12. JUN  2001 Strana 10

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT

Slovensky cykloklub Dumbier vas pozyva na vylet:

nedela 17. juna
Na Klenovsky Vepor
Zraz o 9. hodine v Brezne na namesti (pri zvonici).
Trasa A: Brezno - Cierny Balog - Dobroc - Stara dolina - Blata - (pesi vystup na Klenovsky Vepor) - Zadna Kycera - Palenicne - Cierny Balog - Kram - Hroncianska dolina - Brezno
Trasa B: Brezno - Cierny Balog - Dobroc - Palenicne - Cierna dolina - Zadna Kycera a spat
Trasa C: Brezno - Cierny Balog - Sihla - Utekac - Klenovec - Tisovec - Brezno (35/45/95 km/670/500/750 m - obtiaznost stredna az tazka)

nedela 24. juna
Na Cierny Vah

Zraz o 8. hodine v Brezne na namesti (pri zvonici).
Trasy A, C: Brezno - Helpa - sedlo Priehyba - Raztoky - Ipolticka dolina - Cierny Vah - Kralova Lehota - Certovica - Vagnar - Brezno (100 km/1300 m - obtiaznost tazka az narocna)
Blizsie informacie na c. tel: 6115394,6176362, 0905 690506.
Kazdy ucastnik akcii:
- pozna svoj zdravotny stav a fyzicku kondiciu, je povinny dodrziavat pravidla cestnej premavky, musi mat pri sebe osobne doklady a preukaz poistenca
- SCK Dumbier si vyhradzuje pravo zmenit trasu v pripade nepriazniveho pocasia alebo inych okolnosti.

Mestska liga stolnych tenistov

Prveho oktobra zacina 2. rocnik mestskej ligy. Zaujemcovia, prihlasujte sa u predsedu stolnotenisoveho oddielu Dusanovi Berkymu osobne alebo na tel. c. 0904 642855. Prihlasit do sutaze sa mozu dvoj-clenne druzstva, dolezity je ich nazov, pod ktorym budu vystupovat - hrat. napriklad: Sat-bar, Yuki, Mix a podobne. Je dobre, ked za urcite druzstvo bude viac hracov ako dvaja, aby v nepritomnosti niektoreho hraca v chorobe a pod. ho mohol nahradit. Vyzrebovanie bude kazdemu timu zaslane, okrem toho kazdy utorok bude oznamene prostrednictvom Horehronia, kto v nedelu pride do telocvicne Sokolovna (pri minigolfe) hrat.

IV. rocnik majstrovstiev klubu karate Horehronie

V stredu 6. juna sa v telocvicni Zakladnej skoly v Podbrezovej uskutocnil IV. rocnik majstrovstiev klubu karate Horehronie mladeze v sportovom zapase jednotlivcov, druzstiev podla vahovych kategorii a v subornom cviceni kata za ucasti ziakov Podbrezovej, Valaskej, Hronca i Brezna. V subornom cviceni kata v dorasteneckej kategorii suverenne vyhrala ucastnicka EPM Zuzana Ridzonova a v sportovom zapase jednotlivcov presvedcivo zvitazil bronzovy medailista z MSR mladeze Andrej Hlasnik. V ziackych kategoriach v obidvoch disciplinach najlepsi vykon podal Marcel Ridzon a Matej Kofira. V sportovom zapase druzstiev zvitazila Zakladna skola Podbrezova nad Valaskou v pomere 2:1.

Sportove vysledky: sportovy zapas jednotlivcov 40 kg str. ziacky: 1. Viktoria Turisova (Valaska), 2. Adriana Blazeckova (Hronec), +40 kg ziaci: 1. Marcel Ridzon, 2. Julius Bella (obaja Podbrezova), 3. Juraj Butora (Valaska), 25 kg ml. ziaci: 1. Matej Babiak (Valaska), 2. Jakub Adamsky (Valaska), +30 kg ml. ziaci:1. Matej Kofira (Valaska), 2. Matej Babnic (Podbrezova), + 60 kg dorast: 1. Andrej Hlasnik (Podbrezova), 2. Michal Kasa (Valaska), 3. Zuzana Ridzonova (SPSS Brezno), suborne cvicenie kata jednotlivcov str. ziacky: 1. Adriana Blazeckova (Hronec), 2. Viktoria Turisova (Valaska), str. ziaci: 1. Marcel Ridzon, 2. Julius Bella (obaja Podbrezova), 3. Juraj Butora (Valaska), ml. ziaci: 1. Matej Kofira, 2. Matej Babiak (obaja Valaska), 3. Matej Babnic (Podbrezova), 4. Jakub Adamsky (Valaska), dorast: 1. Zuzana Ridzonova (SPSS Brezno), 2. Andrej Hlasnik (Podbrezova), 3. Michal Kasa (Valaska).
Olympijske bodove hodnotenie skol (medailove miesta 1, 2, 3, 4, body): 1. ZS Valaska (4, 5, 3, 1, 38), 2. ZS Podbrezova (4, 4, 1, 0, 30), 3. ZS Hronec (1, 1, 0, 0, 7), 4. SPSS Brezno (1, 0, 1, 0, 4).

Vlastimil Bury

Polomska podkova

Obec Polomka a Jazdecky klub Eva Novackova Polomka - Hamor v nedelu 3. juna usporiadali prvy rocnik sutaze v parkurovom jazdeni pod nazvom Polomska podkova.

Vysledky sutaze v jednotlivych kategoriach: Drezura Z1 (13 startujucich): 1. Oruthova, kon Viking, 2. Adamyova, Jarinka, 3. Ornthova, Limfora (vsetci Jazdecky klub Eva Novackova Polomka), drezura L1 (11 startujucich): 1. Novackova, kon Viking (JkEN), 2. Jahnova, Afrik, 3. Kosikova, Troja (obaja Jk Kraliky B. Bystrica), parkur ZM (21 startujucich): 1. Herezova, kon Noana (Jk Trebostoo), 2. Varinska, Pavla (Jk Bystricka), 3. Cudzisova, Nike (Jk Liptovsky Jan), parkur Z (15 startujucich): 1. Kunova, kon Dona (Ranc Delta), 2. Varinska, Pavla (Jk Bystricka), 3. Dokoupil, Troja (Jk Kraliky), stolickova hra: 1. Mikloskova, kon Jboy (Jk Kraliky), 2. Kunova, Karin (Ranc Delta), 3. Kmetova, Afrik (Jk Kraliky), mini-maxi (14 startujucich): 1. Rindos, kon Viking (Jk EN Polomka), 2. Kuna, Karin, 3. Kunova, Dona (obaja Ranc Delta).
Rozhodcovsky zbor, sutaziaci a divaci dakuju vsetkym zainteresovanym, ktori sa pricinili o zlozitu a velmi narocnu vystavbu a vybavenie celeho arealu, vratane prekazok a o celkovu organizaciu. Vdaka nim navstevnici prezili, aj ked v studenom pocasi, prijemny a zaujimavy den.

Diana Durcenkova

Majstri Banskobystrickeho kraja

SSK Liaz Velky Krtis usporiadal v dnoch 2. a 3. juna v streleckom areali Pribelce dalsie kolo 1. slovenskej streleckej ligy, ktore bolo zaroven aj majstrovstvami Banskobystrickeho kraja. Sutazilo sa v disciplinach puska, pistol a revolver. Zmerat sily aj s reprezentaciou Slovenskej republiky si boli pretekari Brezna - clenovia MSK SSK.

Tituly majstrov kraja ziskali: Peter Knizka (3x), Stefan Svarc (1x), Jana Stulajterova (2x). Ostatne umiestnenia v jednotlivych disciplinach a kategoriach (v zatvorke je uvedene poradie v 1. SS lige): LP 60 muzi: 2. Jaroslav Halaj (2.), 5. Peter Knizka (8.), seniori: 2. Stefan Svarc (5.), 3. Jozef Hoffman (6.), Sp Pi 30+30 muzi: 1. P. Knizka (2.), seniori: 1. S. Svarc (2.), 3. J. Hoffman (5.), VR 30+30: 1. P. Knizka (2.), St Pi 3x20: 1. P. Knizka (2.), 2. S. Svarc (5.), Sp Pu 60 zeny, juniorky: 1. J. Stulajterova (4.), Sp Pu 3x20 zeny, juniorky: 1. J. Stulajterova (3.).
V tomto termine prebehlo aj vyhodnotenie krajskej ligy zo vzduchovych zbrani, taktiez bezi krajska liga v malokalibrovych zbraniach, uskutocnila sa sutaz pre deti, ale o tom az na buduce.

6. narodny zraz cykloturistov v Presove

Uz po siestykrat sa stretla siroka cyklisticka verejnost na celoslovenskom podujati - 6. narodnom zraze cykloturistov (31. maja - 3. juna). Po Dunaji, Kysuciach, Levoci, Starej Turej a Bystrej sa tentokrat cykloturisti stretli na vychode Slovenska - pod Slanskymi vrchmi, v rekreacnej oblasti Sigord nedaleko od centra Sarisa Presova. SCK Dumbier mal na tomto podujati 26 clenov, za co mu bol udeleny diplom za najvacsiu ucast.
Pre ucastnikov boli pripravene cestne a horske trasy. Mozeme sa pochvalit, ze horske cyklotrasy na zrazoch zaviedli prave clenovia SCK na minulorocnom stretnuti v Bystrej. Ucastnici navstivili miestne kulturne pamiatky, znamy Solivar v Presove - jeho historicku cast a hlavne miestnu prirodu, lesy a zakutia, do ktorych sa autami nedostanete. Clenovia SCK najazdili v priemere za styri dni okolo 350 km. Medzi tzv. atrakcie patri aj ciastocne spristupnena opalova bana, kde sa este aj dnes tazia opaly. Je to nieso na sposob Jaskyne mrtvych netopierov. Vstup a prevysenie vsak nie je zdaleka take velke. Aj samotny vstup je lahko dosiahnutelny. Herlansky gejzir bol tiez jeden z tahakov na cyklotrasach.
Vsetci sa uz tesia na buduci 7. narodny zraz cyklistov, ktory bude v dnoch 30. maja - 2. juna 2002 na Zahori v Malackach.

Jan Kirdaj

 Finale futbaloveho turnaja o Pohar generalneho riaditela ZP a. s.

V sobotu 9. juna prebehla finalova cast 4. rocnika futbaloveho turnaja ziakov prveho stupna zakladnych skol o Pohar generalneho riaditela ZP a. s., na ktorej sa zucastnili Zavadka nad Hronom, Mazornikovo, Pionierska 4 Brezno a Valaska. V semifinale sa stretli: Mazornikovo - Zavadka 5:2, Pionierska 4 - Valaska 6:0, v suboji o 3. miesto: Valaska - Zavadka 3:3, na pokutove kopy zvitazili ziaci Valaskej 3:2, vo finale sa stretli: Pionierska 4 - Mazornikovo 4:0. Konecne poradie: 1. Pionierska 4, 2. Mazornikovo, 3. Valaska, 4. Zavadka. Ceny vitazom odovzdal generalny riaditel Ing. Vladimir Sotak. Turnaj bol velmi vydarenym podujatim, na ktorom sa zucastnilo 25 skol okresu Brezno. Vsetci sa tesia na buducorocny jubilejny 5. rocnik turnaja.

Marian Lauer

 

Majstrovstva Europy v elektronickych sipkach

Sen skutocnostou - Pavol Melicher majstrom Europy

V dnoch 19. az 27. maja sa v chorvatskej Poreci uskutocnili Majstrovstva Europy v elektronickych sipkach a samozrejme slovenska reprezentacia tam nesmela chybat. Do 14-clennej vypravy Slovenska sa prebojovali aj hraci 1. Dart clubu Brezno. Nielen slovenske, ale aj breznianske farby hajili zeny Eva Sitarcikova a Iveta Mozerova, juniori Palo Melicher a Milan Majer a medzi muzmi to bol Peter Martin a Marian Botka.

Slovensky sen o poprednom umiestneni na takomto prestiznom podujati zacali snivat uz v prvy hraci den, ked v Open turnaji v konkurencii 227 muzov obsadil Peter Baksay pekne 3. miesto a medzi zenami carovala na druhom mieste Zuzka Raczova. Uvod turnaja vysiel nad ocakavanie a hraci sa museli sustredit na dalsie discipliny, pretoze program ME bol velmi naplneny. V utorok bol na programe turnaj dvojic, nasi sa opat nestratili a Peter Martin spolu s Jozefom Strecanskym obsadil pekne 5. miesto, medzi zenami nas milo prekvapila dvojica Zuzka Raczova s Evou Sitarcikovou, ktore obsadili konecne 4. miesto, a kedze sa poharovo hodnotili prve styri miesta, Slovensko ziskalo dalsiu trofej.
Hraci nedockavo cakali na treti hraci den, kedy bol na plane turnaj v crickete - oblubena disciplina. Slovensko sa opat dockalo stupnov vitazov vdaka skvele hrajucemu Petrovi Martinovi, ktory prehral jedine so Svajciarom Markom Bischelom a obsadil druhe miesto.
Vo stvrtok a piatok boli na programe zapasy Pohara narodov - sutaz narodnych druzstiev, trochu za ocakavanim skoncili slovenski muzi, ktori mali velky kusisko smoly, po vitazstvach v skupine nad Nemcami (11:6) a Cechmi (9:8) napokon prehrali s Francuzskom 8:9. Potom prisla na rad postupova matematika, ktora ich odsunula az na tretie nepostupove miesto v boji o konecnu siedmu priecku. Tu dostali rakusky tim, ktory z turnaja vyprevadili prehrou 10:6 a obsadili konecne siedme miesto v konkurencii 12 statov.
To co nedosiahli muzi, skvele napravili zeny. V zle rozbehnutom uvode v skupine (prehra s Ceskom 11:6) sa prebrali a postupne "vyprasili" Chorvatky 13:4 a Rakusanky 14:3, a tak sa Slovenky z druheho miesta prebojovali do semifinale, kde sa stretli s obhajkynami prvenstva Madarkami. Semifinalove zapasy hrali na dva vitazne a Madarkam zhodne podlahli dvakrat 9:7. V boji o tretie miesto sa stretli so sebavedomymi Svajciarkami, a nenechali nic na nahodu a vyhrali nad nimi 10:6 v prvom a 9:4 v druhom zapase. V sutazi druzstiev Slovensko skoncilo tretie.
Dalsi skvely uspech na slovensky sipkarsky sport cakal v sobotu, kedy sa konala hlavna sutaz muzov, zien a juniorov. U muzov sa najviac ocakavalo od Petra Martina, ktory napokon obsadil pekne siedme miesto. Medzi zenami mala "byt tahunkou" Zuzka Raczova, ktoru napokon skvele zastupila este iba 15-rocna Michaela Janckuliakova a v konecnom uctovani obsadila vynikajuce 3. miesto. To najlepsie cakalo v kategorii juniorov, ked Palo Melicher ziskal historicky prvy titul majstra Europy pre Slovensko, suverenym sposobom vyhral cely turnaj. Konecna bilancia Slovenska po majstrovstvach Europy je 17 trofeji, co je vyborna vizitka.

Dvakrat zlato, raz striebro

Breznanovi Matejovi Libicovi sa darilo na Akademickych majstrovstvach Slovenska v Trnave v plavani, ked v stafetach 4x50 kraul a 4x50 m polohove preteky ziskal dve zlate medaily za ASK Dukla B. Bystrica. Dalsie striebro ziskal taktiez v stafete Slovenska na medzinarodnych pretekoch CISM v modernom patboji vo svajciarskom Berne v zlozeni M. Ac, J. Fischer a M. Libic pred favorizovanym Talianskom. Zvitazila stafeta Ceska.

Kam za futbalom

II. liga 34. kolo
16. juna o 17.30
Podbrezova - Topolcany

III. liga 30. kolo
17. juna o 17.00

Dubova - L. Mikulas (Cerchlan - Ambroz, Cubon - Tlacbaba)

IV. liga sk. Juh 26. kolo
17. juna o 17.00

Brezno - Tomasovce (Tomcik - Laucek, R. Kralik - Graus)

V. liga sk. C 26. kolo
17. juna o 17.00

C. Balog - Podbrezova B (Hives - Nozdrovicky, Balga - Spisiak), Kraliky - Dubova B (M. Krahulec - Fazekas, Guzi - Supka)

I. trieda 26. kolo
17. juna o 17.00

Jasenie - Salkova (Mecele - Kadlec - Mojzis), Myto - P. C. Balog (Hikker - Adamec, Trso - Hrcka), Badin - Bravacovo (Soucek - Vrbovsky, Veky - Behan), Osrblie - Podlavice (Chladek - Suchy - Hric), Selce B - Helpa (Malcek - Faber - Turna)

II. trieda sk. A 26. kolo
17. juna o 17.00

Stare Hory - Nemecka (Drazdik - Dobis)

II. trieda sk. B 22. kolo
17. juna o 17.00

P. Polhora - Michalova (Jan Sitarcik - Jozef Sitarcik), Pohorela - Zavadka, D. Lehota - Hronec (Melos - Balaz), Sihla - Benus (Dian - Piar), Telgart - H. Lehota (Daxner), Polomka - Sumiac (Citara - Pribylina)

III. LSD a III. LMD 26. kolo
16. juna o 14.30 - 17.00

N. Bana - Dubova (Ambroz - T. Kucera, ObFZ ZH - Zavaternik), Istebne - Podbrezova B (P. Chovanec - Breyer, ObFZ DK -Spisiak), D. Kubin - Brezno (Parnica, Kosa - Smid, ObFZ DK Jasenik)

V. liga dorast sk. C 26. kolo
17. juna o 14.30

C. Balog - Podlavice (Nozdrovicky - Balga - Spisiak)

II. LSZJ a II. LSZM 26. kolo
16. juna o 10.00 a 12.00

Radvan B - Dubova (P.C. Balog, Pavol Turna - Ridzon, Soucek), Podbrezova - Ziar B (D. Lehota, Kadlec - Debnar, Kadlec st.), C. Balog - V. Krtis (Braucok - Peter Turna, Jozef Sitarcik)), Brezno - Filakovo (Medved - Cunderlik, Jan Sitarcik)

IV. liga ziaci sk. C 26. kolo
16. juna o 10.00

Zavadka - Sasova (Balaz), D. Hamre - P. Polhora (11.00, Kollar), Harmanec - Bravacovo (Samotny)

Ziaci I. trieda 26. kolo
17. juna o 10.00

Salkova - Helpa (Adamec), Polomka - Radvan C (o 14.30, Pribylina - Citara), Podbrezova B - Selce (Myto, Daxner)

MZ 22. kolo
16. juna o 10.00

Podbrezova C - Helpa (nedela o 11.30, Myto, Daxner), Podbrezova A - Podbrezova B (Malcek)

II. futbalovy turnaj pripraviek
o Pohar L. Auxta

17. 6. od 9.00 na stadione SK P. C. Balog

O putovnu zlatu kosu

Miestny odbor Matice slovenskej v Pohorelej vas pozyva na 7. rocnik otvorenych majstrovstiev Pohorelej v koseni. O putovnu zlatu kosu sa mozete uchadzat 24. juna o 14. hodine v Pohorelej (Polany). Blizsie informacie poskytne Lukas Janoska na c. t. 6196413.

Vystup na Sitno

Breznianski turisti pripravuju na sobotu 16. juna dalsiu zaujimavu turu. Tentoraz to bude vystup na Sitno, ak mate zaujem prihlaste sa do 14. juna u Evy Benackovej na c. t. 6116213.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT