15. JUL 1998 Strana 11

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11   ARCHIV   TIRAZ   KONTAKT

...

SEAT Okolo Slovenska v Brezne

Slovensky cyklisticky zvaz v spolupraci s hlavnym sponzorom SEAT Slovakia organizuju v case od 27. jula do 2. augusta cyklisticke preteky SEAT Okolo Slovenska. Tento rocnik organizatori rozdelili do osmich etap. Mesto Brezno na poziadanie organizacneho vyboru zabezpecuje v dnoch 29. - 30. jula v podstate tri etapy: dojazd 3. etapy z Tvrdosina do Brezna 29. jula casove okolo 16.45 hod., 4. etapu - horsku casovku z Bystrej na Srdiecko 30. jula o 9.00 hod. a start 5. etapy z Brezna do Zvolena cez C. Balog. K tretej etape pripominam, ze cyklisti prejdu cez mesto celkom trikrat. Po trase z Certovice na Myto pod Dumbierom, Bystru, Piesok, krizovatku pred Podbrezovou, Valasku, Brezno, kde bude rychlostna premia v prvom aj druhom kole. Po prejdeni tretieho okruhu je ciel na Namesti gen. M. R. Stefanika.

Na start v Nitre sa postavi dvadsatdva sestclennych druzstiev, napr. z Ruska, Ukrajiny, Talianska, Nemecka, Polska, Syrie, Egypta a dalsich statov. Zo Slovenska budu startovat dve druzstva. Vitaz okrem hlavnej ceny, ktorou je SEAT IBIZA, dostane financnu odmenu, ktora je vyplacana podla medzinarodnej federacie UCI. Pre zaujimavost, v kazdej etape prvych 25 pretekarov dostava v prepocte 3 tisic SCHF, traja na rychlostnych premiach spolu 11 400 Sk a na horskych premiach 10 800 Sk. Financne ciastky uvadzam na jednu etapu a jednu premiu.

Organizacny vybor pre etapy na uzemi mesta Brezno vedie primator mesta Ing. Vladimir Fasko. Na nom visi zodpovednost financneho zabezpecenia celeho podujatia na uzemi mesta, plus horska casovka. Z technickeho zabezpecenia je vsetko v poriadku. Cyklisti budu ubytovani v DM pri SPS, v hoteli Stavbar a v hoteli Dumbier. Rozhodcovia a technicky sprievod v hoteli Biatlon v Osrbli.

Na vyzvu o zapojeni sa do odmenovania vitazov etap a premii reagoval zatial iba starosta Valaskej Mgr. Sliacan, ktory na uzemi svojej obce oceni vitaza tajnej premie. Mesto Brezno dakuje hlavnym sponzorom tohto podujatia, ktori budu predstaveni na mestskom putaci a veri, ze ma nielen schopnych organizatorov ale aj k mestu viazanych sponzorov.

(bb)

 

FUTBALOVY KLUB BREZNO

Nove posily uz trenuju

Na zaklade vyberu brancov - futbalistov v Trencine narukovali do VU v Brezne od 1. jula tito vybrani futbalisti: brankar Michal Petrovic z Dubovej, zaloznici Albin Misencik z Presova a Martin Chovanec z Puchova, utocnici Rastislav Kadacek z Puchova, Miroslav Scur z Bardejova a Peter Varga z Lipian. Vsetci tito futbalisti sa uz zucastnili uvodneho treningu v pondelok 6. jula a trener Nagy sa o nich vyslovil, ze su talentovani a zalezi na nich, ci si vybojuju miesto v zakladom kadri. V stadiu rokovania je prestup Petra Kana z Valaskej a Martina Bukovca z Radvane. Do materskej TJ sa vratil VZS Maros Kalnicky. Michal Vrtal spolu s Martinom Godalom dostali suhlas na hostovanie do Brusna. Ostatny kader zostava pokope a verime, ze s uvedenymi posilami sa pokusi zabojovat o popredne umiestnenie. Prveho oktobra by mal narukovat este Branislav Hornak z Trencina. Najblizsie pripravne stretnutie doma hrame v stredu 15. jula o 17. h proti Priechodu.

Jan Hanes

 

Cyklisticke preteky

Cyklisticky klub ZP Podbrezova poriada 18. a 19. jula cyklisticke preteky. V sobotu o 16.00 h na Namesti gen. M. R. Stefanika v Brezne je srart 2. rocnika Kriteria o putovny pohar primatora mesta Brezna (15. kolo Slovenskeho pohara). V nedelu o 10.00 h odstartuje casovka jednotlivcov do vrchu o Pohar Zeleziarni Podbrezova a.s. (16. kolo Slovenskeho pohara). Trat vedie po asfaltovej ceste z Bystrej na Srdiecko, preteky prebiehaju za plnej premavky.

Aktiv futbaloveho zvazu

V piatok 10. jula sa v B. Bystrici uskutocnil aktiv sportovo - technickej komisie Oblastneho futbaloveho zvazu v B. Bystrici, na ktorom sa zucastnili zastupcovia futbalovych klubov z okresov B. Bystrica a Brezno. Predseda STK ObFZ Jan Sutka zhodnotil sutazny rocnik 1997/98 dospelych. Z 420 zapasov sa dva nehrali, sedem sa nedohralo a bola jedna inzultacia (Hronec - Lucatin). Poukazal na klady, ale aj zapory, ktore sa v priebehu sutaze vyskytli. Predseda KM Jan Hrcka obdobnym sposobom zhodnotil sutaze mladeze. K slovu sa dostal aj predseda DK ObFZ Julius Kliment, ktory hovoril o praci DK. Zltu kartu videlo 864 hracov, 82 hracov bolo vylucenych. Zastupcovia vitaznych klubov prevzali z ruk predsedu ObFZ Vladimira Lehotana diplomy za 1. miesto v ich skupinach, ktory potom hovoril aj o zmenach v Rozpise sutazneho poriadku pre rocnik 1998/99. Lavicka pre nahradnikov musi mat jedenast miest, uradne spravy budu vydavane v Priekopniku, prestupy budu schvalene len so schvalenym plnym nazvom klubu.

Predseda STK ObFZ Jan Sutka potom vyzreboval novy rocnik 1998/99 dospelych. Jednotlive kluby dostali tieto cisla: I. trieda: 1. Myto pod Dumbierom, 2. Medzibrod, 3. Podkonice, 4. Poniky, 5. Kraliky, 6. Badin, 7. Sl. Lupca, 8. P. C. Balog, 9. Osrblie, 10. Balaze, 11. Jakub, 12. Bravacovo, 13. Helpa, 14. Vlakanova. Prve kolo sa zacina 2. augusta o 16.30 hodine. II. trieda: 1. Hronec, 2. Riecka, 3. Tajov, 4. Podlavice, 5. Jasenie, 6. Lucatin, 7. Malachov, 8. Strelniky, 9. Salkova, 10. D. Lehota, 11. Hiadel, 12. Nemecka. Prve kolo sa zacina 16. augusta o 16. hodine. III. trieda skupina B: 1. Telgart, 2. Michalova, 3. Sighla, 4. Pohorela, 5. Benus, 6. Polomka, 7. P. Poljora, 8. Zavadka, 9. H. Lehota. Prve kolo sa zacina 16. augusta o 16. hodine. Hracim dnom je nedela. Kluby, ktore nesplnaju predpisany pocet rozhodcov, budu doma hrane zapasy hrat v sobotu alebo v nedelu dopoludnia. Mladeznicke druzstva cisla nedostali, pretoze tieto budu dosadene podla vyzrebovania dospelych. V diskusii sa hovorilo najma o systeme a sposobe sutazi ziackych druzstiev a pripraviek. Predseda ObFZ Vladimir Lehotan ucastnikov informoval o nominacii rozhodcov a delegatov zvazu pre rocnik 1998/99. V zavere poprial uspechy v novom rocniku so zelanim, aby bolo menej napominanych a vylucenych hracov a aby nebola ziadna kontumacia ci inzultacia.

Tibor Gilla

Turnaj ziakov

V dnoch 3. az 5. jula pod patronatom komisie mladeze ObFZ B. Bystrica sa uskutocnil futbalovy turnaj o Pohar zasluzileho trenera prof. Jana Petrovica v kategorii mladsi ziaci 4. rocnik a v kategorii starsi ziaci 1. rocnik. Kvalifikacne zapasy odohrali na ihriskach v Dubovej, Lucatine, Medzibrode, Podlaviciach, Salkovej, C. Balogu - Medvedove a v Nemeckej. V kategorii mladsi ziaci do semifinale postupili L. Mikulas, C. Balog, Zvolen a Podlavice, v ktorom C. Balog hral s L. Mikulasom nerozhodne 3:3 na kopy prehral 3:2. V zapase o tretie miesto zvitazil Zvolen nad C. Balogom 1:2. Vitazom sa stali Podlavice. V kategorii stasi ziaci do semifinale postupili L. Mikulas, Dubova, Sl. Lupca a Kremnicka, v ktorom Dubova prehrala s L. Mikulasom 0:5. V zapase o tretie miesto zvitazila Sl. Lupca nad Dubovou 1:2. Vitazom sa stali ziaci L. Mikulasa. Hlavnym sponzorom celeho turnaja bola Slovenska zivotna poistovna a.s., ktora venoval hracom hodnotne ceny.

(tg)


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11   ARCHIV   TIRAZ   KONTAKT