12. JUN  2001 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

 Neprijemne prekvapenie cakalo 2. juna S. S. po prichode do jeho chaty Pred Suchou v katastri Osrblia. Od 30. maja, kedy tu bol naposledy, ho neznamy pachatel obral o tranzistorove radio, varic na propan-butan s dvoma kusmi patkilogramovych flias a nadstavcami na svietenie a varenie, rozny kuchynsky riad a o molitanovy paplon. Skodu vycislili dovedna na 10 700 korun. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Elektricky pisaci stroj, videoprehravac, rychlovarnu kanvicu, magnetofon, desat magnetofonovych kaziet, CD nosic a dve kalkulacky ukradol zlodej z objektu Zakladnej skoly na Partizanskej ceste v Jaseni. Sarapatil tu v noci z 3. na 4. juna a za sebou nechal skodu dovedna za 18 150 korun.. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

O siedmej vecer 4. juna V. M. nasiel v kuchyni rodinneho domu v Sumiaci svojho znameho S. J., ktory nejavil znamky zivota. Privolany lekar konstatoval smrt z nezistenych pricin bez zavinenia cudzou osobou a nariadil zdravotno-bezpecnostnu pitvu. Preveruje OO PZ Pohorela.

...

Na namesti v Brezne 7. juna tesne pred pol svrtou popoludni cyklista M. P. z chodnika vosiel do jazdnej drahy Volkswagenu, ktory viedla vodicka z Brezna. Pri zrazke M. P. utrpel zranenia, z torych sa bude liecit tri az styri tyzdne. Na aute vznikla skoda za 20 000 korun. Eviduje SDN ODI PZ Brezno.

...

V nocnej dobe 5. juna do nasledujuceho rana neznamy pachatel vykonal kradez vlamanim do objektu Drobnych prevadzkarni Cierny Balog vo Vydrove. Z dielne chyba motorova pila Husqvarna, zvaraci agregat, uhlove rozbrusovacky, striekacia pistol a rozne naradie. Skodu sposobenu Obecnemu uradu v Ciernom Balogu odhadli na 48 000 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

 

O tristvrte na sedem rano 7. juna sa na ceste medzi Breznom a Pohronskou Polhorou stala dopravna nehoda. Pri jazde smerom z Brezna M. A. z Pohronskej Polhory za volantom Skody nevenoval dostatocnu pozornost riadeniu a dostal smyk. Nasledkom toho bocnou stanou vozidla narazil do oprotiiducej Tatry, ktoru viedol T. M. z Brezna. Pri nehode neasistoval alkohol a obisla sa bez zraneni. Odniesli si to len auta, osobne so skodou za 25 000 korun a nakladne za 5 000 korun. Objasnuje SDN ODI PZ Brezno.

...

Pravdepodobne pod ruskom piatej junovej noci mali nezelanu navstevu vo firme CKKJ KOV-PLAST v Piesku. Zlodej odtial ukradol kopirku Canon a elektromotor, cim sposobil skodu bezmala za 35 000 korun. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Akysi odvazlivec vypacil vchodove dvere, nasledne dvere na kancelariach a kradol. Stalo sa to v noci zo 7. na 8. juna v budove Obecneho uradu v Lome nad Rimavicou. Zlodej zo skrine vybral kovovu pokladnicku, ktoru vypacil a 5418 korun si odniesol so sebou, okrem toho na zariadeni nechal skodu za 7000 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Uplynuly vikend bol bohaty na dopravne nehody, ktore pravdepodobne sposobil dazd. Jedna z nich sa stala v sobotu vecer na ceste v smere Brezno - Polomka, kde vodic Skody Octavia v pravotocivej zakrute neprisposobil rychlost jazdy stavu a povahe vozovky, dostal smyk a narazil do vodovodneho hydrantu (bez zranenia, skoda za 60 000 korun). Dve hodiny predtym vodicka Skody Octavie v smere Michalova - Brezno dostala smyk a auto zadnou castou preslo do protismerneho jazdneho pruhu, kde narazilo do Skody Octavie (zranene spolujazdkyne, jedna s dobou liecenia asi mesiac, druha asi tyzden). V nedelu vecer v Brezne vodic traktora Zetor sa plne nevenoval riadeniu a prednou castou narazil do odstaveneho VW Golf (skoda na aute 50 000 korun, bez zraneni). Desat minut po jednej v noci 11. juna v smere B. Bystrica - Brezno neznamy vodic Mercedesu v lavotocivej zakrute narazil do zelezneho zabradlia mosta a usiel (na aute vznikla skoda asi za 100 000 korun, na zabradli asi za 5000). Preveruje ODI OR PZ Brezno.

Co sa udialo v tyzdni od 1. do 8. juna

Druheho juna v Helpe breznianski a pohorelski poziarnici v spolupraci s tamojsimi dobrovolnikmi 3C prudmi zlikvidovali poziar hospodarskej budovy, v ktorej sa nachadzalo seno. Na druhy den asi o tretej poobede v Ciernom Balogu vysokym tlakom uhasili horiaci strom, na ktorom plamene "slahali" az do vysky desiatich metrov. V pondelok 4. juna vystartovali na Malinovskeho ulicu v Brezne. Po prichode na miesto zistili, ze v pivniciach hori plastove potrubie, ktore neznami vytrznici zapalili horlavou latkou. Poziar odstranili vodou unikajucou z potrubia. V prvy junovy utorok 1C prudom likvidovali poziar v sachte mostarne, v ktorej horeli stare kable a odpad. Obyvatelia Ulice 9. maja na Mazornikove ich v stredu 6. juna poziadali o pomoc pri odchyteni vciel, ktore spozorovali na kriku pri detskom ihrisku. Poziar travnateho porastu 2C prudmi odstranili aj v Siklove a jednoduchymi hasebnymi prostriedkami v Pohorelej.


154.jpg (4764 bytes) Clenova NAMK poskytli styrikrat technicku pomoc. Vodicom do Podbrezovej a do Lopeja doviezli benzin, opravili riadenie a zadne svetla vo Favorite Pickup a otvorili Hondu Civic, ktorej majitel si zabuchol kluce. Na policiu v Podbrezovej odtiahli Skodu 110 po kradezi, do Valaskej Alfu s odtrhnutym prednym tlmicom, z Brezna do Banskej Bystrice Volkswagen Transport s poskodenou olejovou vanou, z Brezna do Brusna Skodu 120 so zlomenou zadnou polosou a vytiahli Favorit Pickup, ktory zisiel mimo cesty.

 
155.jpg (4763 bytes) V priebehu tohto tyzdna zachranari absolvovali dovedna 18 vyjazdov. K nahlym prihodam srdca a obehu a k mozgovym prihodam vystartovali po 3-krat, k prihodam dychacieho systemu 2-krat, po raze k brusnej prihode a k urazu, 7-krat k inym pripadom a jedneho pacienta previezli do Banskej Bystrice. V obdobi kosenia, pri pracach v zahradkach ci na poli sa roznymi pripravkami treba chranit proti ustipnutiu hmyzom, ktore u mnohych ludi vyvolava alergicke reakcie.

 
hs.jpg (5636 bytes) V prvych junovych dnoch clenovia Horskej sluzby na hlavnom hrebeni pokracovali v uprave turistickych chodnikov a vela casu venovali obnovovaniu "smerovnikov" a roznych informacno-turistickych putacov. Nepriaznive poveternostne podmienky - od vysky 1700 metrov napadol sneh, fukal silny vietor - ovplyvnili aj navstevnost turistov, ktori vikend stravili radsej v nizsich horskych polohach.


Uzreli svetlo sveta image Nikola Maruskinova z Polomky, Monika Dobrotova z Predajnej, Patrik Musuka z Podbrezovej, Alexander Pokos z Brezna, Janka Tomcikova zo Zavadky nad Hronom, Alzbeta Dirgova z Pohorelej, Juliana Piliarova z Brezna, Norbert Skrovina z Banskej Bystrice, Emil Lustiak z Brezna, Dominik Conka zo Zavadky nad Hronom, Patrik Durco z Polomky, Samuel Hruska z Brezna


Opustili nas_image Magdalena Jariabkova (77) z Podbrezovej, JUDr. Viliam Weiss (82) z Hronca, Frantisek Medved (61) z Brezna - Mazornikova, Svetozar Korbacka (36) z Valaskej, Maria Kurajdova (70) z Pohronskej Polhory, Zelmira Mirilovicova, rod. Kuthova (58) z Valaskej, Rudolf Tapajak (72) z Brezna, Margita Sajgalikova (82) z Bravacova, Paulina Schönova (66) z Brezna, Milan Poliak (61) z Brezna, Stefan Smigura (70) z Bravacova, Jan Svagerko (45) zo Sumiaca, Terezia Popovicova (69) z Valaskej, Marta Trajtelova (77) z Hornej Lehoty, Viktor Mora (75) z Hronca, Maria Sibulova (92) z Lomu nad Rimavicou, Pavel Jankov (77) z Helpy

Podakovanie

Dakujeme rodine, priatelom, znamym a vsetkym, ktori prisli dna 30. maja odprevadit na poslednej ceste nasu

Annu Prepletanu z Cierneho Balogu - Dobroce.

Zaroven dakujeme za kvetinove dary a za prejavy sustrasti, ktorymi zmiernili nas zial.

Smutiaca rodina

 

Spomienky

Uz dotlklo srdce, co milovalo nas, uz doznel laskavy hlas, uz nikdy nepovie: ,,Lubim vas".

Dna 12. juna uplynul rok odvtedy, co nas vo veku tridsatdevat rokov navzdy opustil nas drahy manzel, otec, syn, vnuk, brat a svagor

Jan Medved z Cierneho Balogu.

Ti, co ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku a modlitbu. Manzelka s rodinou

...

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.

Dna 13. juna uplynie osem rokov odvtedy, co nas opustil manzel, otec a stary otec

Frantisek Stefan z Valaskej.

S laskou spominaju manzelka, synovia a dcery s rodinami.

...

Dna 13. juna uplynu dva roky odvtedy, co nas opustil vo veku nedozitych sedemdesiat rokov nas manzel, otec, stary a prastary otec

Jozef Fasko z Brezna.

S laskou a bolestou v srdciach spomina manzelka, synovia, dcera, sestra, brat a vnucata.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

Nestihol sa rozlucit s nami, zavrel oci a dotlklo srdce. Osud nevrati, co cas vzal, zostali len spomienky a hlboky zial. Kto bol milovany, nebyva zabudnuty.

Dna 14. juna uplynie devatnast rokov odvtedy, co nas opustil

Stefan Pevny z Brezna.

Spomina manzelka Olga, synovia Stefan a Jan s manzelkou Andreou a maly vnucik Janik.

...

Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok ti priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.

Dna 16. juna si pripomenieme prve vyrocie umrtia

Michala Gaspara z Brezna.

S laskou spominaju rodicia, brat s rodinou a deti Michalka a Michal.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

V neznamy svet odisla si spat, zaplakal kazdy, kto ta mal rad. Smutok a ticho dolieha na nas dom, velmi nam chybas mama v nom. Ta rana v srdci boli a zabudnut nedovoli.

Dna 18. juna uplynu tri roky odvtedy, co nas navzdy opustila nasa draha mama, stara a prastara mama

Maria Bullova z Valaskej.

Kto ste ju poznali a mali radi, venujte jej tichu spomienku.


S laskou a uctou spominaju synovia a dcery s rodinami.


BARAN

Nepochopenie, zavist, intrigy - to vsetko vas obklopuje a drazdi. Nestracajte nervy, budte trpezlivi a majte stale na mysli, ze po burke sa opat objavi slniecko.

BYK

Dajte si dobry pozor na dane slova, na sluby a samozrejme aj na podvody. Dnes je totiz vsetko mozne. Pri neopatrnosti by ste mohli vela stratit. Neriskujte.

BLIZENCI

Povazujte za normalne, ze akonahle mate v profesionalnej oblasti dobre vysledky a mnozia sa dobre ohlasy, subezne narasta pocet nepriaznivcov. Kracajte mudro dalej.

RAK

Mate opat moznost predviest, ukazat svoje schopnosti. Jeden kolega je na dovolenke, druhy je chory a pracujete aj za nich. Zvysi sa vase sebavedomie. Konecne!

LEV

Vase city, myslienky, cely vas dusevny svet ovlada tuzba po pomste. Odcerpavate tym vela pozornosti i energie, pricom ani neviete, ci mate pravdu.

PANNA

Konecne sa vam dostane primeranej odmeny z titulu dlhotrvajucich kvalitnych pracovnych vysledkov. Aj tentoraz sa potvrdi stara pravda, ze tam, kde je svetlo, objavi sa tien.

VAHY

Upokojuje vas vedomie, ze vase iniciativy maju dobry ohlas a prinasaju pozitivne vysledky. Verejna pochvala nech vas nepomyli. Zostante nadalej skromni.

SKORPION

Nemali by ste dovolit, aby sa vasa prepracovanost negativne odrazila v partnerskych vztahoch. Radsej otvorene povedzte, ze sa necite vo svojej kozi, iste to pochopia.

STRELEC

Neberte lahkovazne partnerove obavy o vase zdravie. Uz dlhsiu dobu vas sleduje, teda ma aj svoje dovody. Napriek vasej istote praca a dlhodobe napatie vas vycerpavaju.

KOZOROZEC

Pokial budete sustavne plnit svoje pracovne povinnosti a do kolektivnych diskusii sa budete zapajat len zriedkavo a najma uvazene, nebudete mat nijake problemy.

VODNAR

Nenechajte sa ovplyvnit momentalnou naladou, vo vsetkych aktivitach pristupte na riziko. Nedopustite, aby vas niekto zbytocne rozptyloval pre vas zbytocnymi vecami.

RYBY

V profesionalnej oblasti mate konecne volne ruky i mysel. Pokial dokazete nadalej pevne verit vo vlastne kvality, ostatni sa vam budu musiet viac ci menej prisposobovat.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT