15. MAJ  2001 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

   Vysetrovatel Okresneho uradu vysetrovania Policajneho zboru v Brezne 8. maja zacal trestne stihanie a z pokusu trestneho cinu ublizenia na zdravi obvinil K. D. z Hronca. Tento nasilnik toho isteho dna na dvore rodinneho domu po vzajomnej potycke kuchynskym nozom pichol svojho nevlastneho brata A. M. do pravej casti hrude. Sposobil mu bodno-reznu ranu smerujucu k bocnej strane rebra, co si vyziada asi dvojtyzdnovu praceneschopnost. Vysetruje OUV PZ Brezno.

...

Kozuch zo striebornej lisky, nutrie, baranie koze, kozu z lisky, poharovu zostavu Zlata Zuzana a roznu elektroniku si odniesol zlodej z rodinneho domu na Ulici Studnicka v Sumiaci. Tato kradez vlamanim so skodou pre majitela P. M. asi za 92 000 korun sa odohrala niekedy od 8. do 10. maja.

...

Siedmeho maja nasiel M. M. z Brezna na Hlbokej delostrelecky granat z obdobia druhej svetovej vojny. Na miesto privolali pyrotechnika z Krajskeho riaditelstva Policajneho zboru v Banskej Bystrici, ktory vzal nalez na zneskodnenie. Preveruje OO PZ Brezno.


...

V noci zo 7. na 8. maja sa neznamy pachatel vlamal do skladu potravin pri skolskej jedalni Zakladnej skoly na Oktobrovej ulici vo Valaskej. Zo skladu ukradol 35 kg kurciat, 10 kg kuracich prs a 2 kg hovadzieho stehna. Odboru skolstva Okresneho uradu v Brezne vznikla kradezou skoda bezmala za 5000 korun. Preveruje OO PZ Podbrezova.

Nemile prekvapenie cakalo S. J., majitela rekreacnej chalupy v Telgarte, ked sem prisiel 10. maja. Od 1. februara, kedy tu bol naposledy, mal totiz nezelanych navstevnikov. Zlodeji z chaty povynasali kuchynsky riad, stolicky, sedaciu supravu, zachodovu misu, postelnu bielizen, uteraky a rozne naradie, cim za sebou nechali skodu asi za 84 000 korun.

...

Pat minut po tretej popoludni 13. maja M. B. oznamil podbrezovskym policajtom, ze v ten den medzi dvanastou a jednou hodinou sa z hotela Hydrostav v Krpacove stratil chovanec Domova socialnej starostlivosti z Ladomerskej Viesky. Uviedol, ze P. I. je silne mentalne postihnuty, zbaveny svojpravnosti, nedokaze sa o seba postarat, ani regulovat svoje konanie. Na patracej akcii, ktora zacala o pol stvrtej, sa zucastnili traja prislusnici Obvodneho oddelenia PZ v Podbrezovej s dvoma psovodmi z Okresneho riaditelstva PZ v Brezne, dvaja prislusnici Obvodneho oddelenia PZ v Brezne, civilny pracovnik okresneho riaditelstva PZ, sest clenov Horskej sluzby a osem vojakov z breznianskych kasarni. O siedmej vecer nezvestneho nasli v lesnom poraste sto metrov od hotela Hydrostav nezraneneho. Eviduje OO PZ Podbrezova.

...

Pracovnicka breznianskej filialky Slovenskej sporitelne, a. s., mestska pobocka Banska Bystrica pre podozrenie z falzifikatu na zaklade indikativ Interpolu zadrzala 9. maja stodalorovu bankovku. Stodolarovku (vzor 1996, cislo AB51068803E) predlozila R. Z. a chcela ju ulozit na ucet. Bankovku doviezla na Slovensko 7. maja z Izraela, kde bola ako turistka. Falzifikat zadrzali a zaslali do skusobne platidiel Narodnej banky Slovenska na odborne preskumanie. Vysetruje OUV PZ Brezno.

 

Co sa udialo v tyzdni od 4. do 11. maja

V prvu majovu sobotu sa na Certovici stala dopravna nehoda, pri ktorej sa zrazili dve osobne auta. Z vozidla Fiat vyprostili zraneneho vodica a nalozili ho do sanitky RZP. V nedelu 6. maja poziarnici z Pohorelej vystartovali do Telgartu, kde v spolupraci s tamojsimi dobrovolnikmi 2C prudmi a jednoduchymi hasebnymi prostriedkami likvidovali poziar travnateho porastu. V ten isty den im nahlasili poziar v oblasti Skalky. Po prichode zistili, ze ide len o falosny poplach. V pondelok 7. maja pomocou rebrika cez balkonove dvere otvorili byt na Krculovej ulici v Brezne.

 

154.jpg (4764 bytes) Clenovia NAMK odtiahli pat vozidiel. Po dopravnej nehode na Certovici do Brezna Fiat a do Banskej Bystrice Renault, z Predajnej do Lopeja Skodu 100 so zlomenou prednou napravou, z Lopeja do Jasenia Aviu s poskodenym olejovym filtrom a v sobotu 5. maja doviezli na podujatie pri prilezitosti svateho Floriana v Brezne polsky Fiat. V Skode 120 vymenili spojkovy valec, v Lade 1300 klinove remene a v Jaseni otvorili Skodu Felicia, v ktorej si majtel zabuchol kluce.

 155.jpg (4763 bytes)

 

Zachranari v tomto tyzdni absolvovali dovedna 26 vyjazdov. Osemkrat vystartovali k urazom, 7-krat k inym pripadom, po raze k nahlym prihodam srdca a obehu, k otrave, k zneuzitiu a k prihode dychacieho systemu, po 3-krat k mozgovym a k brusnym prihodam a jedneho pacienta previezli do Banskej Bystrice. V sobotu 5. maja odviezli do nemocnice v Brezne styri zranene osoby po dopravnej nehode na Certovici. Vo stvrtok 10. maja o tretej hodine popoludni hospitalizovali v breznianskej nemocnici s otrasom mozgu, trznymi ranami a narazenou chrbticou dvadsatsedemrocneho cyklistu, ktoreho na Mazornikove zrazilo osobne auto.

hs.jpg (5636 bytes)

Tyzden na horach bol pekny a slnecny, takze po snehu zostalo uz len par fliacikov pripominajucich uplynulu sezonu. Postupne sa vytracaju aj skialpinisti a zacina raj turistov. Prave im clenovia Horskej sluzby venuju prace na udrzbe chodnikov. Konkretne vymienaju a obnovuju poskodene casti turisticko-informacnych putacov. Turisti su zatial opatrni, takze v tyzdni nezaznamenali vaznejsi uraz, podobne hladko prebehol aj 31. rocnik vystupu na Dumbier.

Blahozelanie_image

Za lasku, starostlivost ti draha nasa mama chceme dnes podakovat a vsetko najlepsie k narodeninam ti blahozelat.

Dna 15. maja oslavila svoje sedemdesiate narodeniny

Rozka Gondekova zo Stiavnicky.

Vela zdravia zo srdca zelaju synovia, dcery, zatovia, nevesty, vnucata, pravnucata. Ku gratulacii sa pripaja aj ostatna rodina.

V pokojnom, tichom zitia prude dalsi rad sto rokov nech ti rastie a kazdy den nech sviatkom bude, prinesie zdravie, lasku, stastie.

Dna 18. maja oslavi svoje sedemdesiate narodeniny

Jozef Auxt z Cierneho Balogu - Kramu.

Vela zdravia zelaju manzelka Maria, dcera Janka s manzelom, dcera Maria s manzelom, syn Jozef, vnucky Lenka, Janka, Petka a Mirka.

 

Uzreli svetlo sveta image

 

Matus Homola zo Sumiaca, Erik Moro z Hornej Lehoty, Timotej Matis z Podbrezovej, Matus Svantner z Valaskej, Nikola Bartosova z Cierneho Balogu, Barbara Stigelova z Valaskej, Pavlina Liptakova z Bystrej, Juraj Legeny z Brezna, Anna Krnacova z Dolnej Lehoty

 

Opustili nas_image

 

Anna Cipciarova (87) z Valaskej, Pavel Spisiak (58) z Osrblia, Anna Fabusova (83) z Brezna, Jan Majchut (66) z Brezna, Julia Mackova (78) z Jarabej, Elena Kozickova (77) zo Sumiaca, Jozef Nikel (93) z Bacucha, Maria Sirgelova (65) z Valaskej, Marta Smrekova (34) z Brezna, Jakub Macula (1,5) z Brezna, Malvina Habovcikova (93) z Brezna, Ludovit Kmet (66) z Valaskej, Vladimir Skrovina (79) z Brezna, Klement Giertl (78) z Brezna, Michal Filo (62) z Helpy

Podakovania

Dakujeme vsetkym pribuznym, priatelom a znamym za prejavy sustrasti a za kvetinove dary dna 10. maja pri poslednej rozlucke s nasim drahym manzelom, otcom a starkym

Janom Majchutom

Smutiaca rodina

 

Spomienky

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.

Dna 6. maja uplynulo sest rokov odvtedy, co nas opustila manzelka, mama, stara mama, sestra, dcera

Maria Sisiakova z Brezna.

Spominaju manzel, dcera s rodinou, syn s rodinou, sestry a brat s rodinami a rodicia.

...

Dakujeme ti tu nad hrobom, v srdciach mame velky zial, s tebou leti nase zbohom az k nebeskym vysinam.

Dna 7. maja uplynulo prve vyrocie umrtia

Jana Luptaka z Bravacova.

Spominaju manzelka, syn Jan, syn Igor s manzelkou.

...

Su ludia, ktori pre nas v zivote znamenaju viac, ako ti ostatni. O to tazsie je naucit sa bez nich zit.

Dna 12. maja uplynulo pat rokov odvtedy, co sme sa navzdy rozlucili s nasim drahym manzelom, otcom a starym otcom

Viliamom Kristofom

Dakujeme vsetkym, ktori mu venuju tichu spomienku. Spominaju manzelka, synovia s manzelkami, dcera s manzelom a vnucata.

...

Necakane si odisiel z nasho zivota, my zostali sme sami, no naveky budes v srdciach nasich a tych, co ta mali radi.

Dna 13. maja uplynuli tri roky odvtedy, co nas nahle opustil nas syn, otec, brat a svagor

Roman Roncak z Brezna.

S laskou spominaju rodicia, syn Ivko a dcerka Romanka, sestra a brat s rodinou.

...

Dna 13. maja uplynuli dva roky odvtedy, co nas opustil nas otec, starky a svokor

Jan Dunajsky z Bravacova.

Spominaju synovia s rodinami.

...

Tam v dialke prestalo ti srdce bit, nestihol si sa s nami ani rozlucit. Smutok a ticho dolieha na nas dom, velmi nam chybas drahy v nom.

Dna 13. maja uplynuli tri roky odvtedy, co vo veku dvadsatsedem rokov tragicky zahynul nas syn, otec, manzel

Robert Kosiciar

Spominaju manzelka, synovia Andrej a Robert, matka a cela rodina.

...

Casto prichadzame k tvojmu hrobu, spominame na lasku tvoju, postojime a zaspominame.

Dna 15. maja uplynie desat rokov odvtedy, co nas opustil nas otec a stary otec

Peter Hornak

Spominame

...

Kyticu kvetov na hrob ti skladame, na teba mamicka s uctou spominame, tvoj syn ta v spomienkach bozkava mamicka, chybas mi ukrutne predraha mamicka.

Dna 18. maja uplynie rok odvtedy, co nas nahle opustila nasa draha mamicka, svokra a starinka

Irena Garajova

S laskou a uctou spominaju syn Julo s manzelkou a detmi.

 

Podakovania

Dakujeme rodine, priatelom, znamym a vsetkym, ktori prisli dna 6. maja odprevadit na poslednej ceste

Mariu Sirgelovu

Zaroven dakujeme za kvetinove dary a za prejavy sustrasti, ktorymi zmiernili nas zial.

Smutiaca rodina


BARAN

Domace prace nechajte na pokoji, venujte sa len svojim zalubam, sustredte sa na relax. Nech stravite tyzden kdekolvek a s kymkolvek, hladajte vo vsetkom vzajomne porozumenie.

BYK

Aj ked nepocitujete nespokojnost, zamyslite sa v popoludnajsich volnych chvilach nad pripadnou zmenou svojej doterajsej pracovnej podnikatelskej orientacie. Mozno vam to prospeje.

BLIZENCI

Neverte vsetkemu, co vidite v zrkadle. Rozladenie z predchadzajucich dni vas uz nedrzi, naopak opat chytate dych pre originalne riesenie osobnych i rodinnych otazok.

RAK

Lasku a partnerstvo ste si skutocne vybojovali, ale to neznamena, ze ste si partnera raz navzdy predplatili. Jeho opatovne ziskavanie vam prinesie nove radosti.

LEV

Mate pred sebou iste tazkosti, ktore ani sam neodstranite. Ak chcete ziskat rychlo pomoc, upozornite na seba, vyuzite svoje mnohostranne priatelske vztahy a zavazky.

PANNA

Krasna Venusa drzi nad vami ochrannu ruku. Tento tyzden prezijete v znameni jarnej lasky. Tuzba po nej bude kladne vplyvat na vasu aktivitu.

VAHY

Pre vas praca je zakladnym cinitelom v ludskom zivote. Dokazete, ze cestou cinnosti mate moznost realizovat svoje nevsedne schopnosti a byt aj uspesnym.

SKORPION

Tieto dni by ste najradsej vygumovali z kalendara. Lenze ulohy aj tak na vas cakaju, dokonca naliehavo. Nerobte si starosti. Vikend stravite prijemne v kruhu najblizsich.

STRELEC

Vase nazory a postoje uz davnejsie vplyvaju na cudzie stanoviska. Postupne sa stavate vodcom kolektivu alebo skupiny. Zostante vsak nadalej skromni.

KOZOROZEC

Pocas vikendovych dni ste si dopriali trochu viac mastnych jedal a sladkosti. V tomto rocnom obdobi priam dobre padnu rozne prace v zahradke i turistika.

VODNAR

Mate pred sebou aj zle, ale aj dobre volby. Nekonajte unahlene, ratajte s tym, ze vam pomoze stastena. A pokojne sa mozete spoliehat aj na svoj osobny instinkt.

RYBY

Dostali ste zvlastnu ulohu, mate robit pracu, ktoru doteraz vykonaval skuseny odbornik. Budete prekvapeni svojou trpezlivostou, najma vsak zrucnostou.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT