22. MAJ  2001 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

   Pat minut po druhej popoludni 12. maja sa na polnej ceste v Pohorelej stala dopravna nehoda. Pri jazde v smere z Helpy do Pohorelej sa vodic traktora Zetor 25 zrazil s vodicom motocykla, ktory sa dostal medzi traktor a jeho vlecku. Zranenie motocyklistu si vyziada najmenej sesttyzdnovu praceneschopnost. Vodic traktora mal v krvi 3,5 promile alkoholu. Pri nehode, ktoru eviduje a objasnuje SDN ODI OR PZ Brezno, nedoslo k hmotnej skode na traktore ani na motocykli.

...

O tristvrte na osem vecer 14. maja na Ulici CSA v Brezne vodic Toyoty pri jazde v smere Brezno - Banska Bystrica narazil do chodca I. L. z Valaskej, ktory siel v smere jazdy po lavej strane cesty. U chodca, ktory so zranenim s dobou liecenia do siedmich dni skoncil v nemocnici, elektricky merac ukazal pozitie alkoholu. Eviduje a objasnuje SDN ODI OR PZ Brezno.

...

Breznianski policajti vypatrali pachatelov trestneho cinu kradeze vlamanim do pivnice paneloveho domu v Brezne. Sedemnastrocny Michal L., 19-rocny Michal T. a 22-rocny Jan K. z Brezna odtial 10. a 11. maja ukradli dva horske bicykle za 12 000 korun a predali ich za tri tisicky. Bicykle vratili majitelke. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Breznianski kriminalisti zistili, ze 21-rocny nezamestnany Ondrej C., viackrat sudne trestany pre majetkovu trestnu cinnost, od konca aprila az do 9. maja sa dovedna sestkrat vlamal do rekreacneho domu v Telgarte. Kradezou roznych veci, naradia a zariadenia domu vznikla majitelke z Banskej Bystrice skoda za 73 000 korun a na zariadeni nechal zlodej skodu za 11 000 korun. Eviduje OO PZ Pohorela.

Vecer 15. maja od tristvrte na sedem do desiatej zmizla v pohostinstve v Ciernom Balogu motorova pila za 15 000 korun, ktora bola polozena pri stole. Policajti z Obvodneho oddelenia PZ v Brezne zistili, ze pachatelom je 22-rocny obcan Cierneho Balogu, ktory ukradnutu pilu po prichode policie vratil. Eviduje OO PZ Brezno.

...

Sedemnasteho maja Obvodnemu oddeleniu PZ v Brezne oznamili, ze od 12. do 14. maja neznamy pachatel v Brezne ukradol 470 metrov telefonneho kabla, cim firme Telemont, a. s., so sidlom v Banskej Bystrici vznikla skoda bezmala za 9800 korun. Policajna hliadka vypatrala, ze kradez maju na svedomi 19-rocny Matej T., 17-rocny Michal L. a 14-rocny Robert R. z Brezna. Trojlistok medene kable predal za 700 korun, peniaze si rozdelili a minuli. Preveruje OO PZ Brezno.

...

O pol stvrtej rano 19. maja sa na miestnej komunikacii v Krpacove v katastri Hornej Lehoty stala dopravna nehoda. Vodic Citroënu BX z Madarska pocas jazdy z Krpacova do Dolnej Lehoty pri pamatniku SNP v pretiahnutej lavotocivej zakrute dostal smyk a zisiel mimo vozovky, kde narazil do stromu. Jeho dvaja spolujazdci utrpeli zranenia s predpokladanou praceneschopnostou asi styri tyzdne. Na aute vznikla skoda asi za 100 000 korun. Pri dychovej skuske zistili 1,91 promile alkoholu v dychu vodica. Vysetruje OUV PZ Brezno.

...

Pod ruskom sestnastej majovej noci v jednej z breznianskych garazi sarapatil zlodej. Ukradol odtial cervenobiely sportovy motocykel Yamaha TT 350, cervenobielu prilbu Newhard, dve pneumatiky Mitaz a po podlahe rozlial 10 litrov motorovej nafty. Majitelke sposobil skodu dovedna asi za 62 300 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

V sobotu 12. maja v Cervenej Skale vytiahli na vozovku Ford Escort, ktory v rannych hodinach celne narazil do stromu. V tychto dnoch regulovali premavku aj po dopravnych nehodach na Ulici CSA, pri Draksiari a v Benusi. Prvy den v tyzdni na Cernakovej ulici v Brezne pomohli majitelovi nakladneho auta nastartovat "neposlusne" vozidlo. V ten isty den im z breznianskeho gymnazia nahlasili podozrenie na poziar v plynovej kotolni skoly. Nastastie islo len o falosny poplach. Horiacu travu a mlady porast na Rurach a poziar lesneho porastu v Pohorelej uhasili 1C prudom.V druhu majovu stredu na druzstve v Podkorenovej vznikol poziar plynovej flase do zvaracej supravy, ktory sa obisiel bez akejkolvek katastrofy. Na Ulici SLN pri materskej skole na strome spozorovali vcely, ktore ohrozovali deti. O tie sa nakoniec postaral miestny vcelar. Vo stvrtok 17. maja cez okno otvorili byt v penzione na Ulici Frana Krala v Brezne, ktoreho majitelka uz nejavila znamky zivota.

154.jpg (4764 bytes) Clenovia NAMK poskytli styrikrat technicku pomoc. V Lopeji v Avii opravili svetla, v Skode 105 vymenili rozvodovu retaz, na Krpacove otvorili Skodu Felicia, v ktorej si majitel zabuchol kluce a pomahali pri zabezpecovani polmaratonu Lopej - Osrblie - Hronec. V tomto tyzdni odtiahli pat vozidiel. Z Podbrezovej do Slovenskej Lupce Ladu 1500 s odtrhnutym prednym ramenom, z Myta do Banskej Bystrice Renault Megan s roztrhnutym rozvodovym remenom, z Brusna do Nemeckej Skodu 120 so zlomenou polosou, z Lopeja do Podbrezovej Daciu s poskodenou zadnou napravou a z Predajnej do Vajskovej Aviu so zadretym motorom.

155.jpg (4763 bytes)  Priblizne o jednej hodine poobede v sobotu 12. maja do breznianskej nemocnice previezli zraneneho motocyklistu, ktory sa v Pohorelej zrazil s traktorom. Jeho stav je stabilizovany. V pondelok 14. maja asi o siedmej vecer osetrili mladeho muza, ktoreho na Ulici CSA v Brezne zrazilo osobne vozidlo. Nastastie utrpel len drobne poranenia. Dovedna vystartovali 29-krat, 15-krat k nahlym prihodam srdca a obehu, po 4-krat k mozgovym prihodam a k inym pripadom, 3-krat k urazom, raz k brusnej prihode a 2-krat uz len konstatovali smrt.

hs.jpg (5636 bytes) .Clenovia Horskej sluzby maju za sebou tyzden s jasnym az polojasnym pocasim, ku koncu so silnym vetrom. Takze ocakavali chladny vikend. Hadam to neodradi turistov, ktorych bolo zatial poriedko. Pokracuju v udrzbe turistickych tras na hlavnom hrebeni, precistuju chodniky od spadnutych stromov, obnovuju smerove stlpy na turistickych trasach. V nedelu asistovali pri zachrannej akcii v Krpacove, kde hladali nezvestneho chovanca Domova socialnej starostlivosti z L. Viesky. Nastastie uspesne - vecer ho nasli v lesnom poraste.

Uzreli svetlo sveta image

 

Timea Libicova z Benusa, Mario Harvan z Telgartu, Vilma Kacikova z Banskej Bystrice, Matus Giertl z Podbrezovej, Martin Nomilner z Brezna, Patrik Baca z Banskej Bystrice, Monika Fedorova z Michalovej, Roman Cibula z Pohronskej Polhory, Lea Schindlerova z Banskej Bystrice, Viktoria Kubizniakova z Pohronskej Polhory, Zuzana Kovacikova z Cierneho Balogu, Patrik Baran z Podbrezovej, Martin Herman z Brezna

Opustili nas_image

 

Terezia Tazka (90) z Cierneho Balogu, Stefan Vraniak (70) z Pohronskej Polhory, Ondrej Fizer (66) z Brezna, Maria Pancikova (65) z Cierneho Balogu - Medvedova, Jan Kilvady (78) z Pohronskej Polhory, Jozef Veselovsky (78) z Predajnej, Blazena Sevcikova, rod. Pampurikova (69) z Brezna, Jozef Siman (91) z Dubovej, Anton Kostial (65) z Cierneho Balogu, Julius Reguli (92) z Brezna, Maria Lepenyova (91) z Brezna

Blahozelanie_image

K dalsej tvojej zitia puti jednym tonom srdcia vravia. Jednym hlasom zelaju ti vela sily, stastia, zdravia!

Dna 17. maja oslavila svoje patdesiate narodeniny nasa mama a stara mama

Bozena Sarikova z Valaskej.

K blahozelaniu sa pripajaju mamicka Emilia, dcera Bozena, syn Peter, Ondrej s rodinou, priatel Laco a za vsetkych ju bozkavaju vnuci Ondrik a Janko.

...

Nech slnko lasky zlatiste na ceste zitia vzdy ti svieti, v dobrom zdravi este zopar peknych rokov medzi nami prajeme ti.

Dna 20. maja sa dozil krasneho zivotneho jubilea - devatdesiat rokov

Cyril Krbyla z Valaskej.

Blahozelaju manzelka Anna, deti Judita, Vladimir a Slavomir s rodinami. Najmladsie zo siedmich vnucat Marek, Alzbetka a Lucka posielaju sladku pusu.

 

Spomienky

Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok ti priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.

Dna 17. maja uplynul rok odvtedy, co nas opustil syn

Tomas Filip z Brezna.

Spominaju rodicia, brat a ostatna rodina.

 

...

Cas plynie, ale rana boli, ani cas ju nezahoji.

Dna 17. maja uplynuli tri roky odvtedy, co nas navzdy opustila

Ing. Maria Cinova

S laskou a uctou spomina na teba cela rodina.

 

...

Dna 18. maja uplynul rok odvtedy, co nas opustila nasa draha mama a stara mama

Blazena Rudnayova z Brezna.

S laskou a uctou spominaju syn Milan, Jaroslav s rodinou.

 

...

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.

Dna 19. maja sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia nasho syna, brata, svagra

Petra Anjela z Benusa.

O tichu spomienku prosia mama, sestry, brat s rodinami, priatelka a ostatna rodina.

 

...

Dna 20. maja uplynulo sedem rokov odvtedy, co nas opustil manzel, otec a stary otec

Dezider Nemcok z Bravacova.

S uctou a laskou spominaju manzelka so synmi a dcery s rodinami.
Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

Ked nad ranom slnko vyjst malo, tvoje srdce nahle zastalo. Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den, ty si spis svoj vecny sen. Neprebudime ta ani najkrajsim slovom, tak ti dame na hrob kyticku a povieme: ,,Syn nas drahy zbohom."

Dna 23. maja uplynu dva roky odvtedy, co nas po tragickej nehode navzdy upustil nas syn

Vladimir Varga z Valkovne.

S laskou spominaju rodicia, bratia, sestra s rodinou a starka Latinakova.

 

...

Ta rana v srdci boli a zabudnut nedovoli. Smutny je nas domov, prazdno je v nom, len cesticka k hrobu zostala von.

Dna 23. maja si pripomenieme prve vyrocie umrtia nasho syna, brata, svagra

Petra Pitlovica z Valaskej.

Spominaju otec, sestry s rodinami a ostatna rodina.

 

Podakovanie

Dakujeme rodine, priatelom, znamym a vsetkym, ktori prisli dna 12. maja odprevadit na poslednej ceste nasu mamu, staru a prastaru mamu

Juliu Mackovu z Jarabej.

Zaroven dakujeme za kvetinove dary a za prejavy sustrasti, ktorymi zmiernili nas zial.

Smutiaca rodina


BARAN

Caka vas cely rad aktualnych uloh, no vsetky aj tak naraz nemozete vyriesit. Sustredte sa len na tie, ktore su skutocne neodkladne. Nesmiete podlahnut svojej naladovosti.

BYK

V istom zmysle hazardujete s doterajsim partnerskym vztahom. Nechcete pochopit, co ste dostali a o co mozete prist. Vas sok pohodlne caka na vhodny okamih.

BLIZENCI

Na pracovisku v dosledku nedorozumenia vladne chaos. V tychto stazenych podmienkach dokazete zachovat rozvahu, dostojnost a prispejete k dobremu zaveru.

RAK

Dajte na vedomie partnerovi, ze s nim, so sebou i so svetom ste spokojni. Za vsetko mozete dakovat jeho trpezlivosti. On vam tuto uprimnost dvojnasobne vrati.

LEV

Ktovie, preco si chcete vyskusat nejaku pracu, ktoru ste zatial nerobili. Asi to bude pre vas tvrdy oriesok. Niektori Levi sa radsej vzdaju pokusu.

PANNA

V tychto dnoch budete pocitovat priznaky unavy. Nejde o chorobu, ani o indisponovanost. Nieco vas trapi. Vydatna prechadzka vam pomoze prekonat svoju labilnost.

VAHY

Konecne mozete pokojne polavit, nehrozia vam nijake postihy ci straty. Ked uvolnite priestor aktivity pre niekoho ineho, ziskate cas a podmienky venovat sa zalubam.

SKORPION

Mate mensie financne problemy, ktore vsak nevyplyvaju z nedostatku vasich prijmovych zdrojov. Mali by ste konecne zaviest pekny spolahlivy system hospodarenia.

STRELEC

Vladnuce hviezdy nebudu vyraznejsie zasahovat do vasho myslenia, pocitov ci pocinov. Blizki ludia prejavia zaujem o vase zaluby a budu vas vo vsetkom podporovat.

KOZOROZEC

Obcas sa viac prezentujte slovami ako cinmi, necudujte sa negativnym reakciam svojho okolia. Neziadajte od inych to, co sami nie ste schopni a ani ochotni poskytovat.

VODNAR

Mali by ste viac docenovat intelektualnu uroven cloveka, s ktorym sa zoznamite. Napriek tomu vsak jeho ponuku prijimajte s istou rezervou. Mozno vas chce oklamat.

RYBY

Svoje zaujmy podriadujete pracovnym povinostiam, co primerane hodnoti aj vase okolie. Snaze sa byt agresivni, budete mat este viac podporovatelov.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT