31. OKTOBER 2000 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

 Pravdepodobne pod ruskom 28. oktobrovej noci ukradol ktosi spred domu v Jaseni bielu Skodu Pick-up 136L, ev. c. BBE 79-87, vyrobenu v roku 1992. Vo vozidle, ktore ma prehrdzavene zadne dvere a pravy predny blatnik, sa nachadzalo autoradio. Skodu sposobenu majitelovi B. M. z Jasenia vycislili na 65 000 korun. Po ukradnutom aute a po pachatelovi kradeze vyhlasili patranie. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Pol hodina v noci 29. oktobra stacila akemusi odvazlivcovi na to, aby sa v Jarabej vlamal do odstavenej Skody Octavie SLX TDI. Okrem toho, ze z auta ukradol cierny mobilny telefon Ericsson T 18 s nabijackou, prepichol aj zadnu pneumatiku Dunlop SP Winter sport. Majitela H. M. z Bratislavy tym pripravil o 24 500 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Z parkoviska pred motorestom Certovica o desiatej predpoludnim 23. oktobra z neznamych pricin zislo nakladne motorove vozidlo zn. Tatra 815 do priekopy, kde sa prevratilo. V case nehody nastastie nebol nikto v aute, na ktorom vznikla skoda asi za 100 000 korun. Eviduje a objasnuje ODI OR PZ Brezno.

...

Desat minut po siedmej hodine vecer 25. oktobra sa na ceste I/66 medzi Banskou Bystricou a Breznom stala dopravna nehoda, ktoru nezavinil vodic, ale lesna zver. V Predajnej z bezprostrednej blizkosti z pravej strany v smere jazdy vbehol jelen do jazdnej drahy S. M. z Bratislavy, ktory sedel za volantom osobneho motoroveho vozidla zn. Hyundai Lantra. Na miesto dopravnej nehody privolali lesneho hospodara, pretoze zviera zrazku neprezilo. Na aute vznikla skoda asi za 80 000 korun. Eviduje a objasnuje SDN ODI OR PZ Brezno.

Niekedy od 27. augusta az do 24. oktobra v rekreacnej oblasti Krpacovo sarapatil zlodej, ktory sa vlamal do styroch chat. Teplovzdusnu pistol, vrtacku Narex, televizor Junost, radiomagnetofon Internacional a konvertor Dimplex si odniesol z chaty D. R. z Banskej Bystrice, ktoremu sposobil skodu za 6900 korun. Dalsiemu majitelovi A. F. z Bratislavy ukradol sest bandasiek s obsahom 100 l motorovej nafty, kozeny opasok, zimnu vetrovku a liatinovy gril dovedna bezmala za 16 600 korun. O televizor Philips s dialkovym ovladacom, vzduchovku Slavia a o cirkular obral S. J. zo Zvolena, ktoremu vznikla skoda asi za 21 000 korun. V lupe za 5500 korun z chaty P. L. z Jasenia boli dva stojanove a jeden nastenny konvertor a dva reproduktory od hifiveze. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Desat prestieradiel a paplonov, keramicke umyvadlo, dve vodovodne baterie, antikorovy elektricky stroj, bojler ETA, hlinikovu supravu priborov - toto vsetko ukradol a okrem toho poskodil aj zachodovu misu neznamy pachatel, ktory sa niekedy od 4. do 27. oktobra vlamal do rekreacnej chaty v Jarabej. Majitelovi R. J. z Brezna sposobil kradezou skodu za 15 900 korun a na zariadeni nechal skodu za 9500 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Pat minut pred pol siedmou vecer 27. oktobra pracovnikom Poziarneho utvaru v Brezne oznamili, ze v katastri mesta na kopci Skalka hori lesny porast. Na mieste zistili, ze poziar vznikol asi o siestej v sto- az tristorocnom dubovom poraste, kde horelo listie na zemi a obhoreli aj niektore stromy. Pretoze je to teren nepristupny pre motorove vozidla, poziarny zasah o stvrt na osem zacali prislusnici odboru Poziarnej ochrany mesta, dobrovolnej poziarnej jednotky z Brezna a Bujakova. Poziar lokalizovali sest minut pred desiatou hodinou a zlikvidovali desat minut pred polnocou jednoduchymi hasiacimi prostriedkami. Podla vyjadrenia velitela poziarneho zasahu, poziar vznikol neuplnym zahasenim ohniska. Mestskym lesom vznikla skoda asi za 100 000 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

Co sa udialo v tyzdni od 20. do 27. oktobra

V piatok 20. oktobra nahlasila mestska policia poziar murovanej udiarne a o nieco neskor poziar pilin vo dvore na namesti. V prvom pripade poziarisko zasypali pieskom a v druhom na likvidaciu pouzili 1C prud. V sobotu 21. oktobra roztrhlo radiator na Ulici 9. maja. Po prichode odstavili vodu a privolali udrzbara. V ten isty den im nahlasili poziar nasypnika v spalovni v Petrocheme Dubova. Horiaci kontajner v Jarabej uhasili lafetovym prudom v pondelok 23. oktobra. Poziar lesneho porastu v Piesku na Dieli zlikvidovali clenovia zavodneho poziarneho utvaru Podbrezova. Neskor tlejucu travu uhasili lopatami a zasypali zemou. V pondelok na Ceste osloboditelov havarovala Skoda 100, ktoru vytiahli z priekopy pomocou lana. V stredu 25. oktobra sa stala na Certovici dopravna nehoda, pri ktorej nakladne auto zbehlo do lesneho porastu. Poziarnici prekontrovali, ci nehrozi unik ropnych produktov.

 

154.jpg (4764 bytes) Clenovia NAMK Lopej v tomto tyzdni odtahovali tri vozidla. Z Predajnej do Bratislavy Hyundai po zrazke so zverou, z Brezna do Hronca Skodu 120 so zlomenou polosou, z Lopeja do Predajnej Skodu Favorit s poskodenym zapalovanim. Technicku pomoc na cestach poskytli trikrat. Opravili kable v Skode 120, chladic vo Forde Escort a do Jasenia doviezli benzin, ktory sa minul v Ziguli.

 

155.jpg (4763 bytes)  V tomto tyzdni zachranari absolvovali dovedna 26 vyjazdov, z toho po 8-krat vystartovali k nahlym prihodam srdca a obehu a k mozgovym prihodam, po raze k urazu a k brusnej prihode, po dva razy k umrtiam a k inym pripadom a troch pacientov previezli do Banskej Bystrice. V pondelok 23. oktobra asi o pol siestej vecer sa pri rubani dreva zranil muz z Nemeckej, ktoremu kus kovu odfrkol do oblasti srdca. Vysetrili ho v breznianskej nemocnici a zabezpecili transport do Banskej Bystrice.

 

hs.jpg (5636 bytes) Na horach sa zhorsilo pocasie, ochladilo sa, je zamracene. Predpoved znela, ze vo vyssich polohach uz bude aj snezit. V obdobi medzisezony je navstevnost turistov mensia. Clenovia Horskej sluzby sa pripravuju na zimu zhromazdovanim, opravou a kontrolovanim zachranarskych prostriedkov, ktore budu v pripade zachrannej akcie velmi dolezite.

 

Uzreli svetlo sveta image

Adam Harvan zo Sumiaca, Emma Noskova z Banskej Bystrice, Milan Vlcek z Pohronskej Polhory, Jakub Kohut z Polomky, Martin Bubeliny z Brezna, Terezia Svenkova z Banskej Stiavnice, Viktoria Murinova z Brezna, Mato Lukas z Brezna, Daniel Prokes z Banskej Stiavnice, Barbora Michalcikova z Podbrezovej, Milan Pokos zo Sumiaca, Silvia Karvayova z Pohronskej Polhory, Jan Laurinc z Bravacova, Michaela Medvedova z Brezna.

 

Opustili nas_image

Helena Skvarkova (70) z Telgartu, Anna Frgelcova (74) z Polomky, Helena Hrickova (65) z Telgartu, Jan Michalik (61) z Valaskej, Filomena Cibulova (89) z Bacucha, Alzbeta Polakova (75) zo Sumiaca, Peter Fiala (76) z Bacucha, Vladimir Lopejsky (15) z Nemeckej, Jan Niscak (79) z Brezna, Daniel Schvarzbacher (70) z Osrblia, Michal Kroslak (80) z Brezna, Frantisek Kochan (70) z Piesku, Adrian Ferko (10 dni) z Brezna, Maria Kamzikova (69) zo Sumiaca, Jan Balizar (45) z Hronca, Jan Molcan (76) z Hronca, Jozef Badinka (44) z Brezna, Anna Gregusova (78) zo Zavadky.

 

Blahozelanie_image

A zrazu plecia tuhsie citia tarchu, co rocik s rockom zbieral, dokial sa na snurocke zitia zajagalo devatdesiatjeden peral

Dna 1. novembra oslavi devatdesiate prve narodeniny

Rudolf Pobis z Brezna.

Vsetko najlepsie mu zela dcera Vlasta s manzelom, vnuci Jan s manzelkou, Vladimir a najmladsi Lubko za nich posiela velku pusu.

...

Tento den nech patri tebe len. Na stole osemdesiatpat cervenych ruzi, nech ti to zdravicko nadalej sluzi. Pohare dvihame, tebe na zdravie pripijame.

Dna 4. novembra sa doziva osemdesiatich piatich rokov

Vojtech Reis z Brezna.

Vsetko najlepsie mu zela manzelka Maria, dcery Anka, Bozka, Lubka, Vierka s manzelmi, desat vnucat a jedno pravnuca.

Spomienky

Dna 15. oktobra uplynulo pat rokov od smrti nasho otca

Frantiska Danisa z Osrblia.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

Dcery s rodinami.

...

Smutny a prazdny je dom, ked niet v nom toho, co nas mal rad. Dotlklo srdce, stichol hlas, mal rad svoj zivot i nas.

Dna 18. oktobra sme si pripomenuli dva roky od umrtia nasho draheho

Ondreja Svantnera z Valaskej,

ktory nas opustil vo veku sestdesiatosem rokov.

S uctou, laskou a stalou spomienkou nikdy nazabudame. Manzelka, deti a vnucata.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

Odisiel si tichucko,necakane, zastalo srdiecko tvoje mlade. Naveky zavrel si oci, stichol tvoj zvonivy hlas, anjel strazny neprisiel vcas. Nad tvojim hrobom denne sa sklaname a kyticky kvetov nan davame. Nikdy na teba nezabudneme.

Dna 21. oktobra by oslavil nedozitych dvadsat rokov nas drahy syn a brat

Marian Skalos z Polomky,

ktory nas tragicky opustil vo veku sestnast rokov.

So smutkom v srdci a laskou spominaju rodicia a sestry.

...

Mal som vas vsetkych rad a chcel som este zit, ale prisla ta chvila, ked musel som vas opustit. Neplacte, nechajte ma tisko spat, co mi bolo sudene, muselo sa stat.

Dna 21. oktobra uplynul rok odvtedy, co nas vo veku styridsatsest rokov opustil nas drahy manzel, otec, syn, brat a svagor

Milan Svidran z Polomky.

Smutiaca rodina.

...

Dna 28. oktobra uplynulo dvadsat rokov odvtedy, co opustila dusa telo

Jozefa Kupca z Cierneho Balogu - Dobroce.

Z nasej mysle neodisiel. V nasich spomienkach zije.

S uctou spominaju synovia, dcera, nevesty, zat a vnucata.

...

Uz rok spis vecnym snom, tmavy hrob ti je domovom. Nic viac ti uz nemozeme dat, len kyticku kvetov na hrob a s laskou spominat.

Dna 28. oktobra uplynul rok odvtedy, co nas navzdy opustil manzel, otec starky a prastarky

Jan Stulajter z Cierneho Balogu.

S laskou spomina cela smutiaca rodina.

...

Dna 31. oktobra uplynie osemnast rokov odvtedy, co nas opustil nas drahy

Jan Ocel z Polomky.

Spomina rodina Suchanova, Omastova a Hrablayova.

...

Dna 5. novembra si pripomenieme prve smutne vyrocie umrtia

Jolany Luptakovej, rodenej Otiepkovej z Hronca.

Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.

Synovia s rodinami.

 

Podakovanie

Dakujeme vsetkym pribuznym, priatelom a znamym za prejavy sustrasti a za kvetinove dary pri poslednej rozlucke dna 16. oktobra s nasim drahym synom, bratom, svagrom

Janom Cellarom z Michalovej,

ktory nas opustil vo veku styridsatstyri rokov.

Smutiaca rodina.


BARAN

V tychto dnoch vam budu hviezdy naklonene. Ba ani v laske nie je na obzore ani najmensi mracik. Vyuzite mudro a ucelne tento tyzden v prospech rodiny.

BYK
Cez vikend sa venujte praci v zahrade alebo rodinnemu vyletu. Hodi sa tiez riesenie problemov spojenych so zamestnanim. Vela pocuvajte a hovorte co najmenej.

BLIZENCI
Dostali ste sa z mrtveho bodu a hned sa citite lepsie. Vyuzite tuto psychicku situaciu pocas dna aj v praci, na plavarni ci vecer v laske.

RAK
Nevenujte sa takym pracam, ktore neprinesu radost z tvorby, neinspiruju vasu fantaziu. Vyberte si jednu zo svojich zalub a prekvapte okolie vynaliezavostou.

LEV
Pre vas staci odstup od pracovnych povinnosti, dobre pocasie a mila spolocnost, hned mate dobru naladu, ste pozorni, vtipni a viete si ziskat sympatiu ludi.

PANNA
Pocas tychto dni sa budu u vas striedat stastne chvile rodinnej pohody so ziarivymi casovymi usekmi v ruzovej zahrade lasky. Konecne vas partner pochopil.

VAHY
Vo vasom okoli i v dusi zavladne pokoj. Sustredte sa na zaujmy svojich deti, pomozte pri rieseni domacich starosti, vratane opravy pracky.

SKORPION
Venujte tento tyzden vydatnemu odpocinku. Pospite si dlhsie, sledujte rozhlas, citajte, bavte sa, chodte na prechadzku, ale pracu nechajte bokom.

STRELEC
Vasou najlepsou investiciou bude venovat sa svojmu zovnajsku. Ocitnete sa v spolocnosti ludi, ktora si na nom dost zaklada. A niekto vas zvlast zaujima.

KOZOROZEC
Pocas tychto dni sa stretnete s mnohymi znamymi a priatelmi. Prijemne si posedite pri salke kavy alebo caju. Spomienky z detstva vas rozveselia.

VODNAR
Tyzden vam prinesie priaznive podmienky pre uvolnenejsi program, ale detaily si musite vymysliet sam podla okolnosti. Len ci dostanete suhlas od svojho parntera.

RYBY
Vo vasom zivote ma laska popredne miesto, dodava vam sily a sebadoveru. Ale kradne vam drahy cas, potom ulohy presuvajte na vikend.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT