Regionalne noviny obcanov Brezna, Horehronia a Stredneho rudohoria
ROCNIK 9

CISLO

21

22. MAJ  2001 6-Sk

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

PAV v Ciernom Balogu s M. Docolomanskym a M. Kramarom

Uplynulu sobotu a nedelu si na svoje mohli prist milovnici rychlych aut. V Ciernom Balogu totiz Presskam Bratislava zorganizoval preteky automobilov do vrchu. Boli to fakticky prve preteky majstrovstiev Slovenska v tomto roku, na ktorych sa v sobotu prezentovalo 48 a v nedelu 38 pretekarov.

h0121j.jpg (17530 bytes)Podla slov organizacneho riaditela Ing. Emila Cabana, auta neboli dostatocne pripravene, co sa odzrkadlilo na troch nedokoncenych sobotnajsich jazdach a na siedmich vaznejsich havariach s poskodenymi vozidlami a dvoma vaznejsimi urazmi, v nedelu zaznamenali len dve mensie havarie. Problemy neobisli ani Michala Docolomanskeho, ktory v sobotu po druhej treningovej jazde vyletel z drahy a jeho auto sa nepodarilo opravit. A tak v nedelu prvu ostru jazdu absolvoval Maros Kramar a druhu M. Docolomansky v jeho aute.
Vysledky: 19. maja: 1. J. Krajci (trieda E-3000, priemerna rychlost 163,585 km/h), 2. P. P. Ruisl (CN-3000, 155,905), 3. V. Friedl (E-2000, 150,747), Fabia Cup: 1. V. Dimov, 2. M. Jezercak, 3. V. Liedl ml., 20. maja: 1. J. Krajci (172,399 km/h), 2. P. Ruisl (160,473), 3. V. Friedl (159,853), Fabia Cup: 1. M. Jezercak, 2. V. Liedl ml., 3. P. Princ.
O pohotove zasahy sa postarali pracovnici breznianskej RZP a Poziarneho zboru o hladky priebeh Lesy Cierny Balog, obec, sponzori, no a samozrejme hlavny usporiadatel na cele s predsedom vyboru a jazdcom V. Liedlom st., ktory po oba dni skoncil v absolutnom poradi zhodne stvrty.

,,Plnoletost" country skupiny Vodopad z Brezna

Plnych osemnast rokov, teda plnoletost dovrsil brezniansky Vodopad a velkolepo to oslavil na desiatom rocniku festivalu Country za mestskou stodolou v dnoch 18. - 20. maja.

Sucastou oslav bola tiez krajska prehliadka Strunobranie 2001, na ktorej sa predstavili kapely produkujuce muziku v styleh0121i.jpg (20055 bytes) country, bluegrass, trampsku a folkovu hudbu. Hudobny repertoar domace publikum zvacsa dobre pozna a tentokrat si v nom naslo nieco pre seba: klasicke skladby poprednych autorov country hudby, bluegrass - tradicionaly, vlastne oblubene pesnicky Vodopadu, klasiku ci netradicne experimenty clenov skupiny prevzate z inych hudobnych stylov. A tak potlesk za roky existencie, tvorivej vzajomnej spoluprace a priatelstva clenov skupiny bol velmi prijemnou a zasluzenou odmenou. Prezentacia clenov skupiny na domacich podiach i na zahranicnej hudobnej scene v Cechach, Polsku, Francuzsku, Madarsku, Anglicku bola a stale je znackou hudobnej kvality v oblasti "country music".

V sucasnosti Vodopad pracuje na novom slovensko-francuzskom CD-projekte, k jeho vyrobe si prizval svojho dlhorocneho priatela akordeonistu Philippe Naudota, ktoreho ste mohli na festivale vidiet a pocut. Skutocne patril k hudobnym bonbonikom podujatia.

Helpianska spol. s r. o. MAJK s certifikatom riadenia kvality

V piatkovy podvecer 18. maja generalny riaditel SGS Slovakia Ing. Ladislav Papik konatelovi spolocnosti s rucenim obmedzenym MAJK Janovi Kukulovi v Helpe slavnostne odovzdal certifikat riadenia kvality ISO 9002.

h0121h.jpg (13548 bytes)Spolocnost MAJK, s. r.o, vznikla v roku 1996 ako pokracovatel vyrobcu tesneni z lahcenych materialov a podnikatela Jana Kukulu - MAJK, ktory sa zaoberal vyrobou tesneni z makceneho PVC. Po komplikovanych zaciatkoch, kedy museli v prvom rade vytvorit vhodne podmienky na cinnost, udrzat a hlavne rozsirit odberatelsku klientelu, sa v roku 2001 podarilo prestahovat do vlastnych priestorov a vytvorit si stabilne miesto na trhu tesneni z lahcenych materialov. V sucasnosti spolocnost zamestnava sedemnast pracovnikov a dosahuje obrat okolo 15 milionov korun rocne.

Na vyse dvesto druhov vyrobkov z mikroporeznych gumovych materialov pouzivanych najma ako tesnenie elektrorozvadzacov, svietidiel, okien, vzduchotechniky, pri vyrobe kablov, do konstrukcnych stavieb a inde, ma firma certifikat vydany VUSAPL, a. s., Nitra Statnou skusobnou z 23. januara 1997. Podobne aj na priblizne patdesiat druhov plastovych vyrobkov pouzivanych napr. ako tesnenie v domacnosti, v stavebnictve, v zahradnictve, ktore maju aj atest o zdravotnej bezchybnosti.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT