10. JUL  2001 Strana 11

STRANA:

1

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT


Sipkarska liga

Po ukonceni sipkarskej a stolno-futbalovej sezony sa zivot v Dart clube nezastavil. V sobotu bolo na programe prve kolo stolno-futbalovej sutaze o Letny pohar 2001. Sutaz bude prebiehat pocas letnych prazdnin a vyvrcholenim bude vyhodnotenie v sobotu 1. septembra.
V 1. kole, ktore bolo uz tuto sobotu, sa najviac darilo dvojici Mano Bari a Jano Medved, ktori vo finale zdolali favoritov turnaja Jozefa Lalika a Martina Kolostu. Na tretom mieste skoncila stale sa zlepsujuca dvojica Jozo Tschampa a Peter Fatun. Tento tyzden prebehne druhe kolo uz v piatok o 18. hodine v Dart clube Brezno. V sobotu pocestuju stolni futbalisti do Zvolena, kde sa uskutocnia premierove majstrovstva Slovenska druzstiev a do finaloveho turnaja medzi osem najlepsich celkov sa prebojovali aj Breznania.
Nedela patrila opat juniorom, ti si zmerali sily v Prazdninovej lige, ktora ma takisto na programe osem kol. V sipkarskej sutazi dominovali Milan Majer, ktory vo finale porazil Pala Melichera a tretie miesto sa uslo Matovi Putnokovi. V stolnom futbale sa opat z vitazstva tesil Milan Majer spolocne s Risom Grlickym, druhe miesto si vybojovali Palo Melicher s Martinom Skantarom a treti skoncili Mato Putnok spolu s Michalom Sykorom. Dalsie kolo Prazdninovej ligy sa uskutocni v nedelu 15. jula o 14. hodine. V piatok 13. jula o 19. hodine si muzi zmeraju sily v 1. kole turnaja v elektronickych sipkach o Pohar prezidenta 1. Dart clubu Brezno.

h0128i.jpg (19884 bytes)

 

V prvy julovy stvrtok asi tisic fanusikov futbalu si sprijemnilo den na stadione v Podbrezovej. Divaci v peknom slnecnom pocasi mali moznost sledovat priatelsky zapas medzi ZP Podbrezova a ucastnikom I. chorvatskej ligy FC Osijek. Hostia, ktori v rocniku 2000/2001 skoncili na tretom mieste, cim si zabezpecili aj ucast v pohari UEFA, vo vyrovnanom zapase v Podbrezovej presvedcili a jednym vsietenym golom zvitazili.

Katrencikova bronzova

V poslednu junovu sobotu na majstrovstvach SR juniorov v Banskej Bystrici ziskala pretekarka AK Mostaren Brezno Jana Katrencikova bronzovu medailu v hode ostepom za vykon 37,67 m.

Prvy vitaz ,,Vrchdolinka"

V nedelu 8. jula sa na ihrisku v Krame uskutocnil prvy zo serie siestich turnajov o Putovny pohar obce C. Balog v malom futbale.
Hralo sa 2x15 min, siesti hraci + jeden brankar, striedanie.
Vysledky: skupina A: Janosovka - Dobroc 5:0, Kram - Dobroc 2:2 (1:2 7 m), Janosovka - Kram 2:3, postupili - Kram, Janosovka, skupina B: Komov - Vrchdolinka 1:2, Komov - C. Balog 5:1, C. Balog - Vrchdolinka 1:3, postupili - Vrchdolinka, Komov, semifinale: Kram - Komov 1:2, Vrchdolinka - Janosovka 1:1 (1:0 7m), o 5. miesto: C. Balog - Dobroc 2:3, o 3. miesto: Kram - Janosovka 2:2 (2:3 7 m), finale: Komov - Vrchdolinka 2:2 (3:4 7m), konecne poradie: 1. Vrchdolinka, 2. Komov, 3. Janosovka, 4. Kram, 5. Dobroc, 6. C. Balog.
Najlepsim strelcom bol Roman Kubis (Vrchdolinka) s piatimi golmi, najlepsim brankarom Jozef Belko (Janosovka), najlepsim hracom Jozef Melicher (Kram).
Najblizsi turnaj bude v nedelu 22. jula v Komove - Latky.

Marek Auxt

R. Glovniak zvitazil

CK ZP Sport a. s. Podbrezova sa 7. - 8. jula zucastnil v Puchove na 4. kole Ceskoslovenskeho pohara na ceste a v nedelu kriternej ligy o Pohar primatora mesta Puchov.
Vysledky: sobota: dorast: 4. D. Janduch, kadet: 16. L. Hricak, 20. M. Prachar, 28. J. Engler, junior: 13. S. Gajdosik, 24. L. Glovniak, 25. S. Brozman, nedela: dorast: 2. D. Janduch, kadet: 8. L. Hricak, 10. M. Prachar, 15. J. Engler, junior: 4. S. Gajdosik, 10. L. Glovniak, S. Brozman pre pad nedokoncil.
Na pretekoch sa zucastnilo 150 pretekarov z Ciech, Madarska a Slovenska. Muz R. Glovniak sa zucastnil na Ceskom pohari v Trinci, kde zo 60 pretekarov obsadil prve miesto.

M. Strmen

Dvakrat bronz!

V dnoch 6. - 8. jula boli v Ziline majstrovstva Slovenska plavcov (rocnik 1989 - 90). Plavci ZP Sport, a. s., Podbrezova PK Flipper ziskali v silnej konkurencii vyse 250 pretekarov dve bronzove medaily a vela peknych umiestneni.
Zuzana Babiakova (1990) ziskala bronz na 100 m prsia a dve piate miesta na 200 m prsia a 200 m polohove preteky. Peter Marek (1990) vybojoval na 200 m znak 3. miesto a na 100 m znak bol stvrty. Peter Murinak (1989) obsadil na 100 m prsia 4. miesto, ked v suboji o medailu prehral o dohmat, na 200 m prsia bol piaty. Jaroslav Frgolec (1989) bol na 100 m prsia siesty a na 200 m prsia siedmy. Viktoria Michelcikova (1990) obsadila na 400 m volny sposob 12. miesto.

Michal Miklovic

Nas majster neuspel

V sobotu 7. jula sa v Lucenci uskutocnil 1. rocnik turnaja o Pohar majstra slovenskych lig, na ktorom sa zucastnilo 14 muzstiev z celeho Slovenska, medzi nimi aj nas majster SENS. Vyzrebovali ho do najtazsej A-skupiny, kde mal za superov neskorsieho vitaza turnaja domaci Lucenec (s troma reprezentantmi Slovenska), muzstvo Vranova (skoncilo stvrte) a muzstvo Trstenej. Aj napriek tomu, ze SENS hral velmi oslabeny, odohral dobre stretnutia, hlavne proti Lucencu, kde bol viac ako vyrovnanym superom a prehral len vdaka hrubym chybam v strede ihriska 1:2. V druhom zapase prehral s Vranovom 0:1, pricinou prehry je hlavne nepremenenie viacerych vylozenych sanci a opat hrube chyby v obrane. Jediny bod ziskal nas majster v poslednom zapase skupiny s Trstenou, kde uz neslo o nic. O lepsi vysledok sa pripravil nezodpovednostou niektorych hracov. Za predvedeny vykon si zasluzi absolutorium brankar Müller, ktory jediny sa priblizil vykonu z nasej ligy.
Vysledky A-skupiny: Brezno - Lucenec 1:2, Vranov - Brezno 1:0, Trstena - Lucenec 0:3, Vranov - Trstena 2:0, Brezno - Trstena 0:0, Lucenec - Vranov 0:0, postupili muzstva Lucenca a Vranova.

V. Daxner

Horucava bezcov neodradila

V nedelu 8. jula sa clen bezeckeho klubu ZP Sport, a. s., Podbrezova Pavol Fasko zucastnil na 24. rocniku Maleho strbskeho maratonu. Narocnu 35-kilometrovu trat vo velkej horucave absolvovalo 250 bezcov zo siestich krajin. V tejto silnej konkurencii obsadil P. Fasko v hlavnej kategorii do 40 rokov pekne 5. miesto a bol najlepsim zo slovenskych pretekarov.

Pohar si odniesol Sirk

V nedelu 8. jula sa v Sumiaci uskutocnil 2. rocnik futbaloveho turnaja o Putovny pohar starostky obce. V prvom stretnuti po dramatickom priebehu prehrali domaci so Sirkom 5:6 (3:5), goly: Melo 4, vlastny - Koren 4, Bakos, P. Havran. V druhom zapase si Telgart poradil s Benusom 5:1 (1:1), goly: Peter Cernak 2, Marek Cernak, Miro Lunter, Budinsky - Klesken. V stretnuti o tretie miesto sa tak stretli Benus so Sumiacom s vysledkom 3:1 (1:1), goly: Gasperan 2, Michalko - vlastny.
Vitazom turnaja sa stal Sirk, ktory vo finale zdolal Telgart 4:1 (2:1), goly: Koren 3, Krastenic - Milan Lunter.Najlepsim strelcom so siedmimi golmi bol Koren zo Sirka. Turnaj rozhodoval Daxner a zapasy sledovalo 200 divakov.

Jaroslav Fujka


STRANA: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT