17. JUL  2001 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

V rannych hodinach 7. jula vodic osobneho motoroveho vozidla Daewoo z Bratislavy sa pri jazde cez Bystru nevenoval riadeniu vozidla, presiel na krajnicu a pravou prednou castou auta narazil do zelezneho zabradlia mosta. Pri nehode utrpel tazke zranenia, ktore si podla vyjadrenia lekara vyziadaju viac ako 42-dnove liecenie. Pozitie alkoholickych napojov u vodica nezistili. Na aute vznikla skoda za 40 000 korun. Objasnuje SDN ODI OR PZ Brezno.

...

Na ceste z Cierneho Balogu do Brezna sa 9. jula v rannych hodinach stala dopravna nehoda. Vodicka Skody Felicie z Cierneho Balogu sa plne nevenovala riadeniu, s vozidlom presla na krajnicu a skoncila v priekope vedla cesty. Zo zraneni sa bude liecit dva tyzdne. Na aute je skoda za 50 000 korun.

...

Pod ruskom 11. julovej noci sa neznamy pachatel vlamal do maringotky lesnych robotnikov, odstavenej vo Vydrovskej doline v katastri Cierneho Balogu. Ukradol z nej pilcicke prilby a kanistre s benzinom, cim Odstepnemu lesnemu zavodu Cierny Balog sposobil skodu dovedna za 12 300 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

V poludnajsich hodinach 10. jula mali nezelanu navstevu v rekreacnej chate na Trangoske. Zlodej, ktory sa sem vlamal, ukradol radio Aiva, radio Sony s CD prehravacmi, pat mobilnych telefonov znaciek Ericsson, Nokia, Bosch, Triumph, dva fotoaparaty a rozne ine veci. Majitelovi zo SRN sposobil skodu bezmala za 38 000 korun. Poskodenim zariadenia chaty vznikla ZP Sport, a. s., Podbrezova 500-korunova skoda. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Pri zemnych pracach v rekreacnej oblasti Tale popoludni 10. jula objavili municiu pochadzajucu z druhej svetovej vojny. Nalez na miestne prevzal pyrotechnik Krajskeho expertizneho ustavu z Banskej Bystrice a odviezol na zneskodnenie.

V noci z 9. na 10. jula sarapatil ktosi v Brezne vo firme zaoberajucej sa vykupom farebnych kovov. Kradezou 180 kg medeneho srotu sposobil majitelovi firmy ujmu najmenej za 10 100 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Vysetrovatel Okresneho uradu vysetrovania Policajneho zboru v Brezne 12. jula vzniesol obvinenie z pokusu o trestny cin kradeze voci B. M. Dvadsatsest minut po jednej v noci toho isteho dna tohto muza policajna hliadka pristihla v predajni potravin Mix v Ciernom Balogu. Bolo to prave vo chvili, ked si do prineseneho batoha vkladal ukradnute potraviny, alkoholicke napoje a cigarety. Poskodenim zariadenia sposobil Horehronskemu spotrebnemu druzstvu Brezno skodu za 6500 korun a jeho lup mal hodnotu 5294 korun. Vysetruje OUV PZ Brezno.

...

V rannych hodinach 13. jula v katastri Cierneho Balogu z parkoviska pri zeleznicke nezistenym sposobom ktosi ukradol Skodu 125 ev. c. BBD 83-45. Majitelovi auta E. F. z Brezna vznikla skoda za 40 000 korun. Po ukradnutom vozidle a po pachatelovi kradeze vyhlasili patranie. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Na Hlavnej ulici v Pohronskej Polhore vecer 13. jula horelo. Najskor drevenica, z ktorej sa poziar rozsiril aj na susednu. Cerveny kohut za sebou nechal skodu dovedna za 85 000 korun. Technik nevylucil zavinenie inou osobou. Poziar lokalizovali breznianski poziarnici a clenovia dobrovolneho poziarneho zboru z P. Polhory a Michalovej. Preveruje OUV PZ Brezno.

...

O pol jedenastej vecer 14. jula bicyklista M. L. z Brezna, ktory siel z Cierneho Balogu do Brezna, spadol tak nestastne, ze ho museli hospitalizovat v breznianskej nemocnici. Objasnuje SDN ODI OR PZ Brezno.

...

Nocna burka v nedelu 15. jula sposobila dopravnu nehodu v smere z Talov do Bystrej. Pat minut pred desiatou spadol na cestu strom a vodic K. D. z Badina za volantom Hondy Civic uz nestacil ubrzdit a narazil don. Obislo sa to bez zraneni, len na aute je skoda za 40 000 korun. Objasnuje SDN ODI OR PZ Brezno.

Co sa udialo v tyzdni od 6. do 13. jula

V sobotu pomahali po dopravnej nehode v Bystrej vyprostovat zraneneho. V ten isty den vystartovali na Ulicu 9. maja, kde splasky cez kuchynsku linku vytapali byt. V pondelok 9. jula hasili poziar v Rohoznej, kde sa vznietilo seno v kope, nastastie bez vaznejsich skod. Ten isty den pomahali pri vyprostovani zraneneho z dopravnej nehody, ktora sa stala v Ciernom Balogu - Novom Krame. V utorok 12. jula ich privolali k poziaru v Hronci, kde v dosledku dazda doslo k vznieteniu a prehoreniu kabla vysokeho napatia. Vyjazd si nevyziadal zasah poziarnikov.


154.jpg (4764 bytes) Clenovia NAMK odtiahli z Predajnej do Lopeja S Feliciu po dopravnej nehode, Renault so zadretym motorom z Valaskej do opravy v Kosiciach, z Brezna do Podbrezovej Fiat Uno s poskodenym palivovym cerpadlom. Technicku pomoc poskytli pri otvarani Mazdy 626 na Taloch, pri opravach brzdy S 105, dobijania S Felicie v Krpacove a kardanu Avie v Lopeji.

155.jpg (4763 bytes)Rychla zachranna sluzba v druhy prazdninovy tyzden poskytla pomoc 30-krat. Z toho 10-krat pri nahlych pripadoch srdca a obehu, 5-krat pri nahlych mozgovych prihodach, raz pri nahlej gynekologickej prihode, 8-krat pri urazoch, 5-krat pri inych pripadoch, zaznamenali jeden prevoz a dve zneuzitia. V sobotu 7. jula hospitalizovali 32-rocneho sofera z Bratislavy, ktory pri dopravnej nehode v Bystrej utrpel tazke poranenia hrudnika a brucha. Muza po osetreni previezli do Banskej Bystrice.

 
hs.jpg (5636 bytes) Ak ste v tychto dnoch vytacali povodne cislo Horskej sluzby, urcite sa vam nedarilo. V sluchadle sa vytrvalo ozyvalo ,,halali", dovodom nebola porucha, ale precislovanie.V prvu julovu sobotu clenovia Horskej sluzby pomahali pri autohavarii v Bystrej, kde do zabradlia narazil bratislavsky vodic. Kedze dorazili ako prvi, stabilizovali jeho zdravotny stav a pacienta s pomliazdenym hrudnikom sa potom ujala RZP. Pokracuju v udrzbe turistickych znacenych chodnikov a pripravuju nove tyce na zimne orientacne znacenie, ktoreho oprava pride na rad na jesen. Vzhladom na zle pocasie bola aj navstevnost slabsia, v piatok so slnecnymi lucmi vsak pribudli aj turisti. V porovnani s vlanajskom je ich pomenej, zaznamenali vsak zvysenu navstevnost z Ciech.

 
Uzreli svetlo sveta image


Peter Tazky z Cierneho Balogu, Michaela Leitnerova z Brezna, Daniela Knazikova z Brezna, Eliska Mrazkova z Brezna, Miroslav Holota z Banskej Bystrice, Kevin Kvak z Valaskej, Petra Turnova z Brezna, Jaroslava Musukova z Cierneho Balogu, Maria Beraxova z Jasenia, Samuel Palenik z Brezna, Lucia Majerova z Polomky, Nikolas Gajdos z Telgartu


Opustili nas_image



Stefan Pribylina (63) z Helpy, Julia Fizelova (61) z Pohronskej Polhory, Juraj Bystriansky (47) z Dolnej Lehoty, Ruzena Bohacikova (76) z Pohronskej Polhory, Emilia Demianova (82) z Hornej Lehoty, Gejza Juhasz (62) z Podbrezovej, Anna Kvietkova (77) z Cierneho Balogu, Oto Lamer (78) z Brezna, Anna Kovalcikova (77) z Cierneho Balogu, Stefan Kovacik (62) z Cierneho Balogu, Frantisek Rohac (62) z Myta pod Dumbierom

 

Spomienky

Kto umiera - neodchadza, ale zostava zivy s tymi, ktori ho mali radi...

Dna 5. jula uplynulo uz desat rokov od tragickej nehody

Jozka Giertliho - Pavka z Cierneho Balogu,

ktory zahynul vo veku osemnast rokov.

Spominame vsetci, ktori mame v spomienkach uchovany tvoj usmev...

...

Tu blizko prestalo ti srdce bit, nestihla si sa s nami ani rozlucit. Odisla si z nasho zivota, my ostali sme sami, naveky budes v srdciach tych, co ta mali radi.

Dna 16. jula uplynul rok odvtedy, co nas navzdy opustila nasa draha dcera a manzelka

Editka Kanova z Predajnej.

S laskou, uctou a bolestou v srdci spominaju mama, manzel, dcera, syn a vnucata.

...

Kto zije v srdciach tych, ktorych opustil, ten nezomrel a navzdy ostane v nasich srdciach.

Dna 16. jula uplynul rok od umrtia

Igora Vrabca z Brezna.

Spomina manzelka, dcery a vsetci, ktori ho poznali a mali radi.

...

Zhasli oci, ktore nam boli take drahe, stuhli ruky, ktore tak usilovne pracovali.

Dna 20. jula uplynu styri roky odvtedy, co nas opustil nas drahy manzel, otec, syn, zat a svagor

Jozef Kupec z Brezna.

So smutkom v srdci spomina manzelka s detmi a ostatna rodina.

...

Uz desat rokov spis vecnym snom, tmavy hrob ti je domovom. Nic viac ti nemozeme dat, len kyticku kvetov na hrob a s laskou spominat.

Dna 20. jula si pripomenieme smutne desiate vyrocie umrtia nasho syna a brata

Jozefa Patina z Helpy.

Spominaju rodicia, brat Milan s rodinou.


Baran

Ste dost vycerpani, ba aj ustvani, zide sa vam odpocinok v prijemnom prirodnom prostredi. Nic sa nestane, ak v tieni s knizkou v ruke zadriemete.

Byk

Nepremarnite toto obdobie hladanim pomoci a opory, ved mate dost vlastnej energie. Nervozita nic nepomoze vyriesit, sustredte sa na svoje nevsedne schopnosti, zaiste uspejete.

Blizenci

Primerana miera sebakritiky je zdrava vec, vy to vsak trochu prehanate. Nehladajte vo vsetkom chyby a najma nie vyhradne v sebe. Rovnovahu vam vrati jedine nova laska.

Rak

Venujte volny cas detom, rodinnym prilusnikom a pribuznym - skratka stravte ho v kruhu svojich najmilsich. Aj oni tuzia po spolocnom pobyte na vylete.

Lev

Vzdajte sa svojej symbolickej kralovskej koruny i kralovskeho rucha. Oblecte si plavky, dajte si tricko a chodte na kupalisko medzi ludi.

Panna

Je pravdepodobne, ze u blizkych a znamych vo svojom okoli objavite cosi nove a cenne vo vztahu k vasej osobe. Snazte sa reagovat na vsetko co najvaznejsie.

Vahy

Kozmobiologicka situacia je pre vas typ priazniva. Hviezdy vytvoria podmienky, aby ste mohli uspesne plnit vsetky svoje predsavzatia. Budte aktivnejsi v laske.

Skorpion

Pevne vedomie, ze vas zivotny partner stoji vzdy pri vas, vas naplnuje optimizmom a pocitom stastia. Zasluzi si vas obdiv i pozornost .

Strelec

Vsetky akcie a kroky, ktore podniknete, budu skutocne vydarene. Nastrahy vam mozu klast Strelci a Kozorozci. Pekny priebeh moze narusit nepokojny Rak.

Kozorozec

Vyhladavajte miesta, ktore vam prinesu radost i kondiciu, najma ihriska. Uvolnite sa, nic nezmeskate.

Vodnar

Bez ohladu na predpovede meteorologov vyberte sa na kratky vylet. Vase telo potrebuje pobyt aj pohyb na cerstvom vzduchu. Keby ste trochu zmokli - no Boze!

Ryby

Vase financne postavenie sa zacne zlepsovat, a to nielen vasim pricinenim, ale aj vdaka zaujimavej nahode. Mohli by ste mat stastie aj v stavkovych hrach.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT