5. AUGUST 1998 Strana 11

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11   ARCHIV   TIRAZ   KONTAKT

...

Kam za futbalom

II. liga 2. kolo

9. augusta o 17.00

Slovan B - Podbrezova

III. liga 2. kolo

9. augusta o 16.30

B. Stiavnica - Dubova (Ambroz - Maga, Schneider - Hrmo)

IV. liga sk. Juh 2. kolo

9. augusta o 16.30

Hrinova - Brezno (Barto - Brtka, Zdechovan - Kniha)

V. liga sk. C 2. kolo

9. augusta o 16.30

Predajna - Detva (8. 8., Rendla - Ziakovic, Bajnok - Siraky), Valaska - Brusno (Madera - Kmosko, Stefak - Pecnik) C. Balog - Radvan (Siman - Wolinger, Petrinec - Prochadzka)

I. trieda 2. kolo

9. augusta o 16.30

Vlkanova-Rakytovce B - P. C. Balog (8. 8. Hikker - Danko, Michalek - Kosec), Osrblie - S. Lupca (Zeman - Direr, Dolog - Turna), Bravacovo - Poniky (8. 8. Soucek - Dian, Chladek - Behan), Helpa - Podkonice (Weiss - Kotran, Suchy - Kolenicka), Myto - Medzibrod (Sitarcik - Drazdik, Vanik - Hric)

IIIl .liga dorast 2. kolo

9. augusta o 14.00

Banova - Brezno (Repa - Klacko, ObFZ ZA - Babol)

IV. liga dorast sk. Juh 2. kolo

9. augusta o 14.00

Kalinovo - Dubova (Medved - Korcok - Tlacbaba), Podbrezova - Divin (Stefak - Kmosko - Pecnik)

V. liga dorast sk. C 2. kolo

9. augusta o 14.00

C. Balog - Podlavice (Wolinger - Petrinec - Prochadzka)

II. liga SZ a MD 2. kolo

8. augusta o 10.00 a 12.00

Ziar n. Hr. - Brezno ( Romanec - Budac, ObFZ ZH)

I. trieda ziaci sk. B 2. kolo

9. augusta o 10.00

Benus - Myto (Sitarcik ml.), Brezno B - Polomka (Citara), Osrblie - P. Polhora (Sico), Helpa - Bravacovo (Balaz)

 

Mestsky sportovy klub informuje

MSK ponuka do prenajmu:

- nebytove priestory na zimnom stadione, vhodne na kancelarie

- nebytove priestory na futbalovom stadione, vhodne na sklady

- hladame udrzbara (elektrikar-vodar) s moznostou byvania na furbalovom stadione

MSK, SLN 34, Brezno, c. t. 633638

Vikendove futbalove zrkadlo

II. liga

1. kolo 1. augusta

Podbrezova - Lokomotiva Kosice 1:1 (0:1), gol za domacich: Nemec, rozh. Medved, 2600 div.

Az prilis velky respekt novacika na zaciatku zapasu dovolil Lokomotive strelit veduci gol zapasu uz v 6. minute, ked z trestneho kopu skoroval L. Ondtko. Ked v 30. minute rozhodca Medved vylucil po druhej zltej karte hostujuceho Gabora, obraz hry sa zmenil. Hostia sa zamerali na defenzivu a v dalsom priebehu zapasu domaceho brankara Stefika uz vobec neohrozili. Najvacsiu sancu domacich mal v prvom polcase Zazrivec, no jeho hlavicka skoncila na brvne Rodakovej brany. Domaci vyrovnali v 65. minute, ked penaltu, nariadenu za faul na Bukovca premenil Nemec. Zapas na rozmoknutom terene sledovala vyse dvaapoltisicova navsteva.

(sp)

III. liga

1. kolo 2. augusta

Dubova - Tornala 1:3 (1:2), gol domacich: Kucera, rozh. Romanec, 120 div.

Uvodne stretnutie noveho sutazneho rocnika sa domacim nevydarilo. Uvodny gol hosti po hrubej chybe v strede domacej obrany hned v 1. minute stretnutia akoby domacich utlmil na cely zapas. Hrali pomaly, stereotypne, co bola voda na mlyn pohyblivejsim a po vitazstve viac tuziacim hostom.

Jan Chamko

IV. liga sk. Juh

1. kolo 2. augusta

Brezno - Filakovo 2:1 (0:0), goly: Skantar, Nomilner. Z.K.: Gemzicky, Scur, rozh. Dado, 200 div.

Brezno nastupilo v zlozeni: Jurina - Kan (od 86. minuty Krsacok), Botos, Beno, Gemzicky) - Nomilner, Misencik, Kovacik (od 67. minuty Macula) - Makusa, Skantar, Caban (od 71. minuty Scur). Pekne slnecne pocasie, umorna horucava a dusno, novy trener a nove tvare domacich, slabsia divacka kulisa, boli sprievodne znaky uvodneho zapasu noveho rocnika 1998/99. Domaci hned v uvode dali najavo, kto bude dirigentom v tomto zapase. Uz v 1. minute vystrelil na branu Nomilner, no lopta sla vedla. V 3. minute Botos hlavou strelil nad branu. Potom sa hra pohybovala pred 16-tkou supera, ale neboli strelecke prilezitosti. V 15. minute Kanovu bombu vyrazil Riecan s namahou na roh. V tychto fazach hry kopali domaci tri rohove kopy, ale nevytazili nic. V 27. minute Skantarovu prudku strelu vyrazil Riecan na roh. Az v 30. minute hostia vaznejsie ohrozili Jurinu, ktory bol takmer bez prace, ked tvrdu Csomorovu strelu vyrazil na roh. V 42. minute Jurina zneskodnil nebezpecnu Tothovu strelu z trestneho kopu. V zavere prveho polcasu mali moznosti Kan a Misencik, ale ich strely sli tesne vedla a nad branu. Do druheho polcasu nastupili lepsie hostia, castejsie utocili, ale pozorne hrajuca domaca obrana im neumoznila vaznejsie ohrozitJurinu. V 60. minute Zdechovan hlavou vyskusal jeho postreh. V 64. minute zalozili utok domaci, Makusa nahral do 16-tky Skantarovi a ten nezavahal a bolo 1:0. Potom sa hra vyrovnala, utocilo sa obojstranne, ale golove prilezitosti sa nevytvorili. V 85. minute zalozili utok po lavej strane domaci, Riecan vybehol na dlhu prihravku az pred 16-tku, loptu odkopol na Nomilnera, ktory prejavil postreh a sikovnost a si zo 45 m poslal padacik do prazdnej brany hosti na 2:0. Uz sa zdalo, ze sa na stave nic nezmeni, niektori divaci uz odchadzali, ked v zaverecnej minute kopali hostia trestny kop asi z 18 m. Adam prudko vystrelil ponad mur do zrde a odrazenu loptu poslal hlavou stary lisiak Zdechovan do siete a bolo 2:1. Na domacich hracoch bolo vidiet, ze sa potrebuju lepsie zohrat, aj ked im snahu nemozno upriet. Tento vysledok nielen tesi, ale aj zavazuje k lepsim vykonom do dalsich zapasov.

Tibor Gilla

V. liga sk. C

1. kolo 2. augusta

C. Balog - Predajna 4:1 (2:1), goly: Figlus, Kvietok (z 11-tky), J. Potkany, P. Melicher - Demeter, rozh. Horny, 350 div.

Uz v predzapase postavili vysoku latku dorastenci, ked poslali novacika z Kosorina s osemgolovou nadielkou. Ani velka horucava nezobrala chut po vitazstve domacim hracom. Uz v 3. minute unikol Figlus, jeho center Dano Schön nedokazal zuzitkovat. V 6. minute si Figlus akciu zopakoval a sam kriznou strelou prekonal brankara hosti. Domaci hrali v pohode a viacej sa len branili. No o niekolko minut odpiskal rozhodca 11-metrovy kop za hranie rukou, ktory Jozo Kvietok bezpecne premenil. Vzapati strelu Pala Stulajtera brankar kryl a ani sikovny lob tomuto hracovi nevysiel. Do prestavky sa obraz hry nezmenil, domaci udavali ton, hostia len sporadicky zautocili. V poslednych sekundach pred polcasom Demetorovu strelu usmernil domaci obranca do vlastnej siete. V druhom polcase asi na 20 minut prevzali iniciativu hostia, gol sa im nepodarilo strelit. Z priameho volneho kopu trafili bocnu zrd a ostatne strely likvidoval domaci brankar Polak. Ked strelou do sibenice zvysil Jozo Potkany na 3:1 bolo o vysledku rozhodnute. Domaci prevzali iniciativu a v zavere zvysili Melicherom na 4:1. Za predvedeny vykon treba obidve muzstva pochvalit.

Julius Kliment

Krupina - Valaska 1:1 (0:0), gol hosti: Klesken, rozhodca Szabo, 120 div.

V priemernom stretnuti zaciatok patril domacim. Na Slovan akoby viacej vplyvalo horuce dusne pocasie a zacal sa prebudzat az po polhodine hry, ked strelami Sauera, Kleskena, Benedeka, Lacneho, Smolu ohrozil domacu branku. V druhom polcase v 47. minute sa domaci ujali vedenia golom Krajca, ktoremu predchadzal hruby faul na obrancu Slovana. V 55. minute Sauer obisiel troch hracov domacich, dostal sa na hranicu patky, kde ho zo zadu sfauloval domaci hrac, ale pistalka hlavneho rozhodcu ostala nema. Slovan v tejto casti zatlacil domacich do obrany, vytvoril si slubne akcie, ktore korunoval v 65. minute golom Klesken po nahravke Smolu. V poslednych minutach stretnutia domaci sa snazili strhnut vitazstvo na svoju stranu, ale radost im prekazil hlavne brankar Slovana Radovic, ktory v 85. minute chytil aj pokutovy kop a v 92. minute zo sibenice vytisol loptu na roh. Remiza je spravodlivym vyjadrenim tohoto vcelku slusneho zapasu.

Juraj Cibula

I. trieda

1. kolo 2. augusta

Medzibrod - Helpa 1:0 (1:0), rozh. Vrbovsky, 120 div.

Vo vyrovnanom zapase sa domaci ujali vedenia uz v 9. minute po kope z rohu. Do konca zapasu mali obe muzstva niekolko prilezitosti na skorovanie, ale tie zostali nevyuzite.

Jozef Klimko

Sl. Lupca - P. C. Balog 8:2 (2:1), goly hosti: Kovalcik, Tazky, rozh. Weiss, 100 div.

Za tepleho, slnecneho popoludnia sa hral na zaciatku sezony dobry futbal v podani obidvoch muzstiev. Domaci ako favoriti isli od prvej minuty za svojim cielom, a tym bolo vitazstvo. Hostia boli hlavne v prvom polcase viac nez vyrovnanym superom a mali aj viacej golovych prilezitosti, ale nedokazali ich zuzitkovat. Domaci v druhom polcase pridali, ovladli hru a ked hostom nezahrala obrana, tak domaci do coho kopli, to skoncilo v branke hosti. Vysledok nezodpoveda priebehu zapasu, aj ked vitazstvo domacich bolo plne zasluzene.

Ivan Belko

Badin - Osrblie 0:1 (0:0), gol: Malata, rozh. Sedliak, 100 div.

Za horuceho letneho pocasia hostia vykrocili do jesenneho kola dobrym smerom. Po cely zapas mali hru v rukach. Domaci mali tiez niekolko dobrych protiutokov, ale vyborny brankar hosti im skorovat nedovolil. V druhom polcase hostia pridali na doraze, v 75. minute poslal Harvan pekny center do pokutoveho uzemia a Malata dal loptu za brankarou chrbat. Do konca zapasu si hostia vypracovali este dve ciste golove prilezitosti, ale skorovat sa im uz nepodarilo.

Emil Trnik

Podkonice - Bravacovo 2:3 (1:2), goly: M. Vrbovsky 2, J. Radoc, rozh. Direr, 50 div.

Hostia pouceni jarnym zapasom (vyhravali v 80. minute 2:0 a prehrali 3:0) tentoraz dotiahli zapas do vitazneho konca. V umornej horucave hrali obidve muzstva s plnym nasadenim, ale vzacne fair. Vedenia sa ujali stastnym golom domaci, ked strelu spoza hranice 16-tky tecoval obranca hosti do vlatnej siete. Gol hracmi Sokola neotriasol a este do prestavky isli do vedenia dvoma uspesnymi zasahmi svojho kapitana. Druhy polcas domaci v snahe vyrovnat pootvorili obranu, co rutinersky vyuzil Radoc a zvysil na 3:1. Zbytocnym faulom a naslednym pokutovym kopom sa zapas este zobrannotizoval, ale vitazstvo si uz obetavo a maximalne bojovne hrajuci hostia uhajili.

Jozef Sajgalik

Myto - Vlkanova-Rakytovce B 3:0 (2:0), goly: Sihelsky, Kurek, Rohac, rozh. Stulajter, 60 div.

Myto kvalitnou hrou ziskalo prevahu nad superom, o com svedci aj vysledok zapasu.

(pch)


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11   ARCHIV   TIRAZ   KONTAKT