3. OKTOBER 2000 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

   Rozny kuchynsky riad, drogeriovy tovar, veci osobnej potreby, radioprehravac a dva spacie vaky - to je lup, ktory si niekedy od 16. do 23. septembra odniesol neznamy pachatel z chaty nachadzajucej sa v katastri Bystrej v rekreacnej oblasti Tale. Majitelovi Ing. P. F. z Banskej Bystrice vznikla touto kradezou skoda za 6600 korun. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

O pol siedmej rano 24. septembra 31-rocny P. V., trvale byvajuci v Ceskej republike, preskocil oplotenie rodinneho domu v Lopeji a neopravnene vosiel do kolne, odkial ukradol kuchynsky noz za 80 korun. Palicou potom rozbil tri sklenene vyplne verandy a poskodil keramicku vazu, cim majitelke M. CH. sposobil skodu dovedna za 520 korun. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

S. M. z Pohorelskej Mase 25. septembra o stvrtej popoludni priniesol na Obvodne oddelenie Policajneho zboru v Pohorelej neznamu municiu, pravdepodobne delostrelecky granat z obdobia druhej svetovej vojny. Nasiel ho tesne predtym v katastri Pohorelskej Mase v lokalite Gindura na volnej ploche pri Hrone. Nalez zabezpecili proti neopravnenej manipulacii. Eviduje OO PZ Pohorela.

...

Pol hodina popoludni 26. septembra stacila akemusi odvazlivcovi na to, aby sa vlamal do Volkswagenu Passat Variant, ktory bol zaparkovany na odpocivadle za Nemeckou. Z auta povynasal dva panske obleky Brooker a Boss, dva pary panskych ciernych kozenych topanok, osem kosiel, styri kravaty, zeleny pansky jesenny plast, dve tenisove rakety Wilson, panske tenisky Hitec, pansku teplakovu supravu Kapa, dve biele tricka, kratke nohavice, sedu pansku sportovu zimnu bundu Kenwelle, tmavomodru pansku kozenu penazenku s 20 000 korunami, dve kreditne karty, kartu poistenca, obciansky a vodicsky preukaz, pansku kozenu diplomatku, v ktorej boli doklady banskobystrickej firmy. Kradezou pachatel obral majitela V. C. z Pezinka o 123 000 korun a na aute nechal skodu za dve tisicky. Vysetruje OUV PZ Brezno.

Od 11. hodiny predpoludnim 30. septembra do nasledujuceho rana sa doteraz neznamy pachatel dopustil kradeze vlamanim do predajne s rozlicnym tovarom v Raztoke. Z priestorov obchodu ukradol alkoholicke i nealkoholicke napoje, mliecne vyrobky, cukrovinky, drogeriovy tovar, cigarety, kavu a drobne mince v hotovosti. Kradezou obral majitela J. C. z Hornej Lehoty o 30 000 korun a na zariadeni nechal skodu za tisic korun. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Cigarety, mobilny telefon Nokia 3110, cukrovinky a zariadenie na capovanie piva si odniesol zlodej z restauracneho zariadenia Pohostinstvo v Raztoke. Kradez so skodou dovedna za 22 000 korun pre majitelku L. G. z Raztoky sa stala v prvy oktobrovy den niekedy od druhej hodiny nadranom do tristvrte na devat. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Pat minut pred stvrtou hodinou rano 28. septembra v chodbe bytu majitela P. O. na Razusovej ulici v Brezne doslo k poziaru, ktory sposobil skodu asi za 50 000 korun. Podla vyjadrenia nacelnika odboru poziarnej ochrany okresneho uradu, na pricine bola chybna instalacia neonoveho osvetlenia na horlavom podklade. V case poziaru sa v byte nachadzali 44-rocny P. O., jeho 90-rocna matka P. J. a 39-rocny M. P. Vsetci traja sa otravili splodinami a previezli ich do anesteticko-resuscitacneho oddelenia breznianskej nemocnice, kde sa budu liecit asi dva tyzdne. Stav zeny, vzhladom na jej vek a tazke plucne poskodenie, je kriticky. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Na ceste II/530 v smere z Brezna do Tisovca sa 28. septembra o pol piatej popoludni stala dopravna nehoda, ktoru zapricinil jelen. Zviera vbehlo do jazdnej drahy Peugeotu Partner, za volantom ktoreho sedel Ing. H. S. Kedze jelen sa objavil v bezprostrednej blizkosti z laveho okraja vozovky, vodic nestihol zastavit v bezpecnej vzdialenosti a prednou castou do neho narazil. Jelen z miesta nehody usiel. K zraneniu osob nedoslo, odnieslo si to auto so skodou asi za 30 000 korun. Eviduje a objasnuje SDN ODI Brezno.

Co sa udialo v tyzdni od 22. do 29. septembra

.V nedelu 24. septembra hasili C prudmi poziar rodinneho domu v Ciernom Balogu, ktory vznikol pri prekladani plynovej bomby v blizkosti sporaka na pevne palivo. Vo Vernari uhasili horiacu Skodu Feliciu v spolupraci s poziarnou jednotkou z Popradu. V utorok 26. septembra absolvovali vyjazd na Krculovu ulicu v Brezne, kde z balkona vytekala voda. V ten isty den im nahlasili unik plynu v byte na Nalepkovej ulici v Brezne. Po prichode plyn uzavreli a byt vyvetrali. Vo stvrtok 28. septembra v skorych rannych hodinach likvidovali pomocou vysokeho tlaku poziar bytu na Razusovej ulici v Brezne, v ktorom lezali v bezvedomi tri osoby. Po poskytnuti prvej pomoci ich sanitka RZP previezla do breznianskej nemocnice. Predpoludnim im znova nahlasili dymenie z toho isteho bytu. Po prichode nasli tlejuce veci, ktoreho uhasili vodou.

 

154.jpg (4764 bytes) Zachranari NAMK v tomto tyzdni odtahovali styri vozidla. Do Zvolena Mazdu 626 s roztrhnutym rozvodovym remenom, z Valaskej do Lopeja Daciu s odtrhnutym zadnym kolesom, z Podbrezovej do Brezna Skodu Feliciu po havarii, do Predajnej Skodu 120 so zlomenou polosou. Technicku pomoc na cestach poskytli styrikrat. Opravili polos v Skode 120, chladiaci system v Skode 130, karburator v Skode 105 a otvorili BMW, v ktorom si majitel zabuchol kluce.

.

155.jpg (4763 bytes) V tomto tyzdni sanitka RZP vystartovala 19-krat, z toho 5-krat k nahlym prihodam srdca a obehu, 2-krat k mozgovym prihodam, 3-krat k urazom, po raze k dychacej a ku gynekologickej prihode, 6-krat k inym a jedneho pacienta previezla do nemocnice v Banskej Bystrici. V piatok 22. septembra vecer okolo siedmej sa na sidlisku na Mazornikove stala dopravna nehoda, pri ktorej sa zrazilo osobne vozidlo s mopedom. Motocyklista zraneniam pocas prevozu do nemocnice podlahol. Vo stvrtok 28. septembra o stvrtej hodine rano zachranari poskytovali prvu pomoc starsej zene a dvom muzom v strednom veku, ktori sa v horiacom byte nadychali toxickych splodin a plynov. Su hospitalizovani v nemocnici s velmi vaznym postihnutim pluc.

 

hs.jpg (5636 bytes) Pripravy na zimu pokracuju tycovanim hrebena Kralova hola aj opravou sanic, ktore sa pouzivaju pri vozeni zranenych. Tycovanie sa kazdy rok obnovuje, aby turisti nezabludili a nezasli do lavinoveho priestoru. Centralna cast hor je uz hotova. Na horach je inverzne, pekne pocasie, teplejsie hore ako dolu. Horska sluzba osetrovala len bezne urazy a zranenia.

 

Uzreli svetlo sveta image

Matus Maruskin z Polomky, Adriana Uradnikova zo Sihly, Laura Pokosova zo Sumiaca, Barbora Kovacikova z Cierneho Balogu, Stanislav Harvan z Polomky, Marek Petrek z Brezna, Denisa Hadzegova z Valaskej, Jan Sarvas z Brezna, Marek Donoval z Cierneho Balogu.

 

Opustili nas_image

Alzbeta Rosova (93) z Jasenia, Karol Jakubec (59) z Jasenia, Stefan Jenca (45) z Brezna, Jan Paucula (72) zo Sumiaca, Irena Kuttner (73) z Bacucha, Stefan Sluciak (82) z Brezna, Ludovit Hadry (78) z Valaskej, Jan Stulrajter (73) z Cierneho Balogu, Bozena Jursova (75) z Brezna, Maria Komorova (78) z Cervenej Skaly, Vladimir Hudec (64) z Nemeckej, Elvira Vrbicka (74) z Hornej Lehoty, Margita Podmanicka (92) z Valaskej, Jan Suhajda (78) z Dolnej Lehoty, Margita Faskova (60) z Filipova, Julia Lilkova (77) z Helpy, Stanislav Ginic (49) z Helpy, Maria Oravkinova (69) z Helpy, Anna Tancokova (66) z Helpy, Ing. Vladimir Gottier (70) z Brezna.

 

Blahozelanie_image

Chceme ti sprijemnit tento den vinsom, dnes cela rodina bude ti milsou. Na stole osemdesiat cervenych ruzi, nech ti to zdravicko nadalej sluzi. Zdvihnime pohare, pozrime ku dnu, zvlhcime hrdla skor, nez oci zvlhnu.

Dna 6. oktobra sa doziva osemdesiatich rokov

Alzbeta Labduchova z Cierneho Balogu.

Vsetko najlepsie jej zela dcera Maria s manzelom, traja vnukovia a vnucka Mirka s rodinou.

 

Spomienky

Dna 23. septembra uplynul rok odvtedy, co nas navzdy opustil nas milovany

Jan Pancik z Cierneho Balogu.

S laskou spominaju manzelka deti a vnucata.

...

Dna 27. septembra uplynulo desat rokov odvtedy, co nas opustil nas brat, svagor a otec

Jaroslav Kafrik.

Kto ste ho poznali venujte mu tichu spomienku.

Smutiaca rodia Kafrikova.

...

Dotlkolo dobre srdce, zhasli oci, stichol i vas mily hlas. Odisla ste nahle bez rozlucky a vasa smrt velmi boli vsetkych nas, spomienky na vas zostanu navzdy v nas.

Dna 27. septembra uplynuli tri roky odvtedy, co nas navzdy opustila nasa milovana

Amalia Turnova - Tomasove z Baldy - Brezno.

S laskou spominaju syn Jan, nevesta, vnucata a pravnucata.

...

Cas plynie, bolest stale trapi, ale teba nam uz nikto nenavrati. Len slzy v ociach, v srdci zial, co drahe sme mali, to nam osud vzal.

Dna 29. septembra uplynulo pat rokov odvtedy, co nas navzdy opustila nasa milovana mama, svokra, sestra, starka a prastarka

Hermina Kapustikova, rod. Leitnerova.

S laskou a uctou na teba spominaju syn, dcery, nevesta, vnucata, pravnucik aj ostatna rodina.

...

Ruku ti nepodame, aby sme ti mohli blahozelat. Dnes uz len kyticku kvetov a vecny spanok priat.

Dna 2. oktobra by bola oslavila sedemdesiat rokov nasa mamka, sestra, starka a prastarka

Gitka Zlukyova z Janosovky.

Tri roky uz nie je medzi nami, kto ste ju poznali, spominajte s nami. Dcera Vierka, sestra Maria, synovia Jaroslav a Frantisek s rodinami.

...

Casto prichadzame k tvojmu hrobu, spominame na lasku tvoju, postojime a kyticku kvetov ti vzdy na hrob polozime. Mal si nas rad a chcel si este zit, ale prisla ta chvila, ked musel si nas opustit.

Dna 2. oktobra uplynul rok odvtedy, co nas navzdy opustil nas milovany

Ondrej Kohar.

S laskou spominaju manzelka Anna, dcery Jarmila, Maria a Elena s rodinami, synovia Frantisek, Ondrej a Miroslav s rodinami, vsetky vnucata a ostatna rodina.

...

Uz je tomu veru rok, co ta medzi nami niet. Naveky si zavrel oci, stichol tvoj hlas, anjel strazny neprisiel vcas. Uz ta neprebudi slnko ani krasny den. Na breznianskom cintorine spis svoj vecny sen.

Dna 4. oktobra uplynie rok odvtedy, co nas vo veku styridsatstyri rokov opustil

Jan Caban z Brezna - Rohoznej

Venujme mu tichu spomienku.

Manzelka Maria, dcera Veronika, mama, brat Jozef, sestry Anna, Alena, svagrovci Jozef, Cyril, netere Lucka, Mirka s Miskom a ostatna rodina.

 

Podakovanie

Dakujem vsetkym pribuznym, priatelom, susedom a znamym, ktori sa prisli 26. septembra naposledy rozlucit a odprevadit na poslednu cestu nasho draheho, laskaveho a milovaneho manzela, otca a stareho otca

Stefana Sluciaka,

ktory nas opustil vo veku osemdesiatdva rokov.

Dakujeme za prejavenie sustrasti a za kvetinove dary, ktorymi sa snazili zmiernit nasu hlboku bolest a zial.

Smutiaca rodina.  


BARAN

Rysuje sa pre vas slubne stretnutie s osobou, s ktorou uz davnejsie sympatizujete. Nezachovajte sa tak, ako keby ste mali vsetko vybavene. Budte skromni, nezni a taktni.

BYK

Nezabudujate na svoje zaluby, pri ktorych vas napadnu originalne myslienky. Cestou zo zamestnania sa zastavte v niektorom obchode a kupte si nieco pre potesenie.

BLIZENCI

Vas partnersky vztah je, da sa povedat, pevny. Z toho vsak nevyplyva, ze si mozete dovolovat nedomyslene kroky. Ked budete vyhladavat dobrodruzstva, vsetko stratite.

RAK

Viete dobre, ze mate vyhodne postavenie, ste silnejsi. Ak niekoho treba uprednostnit, vychadzajte mu v ustrety. Ak vas pozvu do spolocnosti, nevyhovarajte sa na nic.

LEV

Pozorne sledujte pohyby a ciny Vodnara, ktory by vam mohol sposobit neprijemnosti. Vo vhodnej chvili si s nim pohovorte, zlikvidujte necestne zamery.

PANNA

Surne povinnosti vas konecne netlacia k stene. Citite sa uvolnene, mate cas na zaluby a mozete sa venovat svojej rodine.

VAHY

V zaujme svojho zdravia a kondicie mali by ste pravidelne relaxovat. Zaradte si do denneho programu ranny kondicny beh, pripadne plavanie aspon raz tyzdenne.

SKORPION

Vo vasej blizkosti sa objavi niekto, koho ste davno nevideli. Aj v tejto radostnej chvili usilujte sa zachovat pokoj, nerozpravajte vela, radsej pocuvajte jeho slova.

STRELEC

Mozete si opat zablahozelat, pokial vsak nepodlahnete nejakemu prudkemu hnutiu mysle a nenechaea sa zlakat k nepredvidanym cinom. Drzte sa!

KOZOROZEC

Pocit neistoty, ktory vas prenasleduje, prameni z vasej nevinnosti. Ktosi vam totiz uz davno nieco slubuje, vodi vas za nos. On slubuje, vy verite. Dokedy este?

VODNAR

Vdaka vplyvu vladnucich hviezd zatuzite po lahkych znamostiach a dobrodruzstvach. Dajte si pozor, aby to nedopadlo zle. Hladajte si radsej nejaku vzrusujucu zabavu.

RYBY

Laska ma u vas zelenu, a preto nechajte udalostiam volny priebeh. Budete mat moznost nadviazat a rozvinut hlboky vztah, ktory sa ukaze neskor kvalitny a trvaly.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT