24. JUL  2001 Strana 11

STRANA:

1

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT


O Putovny pohar I. Bellu

Telovychovna jednota Partizan Dolna Lehota usporiada v nedelu 29. jula 3. rocnik futbaloveho turnaja o Putovny pohar prveho slovenskeho kozmonauta Ivana Bellu, rodaka z tejto obce. Turnaj otvoria o 8.50, proti sebe nastupia muzstva: D. Lehota - Predajna (9.00), H. Lehota - Jasenie (10.45), stari pani (13.30), Jasenie - Predajna (15.35), D. Lehota - H. Lehota (17.00), vysledky vyhlasia o 18.45.

Jedenastka 2001

V sobotu 28. jula o 12. hodine sa na ihrisku SK Partizan Cierny Balog - Medvedovo uskutocni v ramci celoslovenskej sutaze Jedenastka 2001 krajske kolo v kopani jedenastmetrovych kopov. Zucastnit sa moze kazdy (muzi, zeny, deti) bez ohladu na vek. Vitaz hlavnej kategorie dostane 10 000 korun a dalsich devat v poradi vecne ceny.
Organizatori vas srdecne pozyvaju, nevahajte a pridte!

 

M. Cernak europskym majstrom skolskych pracovnikov

Grecke pristavne mesto Igumenitsa bolo dejiskom 27. Europskych sportovych hier skolskych pracovnikov. Slovensko reprezentoval vo futbale vyber okresu Nove Zamky (1. miesto), Mix volejbal Nitra (3. miesto) a v atletike jedenast pretekarov vo dvoch zenskych a troch muzskych vekovych kategoriach. Miesany vyber SR zvitazil, co znamenalo 1. miesto v konecnom hodnoteni uspesnosti za ucasti strnastich krajin. V kategorii E muzov nad 45 r. si prvenstvo odniesol M. Cernak v hode ostepom vykonom 44,70 m a vo vrhu gulou vykonom 13,34 m.

V suvislosti so vzornou reprezentaciou Brezna a AK Mostaren MSK Brezno prijal europskeho majstra skolskych pracovnikov primator mesta Ing. Vladimir Fasko. Po zapise do pamatnej knihy mu podakoval za vybornu reprezentaciu a poprial mu vela uspechov, ako sa zda nielen na trenerskom a funkcionarskom poste. h0130i.jpg (9876 bytes)

 

Rajecky turnaj v malom futbale

Dna 21. – 22. jula sa brezniansky SK maleho futbalu KRALOVA TAVERNA zucastnil na VI. rocniku turnaja maleho futbalu, ktory usporiadal Mestsky klub maleho futbalu v Rajci.
Na tomto sportovom zapoleni sa zucastnilo 18 futbalovych klubov medzi inymi aj klub zo susedneho Polska, ktory tu byva kazdorocnym hostom. Breznianski futbalisti nastupili v prvom dni sutaze prvykrat v obednajsich hodinach. V priebehu prveho dna absolvovali styri zapasy – tri vyhrali a jeden prehrali – cim si zabezpecili postup do finale, ktore sa konalo na druhy den v nedelu 22. jula. Oporou muzstva boli najma Lubomir Necpal, Jan Sarvas a brankar Peter Muransky. Vsetkych vsak mozno pochvalit za pekne odvedeny futbalovy vykon. V den finale nastupili breznianski chlapci o osmej rano so skusenym superom Univerzita Kosice, s ktorym prehrali 2:3, cim sa pre nich sportove zapolenie skoncilo. Brezniansky klub Kralova Taverna sa prvy raz zucastnil na tomto turnaji a aj ked do finale nepostupil, doniesol si z Rajca pekny sportovy zazitok.

Peter Vataman

Sipkarska liga

Letne sipkarske a stolno-futbalove sutaze su v Dart clube v plnom prude a hracov neodradilo ani uplakane pocasie. V piatok bolo na programe prve kolo sipkarskej sutaze muzov O pohar prezidenta 1. Dart clubu Brezno. Pri ucasti zvolenskych a bystrickych hracov sa Breznania nestratili a v tvrdej konkurencii obsadili prve tri miesta. Vitazom sa stal matador turnaja Dusan Dordik, ktory nenasiel premozitela a suverennym sposobom zvitazil. Druhe miesto obsadil Peter Pocklan a treti po prvom kole je necakane Matus Hajduch. Druhe kolo sa uskutocni v piatok o 19. hodine v Dart clube Brezno.
V sobotu sa konalo uz tretie kolo Letneho pohara 2001 v stolnom futbale. Pri peknej ucasti trinastich parov sa z prvenstva tesila dvojica Marek Kolaj a Jozef Medved, ktori vo finale porazili prekvapenie turnaja Jana Kovacika a Miroslava Fabiana, tretie miesto si vybojovali trochu sklamani Palo Bodi a Rado Pavliak. Nasledujuce kolo stolno-futbalovej sutaze sa uskutocni v sobotu 28. augusta o 18. hodine v Dart clube Brezno.
Nedela uz tradicne patrila juniorom. V sipkarskej prazdninovej lige sa konecne presadil favorit sutaze Palo Melicher, ktory sa stretol vo finale s Matejom Putnokom, skusenejsi Palo nenahal nic na nahodu a Mateja zdolal s prehladom, tretie miesto si dost necakane vybojoval ousaider turnaja Andrej Skantar. Stvrte kolo Prazdninovej ligy juniorov sa uskutocni v nedelu 29. augusta o 14. hodine v Dart clube.

Valaska dejiskom streetbaloveho turnaja

V sobotu 21. jula sa vo Valaskej uskutocnil streetbalovy turnaj za ucasti desiatich druzstiev z celeho regionu. Hralo sa vo dvoch skupinach po pat druzstiev. Prve dve druzstva z kazdej skupiny postupili do semifinale, kde sa hralo krizovym sposobom. Porazeni sa stretli v zapase o 3. miesto a vitazi postupili do finale. Tretie miesto si vybojovalo druzstvo Hviezdicky (B. Bystrica) vitazstvom nad valastianskym druzstvom Stvorlistok. Vo finale sa opat ako pred rokom stretli valastianske druzstva Jumpers A (R. Gonda, R. Severenyi, M. Koralka) a Jumpers B (M. Gildein, M. Pazma, M. Kan, M. Gal). V dlhom a napinavom zapase sa podarilo najtesnejsim rozdielom 16:15 zvitazit a minulorocne vitazstvo obhajit druzstvu Jumpers A. Vyzdvihnut tiez treba vykon jedineho dievcenskeho druzstva Stars (Valaska), ktore si sympatickou hrou vybojovalo 8. miesto. Turnaj prebehol za prijemneho pocasia a pocetnej divackej kulisy.

Miroslav Koralka


STRANA: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT