny a Tibor Strajanek. V programe druzstva Petrochemy je zahrnuta ucast na turnajoch: 5. - 6. augusta v Liptovskom Hradku, 11. - 13. augusta o Pohar SNP vo Vysnych Hagoch, 18. - 20. augusta o Pohar Petrochemy Dubova, 25. - 27. augusta o Pohar generalneho riaditela Chemosu Humenne.
Na najblizsom turnaji v Mostenici, na ktorom sa zucastnia Magnezit Revuca, SK Lovinobana, Hronstav Brezno, SVK B. Bystrica a OTV B. Bystrica, prvenstvo bude obhajovat Petrochema Dubova.

Vladimir Urban

Pozvanka na vystup

Klub slovenskych turistov V Helpe usporiada v sobotu 5. augusta jubilejny 25. rocnik Vystupu na velky bok (1727 m n.m.) na trase Helpa - Kolesarova - Oravcova - Zadna hola - sedlo pod Velkym bokom - Velky bok - dolina Hlozkova. Okrem pekneho turistickeho zazitku nebude chybat ucastnicka vlajka, ludova hudba, gulas a tombola. Zaciatok podujatia je o 8. hodine na namesti v Helpe. Organizatori pozyvaju vsetkych priaznivocv nizkotatranskej letnej prirody.

Mgr. Jozef Pupis

Kam za futbalom

Dolna Lehota sobota 22. jula - 2. rocnik futbaloveho turnaja o Putovny pohar Ivana Bellu (program: 8.50 otvorenie turnaja, 9.00 TJ D. Lehota - TJ H. Lehota, 10.45 TJ Podbrezova B - Valaska - TJ Mnichova Lehota, 13.30 Internacionali TJ D. Lehota - TJ M. Lehota, 15.35 TJ H. Lehota - TJ Podbrezova B-Valaska, 17.00 TJ D. Lehota - TJ M. Lehota, 18.45 vyhlasenie vysledkov)

Jasenie sobota 22. jula o 15.30 a nedela 23. jula o 15.00 - 52. rocnik Memorialu Janka Cibulu (ucastnici Brusno, Myto, Dubova B, Jasenie)

Horna Lehota sobota 29. jula o 9.00 - Turnaj o Pohar starostu obce a 2. rocnik Memorialu Jaroslava Vanaka (ucastnici H. Lehota, Hronec, Jasenie, D. Lehota)

Predajna sobota - nedela 29. - 30. jula od 15.00 - Turnaj o Pohar starostky obce (ucastnici MSK VTJ Brezno, Partizan C. Balog, Druzstevnik Jasenie, Predajna-Dubova B)

Spickovi drahovi golfisti v Brezne

Uplynuly vikend Miniaturgolf v Brezne usporiadal v areali za Sokolovnou turnaj v drahovom golfe, na ktorom sa zucastnila slovenska spicka. Bola to prva ligova sutaz druzstiev a zaroven sutaz jednotlivcov zapocitavana do slovenskeho rebricka. V sobotu aj v nedelu sutazilo dovedna 57 hracov v kategorii muzi, zeny, juniori a seniori. Aj napriek tazkym podmienkam, ktore sposopil takmer neustaly dazd, sa podarilo odohrat celu sutaz.
V sutazi druzstiev v sobotu zvitazilo domace druzstvo Miniaturgolf klubu Brezno pred Slaviou Trnava a Clasicc Kosice, v nedelu Miniaturgolf klub Bratislava pred Clasiccom Kosice. Kedze to boli zaroven aj dve posledne ligove kola druzstiev rocnika 1999/2000, celkove poradie nakoniec bolo: 1. miesto Delta Zilina, 2. Slavia Trnava, 3. Miniaturgolf klub Bratislava, Brezno obsadilo 6. miesto z deviatich druzstiev prihlasenych do sutaze.
Kategoriu muzov vyhral Vladimir Pravotiak (Clasicc Kosice) s vykonom 178 uderov, druhy skoncil Igor Qualich (MTGK Brezno) 186 uderov a treti Robert Baloun (Clasicc Kosice)190 uderov, kategoria zien: 1. Iveta Veghova (MTGK Dunajska Streda) 194 uderov, 2. Mirka Vrbova (Dunajska streda) 202 uderov, 3. Dana Manaskova (MTGK Brezno) 218 uderov, juniori: 1. Martin Musil (Slavia Trnava)183 uderov, 2. Michal Manaska (MTGK Brezno) 192 uderov, 3. Martin Slivka (Clasicc Kosice) 206 uderov, seniori: 1. Pavol Vrochvinsky (Clasicc Kosice) 198 uderov, 2. Vladimir Majer st. (MTGK Brezno) 206 uderov, 3. Ivan Patoprsty (Slavia Trnava) 227 uderov, sutaz parov: 1. Vladimir Pravotiak a Michal Manaska (MTGK Brezno).
Najblizsie sa stretnu o dva tyzdne na Majstrovstvach Slovenska v Dubnici, v dnoch 29. a 30. jula to budu posledne nominacne preteky pred Majstrovstvami Europy, ktore sa uskutocnia v polovici augusta v lotysskej Rige.

Medzinarodne preteky automobilov do vrchu PAV Brezno - C. Balog 2000
sprevadzalo dazdive pocasie a len sest mensich havarii

Automotoklub PAV Brezno - Cierny Balog bol v dnoch 15. a 16. jula usporiadatelom Medzinarodnych pretekov automobilov do vrchu - PAV Brezno - Cierny Balog 2000. Z prihlasenych 53 pretekarov zo Slovenska a z Ciech sa v nedelu klasifikovalo 48. Pretekali na 6193 metrov dlhej trati vo Vydrovskej doline, smer Krizne, na statnej ceste II/523. Pocasie v tomto roku sklamalo a dazd neutichol ani pri vyhlasovani vysledkov, kedy ceny vitazom odovdali Robert Fico, starostka Cierneho Balogu Mgr. Tatiana Stulrajterova a pozorovatel FIA Herman Muller zo Svajciarska. Aj napriek nepriazni pocasia dve tisicky divakov so zaujmom sledovali toto atraktivne podujatie, ktore skoncilo len so siestimi mensimi havariami.h0029g.jpg (11406 bytes)
Absolutne poradie FIA zony strednej Europy:1.Jiri Micanek (CZ) na vozidle Dallara 393, cas 5:27,76 (priemerna rychlost 143,88 km/h), 2. Jozef Krecmer (CZ) na vozidle Luccchiny P-3/96M, 3. Jaroslav Krajci (SVK) na vozidle Reynard 923, Absolutne poradie majstrovstiev Slovenska: 1. Jroslav Krajici na vozidle Reynard 9232, 2. Tomas Jung na vozdilde Ryenard 9133, 3. Viliam Liedl na vozidle Audi 80, Skupina Super production - SP: 1. Jaroslav Baranek na vozdile Seat Ibiza, 2. Jozef Danis na vozidle VW Golf GTi, 3. Patrik Racz na vozidle Peugeot 306,
Organizatori podujatie zvladli, pri com im pomohli aj Statne lesy, odstepny zavod Cierny Balog, mesto Brezno, poziarny zbor mesta a nemocnica s polikilinikou. Tesne pred pretekmi sa podarilo dobudovat parkovisko vo Vydrovskej doline vedla Ciernohronskej zeleznice, ktore bude sluzit ako odstavna plocha pre navstevnikov tejto doliny.

Sipkarska liga

S letnymi prazdninami sa v Dart clube rozbehli aj sipkarke sutaze. V stredu sa hralo prve kolo v Crickete. V premiere sa najlepsie darilo este juniorovi Pavlovi Melicherovi, ktory si vo finale poradil s Palom Urdom, na tretom mieste skoncil Jaro Jergel. Uz po druhykrat sa toto leto stretli muzi. Tu svoju formu opat potvrdil Palo Urda a suverenne vyhral. Dalsie dve miesta si rozdelili Jano Zifcak a Peter Michalko. Pre juniorov to bol v nedelu uz treti turnaj v poradi, kde prvenstvo z predchadzajucich kol neobhajlil Michal Majer a skoncil az stvrty. V tvrdej konkurencii sa do finale neprebojoval ani Marcel Dolinsky, z jeho strany to stacilo len na tretie miesto. Vo finale sa stretli dvaja juniorski reprezentanti Miro Mucha s Martinom Skantarom. Martin mal tentoraz pevnejsiu ruku a turnaj vyhral.
Dart club Brezno pripravuje nieco aj pre priaznivcov stolneho futbalu. Uz tento piatok odstartuje prvym kolom stolno - futbalovy turnaj o pohar LETO 2000. Turnaj pozostava zo siestich kol, ktore sa budu hrat vzdy v piatok o 17. hodine. Na vitazov cakaju vecne ceny, prvi traja v celkovom poradi si v auguste odnesu pohare.

Bronis nominovany na Olympijske hry v Sydney

Prachar a Kadak majstrami Slovenska

Cyklisticky klub ZP Sport, a.s., Podbrezova sa cez vikend 15. -16. jula zucastnil na Majstrovstvach Slovenska v Suranoch.
Vysledky: sobota: casovka dvojic: dorast: 1. Prachar - Kadak, kadeti: 13. Hricak - Molcan, juniori: 7. Orgonik - Sidlo, muzi: 8. Sihelsky - Liska.
Nedela: kriterium: dorast: 1. Kadak, 4. Prachar, propag: 10. Giertli, kadeti: 12. Glovniak, 15. Molcan, 18. Hricak, juniori: 2. Orgonik, 3. Sidlo, 20. Brozman, muzi: 4. Liska, 10. Peter Medved, Sihelsky nedokoncil.
Muzi sa v dnoch 13. - 17. jula zucastnili na medzinarodnych pretekoch v Cechach Bohemia 2000 za ucasti 108 pretekarov z 12 protitimov.
Vysledky: 1. etapa: 35. Palo Medved, 68. Bronis, 101. Spak, 2. etapa: 11. Bronis, 51. Spak, 3. etapa: 8. Bronis, 4. etapa: 37. Bronis, 5. etapa: 14. Bronis (celkovo skoncil na 14. mieste).

M.Strmen

 

Sportoviny

Niektori hraci zapinaju na vyssie obratky az pri prestupovani.

...

Sportovec, ktory nevie zniest prehru, utrzi hanbu.

...

Kedysi boli platonicke lasky, dnes platonicki sportovci.

...

Ti, co zizaju, maju z hry najviac.

...

Stal sa obhajcom titulu - Sportove drevo.

...

Z nasich sportovcov sa stavaju ziaci. Kazda prehra je pre nich skolou.

...

Oddaval sa sportu celym telom... Co z toho, ked bol v zapasoch duchom nepritomny.

...

Aj trener je rad, ked ho vyhodia. Hraci nad hlavy po vitaznom zapase.

...

Najodusevnenejsie sa utoci na klubovu pokladnicu.

...

Treneri su v podstate pyrotechnici - musia dokonale zvladnut nacasovane formy.

...

Na preteky isiel s odhodlanim, ze za kazdu cenu si donesie domov nejaky drahy kov... Splnilo sa mu to. Prisiel s nozom v chrbte s nehrdzvaejucej ocele.

...

Vela sportovcov uz porazila vaha nespravnej zivotospravy.

...

Ak je hra dopredu prehrata, treba lepsie strazit fanusikov.

...

U hlupeho fanusika predbieha jazyk myslienky.

...

Televizny obraz ma v porovnani s rozhlasom jednu chybu: vidime, ze muzstva hraju pod obraz.

...

Trener je clovek, ktory uci hracov nieco, co niekedy ani sam mevie.

...

Najlepsou skolou zivota su lavicky nahradnikov.

Jozef Pupis 


STRANA:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT