15. JUL 1998 Strana 10

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11   ARCHIV   TIRAZ   KONTAKT

...

Turnaj v drahovom golfe

Miniaturgolf klub Brezno tento vikend usporiadal turnaj v drahovom golfe, ktory bol zaroven sutazou druzstiev I. ligy. V sutazi druzstiev vyhrala Slavia Kosice pred Miniaturgolf klubom Dunajska Streda a Miniaturgolfom Trnava. Vysledky sutaze jednotlivcov: muzi: 1. Jan Tolarovic (Trnava, 179 uderov), 2. Igor Qualich (MTCK Brezno, 179), 3. Ladislav Michalcik (Slavia Kosice, 181), 4. Frantisek Lizak (Slavia Kosice, 185), 5. Juraj Schultz (Slavia Kosice, 185). Zeny: Mirka Vrbova (D. Streda, 189), Iveta Veghova (D. Streda, 196), Slavka Vancova (Trnava, 211). Juniori: Michal Manaska (Brezno, 192), Milan Musil (Trnava, 194), Ladislav Trnka (Prievidza, 194). Sutaz parov o velku cenu Brezna: 1. Tibor Vegh (D. Streda) - Jan Tolarovic (Trnava), 2. Vlasto Michalcik - Ladislav Michalcik (Kosice), 3. Juraj Schulka - Rene Simansky (Kosice), 4. Mirka Vrbova - Iveta Veghova (D. Streda).

(ik)

 

Turistikoviny

V tretotriednom hoteli hovori hotelier skupine turistov:

- Keby sa v noci zjavili potkany, vobec sa nemusite bat. Zakratko sa tam priplazia hady a pozeru ich.

...

- Tak Ferko, ako bolo s oteckom na vylete?

- Ohromne! predbehli sme dvadsat hlupakov, pat volov, dve hovada, sest idiotov a jedna krava sprosta nam nedala prednost...

...

Vyletnici na sirom mori sa pytaju stareho morskeho vlka:

- Pan riaditel, kedy obraciate lod smerom k pristavu? Ked vam dochadza rum, pitna voda, alebo zasoby?

- Budem uprimny. Mame na lodi staru, velmi skaredu kucharku. Ked sa mi zacina pacit, je cas zamierit do pristavu.

...

Turista sa pyta bacu:

- Ako mozete tak rychlo poratat take velke stado oviec?

- Velmi jednoducho. Zratam nohy a vydelim styrmi.

...

Slovensky horolezec zliezol zo steny. Stretol ho polsky turista a pyta sa ho:

- Pan je na scany?

Slovak mu odpovie:

- Tvoja rit je zastana, ja som iba spoteny!

...

- Coze? Za cestu z hlavneho nadrazia k Narodnemu divadlu patsto korun? - cuduje sa cudzinec v prazskom taxiku.

- No a? Ved ste isli okolo najdrahsich historickych pamiatok!

...

- Draha, - vrati sa pan Babela domov s obalkou v ruke, - pamatas ako si v Tatrach vykrikovala: Halo, halo, aby si pocula ozvenu?

- Pamatam, no a?

- Teraz sme za to dostali telefonny ucet!

Zozbieral: Jozef Pupis

 

 

Veterani v Benusi

Byvali hraci Slovana Benus usporiadali poslednu julovu nedelu futbalovy turnaj hracov vo veku nad 35 rokov na ihrisku TJ Slovan Benus vo Filipove. Na turnaji sa zucastnili muzstva: Myto pod Dumbierom, Tatran Polomka, Slovan Benus.Vitazom turnaja sa stali hraci Myta pod Dumbierom po vysledkoch: Myto - Polomka 3:2, Benus - Myto 1:2, Polomka - Benus 3:4.

Vsetci ucastnici dakuju jednotlivym sponzorom, ktori prispeli k uskutocneniu tohto sportoveho podujatia, hlavne firme Crane spolocnost s.r.o., Ing. Slavomirovi Kupcokovi, Ing. Jaroslavovi Luptakovi, Ing. Jozefovi Jagercikovi, Jozefovi Rolkovi.

Verime, ze tento turnaj najde odozvu i u ostatnych priatelov futbalu na Horehroni a vzorny pristup hracov nad 35 rokov bude inspiraciou pre mladych, buducich futbalistov.

(jp)

Sipkarska liga

Firma BARBOT Slovakia a 1. Dart club Brezno 10. jula usporiadali v priestoroch Dart clubu dalsie kolo jednotlivcov muzov a zien. Aj napriek dovolenkovemu obdobiu sa pocet startujucich nemeni. Startovalo 43 muzov a 16 zien. Favoriti tentoraz neuspeli. Po prvykrat zvitazil hrac z Revucej Jozef Lamper, ktory vo finale porazil Ladislava Baliaka. Treti skoncil Ivan Tschampa, 4. Zdeno Pampurik ml. a na 5. mieste sa umiestnil Rado Dolinsky. Celkove poradie sa vsak nemeni a nadalej vedie Michal Tajbos, 2. Rasim Cupar, 3. Jozef Siman. Medzi zenami suverenne zvitazila znovu Marika Medvedova, 2. Iveta Mozerova, 3. Katarina Vaisova.

Dalsie kolo jednotlivcov bude 17. jula. Dna 18. jula sa v Aladin Bare v Revucej uskutocni regionalne kolo o Gemersky pohar, na ktore pozyvame hracov.

(ih)

Danis opat bodoval

Serial Majstrovstiev Slovenska a FIA International Hill -Climb Challenge v pretekoch automobilov do vrchu pokracoval v B. Bystrici - Sturci tento vikend. Na sest kilometrovej trati s 51 zakrutami a 395 m prevysenim sa v absolutnom poradi umiestnili na 1. mieste Jiri Micanek na Martini F2, na 2. mieste Andrej Studenic na Audi 80 Competition ST, na 3. mieste Jaroslav Krajci na Reynard 923. Nas reprezentant Jozef Danis z Helpy na Peugote 306 16 S si viedol tiez velmi uspesne. Skupinu A ako aj triedu A - 2000 ccm v seriali majstrovstiev Slovenska vyhral pred Jaroslavom Homolom a Emilom Janzom. V seriali FIA International Hill - Climb Challenge obsadil v skupine A taktiez prve miesto. Blahozelame.

Nasledujuce preteky sa budu konat na Pezinskej Babe v dnoch 25.- 26. jula, kde sa vsak v seriali majstrovstiev Europy stretne cela europska spicka. Jozef Danis z Helpy tam nebude chybat.

Ing. Jaroslav Ridzon,

manazer timu

Zvitazilo Brezno

 

V nedelu 12. jula sa v Pohronskej Polhore uskutocnil futbalovy turnaj o Pohar obecneho uradu. Za ucasti dvestopatdesiat divakov odohrali muzstva MFK Brezno, Tatranu Cierny Balog, Slovana Michalova a Slovana Pohronska Polhora vzajomne zapasy s tymito vysledkami: MFK Brezno - P. Polhora 7:1, C. Balog - Michalova 3:2, o 3. miesto P. Polhora - Michalova 2:3, finale Brezno - C. Balog 3:0. Vitazstvo si odniesli futbalisti z Brezna, druhi skoncil Tatran C. Balog, za nim muzstva Michalovej a P. Polhory. Za najlepsieho hraca vyhlasili Cabana z Brezna. V prestvake zapasov bola sutaz divakov v kopani do prazdnej brany z polovice ihriska a kopali aj jedenastky. Ceny vitazom venoval SENS Brezno a sutaze mali velky uspech.

(vr)


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11   ARCHIV   TIRAZ   KONTAKT