9. MAJ  2001 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

   K. M. z Pohorelej 28. aprila oznamil pohorelskym policajtom, ze pri rylovani zahrady pri svojom dome nasiel nevybuchnutu municiu. Privolany pyrotechnik z Krajskeho riaditelstva PZ v Banskej Bystrici zistil, ze ide o minometny granat a srapnel z druhej svetovej vojny. Municiu vzal na zneskodnenie. Podobny nalez objavil 1. maja P. P. v potoku v Ciernom Balogu na Janosovke. Tentoraz islo o minometnu strelu z druhej svetovej vojny, aj tu zneskodnil pyrotechnik. A do tretice, 3. maja P. K. z Brezna doniesol do zbernych surovin municiu nezisteneho druhu, ktoru cakal podobny "osud" ako v predchadzajucich pripadoch.

...

Radiomagnetofon Casio, dve tenisove rakety, elektricku varnu kanvicu, tenisky, kluce, flasu konaku, pribor, desat magnetofonovych kaziet a tri tricka dovedna za 10 500 korun ukradol ktosi z rekreacnej chaty v Zavadke nad Hronom. Majitel H. J. pohorelskym policajtom nahlasil tuto kradez vlamanim 28. aprila.

...

Pod ruskom 29. aprilovej noci sarapatili zlodeji v lyziarni hotela Polianka v rekreacnej oblasti Krpacovo. Ukradli odtial pat motocyklov znaciek Honda, Husqvarna a Yamaha, cim obcanom Belgicka sposobili skodu za vyse milion korun. Jednu Husqvarnu nasli kriminalisti rano 30. aprila este v Krpacove. Zlodeji totiz motorky po kradezi z hotela odtlacili, neskor nastartovali a odisli na miesto, kde ich nalozili do auta. Tuto jednu sa im ale nepodarilo nastartovat. Pred piatou popoludni asi sto metrov od motorky zastavilo Mitsubishi s hlohoveckym evidencnym cislom, ktore viedol A. A. z Bystrej. Z auta vystupili dvaja neznami muzi, ktori chceli motocykel nastartovat. Na vyzvu policajtov ani na varovne vystrely nereagovali a usli. Vodic Mitsubishi sa nepokusil ujst, ale po predvedeni na policiu odmietol podat vysvetlenie. Policia vratila Husqvarnu majitelovi a patranie po ostatnych motorkach nadalej trva.

...

Pravdepodobne v noci z 1. na 2. maja neznamy pachatel v rekreacnej oblasti Tale ukradol Skodu Fabia combi a styri hlinikove disky s pneumatikami Goodyer Eacle NCT-5 (185 x 60 x 14 82H). Majitelka D. P. utrpela skodu za 38 000 korun.

V nocnej dobe z 3. na 4. maja sa neznamy pachatel vlamal do skladovych priestorov hotela Partizan na Taloch. Ukradol rozne druhy alkoholickych napojov, cigariet a rucne elektricke naradie, cim hotelu Partizan, s. r. o., Bystra sposobil skodu bezmala za 120 000 korun a na zariadeni nechal skodu za 13 150 korun. Vysetruje OUV PZ Brezno.

...

Dva horske bicykle, lyze, rozbrusovacka a vrtacka zmizli niekedy od 29. aprila do 4. maja z pivnice na Ulici CSA 22 v Brezne. Majitel P. C. utrpel ujmu za 17 600 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

V noci z 29. na 30. aprila sa ktosi vlamal do osobneho auta Ford Escort, ktore bolo zaparkovane na Ulici Hradby v Brezne. Jeho majitelku A. M. z Brezna zlodej obral o autoradio Ford za 22 325 korun.

...

Vo vecernych hodinach 1. maja B. S. z Pohronskej Polhory pri nakupnom stredisku nasiel na zemi lezat B. L., ktory uz nejavil znamky zivota. Privolany lekar konstatoval nahlu smrt bez zavinenia inej osoby. Bola nariadena zdravotno-bezpecnostna pitva.

...

Pod ruskom tmy z 3. na 4. maja sarapatil ktosi v pohostinstve Pod hruskou v Bravacove. Zlodej si so sebou odniesol rozne druhy cigariet a alkoholickych napojov, cim obecnemu uradu vznikla skoda za 10 800 korun. Vylomenim hracieho automatu a kradezou minci sposobil firme Barbot skodu za tri tisicky. Preveruje OO PZ Pohorela.

...

V Pohronskej Polhore 1. maja vznikol poziar hospodarskej budovy, ktory lokalizovali breznianski poziarnici. Pri poziari, ktory sa obisiel bez zraneni, vznikla majitelovi M. A. skoda asi za 50 000 korun. Pricinu poziaru urci poziarny technik.

Co sa udialo v tyzdni od 27. aprila do 4. maja

V poslednu aprilovu sobotu likvidovali poziar rodinneho domu v Bujakove, kde od zle nainstalovaneho vykurovacieho telesa zacala horiet strecha. V ten isty den vysokym tlakom a pomocou cerpadla Honda uhasili horiacu elektroinstalaciu autobusu vo dvore garazi SAD Brezno. V nedelu 29. aprila v Lome nad Rimavicou lopatami a 1C prudom odstranili poziar rubaniska, ktory vznikol pri vypalovani travy. V pondelok 30. aprila pomocou horolezeckej techniky cez otvorene balkonove dvere vnikli do bytu na Ulici 9. maja na Mazornikove, z ktoreho sa nastastie len dymilo. V prvu majovu stredu vystartovali do Pohronskej Polhory, kde v spolupraci s tamojsimi dobrovolnikmi vysokym tlakom a 1C prudom lokalizovali poziar hospodarskej budovy.

154.jpg (4764 bytes) Zachranari NAMK poskytli pomoc trom vodicom. Opravili stahovanie okien v Octavii, vzduch v Avii a vycistili karburator v Skode 120. Odtiahli z Brezna do Podbrezovej Wartburg s roztrhnutym tesnenim pod hlavou, zo Slovenskej Lupce do Valaskej Subaru s odtrhnutym prednym kolesom, z Dubovej do Brezna motorku, ktoru zadrzala policia a z Predajnej do Lopeja Skodu Favorit s poskodenou prednou polosou.

 155.jpg (4763 bytes)

Pocas teplych slnecnych dni absolvovali az 14 vyjazdov k mozgovym prihodam a 10 k nahlym prihodam srdca a obehu, co moze suvisiet s nahlymi vykyvmi pocasia. "Srdciari" hlavne v tomto obdobi by mali pravidelne uzivat lieky a vyhybat sa pobytu na priamom slnku. Dvakrat vystartovali k brusnym prihodam, 3-krat k inym pripadom, raz k urazu a jedneho pacienta previezli do Banskej Bystrice.

hs.jpg (5636 bytes)

Aj napriek tomu, ze nastala medzisezona a lanovky uz nepremavaju, clenovia Horskej sluzby nezahalaju. Snehu je stale dostatok, oblast Chopka a Dumbiera hojne navstevuju skialpinisti a objavuju sa uz aj pesi turisti. Nastastie tyzden prebehol hladko a nevyziadal si ani jeden zasah. Piateho maja zabezpecovali 31. rocnik turistickeho vystupu na Dumbier. Cez tyzden panovalo pekne slnecne pocasie s mensimi popoludnajsimi zrazkami, aj vo vyske nad 2000 m sa teploty pohybovali nad nulou.

Blahozelanie_imageK sestdesiatym narodeninam prajeme vela zdravia, stastia, lasky nasmu manzelovi, otcovi, dedovi

Alexandrovi Baloghovi

Manzelka, syn Peter, dcera Erika s rodinou a maly Matko dedka vrucne bozkava.

...

Dna 7. maja oslavila svoje patdesiate narodeniny

Maria Kindernayova

Vsetko najlepsie, vela zdravia, stastia a lasky zela za celu rodinu dcera Mirka s manzelom a detmi.

...

My iba v myslienkach mozeme svoje prianie mat, to, ktore by sme ti k narodeninam chceli zazelat. Aby tvoj zivot bol krasnym snom, aby vela lasky a stastia bolo v nom.

Dna 9. maja oslavil tridsiate narodeniny nas syn

Rudolf Dano

Vela zdravia mu zelaju rodicia, manzelka Andrejka, syn Patrik a dcera Natalka. K pozdravu sa pripaja aj sestra Alica s rodinou.

Uzreli svetlo sveta imageFrederik Sejirman z Brezna, Benjamin Hubert Bucko z Kordikov, Simon Kvietok z Cierneho Balogu, Marian Puskar z Brezna, Lucia Busniakova z Brusna, Andrea Tatarova z Banskej Bystrice, Peter Bosela z Helpy, Matus Kurtik z Pohronskej Polhory, Peter Horvath z Osrblia, Nikola Pivnikova z Revucej, Sara Hutkova z Banskej Bystrice, Janka Puskova z Brezna

Opustili nas_imageZdenko Foltany (49) z Nemeckej, Peter Ziak (91) zo Zavadky nad Hronom, Katarina Pitlovicova (87) z Valaskej, Julius Vlcek (72) z Pohronskej Polhory, Maria Repkova (63) z Lomu nad Rimavicou, Simon Demo (73) zo Sumiaca, Stefan Pikula (78) z Raztoky, Lidia Hvolkova (52) z Brezna, Sona Baliakova (52) z Brezna, Frantisek Jariabka (80) z Podbrezovej, Margita Poprovska (93) z Bujakova, Ladislav Bohacik (57) z Pohronskej Polhory, Karolina Skladana (84) z Helpy

 

Spomienky


Dna 4. maja sme si s hlbokym zarmutkom pripomenuli ten najsmutnejsi den, sieste vyrocie umrtia nasej milovanej manzelky, mamy a starkej

Ruzenky Trajtelovej z Brezna.

S laskou a uctou spomina cela smutiaca rodina.
Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.

...

Dna 6. maja uplynuli dva roky odvtedy, co nas opustil otec a stary otec

Frantisek Sivko z Brezna.

Spominaju dcera a syn s rodinou.

...

V nasich srdciach zostanes navzdy nasa milovana.
Dna 8. maja sme si pripomenuli druhe vyrocie umrtia

Anny Giertlovej

S laskou a uctou spominaju deti s rodinami a Dusan.

...

Dna 10. maja si pripomenieme tretie vyrocie umrtia

Marie Vajcikovej z Brezna.

S uctou a laskou spominaju vnuk Igorko s mamou, manzel Viktor, dcera Lenka, syn Igor, rodiny Komiskova a Krahulcova. Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.

...

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.

Dna 11. maja uplynie rok odvtedy, co nas opustil manzel, otec a stary otec

Ing. Jozef Turna z Cierneho Balogu - Dobroce.

S uctou spomina smutiaca rodina.

...

V neznamy svet odisiel si spat, zaplakal kazdy, kto ta mal rad. Dotlklo srdce, co nas milovalo. Uz ti nepodame ruku, nepovieme vins, len ticho k hrobu s modlitbou a kvetmi mozeme prist. Prazdny a smutny je nas dom, smutno je bez teba v nom.

Dna 11. maja si pripomenieme rok od tragickej smrti nasho milovaneho syna, brata, svagra a stryka

Jozefa Baliaka z Cierneho Balogu.

S laskou a uctou spomina cela smutiaca rodina.

...

Za lasku ti draha mama chceme dnes podakovat, co si svojim detom dala za zivota tolkokrat.

Dna 12. maja uplynie rok odvtedy, co nas opustila

Maria Ridzonova z Brezna.

S laskou a uctou spominaju dcery Maria, Margitka, Katka, Elenka a vnucata.

Podakovanie

So zialom v srdci sme dna 25. aprila odprevadili na poslednej ceste nasho otca, stareho otca, svokra a brata

Petra Kovacika z Cierneho Balogu.

Dakujeme celej rodine, vsetkym pribuznym, susedom, priatelom a znamym za prejavenu sustrast a za kvetinove dary.

Smutiaca rodina


BARAN

Priaznive kozmicke telesa vyzaruju potrebnu energiu, aby ste pomerne lahko zvladli svoje ulohy. Mate sancu vyriesit vsetky starosti spojene s rodinnym vyletom.

BYK

Na partnerov zdravy instinkt sa mozete pokojne spoliehat aj v otazke zariadenia vikendoveho programu. Porozpravajte mu otvorene o svojich problemoch, azda vam poradi.

BLIZENCI

Neberiete vazne varovne signaly, ze cosi v partnerskom vztahu nie je v poriadku. Nechajte konecne v citovych otazkach prehovorit svoje srdce a najma svojho partnera.

RAK

Vase iniciativy maju dobry ohlas, rozbehnute zalezitosti postupuju v spravnom kurze a s prijatelnym tempom. Ale nedomyslajte si, ze ide len a len o vase zasluhy.

LEV

Ak nemate surne prace, dozicte si odpocinok, najma vsak relax. Teda venujte sa svojim zalubam, praci v zahrade, turistike, sportu. Nezabudajte na zaujmy svojich najmilsich.

PANNA

Vo vasom citovom zivote mozu padnut priaznive, ale aj nezelane rozhodnutia. Mozete teda vyhrat, ale aj byt porazeni. Zabudnite na pychu, myslite len na vyhru.

VAHY

Urobili by ste chybu, ba aj hriech, keby ste tieto krasne jarne dni sedeli doma. Ci budete robit v zahrade, na dvore, alebo pojdete na vylet, vsade sa budete citit velmi prijemne.

SKORPION

Ktovie, preco filozofujete o svojich tohtorocnych pracovnych vysledkoch. Ked uz je to tak, mozete byt spokojni. Nezabudajte, ze vacsiu cast roka mate este pred sebou.

STRELEC

Vo vyznamnej zalezitosti ste prekonali svoju vahavost a nerozhodnost. Teraz uz viete, ze ste urobili dobry krok, za ktorym vsak nutne musi nasledovat este dolezitejsi.

KOZOROZEC

Neraz sa vam stalo, ze planovane akcie sa nevydarili, nahodne stretnutia vsak priniesli vela prijemnych zazitkov. Tento poznatok sa potvrdi aj v nasledujucich dnoch.

VODNAR

Potesi vas jedna strucna sprava, ktora iba na prvy pohlad bude pre vas priazniva. Neprijimajte take pozvania, na ktorych nic neziskate a mozete len stratit.

RYBY

Pri rozhovore s partnerom uz mozete uvazovat o letnom programe. Okrem bohatej ponuky cestovnych kancelarii vsak budete musiet prestudovat aj moznosti penazenky. 


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT