15. MAJ  2001 Strana 10

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT

Na Majstrovstvach Slovenska zachranarskych psov I. Podmanicky s Cliftom

Obhajili prvenstvo

V dnoch 4. az 6. maja sa v Ziline - Varine konali IV. Medzinarodne majstrovstva Slovenskej republiky vo vykone zachranarskych psov.
Na tychto narocnych pretekach sa stretli neprofesionalne zachranarske spicky zo Slovenska, Ciech, Rakuska ah0120h.jpg (14457 bytes) Slovinska v pocte 48 clenov.
Za slovensku trikoloru nastupil aj minulorocny majster Slovenska Igor Podmanicky so psom Clift stary Perstyn. Sutazili v specialnej discipline RH - F - A, kde pes hlada ,,strateneho" cloveka po jeho stope, dve a pol hodiny starej, ktora ma pat odboceni, musi na nej najst pat predmetov, je dlha jeden kilometer a pes ju musi uplne presne sledovat. Najdenie figuranta, vystekanie je uspesne ukoncenie tejto discipliny. Igor s Cliftom zvladli tuto cast spolu s dalsimi disciplinami (obratnost a poslusnost) v bodovom ohodnoteni na 277 bodov. Toto im vynieslo opat 1. miesto Obhajenie titulu majster Slovenska bolo o to cennejsie, ze Clift uz ma devat rokov, co je u velkeho plemena a pracovne vyuzivaneho psa velmi pekny vykon. Zaroven si vybojoval postup na Majstrovstva sveta, ktore tohto roku budu v Ceskych Budejoviciach v dnoch 4. - 8. jula. Budeme im drzat palce, nech sa im dari. Podakovanie patri ich sponzorovi, ktory pomohol tejto dvojici ukazat svoje kvality vo svete minuly rok.

(mp)

Mestska liga stolnych tenistov

V nedelu 20. maja o 8. hodine sa na sutazi zucastnia: Sat bar (veduci Ing. S. Kucerak), Hasici (J. Stulajter), Strapacik (Ing. L. Filo), Urad prace (Ing. J. Kmet), Zaninony (Ing. D. Bohacik), Nederlanden (P. Chudina), Kotva (L. Istvan), Taverna I. (D. Giertl) Prievidza (D. Mojzis), Bypos 1 (J. Stulrajter), Deltas (P. Gondek), Taverna 2 (D. Lopusny), Atleti MSK Brezno (Mgr. M. Cernak), Spin (R. Mihal), Yuki (J. Skalos).

V sobotu 26. maja o 8. hodine sa uskutocni turnaj registrovanych stolnych tenistov o Pohar primatora mesta Brezna v telocvicni Sokolovna (pri Minigolfe). Na turnaji sa zucastnia: STO MSK Brezno, Lokomotiva B. Bystrica, Stavbar B. Bystrica, Magenta B. Bystrica, ZP Podbrezova B, Partizan Dolna Lehota, SK Selce, Klub Predajna. Pozvanka patri aj divakom a priaznivcom stolneho tenisu, ktori by vytvorili priaznivu atmosferu tohto podujatia. O obcerstvenie sa postara organizator STO MSK Brezno. Informacie u riaditela turnaja Dusana Berkyho na t. c. 0904 642855. Dakujeme vsetkym sponzorom.

(db)

Kam za futbalom

II. liga 30. kolo
19. maja o 17.00

Podbrezova - Cana

III. liga 24. kolo
16. maja o 17.00

Ziar - Dubova (Nosal - I. Krsko, Sulgan - Jurista)

25. kolo
19. maja o 17.00

Dubova - Rakytovce (Jekkel - Sabo, Samotny - Zavaternik)

IV. liga sk. Juh 22. kolo
20. maja o 17.00

Brezno - D. Strehova (Laciak - Siman, Wollinger - Truban)

V. liga sk. C 22. kolo
20. maja o 17.00

C. Balog - Priechod (Kuchen - Sibal, Pocklan - Virag), Dubova B - D. Hamre (Vrabel - Balazs, Petrinec - Siraky), Podbrezova B - Zarnovica (Verkin - Oruzinsky, Fabry - Slatinsky)

I. trieda 22. kolo
20. maja o 17.00

Jasenie - Myto (Direr - Horny, Dian - Kosec), Osrblie - Jakub (Malcek - Melcer, Gonda - Hric), Selce B - P. C. Balog (o10.30, Suchy - Chladek, Soucek - Turna), Helpa - Bravacovo (Fencl - Daxner, Citara - Kotran)

II. trieda sk. A 22. kolo
20. maja o 17.00

Nemecka - Lubietova (Polenkovic - Dolog)

II. trieda sk. B 18. kolo
20. maja o 17.00

P. Polhora - D. Lehota (Jozef Sitarcik - Jan Sitarcik), Sihla - Pohorela (o 10.00, Jan Sitarcik - Jozef Sitarcik), Telgart - Michalova (Pribylina), Polomka - Zavadka (o 10.00, Melos - Balaz), Sumiac - Hronec (Balaz - Melos), H. Lehota - Benus (Soucek - Chladek, Suchy - Behan)

III. LSD a III. LMD 22. kolo
20. maja o 14.30 - 17.00

Krasno - Dubova (Hnilica - Valasek. ObFZ CA - Macak), L. Mikulas - Podbrezova (10.00 - 12.30, Vojtek - Horak, ObFZ LM - Jurista), Filakovo - Brezno (10.00 - 12.30, I. Krahulec - Löcsös, ObFZ LC - Milka)

V. liga dorast sk. C 22. kolo
20. maja o 14.30

C. Balog - Sebechleby (Sibal - Pocklan - Virag)

II. LSZJ a II. LMZJ 22. kolo
19. maja o 10.00 - 12.00

Podbrezova - Dukla BB B (D. Lehota, Braucok - M. Krahulec, Malcek), T. C. Balog - Zarnovica (Cunderlik- Ridzon, Jozef Sitarcik), Brezno - Dubova (Pavol Turna - Igor Rostar, Daxner)

IV. liga ziaci sk. C 22. kolo
19. maja o 10.00

Zavadka - Sl. Lupca (Melos), Bravacovo - P. Polhora (Balaz)

Ziaci I. trieda 22. kolo
20. maja o 10.00

Poniky - Polomka (Adamec), Jakub - Helpa (Vanik), Podbrezova B - Radvan C (Myto, Citara - Fencl)

MZ 18. kolo
19. maja o 10.00

Podbrezova C - Brusno (nedela o 11.30, Myto, Fencl - Ciatar), Savon B. Bystrica - Podbrezova A (nedela o 9.30, Kostial), Priechod - Helpa (nedela o 11.00, Dobis - Veky)

Turnaj pripraviek 2. kolo
19. maja o 9.30

skupina A Dubova, skupina B Helpa

Upozornujeme rozhodcov, ze odznak rozhodcu si mozu kupit v sekretariate ObFZ za 40 korun.

Slovensky cykloklub Dumbier vas v maji pozyva na vylet:

Nedela 27. maja Do Slovenskeho raja

Zraz o 7. hodine v Brezne na zeleznicnej stanici. Preprava vlakom z Brezna do Cervenej Skaly (7.28)

Trasa A: Cervena Skala - Telgart - Puste Pole - Dobsinska ladova jaskyna - Stratenska dolina - sedlo Kopanec - Sokol - Podlesok - Myto - Betlanovce - Spissky Stiavnik - Hranovnica - Kvetnica - Poprad - Spisske Bystre - Hranovnica - Vernar - Puste Pole - Cervena Skala (navrat vlakom 18:00)

Trasa B: Cervena Skala - Telgart - Puste Pole - Dobsinska ladova jaskyna - Stratensky kanon a spat (navrat mozny vlakom z Cervenej Skaly)

Trasa C: Cervena Skala - Telgart - Puste Pole - Dobsinska ladova jaskyna - Stratenska dolina - sedlo Kopanec - Sokol - Podlesok - Myto - Betlanovce - Spissky Stiavnik - Hranovnica - Kvetnica - Poprad - Spisske Bystre - Hranovnica - Vernar - Puste Pole - Cervena Skala - Polomka - Brezno (70/40/120 (80) km/700/45/700 m - obtiaznost tazka).

Blizsie informacie na c. tel: 6115394, 6176362, 0905 690506

 

Preteky automobilov v Balogu s Docolomanskym a Kramarom

Vazeni sportovi priatelia, v dnoch 19. a 20. maja v Ciernom Balogu - Vydrove budu Majstrovstva Slovenskej republiky v pretekoch automobilov do vrchu, ktorych usporiadatelom je Presskam Bratislava s vydatnou pomocou obce a lesneho zavodu. V ramci pretekov sa bude jazdit aj Fabia Cup, v ktorom okrem znamych pretekarskych osobnosti (Viliam Liedl a Martin Jezercak), prislubili ucast Michal Docolomansky a Maros Kramar. V sobotu o 16.30 vo Vydrovskej doline pripravuju organizatori okrem ineho vystupenie skupiny Lojzo a v nedelu by mal vystupit Otto Weiter a domaci Suko.
Program: 19. maja od 9.00 - treningove jazdy, 13.00 a 14.45 preteky, 20. maja od 9.00 - treningove jazdy, 13.00 a 14.45 preteky.
Pocas treningovych jazd a pretekov bude komunikacia pre automobilovu verejnost uzavreta.

Ing. Emil Caban,
organizacny riaditel

Podbrezovski bezci na dalsich cestnych behoch

V utorok 1. maja sa clenovia bezeckeho klubu ZP Sport, a. s., Podbrezova zucastnili na cestnom behu v Maluzinej. Na 10-km trati za ucasti 125 pretekarov dosiahol vynikajuci uspech Pavol Fasko, ked v hlavnej kategorii do 40 rokov zvitazil v novom tratovom rekorde. V tej istej kategorii obsadil Ing. Miroslav Haninec 3. miesto a v kategorii 50 - 60 rokov obsadil Dezider Smitka 5. miesto.
V nedelu 6. maja absolvovali Primatorsku desiatku v Kezmarku. Za ucasti 60 pretekarov v kategorii do 40 rokov obsadil Pavol Fasko 4. miesto a Ing. Miroslav Haninec 6. miesto.

(vr)

Breznania nesklamali

Uplynuly vikend sa v Kosiciach uskutocnili uz 4. majstrovstva Slovenska v elektronickych sipkach. Samozrejme, ze na turnaji nechybali ani hraci 1. Dart clubu Brezno a nesklamali. Poharova zatva Breznanov sa zacala uz v piatok, ked Peter Martin vybojoval titul majstra Slovenska v crickete, nestratili sa ani mladi juniori, v muzskej konkurencii z celeho Slovenska obsadil Milan Majer piate miesto a Martin Skantar siedme. K piatkajsiemu vitazstvu v crickete pridal este mladucky Miro Mucha vitazstvo v Open turnaji. V sobotu boli na programe hlavne sutaze muzov, zien a juniorov. Po piatkovom uspechu Breznania nezahalali ani v sobotu a novym majstrom Slovenska v muzskej kategorii sa stal Peter Martin, medzi juniormi kraloval Miro Mucha, ktory sa stal juniorskym majstrom Slovenska. Z Breznanov obsadil este Milan Majer stvrte miesto a Martin Skantar skoncil spolocne s Palom Melicherom piaty.
Trosku sklamali zeny, od ktorych sa ocakavalo viac, ale ani siedme miesto Evy Sitarcikovej nie je zle. V popoludnajsich hodinach bol na programe turnaj dvojic a aj z tejto discipliny putuje prve miesto do Brezna, ked Peter Martin spolocne s Martinom Lustikom vybojovali titul. Pochvalit este treba Dusana Dordika s Petrom Pocklanom, ktori obsadili pekne piate miesto a pri troche stastia mohli byt aj vyssie.
Konecna bilancia breznianskych sipkarov po majstrovstvach Slovenska - sest disciplin = pat prvych miest. Konecne vysledky MSR v elektronickych sipkach: cricket: 1. Peter Martin (1. DC Brezno), 2. Tomas Horbaj, 3. Milan Nagy (obaja Power Kosice), open: 1. Miroslav Mucha (1. DC Brezno), 2. Martin Gregor (Top Dart Topolcany), 3. Fero Toplcansky (Power Dart Kosice), muzi: 1. Peter Martin (1. DC Brezno), 2. Peter Holdos (Hurikan Martin), 3. Jozef Strecansky (Trnava), zeny: 1. Michaela Janckuliakova (Lucenec), 2. Zuzana Raczova (Hurikan Martin), 3. Katarina Bradovkova (Lucenec), juniori: 1. Miroslav Mucha (1. DC Brezno), 2. Martin Gregor, 3. Filip Kovac (obaja Top Dart Topolcany.
Sipkarsky sport po majstrovstvach nekonci a uz v stredu o 19. hodine je v Dart clube dalsie kolo turnaja o Hifi vezu pod nazvom Akton Cup, v sobotu o 18. hodine sa v Dart clube uskutocni turnaj v stolnom futbale a v nedelu juniorske sutaze Fornetti Cupu. Takisto v sobotu sa v obecnom pohostinstve v Bravacove o 18. hodine uskutocni dalsie kolo Horehronskej ligy.

(pp)


Casovka do vrchu

Klub sportu pre vsetkych v Brezne zorganizoval v utorok 8. maja sportovu akciu pre neregistrovanych cyklistov. Pretekalo sa v casovke jednotlivcov do vrchu so startom nad plavarnou pri pohostinstve "Strapak" s cielom na Luckach. Na pretekoch sa zucastnili aj pretekari ZP Sport Podbrezova, ktori sice vytvorili najlepsie casy, ale pretoze su registovani, startovali mimo sutaze.
Vitazi jednotlivych kategorii: M. Sanitra, M. Lassak, P. Pobozna, V. Michelcikova, P. Siman, M. Sabakova, K. Kirdaj, J. Sojka, D. Pobozny, D. Vrablikova, T. Sanitra, E. Sanitrova, J. Kachnic. Medzi profesionalmi bol najlepsi M. Prachar, ktory vytvoril aj rekord trate casom 4:45 sek.

Vladimir Libic

h0120e.jpg (18488 bytes)Pri dvoch pramenoch

V sobotu 12. maja Klub slovenskych turistov - OT MSK Brezno pripravil pre milovnikov prirody turisticky prechod Lom nad Rimavicou - Biele vody - pramen Ipla - Ciertaz - pramen Rimavice (na snimke). V polooblacnom chladnom pocasi ucastnici podujatia okrem toho, ze sa napili cerstvej vody z pramenov dvoch slovenskych riek, kochali sa krasnymi pohladmi na Polanu, Klenovsky a Lubietovsky Vepor i na centralnu cast Nizkych Tatier. V osade Biele vody s krasne rozkvitnutymi ovocnymi stromami sa zastavili pri milej historicky cennej zvonicke. Hlavna obcerstvovacia stanica bola pri prameni Ipla, kde skonzumovali dobroty prinesene z domu. Zucastnili sa aj na sviatku pastierov - vyhanani statku na prvu pasu v Lome nad Rimavicou.

Najblizsia akcia bude v sobotu 19. maja na trase Tisovec - Hradova. Informacie - "ako vzdy".


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT