7. NOVEMBER 2000 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Niekedy od 25. augusta do 31. oktobra sa doteraz neznamy pachatel vlamal do rekreacnej chaty na Hruskove v katastri Hronca. Ukradol odtial motorovu pilu Husquarna, bicykel Giant, automobilovy stresny nosic na bicykle, zaves na sprchu s drziakom, elektricky mlyncek na maso, rychlovarnu kanvicu, sklenene dvierka a sest stoliciek. Majitelovi C. M. z Bratislavy vznikla skoda dovedna za 57 700 korun. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Pravdepodobne pod ruskom prvej novembrovej noci sa neznamy pachatel vlamal do skladu pohostinstva Korcula v objekte zimneho stadiona v Brezne. Vosiel dovnutra, odkial ukradol kovovu prenosnu skrinku s hotovostou, zetony, hroty sipok na automaty, mobilny telefon Ericsson a dva mobilne telefony Sagem. Majitelovi S. N. sposobil skodu asi za 103 200 korun. Preveruje OUV PZ Brezno.

...

Pocas prvej novembrovej noci sarapatil zlodej v budove Obecneho uradu v Bacuchu, kde z pohostinstva Espresso clubu uchmatol desatkorunove a patkorunove kovove mince a mobilny telefon Ericsson GA 628, cim majitela H. S. obral o vyse 3000 korun. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Vysetrovatel Okresneho uradu vysetrovania PZ v Brezne zacal trestne stihanie a vzniesol obvinenie voci 38-rocnemu Milanovi R., ktory sa dopustil trestneho cinu utoku na verejneho cinitela podla paragrafu 156 ods. 3 Trestneho zakona. Tento muz 1. novembra desat minut po deviatej vecer v Brezne vulgarne vynadal policajnej hliadke a po predvedeni na obvodne oddelenie v nadavkach pokracoval. Doposial nebol sudne trestany a je stihany na slobode. Avsak kto hrubo urazi alebo ohovori verejneho cinitela pri vykone jeho pravomoci, alebo pre tento vykon, bude potrestany odnatim slobody az na jeden rok alebo penaznym trestom.

Desat minut po siestej hodine vecer 31. oktobra sa na Malinovskeho ulici v Brezne stala dopravna nehoda, ktoru zapricinil doteraz neznamy vodic. Nevenoval dostatocnu pozornost vedeniu auta, znacku ktoreho sa nepodarilo zistit, a narazil do zaparkovaneho Wartburga majitela R. D. Za sebou nechal skodu asi za 5000 korun a ufujazdil. Preveruje a objasnuje ODI OR PZ Brezno.

...

Bohaty lup bezmala za 84 000 korun si odniesol zlodej z rekreacnej chaty v Benusi. Jej majitel H. M. z Bratislavy nahlasil kradez vlamanim rano 2. novembra. Zlodej tu sarapatil niekedy od 15. oktobra, odkedy bola chata prazdna. Preveruje OO PZ Pohorela.

...

Obvodnemu oddeleniu PZ v Brezne 2. oktobra K. P. z Cierneho Balogu oznamil, ze 30. oktobra o tristvrte na jedenast vecer mu neznamy pachatel spred garaze pri jeho rodinnom dome ukradol volne ulozeny trojstvrtinovy kontrabas. Kradezou utrpel skodu asi za 15 000 korun. Preveruje OO PZ Brezno. 

...

Bez znamok nasilia z rodinneho domu na Javorine v Lome nad Rimavicou zmizla gulova zbran SAVACE III kalibru 300 WM s puskohladom za 28 600 korun. Zbran mal K. L. v legalnej drzbe a ukradli ju niekedy od 30. oktobra do 5. novembra. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Na ceste I/66 v smere z Brezna do Banskej Bystrice 1. novembra podvecer vodicka F. L. neprisposobila rychlost jazdy svojim schopnostiam a povahe vozovky. S vozidlom dostala smyk a havarovala za pravou stranou cesty v smere jazdy. Pri dopravnej nehode bez asistencie alkoholu sa nastastie nikto nezranil, odnieslo si to len auto so skodou asi za 15 000 korun. Eviduje a objasnuje SDN ODI OR PZ Brezno.

Co sa udialo v tyzdni od 27. do 3. novembra

V piatok 27. oktobra nahlasili poziar rodinneho domu v Bacuchu, ktory do prichodu uhasili obcania. Poziar lesneho porastu na Skalke, ktory bol v nedostupnom terene pre techniku, zlikvidovali v spolupraci s dobrovolnikmi z Bujakova pomocou jednoduchych hasebnych prostriedkov. Na druhy den ten isty poziar pomahali uhasit Dobrovolny poziarny zbor z Brezna a pracovnici mestskych lesov. Horiaci kontajner na odpadky na Mazornikove hasili pomocou vysokeho tlaku a poziar elektroinstalacie na Razusovej ulici pomocou rucneho hasiaceho pristroja. V pondelok 30. oktobra zlikvidovali lafetovym prudom poziar skladky odpadov v Pohorelej. V stredu 1. novembra regulovali premavku po dopravnej nehode, pri ktorej Skoda Felicia zbehla do priekopy. Sviatok Vsetkych svatych ukoncili vyjazdom na Nalepkovu ulicu, kde vysokym tlakom uhasili horiaci kontajner.

154.jpg (4764 bytes) Clenovia NAMK v tomto tyzdni odtahovali tri vozidla. Z Lopeja do Brezna Skodu 120 so zlomenou zadnou polosou, z Brezna do Dubovej Skodu Favorit so zadretym motorom a poskodenou prednou napravou a z Piesku do Brusna Mazdu 626 s odtrhnutym prednym capom ramena. Pomoc na cestach poskytli patkrat. Opravili centralne uzamykanie vo Fiate Tipo, nastavili motor a vycistili karburator v Skode 100, vymenili rozvodovu retaz, lamely a nastavili motor vo Favorite Pic-up, vycistili palivovu sustavu na startovanie v Avii a do Predajnej doviezli benzin, ktory sa minul vo Forde Escort.

155.jpg (4763 bytes)  Tento tyzden bol celkom pokojny. Pod vplyvom pocasia ludia pocitovali bolesti na hrudniku, mali vysoky tlak. Z toho vyplyva aj statiska vyjazdov RZP, v ktorej je zaznamenanych az 13 pripadov nahlych prihod srdca a obehu. Zachranari absolvovali dovedna 27 vyjazdov, z toho po 3-krat vystartovali k mozgovym a k brusnym prihodam a k inym pripadom, 2-krat k plucnym prihodam, raz k zneuzitiu a dvoch pacientov previezli do Banskej Bystrice.

hs.jpg (5636 bytes) V noci z 2. na 3. novembra napadol na Chopku prvy sniezik, ochladilo sa na -2°C, viditelnost je 20 m a fuka juzny vietor 18 m/s . Turistika je uz na ustupe. Vo stvrtok bolo na horach velmi pekne pocasie. Clenovia Horskej sluzby sa venuju priprave a kontrole materialov na zimnu sezonu.

Uzreli svetlo sveta image
Lucia Mukova z Dubovej, Natalia Misaniova z Brezna, Denisa Pustajova z Nemeckej, Laura Kapajcikova z Cierneho Balogu, Marianna Bartosova zo Sumiaca, Marek Orisenko z Brezna, Barbora Dekretova z Brezna, Simona Srnkova z Bravacova, Marek Muka z Jasenia, Viktoria Pokosova z Brezna, Marianna Harvanova z Brezna, Zaneta Bartosova z Brezna, Simona Mesarkinova z Polomky, Denis Mikos z Piesku, Patricia Adamovicova z Valaskej.

Opustili nas_image
Katarina Koscova (47) z Jasenia, Monika Loksova (71) z Nemecekj - Zamostia, Emilia Kutliakova (77) z Podbrezovej, Stefan Bartos (29) z Cierneho Balogu, Jozef Stehlik (89) z Michalovej, Lubomir Kokavec (58) z Michalovej, Anton Kvietok (50) z Cierneho Balogu, Rozalia Kovacova (60) zo Sihly, Anna Kovacova, rodena Rusnakova (43) z Helpy.

Blahozelanie_image
Dna 8. novembra sa doziva sestdesiatich rokov

Maria Dubasakova z Telgartu.

Vela zdravia, stastia, lasky a Bozich milosti jej praju manzel, dcera Vlasta s rodinou, synovia Miroslav a Stevko. Vnucata Deniska a Erik starku bozkavaju.

 

Podakovanie


Dakujeme vsetkym pribuznym a znamym, ktori sa zucastnili na poslednej rozlucke s nasim milovanym

Vladimirom Krutelom

dna 24. oktobra v krematoriu v Bratislave. Dakujeme za prejavy sustrasti a kvetinove dary.

Smutiaca rodina.

Spomienky

Kto poznal, spomenie si, kto mal rad nikdy nezabudne.

Dna 22. oktobra sme si pripomenuli tretie vyrocie velkej tragickej nehody draheho manzela, otca a stareho otca

Ladislava Dudu

a milovaneho syna, brata, vnuka a svagra

Martina Dudu.

S uctou a laskou spominaju manzelka-matka, dcera-sestra s rodinou a ostatna rodina.

...

Tak velmi si chcel este zit, ale cudzou vinou a lahostajnostou sa musel tvoj zivot ukoncit. Tak nahle odisla dusa tvoja, nestihol si ani povedat: Zbohom, rodina moja.

Dna 25. oktobra uplynuli tri roky odvtedy, co nas nahle opustil nas syn a brat

Miroslav Oravsky z Myta pod Dumbierom.

Spominajte v tieto dni so smutiacou rodinou Oravskou.

...

Zavrel si oci... srdce prestalo bit, aj ked sa ti tak velmi chcelo zit. Smutok a ticho dolieha na nas dom, velmi nam chybas otec drahy v nom.

Dna 26. oktobra sme si pripomenuli prve vyrocie odvtedy, co nas opustil nas otec, stary otec, manzel

Frantisk Hartvich zo Sihly.

S laskou spomina rodina.

...

Dotlklo srdce, ktore sme milovali, klesli ruky co pre nas pracovali, zavrel si oci, stichol tvoj hlas, vdaka ti za vsetko manzel moj a otecko nas. Uz ti nic, drahy nas, nemozeme dat, len kyticu na hrob polozit, sviecky zapalit a s laskou spominat.

Dna 27. oktobra sme si s bolestou v srdci pripomenuli prve vyrocie smrti nasho draheho manzela, otca, dedka, brata, svagra a svokra

Jana Fritzmana.

Dakujeme vsetkym, ktori si v tento den uctili jeho pamiatku.

Smutiaca rodina.

...

Uz rok spis vecnym snom, tmavy hrob ti je domovom. Nic viac ti uz nemozeme dat, len kyticku kvetov na hrob a s laskou spominat.

Dna 28. oktobra uplynul rok odvtedy, co nas navzdy opustil manzel, otec, starky a prastarky

Jan Stulajter z Cierneho Balogu.

S laskou spomina cela smutiaca rodina.

...

Dotlklo srdce, ktore sme milovali, klesli ruky co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka vam otec za vsetkych nas.

Dna 5. novembra sme si pripomenuli nedozite osemdesiate narodeniny a sedemnast rokov od umrtia nasho manzela, otca, svokra, starkeho a prastarkeho

Silvestra Motyku z Cierneho Balogu - Dobroce.

S uctou spominaju manzelka, synovia, nevesty, dcera, zat, vnuci, vnucky a ostatna rodina.

...

Zhasli oci, stichol hlas, bez rozlucky si nechal nas...

Dna 7. novembra uplynu tri roky odvtedy, co nas opustil nas syn

Stefan Sulik z Brezna.

Kto ste ho pznali, venujte mu tichu spomienku. S laskou spominaju rodicia a sestra s rodinou. 


BARAN

Viete si vazit vsetko, co je krasne. Prezivate najkrajsie obdobie roka. Aj keby sa nevydarilo vsetko podla povodnych planov, vychutnavajte prijemne stranky zivota.

BYK
Vase srdce je ranene, ale urcite nevykrvaca. Zasiahol ho iba Amarov sip, nezny pohlad, jemny, ale velavravny usmev. Cakaju vas krasne dni.

BLIZENCI
Rodinna pohoda, dobra nalada a radost zo zivota vam vyrazne pomozu pri uprave vzajomnych vztahov v rodine i s pribuznymi. Vytvorite novu, slubnu znamost.

RAK
Uz niekolko dni sa trapite, rozmyslate, komu by ste sa mohli zdoverit. Nemusite sa rozhodnut dnes, vydrzte este, aby ste si nenarobili este vacsie starosti.

LEV
Instinktivne tuzite po volnych polovnickych vybojoch, doma je vam trochu smutno. Nie ste vsak kralom zvierat. Prisposobujte sa svojmu okoliu, svojej rodine.

PANNA
Nic sa nestane, ak si polezite dlhsie v posteli, ved pocasie nelaka von. Neskor by ste si mali urobit poriadok na svojom pracovnom stole a v korespondencii.

VAHY
V jednej citlivej zalezitosti sa uz davnejsie snazite dostat sa dopredu. Rysuju sa vhodne podmienky, aby ste urobili novy pokus. Konajte celkom normalne.

SKORPION
Hviezda vasho stastia ziari nevidanym leskom a bude vas sprevadzat po cely tyzden. Nech sa pustite do cohokolvek, stastena vas nezradi. Ovplyvni aj citovy zivot.

STRELEC
Nepatrite sice k zastancom strany zelenych, to vsak neznamena, ze musite odmietnut ich pozvanie na zaujimave podujatie. Zazijete krasne chvile v lone prirody.

KOZOROZEC
Budte pozorni a opatrni voci clenom rodiny. Pri vsetkych vasich cinoch a prejavoch sa uplatni bumerangovy efekt. Hladajte cesty, ktore povedu k porozumeniu.

VODNAR
Z hladiska buducnosti ma velky vyznam vecerne stretnutie v tichej kaviarnicke. Pripravte sa dobre aj psychicky, aj fyzicky, aby ste si zabezpecili doveru.

RYBY
Tento tyzden su vhodne podmienky, hlavne rodinna atmosfera, aby ste sa viac zaujimali o problemy partnera. Mohlo by sa totiz stat, ze by porozumenie hladal u cudzich.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT