24. JUL  2001 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Predpoludnim 16. jula v predajni s cinskych textilom na namesti v Brezne neznamy pachatel ukradol z kabelky K. J. z Brezna mobilny telefon Ericsson A 2628 a ciernu penazenku s financnou hotovostou. Sposobil jej skodu dovedna za 12 100 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Od 6. do 8. jula na ceste I/66 medzi Benusom a Valkovnou ktosi ukradol zo stojanov vedla cesty dvadsat dopravnych znaciek s objimkami. Slovensku spravu ciest Banska Bystrica obral touto kradezou o 25 500 korun. Preveruje OO PZ Pohorela.

...

Pod ruskom osemnastej julovej noci sarapatil ktosi v bufete Snezienka pri zeleznicnej stanici v Cervenej Skale. Ked vosiel dnu, spoza baroveho pultu ukradol cigarety a alkoholicke napoje roznych znaciek, desat teglikov so salatom a 2090 korun. Majitelke bufetu M. H. vznikla skoda asi za 8250 korun. Preveruje OO PZ Pohorela.

...

Od 18. do 19. jula neznamy pachatel z osobneho vozidla Skoda Octavia, odparkovaneho na Ulici MPCL v Brezne, ukradol autoradio znacky Pioneer nezisteneho typu a vyrobneho cisla, okuliare znacky Polaroid, slnecne okuliare, dve nabijacky k mobilnym telefonom a noz. Majitelovi vznikla kradezou a poskodenim vozidla skoda dovedna za 20 400 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

Ruksak neznamej znacky, financnu hotovost 100 mariek, 3000 korun, 500 ceskych korun, identifikacnu kartu, vodicsky preukaz, kartu Sparkasse, zdravotnu kartu, povolenie od vozidla znacky Peugoet - takyto lup si odniesol zlodej z rekreacnej chaty v Krpacove. Vlamal sa sem 19. jula, cim obcanovi Nemecka sposobil skodu za 6500 korun. Dalej odcudzil 10 klucov od roznych zamkov dveri, a tym majitelke chaty S.V. vznikla kradezou a poskodenim zariadenia skoda dovedna za 2200 korun. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Dve statne prislusnicky Ukrajiny 19. jula neopravnene vykonavali predaj spotrebneho a textilneho tovaru bez toho, aby mali k tomuto ucelu povoleny pobyt na slovenskom uzemi. Cudzinkam zakazali pobyt na Slovensku a z uzemia museli vycestovat. Eviduje OHCP SCP Brezno.

...

Od 16. do 18. jula P.D. a D.D. z Nemeckej a K.J. z Hnuste vnikli do objektu Zakladnej skoly v Nemeckej, kde z podlahy ucebnovej miestnosti ukradli specialne pevne osadeny kabel znacky Cyky 4x4. Skole sposobili skodu za 75 000 korun. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Devatnasteho jula o jednej poobede G.P. zo Zavadky nad Hronom nasiel vo dvore rodinneho domu lezat svojho brata G.J., ktory nejavil znamky zivota. Na miesto bol privolany lekar, ktory skonstatoval, ze k umrtiu doslo z dovodu nahlej srdcovej prihody bez zavinenia cudzou osobou. Eviduje OO PZ Pohorela.

 

Co sa udialo v tyzdni od 13. do 20. jula

V sobotu 14. jula v Pohronskej Polhore hasili poziar drevenice a susediaceho domu. Druhy vikendovy den odstranili z cesty v Jarabej spadnuty strom, ktory branil motoristom v prejazde. V pondelok 16. jula dosledkom silnej burky zacali povodnove prace. Upchaty kanal sposobil zatopenie bytovych priestorov na Lichardovej ulici a pivnicnych priestorov na Sramkovej ulici. V ten isty den odstranovali spadnuty strom v Lome nad Rimavicou. V utorok 17. jula pomahali pri povodnovych a evakuacnych pracach v Podbrezovej a v Hronci. Toho isteho dna ich privolali k poziaru v Zlievarnach Hronec, ktory zlikvidovali praskovymi hasiacimi pristrojmi. V stredu 18. jula doslo k samovznieteniu odpadu skladky v Rohoznej. Odstranili aj dosledky dopravnej nehody na Kuzmanyho ulici. Vo stvrtok 19. jula poskytovali technicku pomoc pri dopravnych nehodach v Bystrej a v Helpa.


154.jpg (4764 bytes) Clenovia NAMK odtiahli S 120 so zadretym motorom z Certovice do Brezna, Ladu 1200 s poskodenou skrinkou riadenia z Hronca do Lopeja, Volkswagen Passat s rozbitou olejovou vanou z Krpacova do Brezna, S Octaviu po dopravnej nehode z Piesku do Bratislavy a S 120 so zlomenou polosou z Brezna do Nemeckej. Technicku pomoc poskytli pri oprave spinacej skrinky osobneho vozidla v Brezne, oprave zapalovania S 120 v Lopeji, pri vymene rozvodovej retaze Favorita v Lopeji. Upozornuju vodicov na zvysenu opatrnost pri jazde v dazdivom pocasi a na mokrej vozovke.

 

155.jpg (4763 bytes)Rychla zachranna sluzba poskytla pomoc 29-krat. Z toho 12-krat pri nahlych pripadoch srdca a obehu, 3-krat pri nahlych mozgovych pripadoch, 6-krat pri urazoch, 3-krat pri inych pripadoch a v troch pripadoch skonstatovala umrtie. V sobotu 14. jula v dopoludnajsich hodinach doslo k zrazeniu devatnastrocneho cyklistu na Mazornikove - Vrchdolinke. Hospitalizovali ho v breznianskej nemocnici a jeho stav je stabilizovany. V nedelu 15. jula lekari osetrili vretenicou ustipnuteho patdesiatdvarocneho muza z Bravacova.

 
hs.jpg (5636 bytes)

 

Kto sa vybral za oddychom do prirody a poznavanim kras nasich hor, poriadne zmokol. Pocasie v uplynulom tyzdni neprialo dovolenkarom ani clenom Horskej sluzby. Aj ked sa nic vazne nestalo, maju plne ruky prace s kontrolou schodnosti horskych chodnikov a odstranovanim spadnutych stromov.

 
Uzreli svetlo sveta image


Terezia Klimekova z Banskej Bystrice, Lukas Belko z Cierneho Balogu, Markus Peter z Brezna, Barbora Svitekova z Tisovca, Jan Srsen z Banskej Bystrice, Viktoria Veltyova z Banskej Bystrice, Rene Stulajter z Valaskej


Opustili nas_image



Emilia Gregorova (68) z Brezna, Ondrej Fizer (16) z Brezna, Jan Jassniker (54) z Dubovej, Anna Vranska (87) z Cierneho Balogu, Eva Michalkova (36) z Brezna, Magdalena Bohacikova (75) z Michalovej, Jozef Gregus (52) zo Zavadky nad Hronom

 

 

Spomienky

Kratka bola radost nasa, kratky bol i zivot tvoj. Odisiel si z tohto sveta a nam zostal velky bol.

Dna 18. jula uplynuli tri roky odvtedy, co nas vo veku dvadsat rokov nazdy opustil nas drahy syn, brat a milovany vnucik

Robert Pita z Predajnej.

Roky ubiehaju, ale zial v srdci ostava.

Spominaju rodicia, sestra Janka, brat Tomasko a stari rodicia.

Nechajte ma tisko spat, co mi bolo sudene muselo sa stat.

Dna 24. jula si s bolestou v srdci pripominame prve vyrocie umrtia nasho mileho druha, otca a stareho otca

Jana Bogdana.

Spomina druzka Anna s rodinou. Venujte mu tichu spomienku.

Dna 28. jula si pripomenieme desiate vyrocie umrtia nasej manzelky, matky, dcery, sestry a nevesty

Aleny Dropcovej z Brezna.

Dakujeme vsetkym, ktori jej venuju tichu spomienku.
Smutiaca rodina

Odisiel si ticho, bez rozlucky, Slavko nas drahy, od nas vsetkych, ktori sme ta velmi milovali. Srdiecko tvoje nahle prestalo bit, oci prestali krasne ziarit, tvoje usta nam nepovedia viac: mami, oci, brat Erik, Kamilka moja mam vas velmi rad. Nas domov Slavko, prestal bez teba hriat. Do vecneho sna, ktory sladko snis, sepkame ti Slavko ticho, ze v nasich srdciach budes stale s nami zit.

Dna 28. jula uplynie smutny rok odvtedy, co nas nahle vo veku dvadsatdevat rokov opustil nas milovany syn, brat, vnuk a snubenec

Mgr. Slavomir Stromko z Brezna.

S laskou a bolestou v srdci spominaju rodicia, brat Erik, snubenica Kamilka, stari a krstni rodicia a ostatna rodina. Dakujeme vsetkym, ktori ho poznali a mali radi, ze v tichu spominaju spolu s nami.

Podakovania

Dna 14. jula sme na poslednej ceste odprevadili nasho otca, stareho otca a prastarkeho

Ota Lamera z Brezna.

Dakujeme za kvetinove dary a prejavenu sustrast.

Dakujeme vsetkym pribuznym a znamym, ktori dna 15. jula prisli na poslednej ceste odprevadit nasho otca, stareho otca

Frantiska Rohaca z Myta pod Dumbierom

Zaroven dakujeme za prejavy sustrasti a za kvetinove dary.
Smutiaca rodina


Baran

Vyhradzujete si pravo kracat vzdy na cele a trvate tiez na tom, aby vas ostatni bez vyhrad a reptania nasledovali. Lenze s takymito pochlebovacmi sa daleko nedostanete.

Byk

Odvtedy, co ste na svoj jedalny listok zaradili vonave lucne rastliny, bylinky a ich vyvary, ste ovela pruznejsi, fyzicky i dusevne vytrvalejsi. Samozrejme, aj v laske.

Blizenci

Mate pred sebou zlozite obdobie. A to je dovod, aby ste sa snazili o realny pohlad na udalosti a nic nekomplikovali este viac. Robte vsetko uvolnene a s nadhladom.

Rak

Po nedorozumeni na ceste do prace pride na rad aj hadka na pracovisku. Mate trochu ostry jazyk, vase slova sa vymykaju pravidlam taktu a diplomacie.

Lev

Lev je sice dietatom Slnka a ma bohatu fantaziu vo vztahu k svojim kralovskym vysadam, rad vsak vyuziva vsetky pozemske radosti. To bude polovacka na krasu.

Panna

Neodmietajte slubnu ponuku, ktoru dostanete, ved kto vie, kedy sa vam naskytne opat podobna prilezitost. Rozmyslajte uplne realne a budte trochu skromnejsi.

Vahy

Setrnost nepatri k vasim silnym strankam, neraz ste az nezodpovedne velkorysi. Pre zaujimavost budete melodicky studovat, co je kde lacnejsie.

Skorpion

Po nadhernom vikende sa citite byt stastni, lebo milujete a aj vy ste milovani. Aj tajne milujuci prislusnici znamenia pocitia zmenu zo strany druheho pohlavia.

Strelec

Vsetky vase pociny a kroky su uvazene, vdaka tomu sa dostanete do popredia pozornosti. Nedajte sa ovplyvnit zavadzajucimi sladkymi slovami od patolizacov.

Kozorozec

Z vasho pohladu je celkom samozrejme, ze vas priatelia a znami v nudzi vyhladaju a poziadaju o dobru radu. Ak budete potrebovat radu, koho poziadate?

Vodnar

Tento tyzden ma pre vas vynikajuci start bez obvyklych psychickych napati. To vsak neznamena, ze pocas dna chod udalosti mozete zverit nahode. Kracajte stale pred nimi.

Ryby

Neutralne postavenie hviezd vo vztahu k vasmu znameniu vam ukaze cesty a sposoby na uplatnenie vlastnej vole. Pokial nebudete pojaseni, dosiahnete svoje zamery.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT