13. MAREC 2001 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

  V sobotu 3. marca na namesti v Brezne asi o stvrtej rano 30-rocny D. J. nasilim donutil 21-rocneho mladeho muza nastupit do jeho Volkswagenu Polo a zaviezol ho do miestnej casti Zubrik. Dovodom bola skutocnost, ze mladik podal nanho trestne oznamenie v suvislosti s podnikatelskymi aktivitami. V Zubriku ho zbil a ohrozoval pistolou, z ktorej strielal do vzduchu. Sposobil mu zranenia, z ktorych sa bude liecit asi tyzden. D. J. obvinili z trestneho cinu vydierania a 4. marca ho sudca vzal do vysetrovacej vazby.

...

Breznianski policajti vypatrali pachatela kradeze vlamanim do rekreacnej chaty vo Vydrove. Je nim P. L. z Cierneho Balogu, ktory odtial vo februari ukradol televizor, ohrievace a postelnu bielizen. Majitelke z Brezna vznikla skoda za 13 400 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Predpoludnim 6. marca doslo v Polomke k poziaru nakladneho motoroveho vozidla Stredoslovenskych vodarni a kanalizacii z Brezna. Pricinou poziaru, ktory lokalizovali breznianski poziarnici, bola chybna elektroinstalacia. Skodu vycislili na 250 000 korun. Preveruju pohorelski policajti.

...

Rozne naradie z pivnice vo vchode na Krculovej ulici v Brezne zmizlo 6. marca v dopoludnajsich hodinach. Neznamy pachatel sposobil majitelovi skodu za dve tisicky. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Akysi odvazlivec vosiel 7. marca do jednej z izieb v hoteli Helpa a kradol. Odniesol si prstene zo zlteho kovu a mobilny telefon, cim majitelkam z Banskej Bystrice sposobil ujmu dovedna za 11 500 korun. Preveruje OO PZ Pohorela.

Sokujuce "privitanie" cakalo G. K. z Banskej Bystrice, ked 8. marca prisla do svojej rekreacnej chaty v Mlynnej doline. Od 15. decembra, kedy tu bola naposledy, ju totiz vykradli. Zlodej si so sebou odniesol alkoholicke napoje, odevne zvrsky, rychlovarnu kanvicu a radio Philips, vsetko dovedna asi za 11 000 korun.

...

Pravdepodobne pod ruskom siedmej marcovej noci sarapatil kmin v garazi c. 625 v Hronci. Majitelku B. D. obral o styri pneumatiky Bridgestone s diskami, cim jej vznikla skoda asi za 15 200 korun.

...

Od konca januara do 11. marca neznamy pachatel spachal kradez vlamanim do drevarne pri rekreacnej chalupe v Hronci. Majitelku z Bratislavy obral o trinast balikov sklenenej vaty, rotaflex, tridsatsest tabul pozinkovaneho plechu, dve zahradne lezadla, kempingovy stol, dve stolicky, slnecnik a o domaci cirkular. Vsetko dovedna bezmala za 27 000 korun. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Ciernobiely prenosny televizor Pluto cervenej farby a elektricku strunovu rucnu kosacku si odniesol zlodej z rekreacnej chaty v Mlynnej doline. Tato kradez vlamanim so skodou za 3500 korun pre majitela z Valaskej sa odohrala niekedy medzi 25. februarom a 10. marcom. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Od 7. do 8. marca v doline Mlynna v katastri Myta pod Dumbierom neznamy pachatel poskodil nosic lyzi na osobnom aute a potom ukradol styri pary lyzi. Majitelovi K. M. z Bratislavy vznikla skoda asi za 18 000 korun.

Co sa udialo v tyzdni od 2. do 9. marca

Prvykrat v tomto tyzdni vystartovali v sobotu 3. marca do Podkorenovej k udajne zrazenemu chodcovi. Po prichode na miesto vsak nasli zbiteho mladeho muza, ktoremu v spolupraci s RZP poskytli prvu pomoc. V pondelok 5. marca ich poziadali o otvorenie bytu na Ulici CSA v Brezne, ktoreho majitelka nikomu neotvarala. Po nutenom vypaceni dvier a vniknuti dnu uvideli uz mrtvu zenu. Horiacu Aviu v Polomke uhasili vysokym tlakom v utorok 6. marca. Na druhy den na kilometrovom useku vozovky v Helpe soprcnou latkou Vapex zasypali rozliaty olej, ktory vytiekol z poskodenej hadice lesneho kolesoveho traktora. Neskor osetrili zranenu osobu po dopravnej nehode vo Valkovni.

 

154.jpg (4764 bytes) V statistike vyjazdov NAMK Lopej su zaznamenane styri odtahy. Z Podbrezovej do Brezna Lada 1700 po havarii, z Predajnej do Dubovej Dacia so zadretym motorom, z Krpacova do Podbrezovej Volkswagen Passat s prasknutnou olejovou vanou a z Brezna do Podkorenovej Ford Escort zniceny vytrznikmi. Otvorili Skodu Felicia, v ktorej si majitel zabuchol kluce, opravili silen blok motora vo Volkswagene, regler alternatora v Skode Favorit a do Podbrezovej doviezli benzin.

 

155.jpg (4763 bytes) V utorok 6. marca v breznianskej nemocnici hospitalizovali lyziarku, ktora na Srdiecku narazila do zabradlia, a tym si sposobila mnohe zranenia. Zachranari vystartovali dovedna 33-krat, z toho 12-krat k nahlym prihodam srdca a obehu, po 5-krat k mozgovym prihodam a k urazom, 3-krat k brusnym prihodam, 4-krat k urazom, 2-krat konstatovali smrt este pred prichodom sanitky a dvoch previezli do Banskej Bystrice.

 

hs.jpg (5636 bytes) Cez vikendove dni prazdninujuci Bratislavcania prispeli k zvyseniu navstevnosti lyziarskych stredisk. Mnohi sa snazili vyuzit pravdepodobne posledny "snehovy" vikend. V prvej polovici tyzdna prevladalo pekne pocasie. V druhej polovici sa snehova perina poriadne stencila. Hreben Dumbiera je silno zladovateny. Turisticka trasa Dumbier - Certovica si vyzaduje pri prechode zvysenu opatrnost. Zjazdove trate maju nadalej dobre podmienky na lyzovacku.

 

Uzreli svetlo sveta image

Martin Rojik z Brezna, Nikola Lakatosova z Brezna, Jan Nota z Brezna, Martin Dolinsky z Filipova, Marcela Giertlova z Cierneho Balogu, Viktoria Hruba z Medzibrodu, Simon Skovranek z Brezna, Denis Hladky z Brezna, Peter Haluzka z Michalovej

 

Opustili nas_image

Frantisek Kan (87) z Bacucha, Jozef Beraxa (41) z Jasenia, Julius Zido (78) z Brezna, Ondrej Koniar (63) z Lomu nad Rimavicou, Ondrej Fonfer (76) z Nemeckej, Julius Bubeliny (77) z Bacucha, Jozef Heiler (78) z Michalovej, Anna Kurekova (59) zo Sihly, Valeria Berkova (76) z Brezna, Vojtech Bursa (87) z Brezna, Maria Filova (96) z Helpy, Jan Auxt (92) z Brezna, Anton Cellar (39) z Myta pod Dumbierom

 

Podakovanie

V hlbokom ziali so zarmutkom v srdci sme 9. februara navzdy odprevadili na poslednej ceste po kratkej, ale nezdolatelnej chorobe nasho draheho manzela, otca, syna a brata

Milana Belku

Uprimne dakujeme blizkej i vzdialenej rodine, vsetkym pribuznym, spolupracovnikom, priatelom, znamym, susedom v Polomke a v Brezne.
Vyslovujeme uprimnu vdaku a Pan Boh zaplat za kvetinove dary a prejavy sustrasti.

Smutiaca rodina.

 

SPOMIENKY

Smutny je domov, ked ho opustil ten, ktory ho vybudoval a rad by zil v nom, a teraz velmi chybas v nom.

Dna 8. februara uplynul rok od umrtia

Marie Gondovej z Bujakova.

Spominaju deti, vnucata, pravnucata.

...

Dakujeme ti tu nad hrobom, v srdciach mame velky zial, s tebou leti nase zbohom az k nebeskym vysinam.

Dna 12. februara uplynuli dva roky odvtedy, co nas opustila nasa milovana manzelka, mama, stara a prastara mama

Maria Turonova, rod. Chovancova z Lomu nad Rimavicou.

Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.

Spomina manzel, synovia a dcery s rodinami.

...

Dna 13. februara uplynulo pat rokov odvtedy, co nas nahle opustil nas manzel a otec

Ing. Gustav Proche z Valaskej.

Kto ste ho poznali, venujte mu s nami tichu spomienku.

Spomina manzelka a syn s rodinou.

...

Uz rok spis vecnym snom, hrob tmavy ti je domovom. Nic viac ti nemozeme dat, len kyticku kvetov na hrob a s laskou spominat.

Dna 17. februara uplynul rok odvtedy, co nas nahle bez slova rozlucky navzdy opustil milovany manzel, otec

Ladislav Vlcek z Pohronskej Polhory.

S laskou a bolestou v srdciach spominaju manzelka, syn, dcery a vnucata Lacko a Lenka. Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

S kyticou kvetov na tvoj hrob chodime a stale na teba myslime.

Dna 19. februara sme si pripomenuli dvadsat rokov od umrtia nasej mamy

Marie Stulrajterovej z Cierneho Balogu - Komova - Latiek.

Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.

Spominaju dcery a syn s rodinami.

...

V neznamy svet odisiel si spat, zaplakal kazdy, kto ta mal rad. Uz ti nepodame ruku, nepovieme vins, len ticho k hrobu s modlitbou a kvetmi mozeme prist.

Dna 20. februara uplynulo tretie smutne vyrocie odvtedy, co vo veku devatnast rokov tragicky zahynul moj syn

Martin Hlasnik z Dolnej Lehoty.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku. S uctou a laskou spomina mama a ostatna rodina.

...

Ruku ti nepodame, aby sme ti mohli blahozelat. Dnes uz len kyticku kvetov dat a vecny spanok priat.

Dna 26. februara by bola oslavila sedemdesiat rokov nasa mama a stara mama

Maria Oravkinova z Helpy.

S laskou spominaju deti a vnucata.

...

Ani mesiac neuplynul odvtedy, co nas opustila mama a odisiel si do vecnosti aj ty.
Dna 14. marca uplynie dvadsat rokov odvtedy, co nas navzdy opustil nas brat

Jozko Stulrajter z Cierneho Balogu - Komova - Latiek.

S laskou stale spominaju sestry a brat s rodinami.


Baran

V laske mozete ocakavat netusene zvraty. Zrazu vas ovladne vedomie a vola, ze ista zmena je nevyhutna. Sustredte sa radsej na pracu a neprehanajte so sportom, moze sa vam stat neprijemny uraz.

Byk

Aj ked prezivate iste napatie, nereagujte vybusne. Moze vam to sposobit nemale problemy. Znamosti nenadvazujte v autobuse alebo na ulici. Vyuzite kontakty svojich znamych.

Blizenci

Budete mat moznost v odbornych otazkach ukazat svoje schopnosti a skusenosti. Zo strany kolegov reakcia nebude jednoznacna, ale to je samozrejme. Budte mili.

Rak

Z hladiska celkovej kondicie mate pred sebou menej vykonne obdobie, ktore moze lahko suvisiet s jarnou unavou. Jedzte viac zeleniny a ovocia a pohybujte sa viac na cerstvom vzduchu.

Lev

Nerobte si tazku hlavu z toho, ze ste cosi dost dolezite neskoncili privelmi uspesne. Bude este aj druhe kolo. Teraz sa snazte co najrychlejsie odreagovat a zabudnut.

Panna

Ustupky v zaujme rozumneho kompromisu neznamenaju prehru. Mate obcas naklonnost vsetko pozorovat a vidiet cez tmave okuliare pesimistov. Nepodcenujte svoje schopnosti

Vahy

Dosahujete pozoruhodne pracovne vysledky, ktore vyznamne podporuju vase nastrbene sebavedomie. Obcas sa u vas vyskytnu aj depresie, ktore mozno liecit iba milovanim.

Skorpion

Postavenie hviezd pre vase znamenie je priaznive. Vzrastie vo vas chut urobit, dokazat nieco viac, predbehnut ostatnych, najma neprajnikov a presadit svoje predstavy.

Strelec

V tomto predjarnom obdobi, ked uz z ovocia i zeleniny ubudaju vitaminy, dbajte osobitne na vyrovnanu zivotospravu. Mohlo by sa prihlasit zdravie a ziadat svoje naroky.

Kozorozec

Ak sa na pracovisku vyskytne konfliktna situacia, nestracajte nervy. Snazte sa najst zdroj a odhalit povodcu. Majte stale na mysli, ze vas povazuju za vazneho supera.

Vodnar

V citovej oblasti vas cakaju zmeny, ktore mozu mat velky vplyv na vasu dalsiu buducnost. Na pracovisku vas niekto poziada o radu. Nemusite povedat vsetko do detailov.

Ryby

Vase namety vzbudia pozornost, vyvolaju zaujem, ale pocet podporovatelov je stale nizky. Momentalne sa nenamahajte zbytocne, pracujte dalej a pridte vo vhodnejsom case.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT