3. OKTOBER  2000 Strana 11

STRANA:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Vikendove futbalove zrkadlo

II. liga
11. kolo 30. septembra

D. Streda - Podbrezova 2:0 (1:0), rozhodca: Fischer, 1290 divakov.

Zeleziari po nepresvedcivej hre pehrali 2:0, cim stratili aj prve  miesto v tabulke ligy.

Prievidza - Martin 0:2, Senec - Topolcany 5:2, Bardejov - Humenne 2:1, Nitra - Devin 7:1, Sl. Grob - D. B. Bystrica 1:0, Senica - R. Sobota 0:2, Licartovce - Dubnica 1:0, Cana - Novaky 2:1.

III. liga
9. kolo 30. septembra

Dubova - Ziar 1:0 (1:0), gol: Kubinec, rozhodca: Nosal, 530 divakov.

Muzstva z cela tabulky odohrali zapas dobrej urovne. Napriek snahe oboch muzstiev o utocny futbal sanci na skorovanie bolo malo a o vysledku stretnutia rozhodol gol domacich streleny hned v uvode.

Jan Chamko

L. Mikulas - Selce 2:0, Zilina B-Strazov - Namestovo 2:0, Lucenec - Rakytovce 2:2, K. N. Mesto - T. Teplice 0:1, Kremnicka Istebne 3:0, Tornala - Bytca 1:2, Cadca - K. Lieskovec 0:2.

IV. liga sk. Juh
9. kolo 1. oktobra

D. Strehova - Brezno 3:0 (1:0), rozhodca: Brtka, 250 divakov.

V celku vyrovnanom zapase sa domaci ujali vedenia z pokutoveho kopu. V druhom polcase sa hostia snazili vyrovnat, ale naopak v 89. minute dostali nestastny druhy gol a o minutu aj treti. Po inkasovani tretieho golu sa zapas aj skoncil. Zo strany breznianskych futbalistov to bol najlepsi vykon na ihrisku supera.

Ladislav Hanzlovic

Kalinovo - Zvolen 1:0, V. Krtis - Kremnica 2:1, Hlinik n/Hr. - hrochot 3:0, Dukla B. Bystrica B - Tisovec 1:1, Ziar n/Hr. - B. -L. Vieska - Tomasovce 0:0, Hrinova - N. Bana 0:3.

V. liga sk. C
9. kolo 1. oktobra

D. Hamre - Predajna 3:3 (1:1), goly hosti: Keller, Hauer, Pikula, rozhodca: Mihalka, 200 divakov.

Muzstva odohrali stretnutie dobrej urovne, v ktorom padlo sest golov a este viacero golovych prilezitosti na oboch stranach zostalo nevyuzitych. Vedenia sa ujali hostia v 15. minute, ked sa po individualnej akcii golov presadil Keller. Predajna sa dlho z vedenia netesila, lebo domaci v 17. minute vyrovnali. V druhom polcase isli do vedenia opat hostia, ked po prihravke Kellera skoroval v 53 minute prudkou strelou k zrdi Hauer. Domaci otocili vysledok dvoma golmi v 63. a v 67. minute.Hostia svoj zaverecny tlak korunovali vyrovnavajucim golom v 89. minute, ked po rohovom kope Cibenku skoroval hlavou Pikula. Stretnutie, ktore mali hostia rozohrate na vitazstvo a v ktorom po zbytocnych chybach v obrannej cinnosti prehravali, sa nakoniec skoncilo spravodlivou remizou. Hracov Predajnej treba za predvedeny bojovy vykon pochvalit.

Ing. Jan Bulla

Priechod - C. Balog 2:0 (1:0), rozhodca: Guzi, 150 divakov.

Obe muzstva zacali opatrne, postupne si domaci vytvorili miernu uzemnu prevahu, no hostia dobrou obrannou hrou ich nepustili do vaznejsej prilezitosti, az v poslednej minute, ked Stoper domacich vyviezol loptu z vlastnej plovice, nasiel volneho Hamsika a ten pohodlne skoroval. Do druheho polcasu nastupili hostia s odhodlanim vyrovnat, pevzali iniciativu, no otvorili hru, co Priechod vyuzil a pridal druhy gol. Hostia sa snazili striedanim a korekciami v zostave ozivit hru, neprinieslo to vsak ziadny efekt. V podpriemernom zapase Tatran daleko zaostal za vykonom spred tyzdna s Radvanou, hral bez patricneho nasedenia, co sa prejavilo nielen na vysledku ale aj na kvalite zapasu.

Dusan Potkany

Zarnovica - Valaska 0:11 (0:4), goly: Patras 2, Zazrivec 2, Cibula 2, Skantar 2, Pisoja, Janko, Turna, rozhodca:***, 100 divakov.

Muzstvo hosti sa predstavilo v tom najlepsom svetle a dokonale zaskocilo domacich od uvodnych minut mohutnym naporom z coho rezultovali aj goly. V 4. minute po utoku a centri Bukovca Patras striela prvy gol hosti. V 5. minute pre zmenu unikol Patras, nasiel volneho Pisoju, ktory zvysil vedenie hosti na 2:0. V 7. minute Patras sam na patke nastreluje domaceho brankara a v 10. minute Svantner delovku posiela zo sestnastky tesne nad brvno domacej brany. V 12. minute po pravom kridle unikol Pancik a jeho center posiela Zazrivec hlavou po trikrat do domacej brany. Az v 15. minute sa dostali do dobrej prilezitosti domaci, ale brankar hosti loptu bezpecne chyta. V dalsich minutach golove prilezitosti mali Turna, Svantner a Skantar, ktore nevyuzili. Stvrty uspech hosti striela v 42. minute Patras po centri Bukovca. V zavere prveho polcasu zalozili domaci nebezpecny utok, ale centrovanu loptu pred branou hosti premarnili. Aj druhy polcas bol v rezii hosti a domaci sa iba branili, alebo boli statistami pri ukazkovych rychlych akciach hosti, ktori svojho hostitela nesetrili a po viacerych nevyuzitych golovych prilezitostiach golmi Zazrivca, Janka, Turnu, Cibulu a v 90. minute jedenastym golom Skantara, najlepsim hracom na ihrisku hostia specatuju rekordne vitazstvo.

Juraj Cibula

Detva - D. Niva 2:0, Sasova - Poniky 3:0, Radvan - Brusno 2:3, Lovcica - Kraliky 3:1.

I. trieda
9. kolo 1. oktobra

Bravacovo - Helpa 0:1 (0:0), rozhodca: Sitarcik st., (hlavny rozhodca Chladek sa nedostavil), 100 divakov.

Je tazko hodnotit toto stretnutie, lebo bolo v nom vela nervozity a faulov, no malo futbaloveho umenia. Spokojnost moze byt len zo strany hosti, ktori ziskali tri cenne body i napriek tomu, ze hrali z tristvrtiny zapasu oslabeni o jedneho hraca. Domace muzstvo svoj velmi slaby vykon zakoncilo vlastnym golom. A tak uz len ti najvernejsi fanusikovia odchadzali zo zapasu s pocitom, ze take slabe stretnutie v Bravacove nevideli najmenej desat rokov, hoci vedeli, ze proti sebe hrali dve posledne muzstva tabulky. No ktovie, ci este niektore pridu na nasledujuci zapas domacich, pretoze by chceli uz konecne vidiet i vitazstvo.

Miroslav Sperka

Myto - Jasenie1:0 (1:0), gol: Macko, rozhodca:Dian, 120 divakov.

Domacemu celku chybalo z roznych dovodov sest hracov. Tento hendikep ostatni futbalisti vynahradili velkou bojovnostou, ktoru korunoval peknym golom v 15. minute Macko.

P. C. Balog - Selce B 4:2 (2:0), goly domacich: Meskan 3, Tazky, rozhodca: Kosec, 130 divakov.

Rychle zaujimave stretnutie s mnozstvom sanci predviedli muzstva z cela tabulky. Prvy polcas bol zo strany domacich vyborny, hrali pekny futbal, strelili dva goly a zasluzene viedli. Hostia sa predstavili v dobrom svetle, hrali kombinacne a v utoku boli nebezpecni. Druhi polcas zacali naporom hostia, znizili, ale domaci znovu strelili gol a opat viedli o dva goly. Potom obidve muzstva pozahadzovali mnozstvo sanci, hostom sa podarilo znizit, ale zasluzene vitazstvo domacich potvrdil krasnym golom Meskan.

Ivan Belko

Jakub - Osrblie 2:2 (0:1), goly hosti: Trnik, leitner, rozhodca: Vrbovsky, 40 divakov.

Hostia mali pocas celeho zapasu hru vo svojich rukach a uz v 35. minute sa ujali vedenia z pokutoveho kopu, ktory Trnik bezpecne premenil. V druhom polcase peknym solovym prienikom Danove nahral pred domacu branku Leitnerovi, ktory skoroval a bolo 1:2. Asi sedem minut pred koncom stretnutia hostia urobili chybu v obrane a domaci to vyuzili na vyrovnanie. Do konca stretnutia hostia mohli este strhnut vitazstvo na svoju stranu, vypracovali si este dve golove sance, ale ostali nevyuzite. Cele muzstvo Osrblia treba pochvalit za bojovnu hru.

Emil Trnik

Sl. Lupca - Badin 4:0, Salkova - Podkonice 4:0, Vlkanova - Podlavice 2:2.

II. trieda sk. A
9. kolo 1. oktobra

Lubietova - Nemecka 3:5 (1:2), goly hosti: L. Bartos, Motoska, Tomko, M. Bartos 2, rozhodca: Polenkovic, 50 divakov.

Nemecka vyhravala uz 2:0, ale domacim sa v priebehu druheho polcasu podarilo zvratit vysledok na 3:2. V poslednych patnastich minutach Nemecka otocila vysledok vo svoj prospech na 3:5.

Vladimir Pejko

II. trieda sk. B
7. kolo 1. oktobra

Hronec - Sumiac 4:0 (2.0), goly: Danis 2, Hutzenpichler 2, rozhodca: Kadlec, 100 divakov.

Zaciatok oboch polcasov patril domacim. V prvom v 15. minute usiel Hutzenpichler po lavej strane a polcenter - polostrela skoncila na prekvapenie vsetkych hracov v opacnom rohu brany hosti. O tri minuty zvysil Danis na 2:0. Druhy polcas sa uz niesol v rezii domacich ktori z velkeho tlaku nevedeli vyraznejsie zuzitkovat vysledok, lebo hostia hrali v obrane pomerne disciplinovane. Bolo to stretnutie, ktore si zasluzi pochvalu za slusne predvedenu hru oboch muzstiev.

Jozef Zahurak

Pohorela - Sihla 4:1 (0:1), goly: Gandzala, Jozef Halak 2, Lihan - J. Ridzon, rozhodca: Jozef Chlebus, 70 divakov.

Nie je dobre pre futbal, ak sa na majstrovske zapasy nedostavia delegovani rozhodcovia. No aj napriek tejto skutocnosti sa zapas odohral bez zbytocnycvh konfliktov a zraneni. Vyvoj stretnutia na jeho zaciatku prebiehal v rezii hosti, ktori to aj vyuzili dosiahnutim rychleho golu uz v 7. minute. Potom sa akcie striedali na obidvoch stranach, ale dalsie goly do konca polcasu nepadli. V druhom polcase zacali postupne preberat iniciativu domaci, pretoze hostia fyzicky odchadzali. Aj ked futbal nebol pohladny, bojovnostou domaci strhli vitazstvo na svoju stranu a prvykrat v tomto rocniku sa presadili aj strelecky.

Jan Lakanda

Michalova - Telgart 3:3 (1:3), goly: Gasperan, Trnavsky, Marian Kupec - Demcik, Miroslav Lunter, Peter Cernak, rozhodca: Ridzon, 60 divakov.

Na stretnutie sa nedostavili delegovani rozhodcovia, a tak musel rozhodovat laik. V uvode zapasu mali najskor velku sancu domaci, ale trestuhodne ju zahodili, a tak boli to hostia, ktori hned z protiutoku dali prvy gol. Potom vsak domaci Gasperan peknou kriznou strelou zo sestnastky vyrovnal a zdalo sa, ze domaci budu vo svojej hre pokracovat. Hostia vsak mali rychlejsi start na loptu, co sa ukazalo ako rozhodujuce a do konca polcasu pridali este dva goly. V druhom polcase domaci ovladli hru a keby premenili vytvorene sance, mohli aj zvitazit.

Jaroslav Vojtas

D. Lehota - P. Polhora 0:0, zapas sa nedohral, rozhodca: Malcek, 80 divakov.

Hostia sa netajili tym, ze si chcu doniest nejaky bodik, co sa im aj darilo. Obidve muzstva si vypracovali niekolko golovych prilezitosti. Hlavny rozhodca za recnenie v 65. minute ukazal Krupovi zltu kartu. O desat minut to bol ten isty hrac, ktory dostal druhu, cervenu kartu za urazku postranneho rozhodcu. Po vyluceni to bolo este malo a napadol pstranneho rozhodcu. Po tomto incidente hlavny rozhodca zapas ukoncil v 75. minute. Je na skodu, ked jeden hrac pokazi snahu celeho kolektivu. Domaci, i ked este citelne oslabeni, hrali dobre.

Milan Tazky

Zavadka - Polomka 2:1 (0:1), goly domacich: Michalko, Hruska - Zubal, rozhodca: Kadlec, 70 divakov.

Stretnutie malo typicke znaky susedskeho derby. V prvom polcase si vypracovali viac golovych prilezitosti hostia. V druhom polcase boli lepsi domaci, ktori strhli vitazstvo na svoju stranu. Zaver stretnutia psychicky nezvladli hostujuci hraci a funkcionari, co ovplyvnilo celkovo dobry dojem a atmosferu stretnutia.

...

Ziaci zo Zavadky na Hronom odohorali zapas v Slovenskej Lupci s vysledkom 1:3.

Jozef Bartosik

Benus - H. Lehota 3:0 (1:0), goly: P. Kan, M. Srnka, Slabej, rozhodca: Daxner, 100 divakov.

Zo strany hosti to bol kvalitnejsi technicky futbal a po chybe brankara H. Lehoty hra kus upadla. Avsak v druhom polcase Lehotania zatlacili domacich na ich polovicu ihriska. Tu sa vsetko zrodilo, ked futbalisti Benusa zautocili a brankar hosti fauloval v sestnastke.

Frantisek Sperka


STRANA:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT