9. MAJ  2001 Strana 11

STRANA:

1

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT


Vikendove futbalove zrkadlo

II. liga
28. kolo 5. maja
Podbrezova - D. Streda 0:0, rozh. Straka, 2800 div.
Zeleziari v prvom polcase nepremenili viacej golovych prilezitosti. Obraz hry v druhom polcase bol podobny, ale v zavere zapasu D. Streda mohla aj vyhrat.

27.kolo 2. maja
Sl. Grob - Podbrezova 1:3 (1:2), goly hosti: Krochta 2, Patras, rozh. Fizel, 550 div. Podbrezova celych devatdesiat minut udavala reziu zapasu.

Jozef Karas

III. liga
22. kolo 6. maja

Selce - Dubova 2:2 (2:1), goly hosti: Turna, Gaspar, rozh. Repa, 300 div.V stretnuti priemernej urovne mali v prvom polcase viac stastia domaci, ktori strelili dva goly v rozpati niekolkych minut. Hostia znizili stav stretnutia na 2:1 z pokutoveho kopu, co prinieslo urcitu davku ukludnenia. Po vyrovnavajucom gole hostia prebrali taktovku, a keby boli vyuzili golove sance, mohli zvitazit.

Jan Chamko

IV. liga sk. Juh
20. kolo 6. maja

Brezno - Hlinik 4:3 (2:3), goly: Valach 3, Caban, rozh. Callo, 200 div. Zapas sa pre domacich zacal vyvijat slubne, uz v 3. minute Valach strelil prvy gol a bolo 1:0. Hosti akoby tento gol vzpruzil, odpovedali utokom, pretoze prisli s istotou po tri body, Lacny v 6. minute vystrelil do zrde a odrazenu loptu vratil do siete Ivan a vyrovnal na 1:1. V 12. minute mal prilezitost Valach, ale netrafil branu. V 17. minute Ocelovu tvrdu strelu vyrazil Packo na roh. V 23. minute opustil hostujuci Kristof po dvoch zltych kartach hraciu plochu. V 31. minute rozhodca Callo na pokyn AR 1 Dutku nariadil proti domacim problematicku jedenastku, ktoru Urgela premenil na 1:2. Domaci hraci aj divaci sa citili ukrivdeni nespravnym verdiktom a zapas dalej prebiehal v nervoznej atmosfere. V 39. minute Krsacok vystrelil do vybiehajuceho Packa. V 40. minute vybehnuvsi Packo hral pred pokutovym uzemim umyselne rukou a dostal cervenu kartu. V 43. minute, ked sa domaci snazili strelit gol, unikol Urgela a zvysil na 1:3. Nastastie sa domaci vcas spamatali a v 44. minute znizil Caban na 2:3. V 51. minute vyhodne postaveny Caban poslal loptu hlavou tesne vedla. V 59. minute vo vyhodnej pozicii Kristofik zle trafil loptu. V 62. minute Valach vyrovnal na 3:3 a v 70. minute opat Valach zabezpecil domacim vitazstvo 4:3. V 76. minute Tokar poslal loptu hlavou tesne vedla a v 79. minute ho napodobnil Valach. Zapas mal pomerne dobru uroven, hralo sa na patricnej technickej urovni, bojovne, ale nervozne a pod jeho uroven sa podpisal aj rozhodca svojimi verdiktami. V com sa pomylil na jednej strane, to sa snazil kompenzovat na strane druhej.

III. liga starsi dorast: Brezno - Poltar 3:0 (0:0), Brezno - Podbrezova 1:1, Brezno - Bytca 1:0, III. liga mladsi dorast: Brezno - Poltar 4:0 (4:0), Brezno - Podbrezova 0:2.

Tibor Gilla

V. liga sk. C
20. kolo 6. maja
C. Balog - Sasova 1:0 (1:0), gol: Budovec, rozh. Kosarnik, 300 div. Pri pohlade na postavenie oboch muzstiev v tabulke sa dal ocakavat skor boj o body, nez pohladny futbal a predpoklad sa aj naplnil. Domaci zacali aktivnejsie a vysledkom ich uvodneho mierneho tlaku bol gol Budovca. Po strelenom gole sa domaci uspokojili s jednogolovym vedenim, co sa snazili hostia vyuzit a niekolkokrat vykusali pozornost brankara domacich. V druhom polcase sa Tatran snazil poistit vysledok, no chybali mu nielen niektori hraci zakladnej zostavy, ale hlavne klud potrebny pre lepsiu kombinacnu hru. Kedze sa strelci uz proti pozornym brankarom uz nepresadili, zrodilo sa vydrete, ale zasluzene vitazstvo domacich.

Dusan Potkany

Dubova B-Predajna - Priechod 4:2 (0:1), goly domacich: J. Rumancik, Demeter, Gaspar, M. Rumancik, rozh. Duris, 150 div. Domaci mali prevahu uz od uvodnej minuty stretnutia. Svoje prilezitosti vsak nevyuzili a boli to hostia, ktori sa ujali vedenia v prvom polcase. V druhom polcase domaci pokracovali v dobrom vykone a svoju snahu korunovali styrmi golmi, pri ktorych mal velky podiel dobre hrajuci Juraj Demeter. Hostia skorigovali vysledok v poslednej minute zapasu.

Ing. Jan Bulla

Podbrezova B-Valaska - Lovcica Trubin 6:0 (2:0), goly domacich: Gajan 2, Rusko, Pisoja, R. Gajdosik, Cibula, rozh. Jozef Frolo, 450 div. Muzstvo hosti sa zameralo od zaciatku zapasu na obrannu cinnost s moznostou rychlych brejkov. Domaci naopak od prvej minuty stretnutia vyvinuli sustavny tlak na branu supera. Prvy uspech zaznamenal Rusko prudkou strelou spoza sestnastky. Druhy gol strelil Pisoja v 26. minute lobom ponad vybiehajuceho brankara. Dobre golove prilezitosti do konca polcasu nevyuzili Gajan, Patras, Pisoja, Jan Gajdosik, Zazrivec. Hostia po rychlych protiutokoch ohrozili domaceho brankara Stefika v 16., 34. a 45. minute. V druhom polcase domaci vystupnovali svoj tlak, golmi Gajana v 47. a 67. minute a striedajujucimi hracmi Romanom Gajdosikom a Cibulom upravili stav stretnutia na 6:0. Najvacsiu golovu prilezitost nevyuzili hostia v 90. minute, ked z bezprostrednej blizkosti branu prestrelili. Domace muzstvo hralo rychly, kombinacne vyspely futbal s mnozstvom golovych prilezitosti najma Skantara a Gajana. Divakom sa futbalove stretnutie hlavne zo strany domaceho muzstva pacilo a odmenilo ho viacnasobnym potleskom.

Juraj Cibula

I. trieda
20. kolo 6. maja
Jasenie - Badin 4:0 (0:0), goly: H. Weisenbacher 2, Mistrik, Dunajsky, ZK: Kochan - Minarik, Pancik, Kovacik, Medved, CK: 0 - Kovacik, J. Klasna, rozh. Trso, 110 div. Futbalisti Jasenia pokracovali v dobrych vykonoch z predchadzajucich zapasov, cim natiahli snuru neprehratych zapasov uz na osem. Hostia v prvom polcase odolavali, no druhy polcas bol uz nad ich sily. Zbytocne sa vybijali v kritizovani rozhodcu, ktory ich nesportove spravanie nalezite trestal. Skoda, ze domaci sa uspokojili so stvorgolovym vedenim, pretoze sanci na strelenie dalsich golov mali dost. Pritomni divaci vsak boli s predvedenou hrou aj tak spokojni.

Milan Strecok

Podkonice - Myto 1:3 (0:0), goly hosti: Macko, D. Vrtal, Danis, rozh. Piar, 80 div. Hostia boli od zaciatku zapasu jasne lepsim muzstvom, i ked v prvom polcase zahodili pat vylozenych golovych prilezitosti. Vynahradili si to v druhom polcase, ked v rozpati desiatich minut strelili tri goly, a tym rozhodli o svojom vitazstve.

Osrblie - Sl. Lupca 0:0, rozh. Mecele, 120 div. Rusny, bojovny futbal obidvoch muzstiev bol pocas celeho zapasu na obidvoch stranach. Obe muzstva si vypracovali niekolko golovych sanci, ale brankari si udrzali ciste konto az do konca zapasu. Za predvedenu hru treba pochvalit obidve muzstva.

Emil Trnik

Helpa - Jakub 1:1 (0:1), goly: Oravkin (z 11 m) - Balog, rozh. Chladek, 80 div. V priemernom stretnuti muzstiev z dolnej casti tabulky si obe vytvorili niekolko golovych prilezitosti. Hostia sa ujali vedenia peknou umiestnenou strelou ku zrdi. V druhom polcase sa vacsinu hralo medzi sestnastkami. Domaci ku koncu stretnutia zvysili tlak. Ale vyrovnat sa im podarilo iba z jedenastky za ruku v pokutovom uzemi.

Jozef Klimko

Podlavice - P. C. Balog 2:2 (1:1), goly hosti: Stulrajter, Kovalcik, rozh. Hikker, 100 div. Priemerny, ale na golove sance zaujimavy zapas potesil divaka. Domaci hrali zodpovedne v obrane, mali nebezpecne protiutoky. Hostia dobre kombinovali, vypracovali si golove sance, premenili len dve, ale v obrane dvakrat chybovali, a tak sa nakoniec zrodila zasluzena remiza.

Ivan Belko

Rakytovce B - Bravacovo 1:0 (0:0), rozh. Kosec, 50 div. Vyrovanany suboj so smutnym koncom pre hosti. Domaci asi v 85. minute dali centrovanou loptou hlavou vatazny gol Konusikom.

II. trieda sk. A
20. kolo 6. maja

Nemecka - Hiadel 8:1 (3:1), goly domacich: L. Bartos 2, Ruzinsky 3, J. Motoska, V. Sojak st., V. Sojak ml., rozh. Teliar, 100 div. Hostia nastupili ochudobneni o dvoch hracov, a tak Nemeckej stacili odolavat len v prvom polcase. V druhom im ubudli sily, co Nemecka vyuzila na strelenie piatich golov v rozpati desiatich minut. Medzi tym z muzstva hosti odstupili pre zranenie alebo unavu traja hraci. Rozhodca v 20. minute druheho polcasu zapas predcasne ukoncil, pretoze muzstvo hosti nesplnalo minimalny pocet hracov potrebnych na odohratie stretnutia.

Vladimir Pejko

II. trieda sk. B
16. kolo 6. maja

P. Polhora - Sihla 0:1 (0:1), gol: Peter Nomilner, rozh. Citara, 55 div. Napriek drvivej prevahe domacich o osude stretnutia rozhodla tvrda opakovana strela P. Nomilnera v 22. minute, ktora bola jedinou strelou smerujucou medzi zrde. Domaci trestuhodne zahadzovali vylozene sance, hostia v druhom polcase zvolili obrannu taktiku, ktora napokon schvalila uspech, ked domaci nedokazali najst ,,kluc" k prekonaniu dobrej obrany hosti. Zapas mal len priemernu uroven.

V IV. lige skupiny C futbalisti P. Polhory prehrali v Krupine 3:0 (1:0).

Lubomir Singer

Telgart - D. Lehota 2:0 (0:0), goly: Mikulec - vlastny, Jan Demcik, rozh. Daxner, 50 div. V suboji tabulkovych susedov videli divaci zasluzene vitazstvo domacich. Ti mali pocas celeho zapasu hru pevne v rukach a nepustili hosti do vaznejsej golovej prilezitosti. Trapenie Telgarta v koncovke ukoncil v 70. minute obranca hosti, ktory nestastne preloboval vlastneho brankara. Potom Demcik z bezprostrednej blizkosti napalil loptu len do brvna, ale o niekolko minut uz svoj unik zuzitkoval na poistujuci gol. V drese domacich vyborny vykon podali Sifra, J. Vrbiar, J. Demcik a kapitan Lunter.

Ivan Citterberg

Polomka - Pohorela 2:2 (2:2), goly: Berky 2 - Halak 2, ZK: M. Brozman - Tlucak, Halak, rozh. Soucek, 50 div. Domaci zacali zapas lepsie, ked nastrelili zrd a po dorazke len obrancu na brankovej ciare. Potom sa neujala ani hlavicka Bullu, ktoru vyrazil brankar hosti. Boli to vsak hraci Pohorelej, ktori otvorili skore z rychleho protiutoku. O par minut neskor zvysili svoj naskok na 2:0. Domaci vsak nezlozili zbrane a znizili priamo z rohu. O pat minut uz bolo vyrovnane pohotovou strelou Berkyho. V druhom polcase mysleli obe muzstva skor na doraznu obranu a gol sa im nepodarilo strelit. Remiza je spravodliva.

Roman Kohut

Sumiac - Michalova 1:3 (1:2), goly: Voletz - M. Kupec, Vlcek, Muransky, rozh. Pribylina, 220 div. Domaci po vlastnych chybach a mnozstve nepremenenych sanci v druhom polcase utrpeli prvu prehru na domacej pode. Velkou mierou sa k tomu pricinil vynikajucim vykonom hostujuci brankar.

Jaroslav Fujka

H. Lehota - Zavadka 5:0 (2:0), goly: P. Demian 2, Balco, Gajdos, Stulajter, ZK: Krupcik - Kolarovic, Tomcik, CK: 0 - Petrovic, rozh. Zeman, 70 div. Muzstvo domacich oslabene o dvoch hracov zo zakladnej zostavy zacalo uz od 1. minuty stretnutia velkym tlakom na superovu branu. Vo vylozenych golovych sanciach sa hned v 3., 8. a 17. minute ocitli Demian a Gajdos. Gol visel vo vzduchu, prvy padol v 25. minute. Potom este do konca polcasu pridali domaci druhy gol Balcom. Druhy polcas sa prakticky hral na polovicu hosti. Po peknych akciach domaci pridali este tri goly. Muzstvo hosti bolo pre H. Lehotu az prilis odovzdanym superom a mozu byt spokojni s vysledkom stretnutia a s prijatelnou prehrou. Dobry vykon z domacich hracov podal Peter Demian, co aj korunoval dvoma golmi a niektorymi peknymi akciami. Rozhodcovia viedli stretnutie objektivne a s prehladom. Tienom zapasu bolo vylucenie hraca hosti, ktory si neudrzal nervy na uzde a hrubo urazil hlavneho rozhodcu, za co dostal cervenu kartu.

Frantisek Sperka

Benus - Hronec 5:0 (2:0), goly: Peter Kan 2, Bercik, Michalko, Pocklan, rozh. Jan Sitarcik, 120 div. Domaci sa ujali vedenia v uvode zapasu, v com pokracovali pocas celeho prveho polcasu. Hostia mohli byt spokojni, odisli do satne len s dvoma inkasovanymi golmi. V druhom polcase oslabeni hostia mali prevahu, ale po chybach dostali este tri goly. Zda sa, ze veduce muzstvo tabulky je velmi zranitelne.

Ivan Laurinc


STRANA: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT