31. OKTOBER  2000 Strana 11

STRANA:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Vikendove futbalove zrkadlo

II. liga
15. kolo 28. oktobra

Humenne - Podbrezova 1:0 (1:0), rozhodca: Vlk, 1520 divakov.

Zeleziari po dobrej hre nakoniec neziskali ziadne body. V prvom polcase dosiahli gol Pelegrinom, ale rozhodca pre udajne postavenie mimo hry gol neuznal. Podobna situacia sa opakovala aj v druhom polcase, ked strela Ruska sa od hraca Humenneho odrazila k Pelegrinovi. Ten dal gol, ale rozhodca Mario Vlk znovu gol neuznal.

Jozef Karas

Cana - SKP Devin 1:2, Bardejov - B. Bystrica 1:2, D. Streda - Martin 3:2, Nitra - Prievidza 4:0, Sl. Grob - Licartovce 1:0, Senec - R. Sobota 1:0, Senica - Dubnica 1:2, Novaky - Topolcany 2:0.

III. liga
13. kolo 28. oktobra

Dubova - Namestovo 4:0 (1:0), goly: Klesken, Keller, Stacho, Pavlik, rozhodca: Koncek, 150 divakov.

Domaci podali velmi dobry kolektivny vykon. Pocas celeho stretnutia kontrolovali jeho vyvoj. Problemom zvlast v prvom polcase bolo premienanie sanci. Divaci museli na prvy gol cakat az do 45. minuty stretnutia. V druhom polcase domaci skorovali este trikrat, v 65., 80., 89. minute a vysledok je objektivnym obrazom diania na ihrisku.

K. N. Mesto - Lucenec 2:0, L. Mikulas - Zilina B-Strazov 2:0, Cadca - Rakytovce 2:3, Tornala - Ziar n/Hr. 1:0, Kremnicka - T. Teplice 2:1, Istebne - Selce 5:4, Bytca - K. Lieskovec 0:3.

IV. liga sk. Juh
13. kolo 29. oktobra

Tomasovce - Brezno 2:1 (2:0), gol hosti: Valach, rozhodca: Wolinger, 200 divakov.

Vo vyrovnanom stretnuti v prvom polcase mali hraci Brezna viac z hry, avsak ponuknute sance nedokazali vyuzit, ba naopak po dvoch zavahaniach v obrane dvakrat inkasovali. V druhom polcase pokracovali futbalisti Brezna v nastupenom trende, pritlacili domacich pred vlastnou branou, avsak dokazali iba znizit golom Valacha. Znova sa potvrdilo, ze koncovka je najvacsou slabinou breznianskeho muzstva. Za predvedeny vykon by si u supera, ktory je na prvom mieste tabulky, zasluzilo minimalne bod.

Ladislav Hanzlovic

Hlinik n/Hr. - Zvolen 4:1, B. Bystrica - V. Krtis 3:1, D. Strehova - Kalinovo 3:1, Ziar n/Hr.-L. Vieska - Kremnica 3:0, Hrinova - Hrochot 1:3, N. Bana - Tisovec 1:2.

V. liga sk. C
13. kolo 29. oktobra

Valaska - C. Balog 3:0 (1:0) goly: Roman Gajdosik, Jan Gajdosik, Dusan Pisoja, rozhodca: Rostar, 350 divakov.

Velke bojove nasadenie charakterizovlo toto susedske derby, v ktorom prve vaznejsie chivle sa odohravali pred domacou branou, ale bez golovej prilezitosti hosti. Postupne sa hra vyrovnala a v 8. minute domaci strelou Bukovca skusaju brankara hosti. V 12. minute Pisojova strela zo sestnastky smeruje nad branu hostujuceho muzstva. V 15. minute zautocili nebezpecne hostia a strela z osemnastich metrov mina branu domacich. V 16. minute unikol do sestnastky hosti Patras a jeho strela tesne mina pravu tyc brany. V tychto chvilach muzstvo domacich nevyuzilo golove prilezitosti R. Gajdosikom, ked dvakrat za sebou hlavickou netrafil superovu branu, prudky Bukovcov center pozdlz brany hosti Zazrivec nestacil dotlacit a Jankovi na jedenastke odskakuje lopta v cistej pozicii. V 23. minute nebezpecny utok hosti hlavou na roh odvracia Janko. V 30. minute Pisoja z dvadsiatich piatich metrov z lavej strany centrom nasiel Romana Gajdosika, ktory hlavou loptu usmernil do laveho dolneho rohu brany hosti. Do konca polcasu brankarovi hosti dal vyniknut este strielajuci Bukovec a naopak v 42. minute strelou zo sestnastky domacemu brankarovi hostia. V 46. minute nastrelenu ruku domaceho obrancu v pokutovom uzemi rozhodca neodpiskal. Asi to kompenzoval v 47. minute, ked na patke hostujuceho muzstva bol v sanci stiahnuty na zem domaci Pisoja. Po niekolkych obojstranne neuspesnych protiutokoch v 71. minute vyrazenu loptu brankarom hosti vracia Jan Gajdosik hlavou do jeho brany a dava druhy gol domacich. Z dalsieho protiutoku nastreluje bombou z hranice sestnastky brvno. V 75. minute unikol po lavej strane Pisoja a umiestnenou strelou upravuje stav stretnutia na 3:0. V zaverecnom napore domace muzstvo najma striedajucimi hracmi Kocurom, Svantnerom a Cibulom si vypracovalo ciste golove prilezitosti, ktore zostali nevyuzite, a tak vysledok pre supera je vcelku prijatelny a pre domace muzstvo znamena prve miesto po jesennej casti V. ligy skupiny C.

Juraj Cibula

Predajna - Kraliky 2:2 (1:1), goly domacich: Keller 2, rozhodca: Ihring, 300 divakov.

Domace muzstvo podalo proti superovi z cela tabulky dobry vykon. Hostia potvrdili v tomto stretnuti svoje kvality, napriek tomu mohli domaci zvitazt, avsak okrem supera stali proti nim aj rozhodcovia. Vedenia sa ujali Kraliky v 11. minute. Predajna vyrovnala v 26. minute, ked po dlhom autovom vhadzovani Cibenku sa pred brankou hosti vyborne uvolnil Keller a skoroval. V uvode druheho polcasu prvy raz vyrazne zauradoval hlavny rozhodca Ihring, ked v prospech hosti vymyslel pokutovy kop a Kraliky sa z neho ujali v 47. minute vedenia. Domaci zabojovali a v 66. minute vyrovnali, ked po pravej strane potiahol loptu Oravec, cez Cibenku sa dostala ku Kellerovi a ten sam pred brankarom hosti druhykrat skoroval. Predajna mohla ist o niekolko minut aj do vedenia, ked domaci hraci zopakovali podobnu akciu ako pri druhom gole. Opat vsak zauradoval vyrazne hlavny rozhodca, ked na pokyn svojho asistenta prerusil tuto golovu akciu, neponechal vyhodu a nariadil v prospech domacich len priamy kop z pravej strany. Az do sameho konca bolo stretnutie rusene, s moznostami skorovat na oboch stranach, bolo vsak aj zasluhou rozhodcov nervozne a doslo aj k vyluceniu po jednom hracovi na oboch stranach. Domacich hracov treba za predvedeny vykon pochvalit. Je vsak velka skoda, ze futbal kazia svojimi vykonmi, tak ako v tomto stretnuti rozhodcovia.

Ing. Jan Bulla

Radvan - D. Niva 3:1, Priechod - Sasova 2:1, Lovcica - Detva 0:4, D. Hamre - Poniky 3:3, Zarnovica - Brusno 0:2.

I. trieda
13. kolo 29. oktobra

Helpa - Selce B 0:5 (0:2), rozhodca: P. Turna, 60 divakov.

Domace "starsie muzstvo", pretoze "mladi bezdovodne sedeli na tribune", zohralo nestasny zapas. Hostia s ujali vedenia golom z ofsajdu, domaci potom nevyuzili tri ciste golove sance a hostia utesenou strelou od zrde zvysili naskok.

V druhom polcase domaci zvysili tlak, ale opat nevyuzili vytvorene sance a boli to hsotia, ktori dalsie vytvorene sance plne vyuzili.

Jozef Kunko

Salkova - Jasenie 3:4 (1:3), goly hosti: J. Weisenbacher 2, Demeter, Kochan, ZK hosti: Petras, CK hosti: Kvackaj, rozhodca: Piar, 60 divakov.

Domaci zaskocili hosti rychlym golom po rohovom kope uz v 3. minute zapasu. Hostia postupne vyrovanli hru, do konca polcasu si vytvorili slubny dvojgolovy naskok. Ked v druhom polcase zvysili na 4:1, vitazstvo v zapase zacalo naberat jasnejsiu podobu. Zaver zapasu vsak bol dramaticky, pretoze po hrubej chybe obrany hosti domaci znizili, a ked po ruke hraca hosti, za co videl cervenu kartu znizil z pokutoveho kopu na rozdiel jedneho golu, zacalo byt pred branou hosti dusno. Taktickou hrou vsak hostujuce muzstvo uz vitazstvo nepustilo z ruk.

Milan Strecok

Podlavice - Osrblie 7:1 (1:1), gol hosti: Harvan, rozhodca: Direr, 100 divakov.

Do posledneho jesenneho kola hostia nastupili v nekompletnej zostave. Chybali im styria standardni hraci. V prvom polcase bola hra vyrovnana, co nasvedcuje aj jeho vysledok. Druhy polcas hostia uz nezvladali a domaci vysoke vitazstvo strhli na svoju stranu.

Emil Trnik

P. C. Balog - Myto 3:4 (1:2), goly: Tazky, Hros, Giertl - Macko 2, Vrtal, Danis, rozhodca: Vrbovsky, 150 divakov.

Jeden z vybornych zapasov v I. triede predviedli obidve muzstva, ktory udrzal divakov v napati do poslednej minuty. Domaci zacali lepsie, viedli, ale hostia po chybach obrany otocili vysledok. V druhom polcase domaci pritlacili hosti, ktori sa branili, ale ti znova viedli o dva goly. Domaci v zavere znizili, ale vyrovnat sa im nepodarilo aj ked remiza v tomto dobrom zapase by bola spravodlivejsia, lebo hostia z minima vyuzili maximum.

Ivan Balko

Bravacovo - Badin 7:2 (3:0), goly: Radoc 2, Bubeliny 2, M. Vrbovsky 2, J. Gasperan, rozhodca: Horny, 100 divakov.

V poslednom jesennom zapase padlo uctyhodnych devat golov a na radost domacih fanusikov sa o rekordnych sedem golov postarali domaci strelci. Ti prekvapili technickejsich hracov hosti typickymi zbranami minulosti - pohyb bez lopty, rychlejsi start a hlavne neutichajuca tuzba po vitazstve. K tomu im vydatnou mierou pomaha navrat byvalych opor Vrbovskeho a Gasperana, ktorych pritomnost na ihrisku sa odzrkadlila nielen vsietenim golov, ale najma na bodovom zisku. Posledne tri zapasy a v nich plny zasah devat bodov naznacuje, ze muzstvo v tomto zlozeni moze utocit aj na vyssie mety, ako je momentalny boj o zachranu.

Jozef Sajgalik

Jakub - Sl. Lupca 2:4, Vlkanova - Podkonice 5:0.

II. trieda sk. A
13. kolo 29. oktobra

Nemecka - Stare Hory 4:0 (2:0), goly: M. Sojak, P. Srot, Motoska, O. Bartos, rozhodca: Gonda, 100 divakov.

V poslednom zapase jesennej casti II. triedy sk. A pred domacim obecenstvom podala Nemecka dobry vykon a zasluzene zvitazila, co potvrdzuje i pocet strelenych golov. Rozhodca svojim vykonom dobre padol do ramca stretnutia.

Vladimir Pejko

II. trieda sk. B
11. kolo 29. oktobra

H. Lehota - Telgart 4:2 (2:1), goly: I. Balco 3, Cech - Milan Lunter, Miroslav Lunter, 50 divakov.

H. Lehota v poslednom jesennom stretnuti odohrala kvalitny zapas proti mladym hracom z Telgartu. Kedze delegovany rozhodca sa nedostavil, po dohode obidvoch muzstiev zapas rozhodoval Milan Stefanik objektivne. Domaci sa ujali vedenia po peknej akcii Ivana Balca. Radost dlho netrvala, ked rozhodca nariadil proti domacim pokutovy kop, ktory Milan Lunter umiestnil. Hra domaceho muzstva pocas celeho zapasu bola kvalitnejsia a surodejsia ako hosti, co sa prejavilo i na vysledku a v premianani golovych sanci. Druhy gol domaci inkasovali uz v predlzeni. Dakujem vsetkym hracom H. Lehoty, ktori zodpovedne reprezentovali nasu obec a venovali tomu svoj volny cas. Podakovanie patri aj divakom, ktori chodili povzbudzovat hracov nasho muzstva.

Frantisek Sperka

Benus - Sihla 4:1 (0:0), goly: Michalko, Srnka (z 11 m), Pocklan, Kolocaj - Miroslav Havlicek (z 11 m), rozhodca: J. Sitarcik, 100 divakov.

Po bezgolovom prvom polcase si domaci uvedomili, ze hraju posledny zapas sezony. V druhom polcase rozhodli peknymi golmi, cim sa divakom podakovali za celosezonne povzbudzovanie a prejavenu doveru.

Jan Kan

Sumiac - Polomka 2:1 (0:1), goly: Voletz 2 ( 1 z 11 m) - Berky, rozhodca: Balaz, 150 divakov.

Vo fantastickej atmosfere sa odohral zapas posledneho kola jesene, v ktorom Sumiac privital hracov Polomky. Nezacal vsak v prospech domacich, ktori po cely prvy polcas nedokazali vystrelit ani jednu strelu na hostujuceho brankara. Hostia boli lepsim muzstvom po kazdej stranke a polcas aj vyhrali golom z pirameho kopu, ked sa lopta predrala cez zle postavny mur. V druhom polcase sa otocil vyvoj zapasu a lepsim muzstvom boli zase domaci. Najprv vyrovnali golom z pokutoveho kopu a v 64. minute sa po peknej akcii, na konci ktorej bol Voletz, dostali do vedenia. Do konca zapasu sa uz nepresadilo ani jedno z muzstiev, ze do Sumiaca sa vyhravat len tak nechodi. Udrzali si domacu neporazitelnost, na ktorej mal velku zasluhu aj brankar Hrabovsky.

Jaroslav Fujka

Michalova - P. Polhora 1:3 (0:2), goly: Milan Kupec, Belko, Lehocky, Michalik, rozhodca: Daxner, 159 divakov

Za idealneho jesenneho pocasia sa na susedsky derby zapas prislo pozriet nemalo divakov. Hostia mali najskor viac z hry, no boli to domaci, ktori z vytazenej sance trafili len lavu zrd branky hosti. Potom sa potvrdilo zname heslo Nedas - dostanes a hned z protiutoku hostia po priamom kope dorazili loptu po prvykrat do branky domacich. Potom sa hra vyrovnala, ale boli to opat hostia, kotri z prisne nariadeneho priameho kopu z rohu 16-tky pridali do prestavky druhy gol. V druhom polcase domaci zvysili aktivitu, po peknej akcii znizili na rozdiel golu a mali aj dalsie sance na vyrovnanie, tie vsak nedokazali premenit, a tak to boli hostia, ktori z protiutoku specatili vitazstvo. Vykon rozhodcu v tomto stretnuti bol menej vydareny, lebo rovnocennemu suboju najma v okoli sestnastky domacich jednostranne posudzoval v prospech hosti a dvakrat odpustil hostom hranie rokou v 16-tke, cim vnasal nespokojnost a nervozitu do radov divakov i hracov.

Jaroslav Vojtas

V IV. lige ziakov sk. C vyhrala P. Polhora s D. Hamrami 4:0 (3:0).

Zavadka - Pohorela 1:4 (0:0), goly: Rakocy - Halak 2, Lihan, Matus, rozhodca: Citara, 45 divakov.

Stretnutie v prvom polcase bolo vcelku vyrovnane. V druhom polcase sa domaci sopustili viaceraych chyb v obrannej cinnosti, ktore hostia nalezite vyuzili. Domaci hraci by si mali uvedomit, ci chcu pokracovat dalej v sutazi a mali by prehodnotit ich pristup k zapasu.

...

V IV. lige ziakov sk. C prehrala Zavadka v Sasovej 4:2 (2:1). Goly hosti strelil Pokos.

Jozef Bartosik

Hronec - D. Lehota 2:2 (0:1), goly: Gromus, Tazky - , rozhodca: Citara, 100 divakov.

Na dobre pripravene ihrisko nastupili proti sebe dve vyspele muzstva tejto sutaze. Od uvodnych minut sa hral otvoreny utocny futbal. V prvom polcase bola viditelna prevaha hosti, ktori po chybe domaceho brankara zavrsili prvym golom. Zaciatok druheho polcasu patril rovnako hostom, ktori dobre sance premenili v 53. minute na dalsi gol. Dvojgolovy naskok domacich hracov nepolozil a prebrali aktivitu na ihrisku. Po prestriedani sa im podarilo znizit a pat minut pred koncom zapasu hrac Tazky vyrovnal. Za predvedenu hru oboch muzstiev je remiza zasluzena. Do dobreho zapasu svojimi vykonmi zapadli aj rozhodcovia, ktori i napriek drobnym chybam vysledok stretnuia svojimi verdiktami neovplyvnili.

Igor Nemky


STRANA:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT