26. AUGUST 1998 Strana 5

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Program kin od 26. do 30. augusta

Kino Fabova hola Polomka

29. sobota - G. I. JANE (USA, MP/15, 20.00) - Dramaticky pribeh vojenskej dostojnicky, vybranej na vycvik v specialnych oddieloch armady. Musi prekonat tvrdy vojensky vycvik, muzsku povysenost a dokonca sabotaz, aby dokazala svoje schopnosti a splnila misiu v skutocnom boji. Jordan O Neilova je sebavedoma namorna dostojnicka, ktora ma zaujem o budovanie svojej kariery. Ked ju povolaju ako testovaci subjekt do treningoveho tabora elitnej jednotky Navy Seal, prijme tuto vyzvu a ma pred sebou velku ulohu...

Kino Panorama Podbrezova

29. sobota - MUZI NA ZABITIE (USA, MP/15, 19.30) - Muz najaty pomstit smrt syna bossa, zabiteho policajtom, nesplni svoju ulohu. Lovec sa stava obetou a naopak. Akcny thriller.

30. nedela - G. I. JANE (USA, MP/15, 19.30) - Dramaticky pribeh vojenskej dostojnicky vybranej na vycvik v specialnych oddieloch armady. Demi Mooreova v hlavnej ulohe.

Kino Mostar Brezno

26. streda, 27. stvrtok o 19.30 - SPIONATOR (MP/12) - Blazniva akcna komedia s neodolatelne "zvodnym", po tridsiatich rokoch rozmrazenym superagentom. Austin Powers, zvodca zien a kazisvet v jednej osobe, musi zachranit svet pred genialnym zlocincom.

30. nedela o 19.30 - SFERA (MP/12) - Dobrodruzny sci-fi film podla romanu M. Crichtona. Tim vedcov objavi pri jednej vedeckej expedicii na morskom dne mimozemske teleso. Najdu v nom silu, schopnu... V hlavnej ulohe Dustin Hoffman a Sharon Stoneova.

Kino Mostar oznamuje zaujemcom o Filmovy klub, ze sezona 1998/99 sa zacina 1. septembra. Preukazy si mozete zakupit uz 30. augusta - hodinu pred predstavenim v pokladni kina.

Kam za kulturou

Horehronske muzeum v Brezne vas pozyva:

- do svojich priestorov na Namesti gen. M. R. Stefanika c. 13 na vystavu Pavla Simana Premeny, ktora potrva do konca augusta,

- do vystavnych priestorov na Namesti gen. M. R. Stefanika c. 55 (radnica) na vystavu Horehronie v kroji o historii, vyvoji a sucasnych podobach tradicneho ludoveho odevu.

...

Vojensky utvar 8261 Brezno, velitelstvo 2. AZ a Posadkovy klub Armady Presov, Obecny urad Helpa, ZO ZTSC Helpa vas pozyvaju na

oslavy 54. vyrocia SNP a 6. rocnik prehliadky vojenskych folklornych suborov 28. - 30. augusta v Helpe

Program:

piatok - 28. augusta (19.h) - slavnostne zasadanie obecneho zastupitelstva, kulturny program - Helpa

sobota -29. augusta (17.h) - pietny akt kladenia vencov pri Pamatniku SNP, "Ziva pozvanka" vystupenie suborov a skupin - namestie Helpa

19. h - "Tota Helpa, tota Helpa"... kulturny program, VFS Breznan z Brezna, Vah z Lipt. Mikulasa, FS Priehyba - amfiteater Helpa

nedela - 30. augusta (13. h) - "Dnes si kona kujem, zajtra masirujem...", prehliadka vojenskych folklornych suborov, skupin, solistov a hosti - amfiteater Helpa

Rezia programu: Dr. Jozef Oravkin

...

V ramci oslav 54. vyrocia SNP sa 28. augusta o 17.30 hodine v Mestskom dome kultury v Brezne uskutocni kulturny program "Pavol Kanis a jeho 13 priatelov". V programe vystupia: Peter Lipa, Pavol Hammel, Magda Pavelekova, Gabriela Onova, Marian Labuda, Brano Ondrus. V ramci vecera mozete vyhrat farebny televizor Philips a dalsie ceny. Kazdy divak dostane darcekovy kupon. Vyzrebovanie kuponov sa uskutocni 30. septembra a na vyhercov caka osobny automobil Peugeot 106 a dalsich dvanast atraktivnych cien: styri farebne televizory Philips, tri videokamery Panasonic, tri HI-FI veze Philips a dva videorekordery Philips.

...

Obec Polomka, Miestny odbor Matice slovenskej v Polomke a Dobrovolny poziarny zbor v Polomke poriadaju v dnoch 28. az 30. augusta podujatia pod nazvom Dedicstvo otcov zachovaj nam, pane.

Program:

piatok o 10.00 - O najlepsi makovnik a najlepsi biely kolac -sutazna prehliadka v poziarnej zbornici, o 17.00 - Tanec na paziti - veselica pre mladez pri ludovej hudbe FS Brezinky v areali kulturneho domu

sobota o 9.30 - pietny akt kladenia vencov ku pamatnikom, spomienkova slavnost v miestnom cintorine, o 11.00 kulturna akademia v kinosale kulturneho domu, o 14.30 poziarnicka sutaz, prehliadka techniky

nedela o 10.00 slavnostna svata omsa vo farskom kostole

...

Miestny odbor Matice slovenskej v Brezne pozyva obcanov na pripomienku Dna ustavy slovom, spevom a polozenim kytice kvetov pri Lipke slovenskej statnosti na Namesti gen. M. R. Stefanika v Brezne v utorok 1. septembra o 16. hodine.

 

IV. rocnik Ciernohronskeho zeleznicneho patboja Memorial Julka Kovalcika Krasnika

sa uskutocni v sobotu 29. augusta na stanici Ciernohronskej zeleznice v Ciernom Balogu. Prezentacia zacina od 8. do 11.45 hodiny a sutazit sa zacne o 12. hodine.

Sutaz sa sklada z piatich netradicnych sportovych disciplin, ktore su zamerane na prezentaciu sily, rychlosti, zrucnosti a vytrvalosti. Su to:

Tahanie vagona - Ciernohronsky zeleznicny burlak - tahanie asi 7000 kg vagona pomocou lana na cas.

Odraz vagona - pretekar uvedie do pohybu vagon roztlacenim a odrazenim. Meria sa draha, ktoru odrazeny vagon prejde.

Pritahovanie vagona - pretekar pomocou 25 m lana pritahuje co najrychlejsie vagon

Prenasanie zataze a zatlkanie tratovackych skob - Cross - buch - pretekar s "baranom" (asi 60 kg) prebehne po vyznacenej 40 m drahe s umelymi a prirodnymi prekazkami. Na zaver zatlcie puckou skobu do podvalu. Hodnoti sa cas a kvalita prevedenia.

CHZ - extra d - extra disciplina, ktorej pravidla oznami riaditel sutaze pretekarom pri prezentacii.

 

Mestske kulturne stredisko v Brezne otvara v septembri tieto kurzy:

Jazykove:

Jazyk anglicky I. rocnik

Jazyk anglicky II. rocnik

Jazyk anglicky - konverzacia

Jazyk nemecky I. rocnik

Jazyk nemecky II. rocnik

Jazyk nemecky - konverzacia

Jazyk francuzsky I. rocnik

Jazyk francuzsky II.rocnik

Kurzovne 800 Sk

Odborne:

Technika administrativy (strojopis), kurzovne 700 Sk

Kurz spolocenskeho tanca a vychovy, kurzovne 500 Sk

(pre zaciatocnikov a pokrocilych)

Kurz relaxacnych cviceni s prvkami kalanetiky, kurzovne 150 Sk

Informacie ziskate v MsKS. Prihlasit sa mozete denne od 7.30 do 15.30 hodiny, osobne i telefonicky na c. t. 632189.

 

KONKURZY do detskych kolektivov ZUC

DETSKY FOLKLORNY SUBOR Stastne detstvo

- vo stvrtok 10. semptembra o 15. hodine v budove MsKS v Brezne, Namestie gen. M. R. Stefanika 2 (vedla mestskeho uradu)

DETSKE DIVADELNE STUDIO

- v stredu 9. septembra o 15. hodine v budove MskS, Namestie gen. M. R. Stefanika 2

DETSKY SPEVACKY SUBOR Slniecko

- v pondelok 7. a 14. septembra od 16. do 17.15 hodiny v budove Mestskeho domu kultury, Svermova 7, Brezno (na 1. poschodi)

POZOR! Na konkurzy sa neprihlasuje a nezapisuje - iba v uvedeny den!


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT