27. FEBRUAR 2001 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

  Dve hodiny podvecer 18. februara stacili akemusi odvazlivcovi na to, aby sa vlamal do rekreacnej chaty v Krpacove a odtial ukradol niekolko mobilnych telefonov roznych znaciek, dva fotoaparaty, videokameru s prislusenstvom, ruksaky Nike, Treking a Levis, lyziarsky batoh, tricka, spodnu bielizen a parfum Eqoiste Chanel. Vsetky tieto veci v hodnote 82 000 korun patrili obcanovi SRN. Okrem toho sa zlodej ulakomil aj na luster s koralkami a televizor Toshiba, cim majitelke chaty sposobil skodu dovedna za 5800 korun. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Neprijemne prekvapenie cakalo majitela rekreacnej chaty v Jarabej, ked sem 20. februara prisiel. Od popoludnia 6. januara, kedy z chaty odchadzal, ho totiz ktosi vykradol. Zlodej si odniesol farebny televizor Color Oravan, vnutornu jednotku k satelitu Sakura, radiomagnetofon Philips AQ 5150, dva volkmeny, vysavac ETA, elektricku pilku AL-KO KSB 1300, radiobudik FIAST, elektricku rucnu hoblovacku Black and Decker DN 750, rucnu stichovacku Bleck and Decker DN 91, kotucovu elektricku pilku, rucnu opalovacku na drevo, elektricky ohrievac, strunovu kosacku. Majitelovi z Bratislavy vznikla skoda za 40 900 korun a na zariadeni nechal zlodej tisickorunovu skodu. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Na prave poludnie 22. februara na statnej ceste v Piesku vodic autobusu Karosa LC 735 z neznamych pricin presiel do protismeru jazdneho pruhu, kde narazil do oprotiiduceho VW Sharan. Vodic osobneho auta utrpel zranenie, ktoremu na mieste podlahol. Pozitie alkoholickych napojov u vodica autobusu nezistili. Na autobuse vznikla skoda asi za 50 000 korun a Volkswagene asi za 500 000 korun. Vysetruje OUV PZ Brezno.

...

Dvadsiateho tretieho februara zaznamenali az tri kradeze vlamanim. V noci do rodinneho domu na Budovatelskej ulici v Brezne, odkial chybaju veci zo zlteho kovu v hodnote 10 000 korun, dva farebne televizory a fotoaparat, cim majitelke vznikla skoda dovedna asi za 91 000 korun. Niekedy od 17. februara vykradli chatu na Jelsovej ulici v Brezne. Majitela obrali o rozne potraviny, luster, vankuse a deky dovedna asi za 4100 korun. Pohorelski policajti a psovod breznianskeho obvodneho oddelenia PZ zistili pachatela kradeze vlamanim do predajne masa a potravin v Zavadke nad Hronom. Je nim M. M., ktory sa sem vlamal pod ruskom noci a majitelke z Helpy sposobil skodu za 4700 korun.

Sudca Okresneho sudu v Brezne 21. februara akceptoval navrh vysetrovatela okresneho uradu vysetrovania na vzatie do vazby 25-rocneho Mariana D. obvineneho z trestneho cinu ublizenia na zdravi a nisilia proti skupine obyvatelov a jednotlivcovi. Tento uz trikrat sudne trestany muz sa totiz svojim rodicom vyhrazal zabitim. Najskor vlani v decembri, ked fyzicky napadol matku a sposobil jej zranenie, z ktoreho sa liecila dva tyzdne. Potom 27. januara hrozbou vrazdy vystrasil otca.

...

Pat minut pred polnocou 22. februara na Hronskej ulici vo Valaskej traja neznami muzi fyzicky napadli O. P. z Valaskej. Strhli mu vetrovku, sveter, tricko a na zemi ho kopali do celeho tela, cim mu sposobili bolesti rebroveho obluka a brucha. Potom mu vzali vetrovku s penazenkou, v ktorej mal sto korun. Akterov tohto trestneho cinu lupeze spachaneho formou spolupachatelstva zistili a Okresny urad vysetrovania PZ v Brezne vysetruje O. D. a O. T. z Hronca a mladistveho P. D. z Valaskej.

...

Obvodnemu oddeleniu PZ v Brezne S. J. 25. februara oznamil, ze o pol tretej nadranom 24. februara v pohostinstve Domino v Brezne mu S. M. bez jeho suhlasu vzal z krku 50-centimetrovu striebornu retiazku. V obave z napadnutia muz nekladol ziadny odpor. Uviedol, ze S. M. po dohode s T. P. mu povedali, ze retiazku stratili, ale oni ju skryli v umysle korist si nechat. Po predvedeni na policiu sa pachatelia priznali.

...

Sedocerveny snovbord Oxygen - model Alpine, tmavocervene snovbordove topanky Nordica, tri pary lyzi Fischer s viazanim Marker, Nordica a Tyrolia a stresny magneticky nosic lyzi - toto vstko zmizlo z garaze pri rodinnom dome v Hronci. Stalo sa to v priebehu dvoch hodin vecer 21. februara a majitel z Rakuska prisiel kradezou o 84 000 korun. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

O tristvrte na jedenast predpoludnim 19. februara sa pred Pohorelou stala dopravna nehoda, pri ktorej sa vodic Hondy Civic dostatocne nevenoval riadeniu vozidla. Presiel na pravy okraj vozovky, kde prednou castou auta narazil do kovovych zvodidiel. Pri havarii neuradoval alkohol, nikto sa nezranil, odnieslo si to len auto so skodou asi za 60 000 korun. Nehodu vyriesili blokovou pokutou "na mieste cinu".

(km)


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT