10. JUL  2001 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

   Niekedy od 29. juna do 2. jula sa neznamy pachatel vlamal do unimobunky v objekte Zeleziarni Podbrezova. So sebou si odniesol motorovu pilu, priklepovu vrtacku a uhlovu brusku, cim firme Hronstav, s. r. o, Brezno sposobil skodu za vyse 60 000 korun a na zariadeni nechal skodu asi za 4650 korun.

...

Pat minut po osmej rano 2. jula S. M. z Banskej Bystrice za volantom zelenej Skody Felicie nevenoval dostatocnu pozornost vedeniu a v lavotocivej zakrute v Polomke zisiel do priekopy. Nastastie sa nikto nezranil, nehodu si odnieslo len auto so skodou asi za 50 000 korun.

...

Na parkovisku pri hoteli Trangoska v katastri Bystrej sa ktosi vlamal do Toyoty a ukradol CD disky. Kradezou, ktora sa odohrala za bieleho dna 3. jula od pol dvanastej do druhej, vznikla K. A. z Danska skoda asi za 6000 korun a poskodenim vozidla asi za 30 300 korun.

...

Bez zraneni, len so skodou za 5000 korun sa obisla dopravna nehoda o pol stvrtej popoludni 2. jula na ceste tretej triedy vo Vagnari. Vodic nakladneho motoroveho vozidla Liaz 100 s privesom nevenoval dostatocnu pozornost vedeniu a s autom presiel pravou stranou mimo vozovky, kde ho prives vtiahol do priekopy.

...

Tmavooranzova Skoda 105 za 20 000 korun, ev. c. BBC 56-80, zmizla v noci zo 7. na 8. jula z Ulice CSA v Brezne. Po vozidle a po pachatelovi kradeze vyhlasili patranie.

...

Na krizovatke ulic Budovatelska a 9. maja v Brezne vecer 2. jula vodic BMV presiel do protismeru, kde narazil do oprotiiduceho Mitsubishi s vodickou P. A. Pri dopravnej nehode k zraneniu osob nedoslo, na autach vznikla skoda asi za 30 000 korun. Vodic M. J. z miesta nehody usiel.

Na statnej ceste medzi Podbrezovou a Mytom pod Dumbierom o druhej popoludni 3. jula S. A. za volantom Toyoty nedodrzala bezpecnu vzdialenost medzi autami. Vysledkom toho bol naraz do pred nou iducej Skody Favorit, ktoru viedol P. D. Na vozidlach je skoda asi za 15 500 korun.

...

Pod ruskom stvrtej julovej noci v Lopeji z dvora Lesnej spravy Predajna zmizol cerveny univerzalny kolesovy traktor Zetor 7245 ev. cisla BB 25-65. Odstepnemu lesnemu zavodu Slovenska Lupca, Lesna sprava Predajna sposobil zlodej skodu asi za 710 000 korun.

...

V noci zo 4. na 5. jula sarapatil kmin v budove Materskej skoly v Ciernom Balogu - Dobroci. V lupe bezmala za 10 500 korun bol radiomagnetofon Aiwa, financna hotovost, hracky a rozny riad.

...

V nocnej dobe z 5. na 6. jula mali nezelanu navstevu v rekreacnej chalupe v Ciernom Balogu. Sarapatil tu totiz zlodej, ktory ukradol minivezu, playstation, rychlovarnu kanvicu, dvadsat nosicov CD. Skodu sposobenu majitelovi z Brezna vycislili dovedna na 29 000 korun.

...

Na parkovisku pred hotelom Srdiecko na Taloch sa ktosi pod ruskom tmy z 5. na 6. jula vlamal do Mitsubishi Pajero. Majitela z Rakuska obral o doklady, knihy, fotoaparat, rozne oblecenie, sportovu a spolocensku obuv. Skodu odhadli na 95 000 korun.

...

Breznianski policajti vypatrali pachatelov trestneho cinu kradeze, ktora sa stala 11. juna o jednej popoludni v Ciernom Balogu. O. B. (rok narodenia 1984), O. B. (1984) a P. B. (1982), vsetci traja z Cierneho Balogu, vyuzili nepozornost L. G. (1925), vosli do jeho domu a z nocneho stolika v spalni ukradli naramkove hodinky Prim, 60 korun, baterku a pat parov ponoziek.

 

Co sa udialo v tyzdni od 29. juna do 6. jula

V posledny junovy piatok vystartovali do Piesku, kde sa stala dopravna nehoda. Olej, ktory vytiekol z motora vozidla na vozovku, zasypali sorpcnou latkou Vapex. V tomto tyzdni az trikrat otvarali byty - pomocou naradia na uliciach CSA, SLN a pomocou vysokozdviznej plosiny na Malinovskeho ulici v Brezne. V prvy julovy pondelok v Polomke poziarna jednotka z Pohorelej vytiahla na vozovku osobne vozidlo. V utorok 3. jula ich privolali na Ulicu MPCL, kde doslo k poskodeniu vodovodneho potrubia.


154.jpg (4764 bytes) Clenovia NAMK odtiahli z Piesku do Brezna Renault a z Polomky do Brezna Skodu 130 po dopravnej nehode, z Lopeja do Valaskej Wartburg s roztrhnutym tesnenim pod hlavou a z Brezna do Predajnej Favorit s poskodenou olejovou nadrzou. V stredisku v Lopeji opravili dvere na Octavii, cerpadlo v Avii a do Dubovej doviezli a vymenili pneumatiky na Skode 105. Skonstatovali, ze vodici v dazdivom obdobi by mali byt na cestach pozornejsi.

 
155.jpg (4763 bytes) Prvy prazdninovy tyzden zachranari zatial velmi nepocitili. Sportovcom na kolieskovych korculiach stastena priala. No opatrnosti nie je nikdy dost, a preto lekari odporucaju nielen chranice zapastia, ale aj laktov a kolien. Dovedna absolvovali 29 vyjazdov, z toho 13 k nahlym prihodam srdca a obehu, po 3 k mozgovym a k plucnym prihodam, po raze k brusnej prihode a k umrtiu este pred prichodom sanitky, 5 k inym pripadom a troch pacientov previezli do Banskej Bystrice.


hs.jpg (5636 bytes) V pondelok 2. jula clenovia Horskej sluzby poskytli pomoc turistovi, ktory spoznaval krasy hor pod Chabencom. So srdcovymi tazkostami ho previezli do breznianskej nemocnice. V den statneho sviatku Cyrila a Metoda sluzbu zabezpecovali dobrovolnici. V tomto tyzdni prevladalo sychrave pocasie, co ovplyvnilo aj navstevnost dovolenkarov.

 
Uzreli svetlo sveta image

 

Jozef Kovac z Brezna, Karolina Sulkova zo Zavadky nad Hronom, Patrik Giertl z Cierneho Balogu, Juraj Harvan z Pohorelej, Veronika Kobzosova z Nemeckej, Marian Knazovicky z Predajnej, Miroslav Belko z Cierneho Balogu, Nina Ciglanova z Podbrezovej, Lucia Savolova z Helpy


Opustili nas_image

 

Julius Sustek (91) z Myta pod Dumbierom, Bartolomej Gala (70) z Brezna, Jozef Fasko (42) z Brezna, Jan Belko (61) z Cierneho Balogu, Ladislav Nemcok (85) z Filipova, Antonia Bercikova (75) z Hronca, Antonia Spodniakova (82) z Cierneho Balogu, Maria Donovalova (76) z Polomky, Michal Latinak (56) z Helpy, Maria Korenova (77) z Helpy, Ladislav Stanko (54) z Podbrezovej, Katarina Bamburova (88) z Lomu nad Rimavicou, Emilia Demianova (82) z Hornej Lehoty

Spomienky

Mala som vas vsetkych rada a chcela som este zit, ale prisla ta chvila, ked musela som do vecnosti ist. Neplacte, nechajte ma tisko spat, co mi bolo sudene, muselo sa stat.

Dna 14. jula uplynie dvadsat rokov odvtedy, co nas navzdy opustila nasa draha a laskava mama

Anna Kovacikova z Cierneho Balogu - Dobroce.

V modlitbach a tichej spomienke spominaju dcery Anna s manzelom, Betka, Tonka, Mariena, syn Jan, vnucata a sestra Maria.

 

 

 

Spomienky

Kto zije v srdciach tych, ktorych opustil, ten nezomrel a navzdy ostane v nasich srdciach.

Dna 3. jula uplynuli styri roky odvtedy, co nas opustil manzel, otec a stary otec

Marko Kovacik

S laskou spomina manzelka a synovia s rodinami.

...

Dna 3. jula uplynulo desat rokov odvtedy, co nas navzdy opustila nasa mama a stara mama

Maria Fabianova z Podbrezovej.

Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku
Dcera s rodinou
...

Cas plynie, bolest stale trva a pocujeme mamulienka tvoje slova: "Ked pride ta chvila neplacte a nechajte nas s ockom tisko spat, co komu je sudene, to sa musi stat." Za vasu lasku, pracovitost, obetavost dakujeme a do vecneho snicka chceme posepkat, nech sa vam sniva, ze zijete s nami tak, ako vy zijete v nas.

Dna 5. jula sme si pripomenuli nedozitych osemdesiatpat rokov

Antona Giertliho a nedozitych osemdesiatdva rokov

Olgy Giertlovej z Brezna - Zadnych Halan.

Spominaju dcera Olga, Maria, vnucata Stefan a Jan s manzelkou Andreou, pravnucik Janik a ostatna rodina.

...

Kratka bola radost nasa, kratky bol zivot tvoj, spi mi sladko manzel drahy, kym ta vzbudi anjel tvoj.

Dna 8. jula uplynulo dvadsat rokov odvtedy, co nas opustil vo veku styridsatsedem rokov manzel a otec

Jan Huna z Brezna.

S laskou a uctou spominaju manzelka Margita, syn Jan, syn Miroslav, nevesta Janka, vnucata Michaela a Miroslav, svagrina Kyselova. Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

Dotlklo dobre srdce, zhasli oci, stichol i tvoj mily hlas. Odisiel si nahle bez rozlucky a tvoja smrt velmi boli vsetkych nas, spomienky na teba zostanu navzdy v nas.

Dna 8. jula uplynuli dva roky odvtedy, co nas navzdy tragicky opustil

Milan Kupec z Brezna.

S laskou na neho spominaju rodicia, sestry a brat s rodinami.

...

Cas plynie, ale rana boli, ani cas ju nezahoji.

Dna 13. jula uplynu dva roky odvtedy, co nas opustil manzel, otec a stary otec

Jan Pietrik

S laskou a uctou na teba spominame...

...

Dna 16. jula si pripominame nedozite devatdesiate narodeniny nasho otca, manzela a stareho otca

Antona Matejceka z Hronca.

S laskou a uctou spomina manzelka, synovia a dcery s rodinami. Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.


BARAN

Horuci piesok na plazi, ktoru prijemne ochladzuje jemny vanok od azuroveho mora. A nad tym vsetkym iskriaca letna obloha. Ak toto nemozete mat, aspon o tom snivajte.

BYK

Opat sa presvedcite o tom, ze s pomocou doverneho spolocnika mozno vyriesit aj tie najzlozitejsie problemy. Ale nesmiete byt ani egoisti, ani malodusni skupani.

BLIZENCI

Pribrzdite, spomalte trochu, ved je dovolenkove obdobie. Konajte mudrejsie, koncepcne a najma uvazene. Len tak sa mozete vyhnut mnohym chybam a ich nasledkom.

RAK

Konecne sa zacnete venovat otazkam, ktore vas skutocne zaujimaju a ktore vam prinesu radost, poucenie i moznost sebarealizacie. Venujte aj par hodin svojmu zdraviu.

LEV

Neraz zatuzite po samote. Je to v poriadku. Ale ak vas mila osoba pozve na vylet, na kupalisko a vobec, ak vam ponukne prijatelny program, nevahajte dlho.

PANNA

Vo vasom pripade tento tyden sa nehodi na ukony ci kroky praktickeho razu. Uspesne mozete vsak pracovat na vyhodnoteni vysledkov uplynuleho obdobia a na novych planoch.

VAHY

Naplanovali ste si prilis bohaty a narocny program. Cely tyzden budete stale iba dobiehat sami seba. Aspon vo vecernych hodinach si doprajte relax.

SKORPION

Mate nevsednu schopnost uplne nevinne, az naivne vojst do nastavenej pasce. Malo by vam byt aspon trochu podozrive, ze sa nestretnete s nijakym odporom a prekazkami.

STRELEC

V citovych zalezitostiach konecne dosiahnete pokrok a uspokojenie. Zenati sa budu tesit z rodinnej harmonie, slobodnych caka pochopenie a prislub opatovanej lasky.

KOZOROZEC

Poziadaju vas o odbornu radu v zlozitej zalezitosti. Kedze ide o zaujem vam blizkeho cloveka, nemali by ste pomoc odmietnut. Dajte vsak pozor na svoju prestiz.

VODNAR

Dostanete z prvej ruky cenne informacie. Snazte sa ich vhodne vyuzit z hladiska svojich perspektivnych aktivit. Ale pre istotu si ich overte, ale doverne.

RYBY

Okolnosti budu zicit mensej rodinnej oslave. Ak k nej nemate dovod, vymyslite si nejaku zamienku a usporiadajte stretnutie najblizsich. Aspon sa upevnia vztahy.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT