31. OKTOBER 2000 Strana 10

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

 

Druhe miesto vo Svetovom pohari

I. Bercik druhy

V dnoch od 18. do 21. oktobra prebiehal svetovy pohar druzstiev v kolkoch Bolzano 2000. Zo sestnastich druzstiev sa do finale kvalifikovali styri.
Umiestnenie jednotlivych druzstiev: 1. Viktoria Bamaberg (6105 zvalenych kolov), 2. ZP Sport Podbrezova (5924), 3. KK Triglav Kranj (5876), 4. KK Zadar (5819).
Velky uspech ZP Sport Podbrezova vo svetovom pohari potvrdili aj vykony jednotlivcov, ked vo finale dosiahol najvyssi pocet zvalenych kolov (1051) zo vsetkych ucastnikov podbrezovsky kolkar Ivan Cech.

...

Extraliga muzov: ZP Sport Podbrezova - Inter Slovnaft Bratislava A 6014:5682 (15:5, rozdiel zvalenych kolov 332), Ivan Cech 995, Gejza Knapp 1014, Ondrej Kyselica 973, Zelimir Mirkovic 962, Radoslav Foltin 976, Jovan Calic 1094.
Jednoznacne vitazstvo domacich nad vlanajsim vicemajstrom. Za pozornost stoji rekord Calica.
I. liga vychod: ZP Sport Podbrezova B - TJ BK Group Rakovice 5406:5173 (15:5, rozdiel zvalenych kolov 233), Ivan Nather 934, Ladislav Bosko 923, Karol Pavlecko 867, Peter Hricak 888, Pavel Pavlecko 917, Jaroslav Zabka 877.
Aj priemerny vykon domacich stacil na jasne vitazstvo.

Jan Daucik

Spod vysokej siete

Vo volejbalovej extralige cez vikend odohrali suboje "dvojiciek", ked v tyzdni vyhral Puchov nad Zilinou 3:0, VKP Bratislava prehral s Myjavou 0:3 a Humenne s Presovom tiez 0:3. Volejbalisti Petrochemy Dubova zvitazili v sobotu vo Zvolene 3:0 (-21, -19, -18), kde nastupili v zostave Turiansky, Harvanek, Prochazka, Kmet, Gal, Janusek (libero Skladany, Moissenko, Vanik). V druzstve Petrochemy po prvykrat nastupil v extraligovom zapase Peter Janusek, ktory stvrty rok studuje na OSG v Trencine. Volejbalova federacia totiz umoznila viacerym juniorskym reprezentantom hrat extraligu. Dubova v zapase podala dobry vykon, Zvolencania aj napriek zlepsenemu vykonu, ked nastupil aj blokar Balaz, byvaly hrac VKP a slovenskej reprezentacie, na Dubovu nestacili.

V dalsich zapasoch sa Petrochema stretne na domacej palubovke v odvete v piatok 3. novembra o 18. hodine s Puchovom a v sobotu o 16. hodine so Zilinou.

Vladimir Urban

Stolny tenis

0. kolo: ZP Podbrezova - Mostenica 13:5, Prochazka 4, Plecho 3, Lamper 3, Spac 2, stvorhra Plecho - Spac
1. kolo: Martin - Podbrezova 8:10, Prochazka 3, Plecho 3, Lamper 1, Spac 1, stvorhra Plecho - Spac, Lamper - Prochazka
1. kolo: Istebne - Podbrezova 12:6, Prochazka 2, Plecho 2, Spac 2, Fodor 0
2. kolo: Podbrezova - SKZ Zilina 12:6, Prochazka 3, Plecho 3, Lamper 3, Spac 1, stvorhra Plecho - Spac, Lamper - Prochazka
2. kolo: Podbrezova - Stranske 3:15, Prochazka 1, Plecho 1, Spac 0, Fodor 0, stvorhra Plecho - Spac

Nasledujuce kolo: 4. novembra doma - DOPP Zvolen, prve muzstvo tabulky - B. Bystrica

Breznania bodovali

V soboru 16. septembra sa v Presove uskutocnilo 1. kolo Slovenskeho pohara v kick boxe, na ktorom sa zucastnili aj reprezentanti klubu Shark Attack z Brezna pod vedenim Blazeja Simkovica, Pata Fabryho a Pata Longauera.
V kategorii full kontakt ziskal Michal Dunajsky 1. miesto, v semi kontakte Jan Trnik tretie miesto a v light kontakte Richard Höger tretie miesto. Vynikajuci vykon podal Marian Mudrik, ktory svojou bojovnostou vsetkych presvedcil o prvenstve, no rozhodcovia rozhodli inak, takze z toho bolo stvrte miesto. Treba pochvalit aj Mira Kolaja, Milosa Potancoka a Petra Vajsa, ktory patri medzi najtechnickejsich pretekarov.
Bez moralnej a financnej podpory mnohych by ucast na tomto podujati nebola mozna.

Piataci ZP Sport Podbrezova vitazne

Hraci ZP Sport, a. s., Podbrezova narodeni po 1. auguste 1989 (5. rocnik zakladnej skoly) sa v utorok 24. oktobra zucastnili v Dukle Banska Bystrica na futbalovom turnaji. Po velmi dobrom vykone spomedzi siestich poprednych druzstiev juhu stredoslovenskej oblasti obsadili prve miesto s 10 bodmi pred rovesnikmi z Lucenca a Ziaru nad Hronom. Trener Jozef Precuch po turnaji mohol za vyborny vykon pochvalit cele druzstvo a zvlast vyzdvihnut vykony brankara Mareka Paceru, obrancu Michala Schobera a utocnika Jana Kubancoka. Bola to uzitocna konfrontacia, ktora potvrdila spravnost nastupeneho trendu vo vychove mladeze v ZP Sport Podbrezova v spolupraci so Zakladnou skolou na Pionierskej 4 v Brezne.
Vysledky: Ziar nad Hronom - Podbrezova 0:0, Podbrezova - Lucenec 0:3, Revuca - Podbrezova 1:2, Zvolen - Podbrezova 0:3, Podbrezova - Dukla B. Bystrica 1:0.

Marian Lauer

 

V oktobri najuspesnejsia A. Karolyova

O oktobrovych aktivitach Klubu karate MP pri MSK v Brezne nas informoval jeho predseda Mgr. Peter Jenca:

- Prvou oktobrovou aktivitou, tak ako sme verejnosti vopred avizovali, bol tohtorocny nabor novych clenov, 8 az 14-rocnych chlapcov a dievcat. Boli sme milo prekvapeni velkym zaujmom zo strany deti a ich rodicov o tento sport, ved na nabore sa zucastnilo vyse 50 novacikov.

Zo sutaznych aktivit spomeniem ucast nasich troch bojovnikov na Medzinarodnom turnaji eruropskych univerzit - SNP, ktory sa uskutocnil v sportovej hale UMB v Banskej Bystrici. V medzinarodnej konkurencii si Anna Karolyova vybojovala prve miesto a stvrty skoncil Marek Sihelsky.

Slovensky pohar mladsich a starsich dorastencov, dorasteniek a juniorov odstartovalo prve kolo, ktore sa uskutocnilo 23. oktobra v sportovej hale PRATEX v Cadci. Druhe miesto si v nom vybojovala v kategorii mladsich dorasteniek do 50 kg Anna Karolyova a rovnake umiestnenie v kategorii starsich dorastencov do 70 kg Radoslav Katreniak.

Policia Ceskej republiky a UNITOR CR Sportovy klub policie Ceske Budejovice usporiadali v dnoch od 17. do 20. oktobra X. rocnik Medzinarodneho zavodu policie v akcnej strelbe, jude, karate a v plavani. Na tejto sutazi policiu Slovenskej republiky v karate reprezentoval nadstrazmajster Ivan Bercik z Brezna, ktory si odniesol pekne druhe miesto.

Novembrovy kalendar cyklotras
Slovenskeho cykloklubu
Podbrezova

Nedela 5. novembra - zraz o 10.00 hodine v Brezne na namesti pri zvonici.

Trasy A,B: Okolo Brezna

Brezno - Halny - Vagnar - Bystra - Hronec - Kram - vrchdolinka - Brezno (45km/350m).

Nedela 12. novemra - zraz o 10.30 hodine v Brezne na namesti pri zvonici.

Trasa A: Breznianska Skalka

Brezno - Rury - Skalka - Bystra - Piesok - Brezno (35km/500m).

Trasa B:

Brezno - Valaska - Stiavnicka - Bystra - Tale - Myto - Vagnar - Halny - Brezno (35km/300m).

Trasa A je pre horske a trekingove bicykle a trasa B pre cestne bicykle.

Blizsie informacie na c. tel.:

6115394, 6176362, 0905 690 506.

Nabor do kruzkov karate

Klub karate Horehronia usporiadal v oktobri v zakladnych skolach v Podbrezovej a Valaskej nabor novych clenov do kruzkov karate. Zucastnilo sa na nom patdesiat cvicencov, z ktorych uspesne preslo vstupnymi testami zo vseobecnej, specialnej pohybovej vykonnosti dvadsatjeden. Mladi adepti bojovych umeni sutazili v behu na 50 m, v dialke z miesta, v posilnovacich cviceniach lah-sed, drep a v podpore lezmo na rukach, vyvrcholenim bola akrobaticka zostava na gymnastickom naradi, co bolo casovo limitovane. Ziaci za jednotlive medailove umiestnenia ziskali bodove hodnotenia: 1. miesto 4 body, 2. miesto 3. body, 3. miesto 2 body, 4. miesto 1 bod.

Vysledky: ml. dorast: 1. Michal Kasa (22 bodov), Valaska, 2. Julius Bella (19), Podbrezova, 3. Henrich Harvan (15), Valaska, str. ziaci: 1. Patrik Vagner (21) Valaska, 2. Marek Mihok (17), Valaska, 3. Denis Drobny (14), Valaska, ml. ziaci: 1. Matej Babiak (16), Valaska, 2. Matej Kofira (15), Valaska, 3. Patrik Pravotiak (12), Valaska, str. ziacky: 1. Michaela Cernicka (20), Valaska, 2. Mariana Badinkova (15), Valaska, 3. Miroslava Svantnerova (15) Valaska, ml. ziacky: 1. Viktoria Turisova (21), Valaska, 2. Mariana Badinkova (20), Valaska, 3. Martina Daxnerova (16), Valaska.

Vlastimil Bury

Sipkarska liga

Sutaze v Dart clube odstartovali muzi v piatok okresnou ligou. Nedarilo sa finalistom z minuleho kola, ked Miro Dolinsky skoncil az stvrty a Dusan Dordik na tretom mieste. Vo finale sa napokon stretli Peter Pocklan so Zdenkom Pampurikom mladsim, ktory zapas aj s prehladom vyhral a potvrdil svoju veducu poziciu v tabulke.
V sobotu pokracovala Horehronska liga dalsim kolom, kde nesklamali favoriti a do finale sa prebojovali Rado Brenkus z Bravacova a Peter Podhorsky z Filipova, ktory bol tentokrat uspesnejsi a zvitazil. Tretie misto tento tyzden patri Petrovi Citterbergerovi z Bravacova. Dalsie kolo Horehronskej ligy odohraju v sobotu v Pohostinstve Adamova v Pohorelej.
Nedela uz tradicne patri juniorom, kde sa v prvej lige presadil Palo Melicher, na druhom mieste skoncil Milan Majer a treti Miro Mucha. V druhej lige sa z vitazstva tesil Ondro Kurek, druhe miesto patri Michalovi Svantnerovi a tretie Martinovi Janciarovi.
V sobotu bol Dart club dejiskom druheho kola Slovenskeho pohara v stolnom futbale. Breznanom ucinkovanie v turnaji nevyslo podla predstav a dve stvre miesta su sklamanim. Celkove vysledky: dvojice: 1. Benuska Ulianko zo Zvolena, 2. Lauko Janicina z B. Bystrice, 3. Matej Bielarsky z Handlovej, 4. Lalik Kolaj z Brezna, jednotlivci: 1. Tihanyi z B. Bystrice, 2. Janicina z B. Bystrice, 3. Lorinczi z Handlovej, 4. Kolaj z Brezna. Dalsie kolo okresnej sutaze v stolnom futbale bude v sobotu o 17. hodine v Dart clube.

HK Brezno informuje

II. slovenska hokejova liga muzov - skupina Stred

HK 31 VTJ Kezmarok - HK MSK VTJ Brezno 4:6 (1:1, 1:4, 2:1), goly hosti: Imriska 2, Baranyi, Gerö, Jakubcik, Paucik.
Druhym kolom pokracovala sutaz II. SHL muzov. V stredoslovenskej skupine sa stretlo muzstvo Brezna v Kezmarku s domacimi hokejistami. Obe muzstva sa dobre poznaju z viacerych zapasov predchadzajucej sezony, ktore okrem prveho vyhrali breznianski hraci. V pripravnych zapasoch zase Kazmarok bol jedinym, ktory pred nastavajucou sezonou porazil Brezno 6:3. Ostatne pripravne zapasy - s Levicami 9:8, s Detvou 5:3 a so Ziarom nad Hronom 16:2 vyhralo Brezno.
Preto bol s napatim ocakavany vyvoj zapasu s Kezmarkom v ramci majstrovskej sutaze. Pozorna hra oboch superov v prvej tretine davala sance obidvom stranam. Iniciativu v druhej tretine vsak vzali do ruk hostia, a to razantnym sposobom. Stav 2:6 po dvoch tretinach bol pre Brezno velmi nadejny. Tretia tretina priniesla huzevnatu snahu domacich o zvrat. Aj v tomto zapase sa brankar hosti Cpin prejavil ako muz na svojom mieste, a tak strely superov ani pri dvojminutovej presilovke Kezmarku pat na troch neznamenali zvrat, iba korekciu vysledku. Druha polovica bola nervoznejsia a tvrdsia, co sa prejavilo aj vo viacerych vyluceniach.

Dve vitazstva Brezna v uvode sutaze davaju do dalsich zapasov optimisticke vyhliadky. V dalsom by malo Brezno hostit muzstvo Ziliny. Pretoze vsak v Brezne zatial ladova plocha nie je, a v Zilina je na zimnom stadione iny program, zapas sa zrejme odohra v neskorsom nahradnom termine.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT