7. NOVEMBER  2000 Strana 11

STRANA:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Vikendove futbalove zrkadlo

II. liga
16. kolo 4. novembra

Podbrezova - Novaky 3:2 (1:1), goly domacich: v 19. minute Jancik, v 53. minute Pelegrin, v 85. minute Krochta, rozhodca: Marincak, 1800 divakov.

Zeleziari v tomto stretnuti potvrdili svoju dobru formu a zasluzene zvitazili. Novaky hrali vyborny futbal, co prispelo k tomu, ze zapas mal perfektnu druholigovu uroven.

V stredu 8. novembra vycestuju zeleziari na poharovy zapas do Trencina.

V sobotu 11. novembra o 13.30 hodine odohraju v Topolcanoch posledny zapas jesennej sutaze.

Jozef Karas

Devin - Bardejov 3:2, Martin - Senec 0:0, Prievidza - Sl. Grob 2:1, R. Sobota - Cana 4:0, Senica - Nitra 0:1, Licartovce - D. Streda 0:1, Dubnica - Topolcany 3:1., B. Bystrica - Humenne 0:0.

III. liga
14. kolo 4. novembra

Dubova - K. N. Mesto 1:0 (1:0), gol: v 45. minute Klesken, rozhodca: Krahulec, 150 divakov.

Na rozmoknutom terene produkovali muzstva hru slusnej urovne. Domaci boli lepsi v prvom polcase, ale zo styroch sanci dokazali vyuzit len jednu. V druhom polcase hostia trikrat nebezpecne ohrozili domacu branu a len vdaka pohotovym zakrokom brankara Bohunskeho zostalo konto domacich ciste. V 89. minute mohol vysledok prikraslit domaci Klesken, ktory vsak zblizka netrafil prazdnu branu.

Jan Chamko

Namestovo - K. Lieskovec 2:0, Selce - Bytca 5:2, T. Teplice - Istebne 4:2, Ziar n/Hr. - Kremnicka 3:0, Rakytovce - Tornala 3:4, Zilina B-Strazov - Cadca 1:1, Lucenec - L. Mikulas 2:1.

Nike Premier Cup

V sobotu 4. novembra sa v Polomke pod rozhodcovskou taktovkou J. a P. Sitarcika uskutocnil futbalovy turnaj ziackych druzstiev Nike Premier Cup, ktory usporiadal Oblastny futbalovy zvaz.

Vysledky: Polomka - Helpa 0:8, Bravacovo - Podbrezova 0:1, Polomka - Bravacovo 0:3, Podbrezova - Helpa 2:2, Helpa - Bravacovo 3:0, Polomka - Podbrezova 0:14.

Prva Podbrezova a druha Helpa postupuju do oblastneho finale, ktore bude v sobotu 11. novembra.

Jan Harvanka

Pekne vysledky

Plavci ZP Sport, a.s., Podbrezova PK Flipper znovu dokazali, ze plavanie v nasom regione patri medzi popredne sporty. Po letnom sustredeni na Zemplinskej sirave dokoncili jesennu cast sezony na stredoslovenskej urovni v Novakoch, kde sa v sobotu 28. oktobra uskutocnilo posledne 6. kolo majstrovstiev ziakov nasho regionu.

Tak ako vlani, ani tento rok ich neobisli zdravotne problemy. V Novakoch pretekali len Peter Murinak a Jaroslav Frgolec. Prezentovali sa osobnymi rekordami a svojimi vykonmi patrili medzi najlepsich. P. Mihnak vyhral 50 m delfin casom 0:38,06 min. Druhe miesto obsadil na 10 m prsia casom 1:28,90 min a druhy bol aj na 200 m polohove preteky casom 3:03,0 min. Dobre mu sekundoval Jaroslav Frgolec, ked ziskal dve tretie miesta (50 m delfin, 200 m polohove preteky). Nebyt zdravotnej absencie, vysledky by boli este radostnejsie.

Ich bilancia na pretekoch nasho regionu je vyborna. Dovedna v tomto roku ziskali 21 prvych, 16 druhych a 18 tretich miest. Najlepsie sa darilo Sabine Kastanovej, ktora dosiahla (5 prvych a 1 druhe miesto 5-1-0), Peter Murinak ma (4-3-0) a Peter Marek (2-1-2). Darilo sa aj Milanovi Bobakovi, ten v seniorskej kategorii, ktora sa na tychto pretekoch plavala mimo sutaze, ziskal celkove (4-1-13) miest. Medailove umiestnenie ziskalo sedemnast plavcov. Cakaju ich uz len Majstrovstva Slovenskej republiky, kotre budu v Handlovej (rok narodenia 1988-89) a v Presove sa uskutocnia celoslovenske preteky rocnika 1990.

Treba len dufat, ze Peter Murinak, Jaroslav Frgolec, Sabina Kastanova, Zuzana Babiakova, Peter Marek, mozno aj dalsi, budu zdravotne fit a vyplavu pre seba a klub Flipper nejaku medailu. Ti najmensi sa zucastnia na Vianocnom pohari druzstiev v Bratislave (vlani prekvapili peknym druhym miestom). Najstarsi budu vo Velkom Krtisi bojovat o co najlepsie umiestnenie v sutazi druzstiev stredoslovenskeho regionu.

Michal Miklovic

 Moderny patboj vo Viedni

Na medzinarodnych najstrovstvach v modernom patboji vo Viedni si dobre viedol Breznan Matej Libic. Vysledky: 1. Kallay, Madarsko (5386), 2. Dietz, Nemecko (5301), 3. Salazar, Mexiko (5260), 4. Libic, Slovensko (5239).

Spod vysokej siete

Vo volejbalovej extralige sa v piatok stretli na palubovke v Dubovej posledni finalisti minuleho rocnika, a to Petrochema Dubova VTJ a Matador Puchov. Majster vedie extraligu nadalej, ked si poradil so svojim superom a zasluzene vyhral 3:1 (-14,-20,23-24). Tak v Puchove ako aj v Dubovej bolo vela novych hracov. Hostia sa predstavili v lepsom svetle hlavne organizaciou hry a mensim mnozstvom chyb. Hraci Dubovej nastupili zakriknuto, naopak vyprodukovali mnozstvo chyb v kazdej cinnosti a hlavne v podani, ktore praktizovali bezhlavo a netakticky. V prvych dvoch setoch sa nedalo ani pozerat na volejbal, ktory produkovali domaci hraci. V dalsich sa hra vyrovnala tym, ze sa Dubova zlepsila, ale aj tak to nestacilo na majstra. Slabe vykony podali najma ti, ktori by mali byt oporami - Prochazka, Harvanek, Moisenko. Zostava: Turiansky, Harvanek, Prochazka, Moisenko, Gal, Kmet, (libero Skladany, Jonak, Murgas, Vanik).

V druhom stretnuti v sobotu proti Ziline, kde Dubova vyhrala 3:2 (-26,24,23,-21,10), nastala v zakladnej zostave zmena, ked namiesto Kmeta nastupil Vanik. Od zaciatku bolo jasne, ze Zilina neprisla v porazeneckej nalade, opak bol pravdou. Hostia nestacili na domacich az v piatom sete, ked prve styri boli velmi vyrovnane a rozhodovalo sa az v koncovkach. V druzstve Dubovej sa opakovali chyby z predchadzajuceho zapasu.

V najblizsom kole privita Dubova v piatok 10. novembra o 18. hodine VKP Bratislavu a v sobotu 11. novembra o 16. hodine Myjavu.

Vladimir Urban

HK Brezno informuje

II. slovenska hokejova liga muzov - skupina Stred
HK Olympik Zilina - HK MSK VTJ Brezno

5:1 (2:0, 2:0, 1:1), gol hosti: Sasik

Zapas, kotry mal byt povodne domaci pre Brezno, sa nakoniec odohral 4. novembra o 19.30 hodine na lade zilinskeho stadiona. Hraci Olympiku posobili od zaciatku zrelsim, zohratejsim dojmom. Vysledok vsak mohol byt pre hosti priaznivejsi, keby ich sobotnajsi vykon nepripominal pocasie toho dna. Domaci hraci nezvitazili nad slabsim muzstvom, ale nad predcasne odovzdanym celkom, ktoreho vykon bol akysi unaveny. Aj ked vykon brankara hosti bol vcelku dobry, tento fakt nemal pozadovanu odozvu u utociacich hracov, ktora bola potrebna na zatazenie konta supera viac nez len jednym golom v zaverecnej tretine. Naopak dobrym dojmom posobil obetavy obranca hosti Palo Hanuska.

Ukazuje sa, ze skupina Stred je plna dobrych a vcelku vyrovnanych muzstiev, a tak vysledok bude aj v dalsom vyvoji sutaze ovplyvnovat velmi citlivo momentalna dispozicia jednotlivych superov, aktualna zostava hracov, ktorych bude mat trener, aj individualna forma kazdeho z nich.

Uz o dva tyzdne sa o tom budu moct priaznivci breznianskeho hokeja presvedcit na zimnom stadione Ladislava Horskeho.

Zeleziari v Bratislave zvitazili

Extraliga muzov

Inter A Slovnaft Bratislava B - ZP Sport Podbrezova 5473:5820 (3:17, rozdiel 340 zvalenych koklov), Ivan Cech 979, Gejza Knapp 948, Ondrej Kyselica 968, Zelimir Mirkovic 998, Radoslav Foltin 990, Jovan Calic 937.

Na B-druzstvo Interu stacili aj slabsie vykony zeleziarov.

 

I. liga vychod: Rimavska Sobota - ZP Sport Podbrezova B 5380:5041 (17:3, rozdiel 339 zvalenych kolkov), Ivan Nather 836, Ladislav Bosko 847, Peter Hricak 843, Karol Pavlecko 847, Pavel Pavlecko 882, Jaroslav Zabka 786.

Doposial najslabsi vykon B-druzstva prispel k jednoznacnemu vitazstvu domacich.

Jan Daucik

Sipkarska liga

Sipkarsky tyzden tentokrat odstartovala Vojenska liga. Za mensej ucasti hracov sa presadil Michal Jambor, ktory si vo finale poradil s Vladom Strnakom a az treti skoncil lider sutaze Martin Pancik. V piatok pokracovala dalsim kolom liga muzov. Nedarilo sa favoritom a do finale sa konecne prebojovali Rasim Cupar s Palom Urdom, ktoremu vysiel turnaj nad ocakavanie a po dramatickom finale aj zvitazil. Druhy skoncil Rasim Cupar a tretie miesto tento tyzden patri Ivanovi Svantnerovi, cim si upevnil piate miesto v celkovom poradi. V sobotu bola Pohorela dejiskom dalsieho kola Horehronskej ligy, kde sa uz konecne presadil vitaz minuleho rocnika Rasto Radoc a vobec po prvykrat v tejto sezone zvitazil. Druhy skoncil Marian Knizka a tretie miesto patri Dusanovi Dordikovi. Nedela sa uz stala stabilnym dnom sutazi juniorov. V 1. lige Fornetti cupu sa po tuhom finalovom boji z vitazstva tesil Miro Mucha pred Martinom Skantarom, na tretom mieste bol Palo Melicher. V druhej lige sa v poslednych kolach zacala presadzovat dvojica Karol Geregay a Tomas Suja, ani teraz to nebolo ine a finale sa stalo cisto ich zalezitostou. Po zaverecnom finalovom zapase napokon zvitazil Karol Gergay, druhy skoncil Tomas Suja a treti Jozef Vozar.

V sobotu pokracovala v Dart clube dalsim kolom aj stolno-futbalova liga. Tu sa presadila favorizujuca dvojica Jozef Lalik a Marek Kolaj pred Radom Pavliakom a Manom Barim, body za tretie miesto si tento tyzden do tabulky pripisu Jano Medved a Martin Kolosta. Dalsie kolo stolno-futbalovej ligy sa uskutocni uz tento piatok v Dart clube o 17. hodine. Horehronska liga pokracuje v sobotu o 18. hodine v Bravacove v obecnom hostinci.

V sobotu 11. novembra sa uskutocni v Dart clube Master stredne Slovensko turnaj v elektornickych sipkach, zaciatok turnaja dotovaneho sumou 6000 korun je o 10. hodine. Po ukonceni hlavnej sutaze odohraju prve a druhe kolo ligy druzstiev stredne Slovensko, vsetci fanusikovia elektronickych sipok su vitani.

Mestska liga v malom futbale

Vysledky: 4. kolo: Haka - Sens 5:13, goly: Gajdos 2, Gregor, M. Lukac, M. Krupcik - Vais 3, Smola 3, Medved 2, Figlus 2, Krupa, Kucerak, Lehotsky, rozh. Stefus, Daxner, SKP - Kralova taverna 7:7, goly: Bercik 4, M. Duris 2, Kucerak - S. Bartos 5, B. Bartos, Necpal, rozh. Daxner, Stefus, Atalanta - Funny allianz 5:10, goly: Giertl 3, Kucerak, vlastny gol - M. Turna 3, Fasko 2, Makusa 2, Botos, V. Turna, vlastny gol, rozh. Stefus, M. Duris, Astra- Torpedo 9:9, goly: Danis 4, Kurek 3, Kan, Siman - Nepsinsky 5, Kliment, Turna, J. Zeleny, I. Zeleny, rozh. Stefus, M. Godal, ZST ZSR - West extra 6:1, goly: Kan 2, Kupec, Halka, Slabey, D. Vrtal - Keller, ZK: D. Vrtal, rozh. Daxner, Sintaj.

5. kolo: Sens - Atalanta 9:5, goly: Vais 2, Smola 2, Sarvas 2, Figlus, Macko, Kocur - D. Kucerak ml., R. Kucerak 3, Danis, rozh. Stefus, Daxner, Kralova taverna - Torpedo 5:7, goly: Necpal 2, Longauer, Bucko, S. Bartos - Precuch 4, Pliestik 2, I. Zeleny, ZK: S. Bartos - Precuch, rozh. Daxner, Stefus, Funny allianz - ZST ZSR 3:5, goly: D. Kafrik, Vaclavik, Makusa - Bohacik 2, Budovec 2, D. Vrtal, ZK: Caban - Bohacik, rozh. Bucko, SKP - Haka 7:6, goly: M. Duris 3, F. Duris, Kubar 2, Bercik - Fabry 3, M. Lukac 2, B. Lukac, rozh. Daxner, Stefus, West extra - Astra 5:0, kontumacne, hostia na zapas nenastupili, rozh. Daxner.

Tabulka po 5. kole

1. Sens
2. ZST ZSR
3. Funny allianz
4. SKP
5. Haka
6. West extra
7. Kralova taverna
8. Torpedo
9. Atalanta
10. Astra
5 5 0 0 56:19 15
5 5 0 0 34:6 15
5 4 0 1 37:15 12
5 2 1 2 23:36 7
5 2 0 3 25:33 6
5 2 0 3 12:26 6
5 1 1 3 26:39 4
5 1 1 3 22:37 5
5 1 0 4 25:36 3
5 0 1 4 19:32 1

V. Daxner


STRANA:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT