17. JUL  2001 Strana 11

STRANA:

1

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT


Sipkarska liga

So zaciatkom prazdnin sa aj v Dart clube rozbehli letne sutaze v stonom futbale a elektronickych sipkach. V sobotu bolo na programe uz druhe kolo stolno - futbalovej sutaze o Letny pohar 2001. Pri neucasti momentalne dvoch najlepsich Breznanov Joza Lalika a Mareka Kolaja sa z vitaztva tesila dvojica Jozo Medved a Marian Bari, ktori vo finale zdolali Martina Kolostu s Robom Balogom, tretie miesto sa tentokrat uslo dvojici Palo Bodi a Rado Paviak.
Dalsie kolo Letneho pohara v stolnom futbale je na programe v sobotu 21. jula o 18. hodine. V nedelu boli v Dart clube sutaze juniorov, ktore sa toto leto hraju pod nazvom Prazdninova liga. V sipkarskom turnaji trochu zaostali favoriti, ked Palo Melicher obsadil az piate miesto a Milan Melicher skoncil napokon treti. Do samotneho finale sa prebojovali Richard Grlicky a Matej Putnok. Skusenejsi Riso nenechal nic na nahodu a presvedcivo zvitazil. V stolno -futbalovej sutazi juniorov dominovala dvojica Palo Melicher s Martinom Skantarom, druhe miesto si vybojovali Matej Putnok s Michalom Sykorom a tretia priecka sa usla dvojici Riso Grlicky a Milan Majer.
Tretie kolo Prazdninovej ligy sa uskutocni v nedelu o 14. hodine v Dart clube Brezno.

(pp)

Polmoraton v Brne

V sobotu 14. jula sa v Brne uskutocnil medzinarodny polmaraton. Spomedzi tisic bezcov z roznych statov sa Pavol Fasko umiestnil na dvanastom mieste (zo slovenskych reprezentantov druhy ), Miroslav Haninec so Stanislavom Bobakom skoncili v prvej stvrtine startoveho pola. Bezci aj napriek teplemu pocasiu dosiahli dobre vykony.

Turisti na Kralovu holu

Klub slovenskych turistov pri MSK v Brezne pripravuje na sobotu 21. jula zaujimave podujatie pre clenov a priaznivcov turistiky (Kralova hola - pramen Cierneho Vahu, Martaluzka, popoludni kupanie na termalnom kupalisku vo Vrbove). Odchod je naplanovany na 6.30 spred futbaloveho stadiona, prihlasit sa treba do 19. jula, informacie podava Milka Benesova (c. t. 6112660).

 
Vrican za limitarmi do Edmontonu

Hlavna atleticka sezona sa skoncila majstrovstvami SR muzov a zien, ktore sa uskutocnili v dnoch 7. - 8. jula v Nitre. Pre pretekarov, ktori splnili limity a boli nominovani VU SAZ, budu vrcholom podujatia: majstrovstva sveta dospelych v Edmontone, majstrovstva Europy do 23 rokov v Amsterdame, do 19 rokov v Grossete a najmladsi adepti atletiky budu mat svoj sampionat v madarskom Debrecine.
Republikovy sampionat v Nitre uspesne absolvovali atleti AK Mostaren MSK Brezno. Miroslav Vrican ziskal bronzovu medailu v hode kladivom za vykon 58,91 m. Finalove sieste miesta obsadili: Pavel Gasperik v hode ostepom za vykon 58,08 m, Jana Katrencikova v hode ostepom zien 34,96 m a Pavol Kovac v behu na 5000 m za cas 16:32,83 min.

M. Cernak

Splneny sen - vicemajster sveta

h0129i.jpg (13198 bytes)
S uzasnym uspechom sa v nedelu 8. jula vratil z majstrovstiev sveta zachranarskych psov Igor Podmanicky z Hronca so svojim Cliffom stary Perstyn.
V tomto roku 7. majstrovstva sveta IRO usporiadali v susednych Cechach v dnoch 5. az 8. jula. Mesto Veseli nad Luznici privitalo devatdesiatdevat pretekarov z jedenastich krajin sveta, medzi nimi aj dvoch zachranarov z Korey. Psi roznych plemien, ako nemecki ovciaci, labradore, malinoisi, velki bradaci,... pretekali v troch kategoriach - vyhladavanie plosne v ruinach a pachove prace. A prave posledne menovana ,,stopa" bola rozhodujuca pre Igora a Cliffa. Narocny teren, cas okolo poludnia, vysoke denne teploty, to su vsetko faktory, ktore tuto disciplinu stazuju. Ale napriek tomu vsetkemu vypracovali stopu na peknych 185 bodov, len 3 body za Heinzom Sadelom z Nemecka, ktory skoncil na prvom mieste. Radost bola velka, lebo doterajsim najvacsim uspechom (okrem titulov majster Slovenska) bolo 7. miesto na majstrovstvach sveta v roku 1997 v Berline.
Velky uspech dosiahol aj Milan Schwarzbacher z Malaciek, ktory pretekal za ine druzstvo a stal sa v kategorii plosne vyhladavanie majstrom sveta IRO. Blahozelame.
Srdecne blahozelame aj tejto dvojici, prajeme im vela uspechov v sportovej kynologii a devatrocnemu Cliffovi vela zdravia a chuti do dalsich treningov.

(r)

 Bohaty cyklisticky program

Clenovia cyklistickeho klubu ZP Sport, a.s., Podbrezova sa cez vikend 14. a 15. jula zucastnili na pretekoch Cena Gemera v Roznave.
Vysledky: sobota: kriterna liga: dorast: 2. D. Janduch, 15. F. Pacera, kadeti: 4. L. Hricak, 8. M. Prachar, juniori: 6. S.Brozman, 20. L. Glovniak, Gajdosik nedokoncil, nedela: Slovensky pohar na ceste: dorast 4. D. Janduch, 13. F. Pacera, kadeti: 8. M. Prachar, 20. L. Hricak, juniori: 6. S. Gajdosik, 11. S. Brozman, 15. L. Glovniak. V teplom pocasi pretekalo 100 cyklistov zo Slovenska a Madarska.

M. Strmen

...

V dnoch od 11. do 15. jula na medzinarodnych cyklistickych pretekoch v Madarsku spomedzi 90 cyklistov zo Slovenska, Madarska, Talianska, Slovinska, Nemecka a Rakuska dosiahli tieto vysledky: prolog: 2. Robert Glazja, 50. Tomas Liska, 1. etapa (150 km): 4. Glajza, 38. Liska, 2. etapa (180 km): 25. Glajza, 50. L=ska, 3. etapa (90 km): 2. Glajza, 60. Liska, kriterium: 2. Liska, 25. Glajza, celkove poradie: 2. Glajza, 60. Liska.
V tom istom termine na medzinarodnych cyklistickych pretekoch Tour de Bohemia v Cechach za ucasti 80 pretekarov v kategorii muzi elite a 14 profitimov z 5 statov dosiahli tieto vysledky: prolog: 20. Miroslav Keliar, 27. Pavol Medved, 49. Martin Cerepan, 51. Ladislav Sidlo, 59. Robert Glovniak, 1. etapa (192 km): 21. Keliar, 41. Glovniak, 48. Cerepan, 56. Milan Sihelsky, Medved nedokoncil pre viacnasobne defekty, 2. etapa (195 km): 17. Cerepan, 58. Glovniak, 3. etapa (186 km): 14. Cerepan, 4. etapa - casovka na 40 km: 16. Cerepan, v celkovom poradi skoncil na 18. mieste, vzhladom na narocne a tazke preteky obstal najlepsie zo slovenskych reprezentantov.

Zvitazili vsetci

V sobotu 14. jula sa zastupcovia troch Polhor stretli v peknom kulturnom stanku v Novej Polhore pri Kosiciach. Sudrznost Polhorcanov upevnil kulturny program deti a mladeze a spolocne posedenie vsetkych ucastnikov. S myslienkou stretavat sa kazdy rok aj na sportovom poli prisiel v roku 1971 predseda vtedajsej telovychovnej jednoty. V nedelu 15. jula v krasnom slnecnom pocasi sutazili futbalisti troch Polhor, vitazstvo si zasluzene odniesla Nova Polhora.
Ludi troch Polhor spaja uprimnost a pochopenie. O vytvorenie prijemnej atmosfery sa postarala starostka Novej Polhory Anna Tomasiakova, poslanci, predseda, funkcionari TJ a vsetci obcania Novej Polhory.

 

Volejbalisti pred Bielou medvedicou

h0129h.jpg (10786 bytes)6. rocnik volejbaloveho turnaja na antuke o Putovny pohar Zeleziarni Podbrezova a. s. sa uskutocnil pred hotelom Biela medvedica v Bystej v sobotu 14. jula. Vyse sto volejbalistov v jedenastich druzstvach na troch antukovych ihriskach zvadzalo boje o prvenstvo v kategoriach muzi a zeny.
Muzi odohrali v dvoch zakladnych skupinach po dva zapasy a prve dve muzstva z oboch skupin postupili do finale. Vysledky v muzskej kategorii: 1. Petrochema Dubova - muzi, 2. Predos Predajna, 3. VK ZP 40, 4. Petrochema Dubova - juniori, 5. 9 +9 klub L. Mikulas, 6. VK ZP Sport MIX. Ocenili aj jednotlivcov: najlepsi smeciar Jan Sanitra z Predosu Predajna, najlepsi nahravac Lubomir Muka z Petrochemy Dubova, najvsestrannejsi hrac Jan Migala z Petrochemy Dubova.
V kategorii zien prvenstvo vybojovalo druzstvo 9 + 9 klub L. Mikulas, dalsie umiestnenie: 2. SKP B. Bystrica, 3. Zeny ZP 1, 4. Zeny Klub Milano Trade B. Bystrica, tabulku uzavrelo 2. zenske druzstvo ZP 2. Najlepsou smeciarkou bola Lucia Kanova zo ZP 1, najlepsou nahravackou Jaroslava Kochelkova zo SKP B. Bystrica a najvsestrannejsou hrackou Katarina Suverikova z L. Mikulasa.
Ceny vitazom odovzdali obchodny riaditel ZP a.s. Ing. Julius Krivan a riaditel ZP Sport, a.s., Vladimir Vanik. Nadherne pocasie a organizacne na vybornu zvladnute podujatie, na ktorom sa podielali najvacsou mierou Ing. Jan Lendacky, Sona Luptakova, Peter Zifcak, Ing. Miroslav Cizmarik, Ing. Ivana Avukova a Ing. Milan Floch, potrvrdilo kvality volejbaloveho klubu ZP Sport a oblubenost tejto akcie stopercentnou ucastou prihlasenych druzstiev. Podakovanie patri aj styrom muzom s pistalkou za regularnost v zapasoch: Ing. Dusanovi Rajcovi, Igorovi Andelovi, Ing. Petrovi Pravotiakovi a Patrikovi Piliarovi a sponzorom podujatia.

Pridte povzbudit dorastencov

Mesto Brezno, MSK Brezno a MFK - VTJ Brezno v nedelu 22. jula pozyvaju na II. rocnik futbaloveho turnaja dorastencov o Putovny pohar regionu Horehronia, ktory je zaroven aj futbalovym turnajom o Pohar mesta Brezna. Spolocny nastup druzstiev MFK VTJ Brezno, ZP Podbrezova, Petrochema Dubova a TJ Tatran Cierny Balog je o 9.15 h na futbalovom ihrisku a o 9.30 h zacne prvy zapas. Startovne je 1000 korun.

Streetbalovy turnaj vo Valaskej

Basketbalovy klub Jumpers Valaska vas pozyva na streetbalovy turnaj, ktory sa uskutocni v sobotu 21. jula o 10. hodine (v pripade nepriazniveho pocasia v nedelu 22. jula). Trojclenne druzstva sa stretnu na basketbalovom ihrisku pri Zakladnej skole na Oktobrovej ulici vo Valaskej.
Informacie a prihlasky na c. t. 0905 534122.
Vitani su divaci a kazdy, kto ma rad sportove zapolenie a zabavu.


STRANA: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT