27. FEBRUAR 2001 Strana 10

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT

Zvitazilo druzstvo Revucej

V stredu 14. februara sa v sportovej hale na Mazornikove uskutocnil halovy futbalovy turnaj mladsich ziakov 6. rocnikov sportovych tried zakladnych skol za ucasti druzstiev SC Tauris Rimavska Sobota, MFK Slovmag Revuca, Spartak ZTS Hrinova, Dukla Banska Bystrica, ZP Sport Podbrezova. Vitazom turnaja sa stalo druzstvo Revucej pred R. Sobotou, Podbrezovou, B. Bystricou a Hrinovou. Turnaj mal velmi dobru sportovu i organizacnu uroven, za co patri podakovanie FO ZP Sport Podbrezova, rodicom ziakov 6. triedy Zakladnej skoly na Pionierskej 4 (hraci ZP Sport Podbrezova) a vsetkym sponzorom, ktori prispeli cenami pre vitazne druzstva.

Marian Lauer

Pozvanka na netradicnu sankovacku

Polomka patri k tym obciam, ktore sa okrem 1520 metrov dlheho vleku, vyborneho svahu, technickeho snehu, mnozstva stankov a peknej restauracie mozu pochvalit aj mnozstvom zaujimavych aktivit. Su poriadane v peknom areali Ski centra Polomka, ktory sa rozklada na kopci Bucnik... Obec ma za sebou vydarenu sutaz taznych koni a pred sebou preteky psich zaprahov (10. - 11. marca), ale aj netradicnu sankovacku.

Druhy rocnik sutaze Fasiangova sankovacka sa uskutocni v sobotu 3. marca v areali Ski centra v Polomke. Ide o prehliadku a sutaz v jazde na netradicnych dopravnych prostriedkoch, doplnenych vhodnym kostymom. O aky netradicny dopravny prostriedok ide? Nuz, fantazii sa medze nekladu. Moze to byt vsetko, na com ste schopni zjazdit svah Bucnika. Minulorocny I. rocnik Fasiangovej sankovacky sa vyznacoval nesmiernou originalitou a napaditostou dopravnych prostriedkov, ale aj kostymov, ktore mali sutaziaci oblecene ako sucast jazdy. Nazov vystihujuci kostym i dopravny prostriedok sutaziaceho je sucastou jazdy. Kategorie su zmiesane (muzi + zeny + deti), dokonca aj posadka moze byt zmiesana. Atmosferu bude dotvarat vesela hudba s konferansom. Bufety su pripravene vyhoviet pestrou ponukou vsetkym divackym zelaniam a narokom.

V tomto roku sa tato netradicna aktivita zacina uz o 9. hodine prezentaciou pretekarov, potom o pol desiatej slavnostnym defile vsetkych akterov. No a za tym... vystup na kopec a zaverecna jazda. Na vitazov cakaju diplomy a ceny.

Obec Polomka a komisia sportu, skolstva a volnych aktivit pri obecnom zastupitelstve vas vsetkych srdecne pozyvaju na tuto veselu netradicnu zabavu na snehu a cerstvom vzduchu.

Pridte si zasutazit, alebo sa zabavit!

 

Veterani lyzuju

Uz druhy rok prebieha na Slovensku serial pretekov v zjazdovom lyzovani veteranov, ktory organizacne vznikol z iniciativy byvalych aktivnych lyziarov a nadsencov z Liptova. Vzniku Slovenskeho pohara veteranov (Masters), ktory sa v tomto roku sklada zo 4 OSL a 1 SL, predchadzalo devat rocnikov pretekov O pohar Bockej doliny. Tieto preteky, pravidelne sa konajuce na Certovici, v poslednych troch rokoch nadobudli zaroven aj statut majstrovstiev Slovenskej republiky v obrovskom slalome. Vznikla aj sekcia alpskeho lyzovania veteranov pri SLZ, ktoru vedie Mgr. Vlastimil Treger z Liptovskeho Mikulasa. Preteka sa podla pravidiel FIS, pricom kazdu vekovu kategoriu tvori pat rocnikov (u zien desat). Preteky su otvorene pre vsetkych zaujemcov, ktori v danom roku zavodenia dosiahli aspon 30 rokov, C kategoria - zeny od 30 rokov, B kategoria - muzi od 60 rokov, A kategoria 30 - 60 rokov. Kazda kategoria je vyhodnocovana osobitne a zaroven sa podla koeficientov vekovych kategorii prepocitavaju upravene casy do celkoveho rebricka Slovenskeho pohara. Ta umoznuje rovnocenne sutazit aj starsim rocnikom s mladsimi. Najstarsim ucastnikom pravidelne byva osemdesiatstyrirocny Ladislav Stur. V sucasnosti sa na jednotlivych pretekoch zucastnuje od 100 do 200 pretekarov, nechybaju medzi nimi zname lyziarske osobnosti ako sestry Kuzmonove, J. Krasula st. i ml., M. Medla, M. Soltys, P. Jurko a dalsi. Na svoje si pridu aj sportovo zalozeni amateri. Z Brezna a okolia sa na SP viac-menej pravidelne (uspesne) zucastnuju J. Horsky, M. Pasta, I. a M. Surovi, J. Babic a dalsi. Akteri pretekov tymto ukazuju, ze sportove lyzovanie nemusi koncit v juniorskom alebo aj ziackom veku. Zaroven okrem sportovej stranky ide aj o spolocensku udalost, kde sa stretavaju byvali superi a nadsenci lyzovania. Sucastou pretekov je aj zrebovanie tomboly a pocetne, neraz hodnotne vecne ceny, v ktorych najdu mnohi svoju cenu utechy za pripadny sportovy neuspech.

V Slovenskom pohari Masters v alpskych disciplinach uz absolvovali tri preteky s tymito vysledkami:

Tretieho februara OSL v Liptovskom Jane - 135 pretekarov, Sasa Vengerova (ZP Sport Podbrezova) v kategorii C4 - 3., celkove 10., Milan Surovy B7 - 2., celkove 15., J. Babic (ZP Sport Podbrezova), A3, 4., celkove 6., M. Pasta (ZP Sport Podbrezova), A1 - 2., celkove 8., J. Horsky A5 - 3., celkove 14., I. Surovy, A1 - DNF.

Osemnasteho februara v OSL o cenu Barbory - 116 pretekarov, Sasa Vengerova kategoria C2 - 4., J. Horsky (Tatran N. Boca), A5 - 2., celkove 14., J. Babic (ZP Sport Podbrezova), A3 - 2., celkove 5., M. Pasta (ZP Sport Podbrezova), A1 - 3,. celkove 15.

Sedemnasteho februara Majstrovstva Slovenskej republiky v SL - J. Horsky v kategorii A5 - 3., celkove 15., J. Babic, A3 - 2., celkove 5., M. Pasta, A1 - 2., celkove 19. Najlepsi sa zaroven zucastnuju na pretekoch Masters v Europe, obdobe Svetoveho pohara zjazdarov.

Zostavajuce dva preteky SPM budu na Certovici 31. marca ako Majstrovstva Slovenskej republiky a finale 15. aprila ako Memorial M. Harnatku na Strbskom Plese.

(jb) 


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT