26. AUGUST 1998 Strana 10

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Beh vdaky, mieru a svornosti aj cez Horehronie

Spomienkove oslavy 54. vyrocia SNP v okrese Brezno budu spojene s priebehom 27. rocnika stafetoveho Behu vdaky, mieru a svornosti Kalinov - Banska Bystrica. Podobne ako v predchadzajucich rocnikoch predstavitelia obci i mesta spolu s organizaciami Slovenskeho zvazu protifasistickych bojovnikov budu pri prijati dvadsatpat-clennej vypravy organizovat oficialne kladenie vencov k pomnikom SNP i spomienkove stretnutie s clenmi SZPB, obcanmi, mladezou i sportovej verejnosti. Pritom vyzvu spoluobcanov k aktivnej ucasti, k prebehnutiu aspon kratkeho useku cez svoje rodisko a bydlisko. Pre vsetkych zaujemcov, najma pre tych, ktori si uprimne vazia odkaz heroickeho vystupenia Slovakov a prislusnikov dalsich, takmer tridsiatich narodov v boji proti nenavidenemu nemeckemu fasizmu a chcu sa zucastnit sprievodnych podujati, uvadzame casovy program priebehu stafety v sobotu 29. augusta:

7.30 Telgart - pietny akt pri Pamatniku SNP, stretnutie s odbojarmi a miestnymi sportovcami

8.30 Sumiac - pietny akt, stretnutie odbojarov, obcanov a mladeze spojenych s kulturnym programom

9.30 Pohorela - prijatie vypravy za ucasti clenov SZPB 11.00 Helpa - pietnyakt, za ucasti odbojarov a mladeze

12.30 Polomka - pietny akt za ucasti clenov SZPB a zahranicnych veteranov

13.15 Bacuch - pietny akt pri Pamatniku SNP

13.30 Paralelna etapa Brezno - C. Balog - pietny akt, stretnutie s clenmi SZPB, pripojenie hviezdicovej stafety miestneho sportoveho druzstva

14.30 Brezno - prijatie stafety

15.00 - Pietny akt za ucasti predstavitelov mestskych a okresnych organov

15.30 Spolocny start vypravy spolu so sportovcami MSK a s ucastnikmi Polmaratonu SNP

16.30 Kladenie vencov pri pamatniku v Nemeckej

Patdesiate stvrte vyrocie nam dava vhodnu prilezitost zucastnit sa pri pietnych aktoch, vzdat hold padlym bojovnikom Povstania a obetiam vojny. Pozvime aj najmladsiu generaciu, nase deti ci vnucata a povedzme im preco 29. august je statnym sviatkom nasej republiky.

Jan Zemko

 

Mazornikovo CUPī98

Tenisove dvorce Mazornikovo usporiadaju I. rocnik tenisoveho turnaja muzov M-32 (32 je pocet hracov), ktory sa uskutocni v dnoch 29. a 30.augusta. Prezentacia ucastnikov bude o 7.30 hodine. Startovne na turnaj je 200 korun. Zaujemcovia sa mozu prihlasit priamo na tenisovych dvorcoch za plavarnou na Mazornikove alebo na telefonnom cisle 0905 181139. Uzavierka prihlasok bude 28. augusta.

(is)


Flipper zacal pripravu

Po uspesnej jarnej sezone plavci PK SUNIK Flipper Brezno, aj v tomto roku sa zucastnili letneho sustredenia na ruzinskej vodnej nadrzi. V dnoch 9. az 16. augusta sa pre tridsattri plavcov a trenerov plaveckeho klubu stal Hotel Luci pri brehu nadrze druhym domovom. Pre mnohych ucastnikov sustredenia bolo miesto doverne zname, a preto hned od prveho dna sa zacalo trenovat podla vypracovaneho planu. Priam tropicke horucavy po cely tyzden sprevadzali treningovy proces breznianskych plavcov. Slnko pri behani, posilnovani, plavani a cyklistickych turach znacne odoberalo sily kazdemu. Plavanie k ostrovu alebo na druhy breh nadrze ako tak eliminovalo slnku.

Medzi najtazsie akcie istotne patrila cyklisticka etapa Divin - Halic - Praha a spat (46 km). Skoda len, ze v slovenskej Prahe bol zavrety jediny obchodik. Na osviezenie musela stacit studna. Cerstva studena voda kazdemu velmi chutila. Casovka na hradzi na 2x72 schodov tiez riadne preverila nohy a pluca vsetkych. Po treningoch prisiel rad aj na posedenie pri ohni, vystup (uz tradicny) na zrucaniny divinskeho hradu. Pri vecernych diskotekach museli treneri krutit hlavami - kde konci hranica ludskych moznosti? Co tie deti vydrzia!

Pre zaujimavost: Kym vlani nas na sustredeni nasli redaktori dennika SMER, teraz treningy nasich plavcov so zaujmom sledoval reprezentacny trener slovenskych triatlonistov.

Michal Miklovic

Atleti k SNP

Mesto Brezno, AK Mostaren MSK Brezno, VU SNP 8261 Brezno pod zastitou Ministerstva skolstva SR pripravuju na najblizsi vikend dve vyznamne sportove podujatia. V sobotu, 29. augusta so startom o 15.30 hodine na Namesti gen. M. R. Stefanika bude odstartovany Polmaraton SNP: Start je naplanovany tak, aby pretekari dobehli ihned po skonceni futbaloveho zapasu. Zaujemcovia aj z radov rekreacnych bezcov sa mozu prihlasit v kancelarii pretekov na stadione do 14.30 hodiny. Pre najlepsich v siedmich vekovych kategoriach usporiadatelia pripravili financne odmeny vo vyske 21 000 korun, vsetci ucastnici obdrzia upomienkove ucastnicke diplomy a tricka Polmaratonu SNP. Vecnymi cenami budu odmeneni piati najlepsi v ramci majstrovstiev okresu Brezno.

V nedelu 30. augusta je mestsky stadion vyhradeny atletom - veteranom. Muzi od 40 rokov a zeny od 35 rokov budu sutazit v desiatich, resp. jedenastich disciplinach na drahe. Uz tradicne podujatie bude zaroven medzistatnym stretnutim Slovensko - Polsko, kde sa bude hodnotit desat najlepsich vykonov podla tabuliek WAWA. Opat pozyvame vsetkych tych, ktori najdu odvahu otestovat si svoje schopnosti. Prezentacia konci o 10.hodine.

M. Cernak

h9834m.jpg (31590 bytes) Etapa Divin - Halic - Praha a spat.

 

 

Podbrezovcania na stupnoch vitazov

Clenovia bezeckeho spolku Zeleziarni Podbrezova sa v sobotu 22. augusta zucastnili 21. rocnika cestneho behu Gaderskou dolinou v Blatnici. Za ucasti sedemdesiatich pretekarov na dvadsatkilometrovej trati dosiahli vyborne vykony. V kategorii do 40 rokov zvitazil Pavol Fasko (H. Lehota), v kategorii 50 - 60 rokov obsadil Dezider Smitka prve miesto, Stanislav Bobak 3. miesto a v kategorii nad 60 rokov Vojtech Ridzon 3. miesto.

(vr)

 

Rosko druhy na majstrovstvach SR

V ramci Slovenskeho pohara v behu do vrchu pre rok 1998 sa v sobotu 22. augusta uskutocnilo uz jeho IX. kolo, ktore bolo zaroven aj Majstrovstvami Slovenska v behu do vrchu - horsky beh Gerlachov - Sliezsky dom. AK MSSK Brezno Julius Rosko, ktory po doterajsich piatich absolvovanych pretekoch bol vo svojej kategorii na 4. mieste, si aj tentokrat bravurne poradil s 8,4 kilometrov dlhou tratou s celkovym prevysenim 879 metrov a obsadil 2. miesto.

M. Cernak

Kam za futbalom

II. liga 5. kolo

29. augusta o 10.30

Podbrezova - Novaky

III. liga 5. kolo

29. augusta o 16.00

Dubova - Martin (Callo - Capko, Balajthy - Zavaternik)

III. liga 15. kolo

1. septembra o 15.30

Dubova - Zvolen (Bobka - Krahulec, Szabo - Cernak)

IV. liga sk. Juh 5. kolo

30. augusta o 16.00

Brezno - L. Vieska (Hives - Ostokovic, Laucek - Virag)

V. liga sk. C 5. kolo

30.augusta o 16.00

Krupina - Predajna (Petrinec - Siman, Toth - Sihelsky), Hlinik . Hr. - C. Balog (Nozdrovicky - Ligac, Martin - Supka), Sasova - Valaska (Ilanovsky - Braucok, Poliak - Graus)

I. trieda 5. kolo

30. augusta o 16.00

Kraliky - Myto (Pavol Turna - Daxner, Kadlec - Kolenicka), Badin - Helpa (Dolog - Dian, Direr - Mojzis), Sl. Lupca - Bravacovo (Danko - Repisky st., Repisky ml. - Pecnik), P. C. Balog - Jakub (Kotran - Kvoriak, Suchy - Hric), Osrblie - Balaze (Polenkovic - Ridzon, Sedliak - Behan)

II. trieda 3. kolo

30. augusta o 16.00

Riecka - Nemecka (Zeman - Benko), Tajov - Hronec (Weiss - Stulajter), Jasenie - D. Lehota (Melcer - Vanik)

III. trieda sk. B 3. kolo

30. august 16.00

Sihla - Telgart (Pavliak - Chriastel), Pohorela - H. Lehota (29. 8., Chriastel - Pavliak), Benus - Zavadka (Caban - Krupa), Polomka - P. Polhora (29. 8., Krupa - Caban),

III. liga dorast 5. kolo

30. augusta o 13.30

Brezno - Istebne (29.8 o 12.00, Laucek - Istokovic, Vrbovsky - Hrmo)

IV. liga dorast sk. Juh 5. kolo

30. augusta o 13.30

Sasova - Podbrezova (Braucok - Poliak - Graus), Dubova - Hrinova (29.8. o 13.30, Capko - Balajthy)

V. liga dorast sk. C 5. kolo

30. augusta o 13.30

D. Niva - C. Balog (29.8. o 16.00, Severini - ObFZ ZV)

II. liga SZ a MD 5. kolo

29. augusta o 10.00 a 12.00

Brezno - Zvolen (Chovanec - Repa, Peter Turna)

III. liga SZ a MD sk. Stred 3. kolo

29. augusta o 10.00 a 12.00

C. Balog - Ruzomberok B (Kralka -Lauer), Dubova - Kremnicka (30.8., Medved - Cunderlik), Podbrezova - Sasova (Bizon - Cunderlik)

IV. liga ziaci sk. C 3. kolo

29. augusta o 14.15

Vyhne - Zavadka (Kolar), Ziar n. Hr. B - Brezno B (Dekys)

I. trieda dorast sk. B 3. kolo

30. augusta o 13.30

Zavadka - Hronec (Balaz), Helpa - Polomka (10.00, Chriastel - Pavliak)

I. trieda ziaci sk. B 5. kolo

30. augusta o 10.00

P. Polhora - Benus (Ridzon), Polomka - Bravacovo (14.15, Caban), Myto - Helpa (Suchy)

MZ 3. kolo

29. augusta o 10.00

Brezno A - D. B. Bystrica (30. 8., Sitarcik ml.), Podbrezova - P. C. Balog (14.15, Sitarcik ml.), Dubova - Selce (Citara), Sl. Lupca - Brezno B (Dian)

 

Sipkarska liga

24. kolo ligy jednotlivcov muzov a 13. kolo ligy zien sa 21. augusta odohralo v Dart clube v Brezne. Vidno, ze dovolenkove obdobie konci, pretoze pocet muzov bol 55 hracov. Po dlhom case sa presadil Cyril Belak, ktory v minulom kole sice prehral vo finale s Petrom Martinom, avsak v tomto kole zvitazil suverenne, ked vo finale nedal sancu dobre hrajucemu Milosovi Precuchovi. Treti skoncil Robo Mozer, 4. Miro Dolinsky, 5. - 6. Jozef Tschampa a Mato Hrasny. V celkovom poradi sa nic nezmenilo, nakolko favoritom sa vobec nedarilo. Michal Tajbos skoncil na 17. - 24. mieste, Rasim Cupar a Jozef Siman dokonca na 25.- 32. mieste. Zien sa v tomto kole zucastnilo dvanast. Na prvom mieste skoncila opat po tyzdennej prestavke Marika Medvedova, ked vo finale porazila svoju dceru Katarinu. Tretia skoncila Katarina Vaisova. Dna 22. augusta sa o 11. hodine zacal MASTER - stredne Slovensko muzov a zien. Muzi hrali 501 DO a zeny 301 DO. Uz v piatok si organizator vyskusal sedenie na dvore Dart clubu a taktiez hranie na styroch strojoch vonku. Master sa teda hral na 11 strojoch. Za ucasti 61 hracov z Kosic, Presova, Revucej, ako aj dvoch Talianov sa najviac darilo hracom z Kosic a Presova. Po dramatickom boji napokon zvitazil Lubos Elias z Presova nad Tomasom Sobolom. Treti skoncil Peter Varga, obaja z Kosic. Najlepsi hraci z Brezna boli na 9. - 12. mieste Rasim Cupar, Miro Dolinsky a Laco Baliak. Co sa nepodarilo muzom, to dokazali zeny a aj ked sa tentoraz nepresadila Marika Medvedova, plne ju zastupila Miriam Fararikova. Vo finale si poradila s dalsou hrackou z Brezna Ivetou Mozerovou a az tretia bola cudzia hracka, a to Miriam Lukacova z Presova. Asi o 16. hodine sa zacal turnaj v hre zvanej CRICKET, kde sa hraci snazia troma sipkami postupne trafit cisla 20, 19, 18, 17, 16, 15 a stred. V tejto discipline sa konecne presadili domaci hraci z Brezna a obsadili vsetky tri prve miesta. Vitazom sa stal Jozef Tschampa, 2. Robo Mozer, 3. Rasim Cupar. Cely den bola fantasticka atmosfera. Na dvore rozvoniaval gulas a popoludni sa hracom vtierala pod nos vona peceneho jahniatka. Vsetci sa napokon zhodli na tom, ze podujatia konane v nasom meste su po organizacnej stranke na vysokej urovni, o com svedcia aj slova chvali od samotnych ucastnikov turnaja.

Dalsie 25. kolo sa odohra 28. augusta o 18. hodine v Dart clube v Brezne, avsak bez najlepsich hracov, ktory sa v dnoch 28. -30. augusta zucastnia pretekov Europskeho pohara v Chorvatsku v meste Split.

(lh)


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT