26. AUGUST 1998 Strana 3

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

 
h9834d.jpg (97717 bytes)

Jozef Marak, dochodca, Brezno:
- Mne taketo pocasie nevyhovuje, lebo trpim na srdce. Ja sa pred slnieckom schovavam, radsej mam chladnejsie dni.

Anna Vancova, nezamestnana, Nemecka:
- Mne to problemy nerobi, som spokojna. Vyhovuje mi, ked je teplejsie. Nech je riadne leto, nie? Hlavne kvoli detom, aspon sa mozu hrat, su kludnejsie. Takze s takymto letom som spokojna.

Mgr. Ludmila Cibulova, ucitelka, Jasenie:
- Az na to, ze je prilis horuco, mi to nevadi. Clovek sa zbytocne poti a nevie, kde by sa ochladil. V zime nebyvam chora a naopak v lete, v najvacsich horucavach som mala anginu. Ale to nesuvisi s tym, ze je teple pocasie. Sice na druhej strane, ked je clovek rozhoruceny a napije sa niecoho studeneho, skorej ochorie. Radsej by som bola, keby bolo trosku chladnejsie, ale zase pazdninujucom detom a dovolenkarom to urcite vyhovuje. Takemu, co ma byt doma, alebo ma ist do prace v autobuse, to nevyhovuje, to je pravda. Ale niekto, kto je pri vode, pri nadrzi, na kupalisku, ten je iba rad.

Peter Alexa, stavebny zamocnik, Brezno:
- Ani velmi nie, lebo nerastu huby, je sucho, zislo by sa poprsat. Este pred tyzdnom rastli. Horucavy mi neskodia, mam dobry tlak.

Olga Kuzmova, dochodkyna, Brezno
- No tak, musime byt spokojni s tym, co je. Zdravotne tazkosti nemam, ale isteze sa lepsie znasa vlhky vzduch, ale mne teploty neprekazaju.

Viera Sneitova, robotnicka, Podbrezova:
- Zatial mi to vyhovuje. Dobre je aj na prace v zahrade, ale treba viac polievat. Clovek sa sice trosku viacej poti, ale inac je to bez problemov. Teplo k letu patri.

(ria, ng)

 

Prazdniny pri mori

h9834e.jpg (56660 bytes)

Leto, dva mesiace prazdninoveho oddychu, novych dobrodruzstiev a priatelstiev, patri medzi najlepsie obdobie roka. Deti ako aj rodicia s detmi zo ZS a SKD Pionierska 2 aj ZS K. Raposa na Skolskej ulici v Brezne cast pradznin stravili pobytom pri mori v zahranici v Taianskom - Lido di Jeselo v cempingu - Parco Capraro. Pobyt vyuzivali hlavne plavanim v mori a vo volnom case v bazene, kde preukazovali svoje schopnosti a santivost v plavani. Zucastnili sa fakultativnych vyletov: spoznali mesto Benatky, vecerne korzo v strede mesta Lido di Jeselo, absolvovali vecenu plavbu lodou okolo morskeho pobrezia, navstivili vodny zabavny park - Agwalandia. program bol spestreny aj sutaziami: stavanie v piesku na plazi, futbalovy turnaj medzi nasimi detmi a detmi z Ciech, v ktorom nase deti zvitazili 2:1. Deti si za zapojenie do sutaze odniesli domov diplomy od CK Fifo. Vo volnom case vyuzili detsky park a tenisove ihrisko, pricom nadviazali priatelske vztahy so svojimi rovesnikmi z Ciech a Nemecka. Nakoniec sme vseko zavrsili diskotekou.

Touto cestou chcem podakovat za sprostredkovanie Brezno - CK tour, pani Mgr. M. Lamerovej za dobru spolupracu a ochotu pri organizovani letneho tabora.

 

Text a snimky: Valeria Locekova

 

Odpoved na staznost

Spoj o 11.45 z namestia do nemocnice mal meskanie asi 25 minut, pretoze cestou z Mazornikova pri Baldovskom moste na autobuse praskla vodna hadica, ktoru vodic vymenil. Spoj o 16.02 hodine z Mazornikova bol vynechany, pretoze pri predchadzajucom spoji na autobuse cestujuci poskodil dvere, ktore sa nedali zavriet. Spoj o 16.32 z Mazornikova premava len v sobotu a v nedelu (zn. a). Meskanie a vynechavanie spojov je zapricinene zastaralym vozovym parkom u vsetkych podnikov SAD. Nas statny podnik si dovolil kupit na primestsku dopravu naposledy v roku 1994 dva autobusy. Aj napriek tymto problemom sa snazime, aby takychto spojov bolo co najmenej.

Marian Giertli,

veduci osobnej dopravy SAD Brezno

Tale

Vlani, aj v tomto roku, som stravila prazdniny na Taloch. Prekrasne pocasie, hory cerstvo zelene, vona borovic a jedli, vzduch, ktory nenajde ziadny navstevnik ani na Malorke!!!

Pred rokom som Tale kritizovala. Tohto roku vyslovujem spokojnost. Aj ked nebol v prevadzke bufet pri WC - neprekazalo. Pod kupaliskom, v malickom bufete, bola obsluha superpercentna!!! Podakovanie patri veducemu a jeho personalu, ktori boli v prevadzke vyborni. Islo to tam ako po pase. Pivko sama pena, sodovka, same perlicky. Bazen vzdy perfektne vycisteny, aj ked sem-tam som videla koniky. Tie, ale do bazena nevkrocili. Spoznala som ludi z Komarna, Kosic, z Ceskej republiky, z Ukrajiny, z Polska, ktori boli velmi spokojni. Chcu buduce leto opat stravit na Taloch.

Dakujem v mene navstevnikov z nasej republiky, zo zahranicia, v mene mojom, za vynikajuce dni stravene na Taloch.

Tesim sa na buduce leto 1999.

Mgr. Lubica Hromadova


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT