7. NOVEMBER 2000 Strana 10

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

 

Sipkarska liga

Nieco pre vase zdravie

Sipkarsky tyzden tentokrat odstartovala Vojenska liga. Za mensej ucasti hracov sa presadil Michal Jambor, ktory si vo finale poradil s Vladom Strnakom a az treti skoncil lider sutaze Martin Pancik. V piatok pokracovala dalsim kolom liga muzov. Nedarilo sa favoritom a do finale sa konecne prebojovali Rasim Cupar s Palom Urdom, ktoremu vysiel turnaj nad ocakavanie a po dramatickom finale aj zvitazil. Druhy skoncil Rasim Cupar a tretie miesto tento tyzden patri Ivanovi Svantnerovi, cim si upevnil piate miesto v celkovom poradi. V sobotu bola Pohorela dejiskom dalsieho kola Horehronskej ligy, kde sa uz konecne presadil vitaz minuleho rocnika Rasto Radoc a vobec po prvykrat v tejto sezone zvitazil. Druhy skoncil Marian Knizka a tretie miesto patri Dusanovi Dordikovi. Nedela sa uz stala stabilnym dnom sutazi juniorov. V 1. lige Fornetti cupu sa po tuhom finalovom boji z vitazstva tesil Miro Mucha pred Martinom Skantarom, na tretom mieste bol Palo Melicher. V druhej lige sa v poslednych kolach zacala presadzovat dvojica Karol Geregay a Tomas Suja, ani teraz to nebolo ine a finale sa stalo cisto ich zalezitostou. Po zaverecnom finalovom zapase napokon zvitazil Karol Gergay, druhy skoncil Tomas Suja a treti Jozef Vozar. V sobotu pokracovala v Dart clube dalsim kolom aj stolno-futbalova liga. Tu sa presadila favorizujuca dvojica Jozef Lalik a Marek Kolaj pred Radom Pavliakom a Manom Barim, body za tretie miesto si tento tyzden do tabulky pripisu Jano Medved a Martin Kolosta. Dalsie kolo stolno-futbalovej ligy sa uskutocni uz tento piatok v Dart clube o 17. hodine. Horehronska liga pokracuje v sobotu o 18. hodine v Bravacove v obecnom hostinci. V sobotu 11. novembra sa uskutocni v Dart clube Master stredne Slovensko turnaj v elektornickych sipkach, zaciatok turnaja dotovaneho sumou 6000 korun je o 10. hodine. Po ukonceni hlavnej sutaze odohraju prve a druhe kolo ligy druzstiev stredne Slovensko, vsetci fanusikovia elektronickych sipok su vitani.

Moderny patboj vo Viedni


Na medzinarodnych najstrovstvach v modernom patboji vo Viedni si dobre viedol Breznan Matej Libic. Vysledky: 1. Kallay, Madarsko (5386), 2. Dietz, Nemecko (5301), 3. Salazar, Mexiko (5260), 4. Libic, Slovensko (5239).

Zeleziari v Bratislave zvitazili

Extraliga muzov

Inter A Slovnaft Bratislava B - ZP Sport Podbrezova 5473:5820 (3:17, rozdiel 340 zvalenych koklov), Ivan Cech 979, Gejza Knapp 948, Ondrej Kyselica 968, Zelimir Mirkovic 998, Radoslav Foltin 990, Jovan Calic 937.

Na B-druzstvo Interu stacili aj slabsie vykony zeleziarov.

I. liga vychod: Rimavska Sobota - ZP Sport Podbrezova B 5380:5041 (17:3, rozdiel 339 zvalenych kolkov), Ivan Nather 836, Ladislav Bosko 847, Peter Hricak 843, Karol Pavlecko 847, Pavel Pavlecko 882, Jaroslav Zabka 786.

Doposial najslabsi vykon B-druzstva prispel k jednoznacnemu vitazstvu domacich.

Jan Daucik

Vazene damy a pani,

s dlhsimi vecerami v jesennom a zimnom obdobi, ktore zacina, budeme mat viacej casu zamysliet sa nad svojim zivotnym stylom, sposobom ako vyuzit volny cas, co urobit pre svoje zdravie a krasu. Zacneme seriou jednoduchych, ale velmi ucinnych posilnovacich cvikov, ktore ponukam, a v kratkom case pocitite prilev energie, zlepsenie zdravia a sformovanie svojho tela. Cvicte trikrat tyzdenne a dokonale posilnite svoje stehna, hrud, ruky a zadocek.

1. Pretiahnutie chrbta

Lahnite si na brucho s rukami pozdlz tela, mierne nadvihnite hlavu a pozerajte sa priamo pred seba (obrazok a). Potom zdvihnite stehna i ramena zo zeme (b), pocitajte do dvadsat a vratte sa do vychodiskovej pozicie. Opakujte patnastkrat.

2. Formovanie hrude a ramien

Zaujmite poziciu, ako by ste chceli robit kluky, ale polozte dlane na zem tak, aby prsty smerovali proti sebe, nie dopredu. Pokrcte lakte, hrudou sa dotknite zeme (a) a potom sa znovu zodvihnite (b). Opakujte dve serie cvikov po desat.

3. Spevnenie zadocka

Lahnite si na chrbat s jednou nohou pokrcenou a druhou zdvihnutou zo zeme (a). Pomaly nadvihnite zadocek (b) a vratte sa do vychodiskovej pozicie. Urobte cvik patnastkrat, potom zdvihnite druhu nohu a opakujte to iste.

 

4. Posilnovanie stehien

Stojte na jednej nohe, pokrcte koleno a dotknite sa dlanami zeme s hrudou opretou o stehno (a). Zostante predkloneni rovno dopredu a pomaly vyrovnajte pokrcenu nohu (b). Potom sa vratte do vychodiskovej pozicie. Urobte dve serie cvikov po patnast, vymente nohy a opakujte to iste.

5. Spevnenie bruska

Lahnite si na chrbat s rukami skrizenymi na hrudi a s pokrcenymi kolenami (a). Zdvihnite ramena zo zeme (b), vydrzte, az kym nenapocitate do desat a vratte sa do vychodiskovej pozicie. Urobte dve serie cvikov po dvadsat.

Nina


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT