22. MAJ  2001 Strana 10

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT

Slovensky cykloklub Dumbier vas v nedelu 27. maja pozyva na vylet:do Slovenskeho raja

Zraz o 7. hodine v Brezne na zeleznicnej stanici. Preprava vlakom z Brezna do Cervenej Skaly (7.28)
Trasa A: Cervena Skala - Telgart - Puste Pole - Dobsinska ladova jaskyna - Stratenska dolina - sedlo Kopanec - Sokol - Podlesok - Myto - Betlanovce - Spissky Stiavnik - Hranovnica - Kvetnica - Poprad - Spisske Bystre - Hranovnica - Vernar - Puste Pole - Cervena Skala (navrat vlakom 18:00)
Trasa B: Cervena Skala - Telgart - Puste Pole - Dobsinska ladova jaskyna - Stratensky kanon a spat (navrat mozny vlakom z Cervenej Skaly)
Trasa C: Cervena Skala - Telgart - Puste Pole - Dobsinska ladova jaskyna - Stratenska dolina - sedlo Kopanec - Sokol - Podlesok - Myto - Betlanovce - Spissky Stiavnik - Hranovnica - Kvetnica - Poprad - Spisske Bystre - Hranovnica - Vernar - Puste Pole - Cervena Skala - Polomka - Brezno (70/40/120 (80) km/700/45/700 m - obtiaznost tazka).
Blizsie informacie na c. tel: 6115394, 6176362, 0905 690506

Prve junove dni s cyklistami

CK ZP Sport, a.s., Podbrezova v sobotu 2. juna pozyva na 4. rocnik Kriteria o putovny pohar primatora mesta Brezno. Preteky odstartuju o 15. hodine na Namesti gen. M. R. Stefanika v Brezne v kategoriach: propag, dorast, kadeti, juniori, zeny a muzi. Lavotocivy okruh meria 1150 metrov a povedie trasou: Nam. gen. M. R. Stefanika - B. Nemcovej - Svermova - Razusova.
V nedelu 4. juna o 10. hodine sa uskutocni Casovka jednotlivcov do vrchu o Pohar Zeleziarni Podbrezova a.s. Trasa povedie po asfaltovej ceste z Bystrej k hotelu Srdiecko. Kategoria propag ma urcenu dlzku trate 2,5 km, dorast 4 km, kadeti 7 km, juniori, zeny a muzi 10 km.
Vyhodnotenie bude tridsat minut po skonceni pretekov.

Cyklisti v Mojmirovciach

Dvadsiateho maja sa Cyklisticky klub ZP Sport, a. s., Podbrezova zucastnil na cyklistickom kriteriu O cenu obce Mojmirovce pri Nitre za ucasti 160 pretekarov z celeho Slovenska v peknom slnecnom pocasi. Vysledky: dorast: 25. F. Pacera, kadeti: 5. L. Hricak, 6. M. Prachar, 20. J. Kadak, J. Engler pre pad nedokoncil, juniori: 6. L Glovniak, 11. S. Brozman, - kolo M. Molcan.

M. Strmen

Predseda klubu hodnoti ucast na Majstrovstvach Slovenska 2001 v karate mladeze

Lukas stvrty a Lucia piata

Predsedu Klubu karate MP v Brezne - Petra Jencu sme poziadali o kratke zhodnotenie dvoch vyznamnych akcii - Majstrovstiev Slovenska v karate mladeze 2000/2001 a Slovenskeho pohara 2001:

- Zacnem celkovym umiestnenim nasich pretekarov v Slovenskom pohari 2000/2001, kde po troch kolach v konecnom poradi v kategorii mladsich ziakov v kata skoncil Lukas Kucerak na 15. mieste a v kumite do -30 kg bol druhy. V kumite starsich ziacok do -40 kg skoncila Lucia Kovacikova druha a rovnake umiestnenie dosiahla aj Anna Karolyova v kategorii mladsich dorasteniek do -50 kg.
Na vyborne vysledky nasich pretekarov nadvazuju aj Majstrovstva Slovenska 2001, na ktorych sa zucastnila mala vyprava pretekarov - Janko Luptak, Lucia Kovacikova, Lukas Kucerak a Anna Karolyova. Majstrovstva sa uskutocnili 5. maja v Sportovej hale v Komarne a dosiahli sme tieto umiestnenia v kumite: Lukas Kucerak, v kategorii mladsich ziakov do -30 kg bol stvrty, Lucia Kovacikova v kategorii starsich ziacok do -40 kg skoncila na piatom mieste a Anna Karolyova v kategorii mladsich dorasteniek do -50 kg bola osma. S rozvahou a bojovnostou, s akou nastupili do svojich zapasov, Lucia (4 zapasy) a Lukas (5 zapasov) som ako trener nadmieru spokojny, trochu ma sklamala podla mojho nazoru ,,objektivnost" rozhodcov, ktorej nepriazen sa prejavila hlavne v rozhodujucich zapasoch tychto dvoch bojovnikov. Prekvapenim nasej malej vypravy na majstrovskom sampionate bola Lukasova premiera, ktora dopadla na vybornu.

Podakovala V. Kukolova

Mestska liga stolnych tenistov

V nedelu 27. maja sa na finale mestskej ligy amaterov zucastnia: Kotva (veduci L. Istvan) Sat bar (Ing. S. Kucerak), Bypos 1 (J. Stulrajter), Atleti MSK Brezno (Mgr. M. Cernak), Spin (L. Durdak), Yuki (R. Dandul). Pozvanka patri aj vsetkym fanusikom stolneho tenisu, ktori by prispeli k vytvoreniu dobrej atmosfery.
V sobotu 26. maja v telocvicni Sokolovna MSK (pri minigolfe) sa uskutocni prvy rocnik stolneho tenisoveho turnaja I. okresnej sutaze registrovanych hracov. O putovny pohar primatora mesta Brezna. Mesto budu reprezentovat D. Berky, I. Galik, V. Pampurik. Na sutazi sa zucastnia: Lok. B. Bystrica, Stavbar B. Bystrica, Magenta B. Bystrica, Partizan D. Lehota, Predajna, ZP Podbrezova, Selce. Organizatori sa tesia velkej podpore divakov. O obcerstvenie sa postara organizator S. T. K. MSK Brezno. Hodnotne ceny vitazom odovzdaju primator Brezna a predseda klubu. Informacie u riaditela turnaja Dusana Berkyho, c. tel: 0904 642855.

Sipkarska liga

Po majstrovstvach Slovenska sa aj sipkarske sutaze v Brezne blizia k svojmu vrcholu. Do zaverecnej fazy sa prehupli vsetky turnaje a do ukoncenia sezony chyba odohrat este sest kol. V stredu bol v Dart clube na programe dalsi turnaj zo serie Akton cupu, kde o vitazovi este zdaleka nie je rozhodnute. Tentokrat sa z prvenstva tesil Milan Majer, ktory vo finale porazil Matusa Hajducha a dalsi aspirant na prvenstvo Palo Melicher skoncil az treti. V piatok bol turnaj muzov a o titul majstra Brezna su v hre este styria hraci. Najplesiu poziciu vsak ma Peter Pocklan, ktory sutaz vedie. Potvrdil to aj v piatok, kedy sa prebojoval az do finale, tam vsak nestacil na dobre hrajuceho Ivana Svantnera, ktory turnaj napokon aj vyhral. Treti skoncil Palo Urda a jeho vizia celkoveho prvenstva sa mu pomaly rozplyva.
V sobotu sa obecne pohostinstvo v Bravacove stalo dejiskom dalsieho kola Horehronskej ligy, kde domaci hraci sklamali na plnej ciare. Najlepsi z Bravacavcanov Rado Brenkus skoncil az na piatom mieste a po minulotyzdnovom triumfe v Pohorelej (prvi traja z Bravacova) to bolo pre nich velke sklamanie. Do finale sa napokon prebojovali Mano Knizka z Filipova a Peter Sloboda z Gasparova, Marian mal napokon pevnejsiu ruku a stal sa vitazom tohto kola. Druhy skoncil Peter Sloboda a tretie miesto obsadil dalsi hrac z Filipova Peter Podhorsky. Dalsie kolo Horehronskej ligy bude uz tuto sobotu o 18. hodine v Espresse u Horaceka v Bacuchu.
Nedela uz tradicne patri mladym juniorom, ktori tento rocnik hraju pod hlavickou Fornetti cupu. V prvej lige Fornetti cupu sa presadil Martin Skantar, ktory vo finale porazil prekvapenie turnaja Mata Putnoka, tretie miesto si vybojoval Milan Majer. V druhej lige naplno zabodoval Karol Geregay, druhy skoncil Norbert Pocklan, treti Tomas Macula a na peknom stvrtom mieste Mirka Slobodnikova.
V sobotu sa v Dart clube uskutocnil turnaj v stolnom futbale, ktoreho atmosfera bola viac nez dobra. Potvrdilo sa, ze breznianski hraci sa postupne vykonnostne vyrovnavaju a dnes uz moze vyhrat kazdy. Tentokrat sa z prvenstva tesila dvojica Palo Bodi a Peter Belko, ktori vo finale porazili Jozefa a Jana Medvedovcov, tretie miesto patri dvojici Mano Bari a Martin Kolosta.
V sobotu 26. maja sa Brezno stane dejiskom 9. kola Slovenskeho pohara v stolnom futbale. Turnaj sa uskutocni v hostinci Zapad pri zimnom stadione so zaciatkom o 10. hodine, startovne je sto korun na osobu (samozrejme zetony su zadarmo). Organizatori pozyvaju priaznivcov tohto mladeho sportu, aby prisli Brezno podporit aj na celoslovenskej urovni. Generalkou pred Slovenskym poharom by mal byt piatkajsi turnaj o 18. hodine v Dart clube Brezno.

Medaily aj z olympiady skolskych pracovnikov

Starobyla Trnava bola v dnoch 17. a 18. maja dejiskom V. olympiady skolskych pracovnikov SR. Sutazilo sa vo futbale, mixvolejbale, tenise, stolnom tenise, nohejbale a atletike vo vekovych kategoriach do 40 rokov, nad 40 rokov a nad 50 rokov. V individualnych sportoch boli okorenene ucastou viacerych byvalych, ale aj sucasnych spickovych sportovcov SR. Islo o vela: vykony dosiahnute na sportoviskach boli nominacnym kriteriom pre ucast na Medzinarodnej olympiade skolskych pracovnikov v Grecku.
Premozitel vyberu okresu Brezno v mixvolejbale Revuca skoncila na 2. mieste za vyberom Nitry. Samotny okres Brezno reprezentovali v atletickych sutaziach: Dr. Lukac Janoska (ZS Pohorela) v kategorii nad 40 rokov dvakrat 2. miesto. V skoku do vysky vykonom 155 cm a v behu na 800 m za 2:36 minuty v kategorii nad 50 rokov zvitazil v hode ostepom Milutin Cernak z SOUs Brezno vykonom 40,47 m. 

Spoznali kus Slovenska

Oddiel klubu Pathfinder v Brezne ma uz svoje meno - Cherokee (ceroki). Dostal ho po znamom indianskom kmeni, ktory bol povestny svojou cestnostou. A byt cestny, to je jeden zo zakonov Ptathfinderov. Dvadsatsestclenny oddiel sa sklada z dvoch druzin, su to Sykorky a Horec.
Za rok cinnosti jeho clenovia spoznali kus Slovenska (Zbojnicka chata, Donovaly, Hradova pri Tisovci, arboretum vo Zvolene, hreben Nizkych Tatier a ine. Ziskana "kondicka" pomaha zvladat aj narocnejsie tury.
Oddiel sa zapojil aj do projektu Ziva priroda, ktory organizuje Slovenska agentura zivotneho prostredia. Navstivili i botanicku zahradu v Banskej Stiavnici, kde obdivovali sekvojec mamuti, metasekvoju cinsku, korkovy dub, libanonsky ceder a vela dalsich rastlin. Krasy prirody mali moznost spoznavat pocas dvoch dni v Zadielskej tiesnave. Ocaril ich prekrasny kanon a zaujimava prebudzajuca sa priroda. To vsetko sa uskutocnilo vdaka podpore Nadacie pre deti Slovenska z fondu Hodina detom.

Golfisti v Trnave

V dnoch 12. - 13. maja sa v Trnave uskutocnilo ligove kolo v drahovom golfe aj za ucasti druzstva Miniaturgolf klubu Brezno. V pomerne slnecnom, ale veternom pocasi sa Breznania umiestnili v sobotu aj v nedelu na 7. mieste. Z jednotlivcov bol najuspesnejsi junior Michal Manaska na 3. mieste, v seniorskej kategorii Vladimir Majer st. skoncil stvrty a medzi muzmi Igor Qualich srtnasty.

Pozvanka

Vykonny vybor Miestnej unie maleho futbalu v Brezne pozyva veducich druzstiev mestskej liogy a novych zaujemcov o ucast v dalsom sutaznom rocniku na konferenciu, ktora bude v piatok 25. maja o 17. hodine v zasadacke MSK na zimnom stadione.

Kam za futbalom

II. liga 31. kolo
26. maja o 17.00
Bardejov - Podbrezova

III. liga 26. kolo
27. maja o 10.30

Zilina B - Dubova (Putra - Petrak, Cubon - Repa)

IV. liga sk. Juh 23. kolo
27. maja o 17.00

Ziar B - Brezno (Fekec - Korencik, Mihalik - Gombar)

V. liga sk. C 23. kolo
27. maja o 17.00

Podbrezova B - D. Niva (Sibal - Kuchen, Ocovay - Starove), Zarnovica - Dubova B (Bulla - Guzi, Fazekas - Levcik), Lovcica - C. Balog (Nozdrovicky - Balga, Sucha - S. Krahulec)

I. trieda 23. kolo
27. maja o 17.00

Podlavice - Jasenie (Vrbovsky - Soucek, Hric), Rakytovce B - Helpa (sobota UHC, Gonda - Trso, Adamec - Hrcka), Bravacovo - Selce B (Trso - Adamec, Melcer - Mojzis), P. C. Balog - Osrblie (Dian - Direr, Horny - Cunderlik), Sl. Lupca - Myto (SsFZ - SsFZ, SsFZ - Spisiak)

II. trieda sk. A 23. kolo
27. maja o 17.00

Riecka - Nemecka (Kosec - Hikker, Daubner - Turna)

II. trieda sk. B 19. kolo
27. maja o 17.00

H. Lehota - P. Polhora (Daxner - Pribylina, Kotran), Benus - Sumiac (Dolog - Polenkovic), Hronec - Polomka (o 10.00, Horny - Direr, Dian - Kotran), Zavadka - Telgart (o 10.00, Soucek - Vrbovsky), Michalova - Sihla (Citara - Fencl), Pohorela - D. Lehota (Jan Sitarcik - Jozef Sitarcik)

III. LSD a III. LMD 23. kolo
27. maja o 14.30 - 17.00

Brezno - Namestovo (Repa - Madera, ObFZ BB - Kondek), Podbrezova - Krasno (26.5., Valaska, Koncek - M. Kucera, ObFZ BB - Marhefka), Dubova - D. Kubin (T. Kucera - Oruzinsky, ObFZ BB - Bajak)

V. liga dorast sk. C 23. kolo
27. maja o 14.30
Lovcica - C. Balog (Sucha - Balga - S. Krahulec)

II. LSZJ a II. LMZJ 23. kolo
26. maja o 10.00 - 12.00

Ziar B - Brezno (Ihring - Karasek, ObFZ ZH), Dubova - C. Balog (Nemecka, Kadlec - Kralka, ObFZ BB), Zvolen B - Podbrezova (Sliac, Urda - Guzi, ObFZ ZV), Dukla BB B - Radvan B (Jakub, Svrcina - Kratochvila, ObFZ BB)

IV. liga ziaci sk. C 23. kolo
26. maja o 10.00

N. Bana - Zavadka (27.5. o 15.00, Bobka - Siman), Krupina - Bravacovo (Alaksa), P. Polhora - Harmanec (Ridzon)

Ziaci I. trieda 23. kolo
27. maja o 10.00

Badin - Podbrezova B (Veky - Kostial), Helpa - Poniky (Balaz), Polomka - Malachov (Daxner)

MZ 19. kolo
26. maja o 10.00

Kremnicka - Podbrezova C (Veky - Kostial), Podbrezova B - Priechod (o 11.30, Malcek), Helpa - SAVON B. Bystrica (nedela o 12.00, Balaz), Podbrezova A - Brusno (Malcek)

3. turnaj pripraviek
26. maja o 9.30

sk. A Podbrezova A, sk. B P. C. Balog A


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT