28. SEPTEMBER 1999 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Od jula do 16. septembra ktosi ukradol sadu fasadoveho lesenia, ktore bolo volne ulozene za kostolom v Sumiaci. Neznamy pachatel sposobil touto kradezou firme SB Rekostav zo Zavadky nad Hronom skodu za 30 000 korun.

Pod ruskom noci 17. septembra sarapatil zlodej v potravinach v Ciernom Balogu - Medvedove. So sebou si odniesol vino, alkoholicke napoje, cigarety a tabak. Majitelke A. A. z Cierneho Balogu vznikla skoda za 5560 korun a poskodenim zariadenia za 7100 korun.

Elektricky hoblik, elektricka vybracna bruska a elektromotor zmizli zo stolarskej dielne v Pohorelej niekedy od zaciatku septembra az do sedemnasteho tohto mesiaca. Skodu pre Komunalne sluzby Pohorela vycislili na 10 807 korun.

Z parkoviska hotela Biela medvedica v Bystrej od druhej v noci do pol osmej rano 18. septembra ukradli osobne auto Alfa Romeo tmavozelenej metalizy, ev. c. MEJ 55-06. Autickar sposobil majitelovi I. B. z Ceskej republiky skodu za 120 000 korun. Po ukradnutom vozidle a po pachatelovi kradeze vyhlasili patranie.

Desat minut po siestej podvecer 21. septembra sa v Brezne vo Vagnari stala dopravna nehoda. Vodicka Trabantu J. D. z Brezna jazdila smerom z Myta pod Dumbierom a pri prechadzani pravotocivej zakruty neprisposobila rychlost stavu a povahe vozovky. Dostala smyk a skoncila mimo vozovky. Pri havarii utrpela otras mozgu a zlomeninu rebier, co si vyziada liecenie od styroch do piatich tyzdnov. Na aute je skoda za 20 000 korun.

V septembri bol zaznamenany zvyseny vyskyt vlamani do motorovych vozidiel. V noci zo 17. na 18. septembra z Citroenu Berlingo, zparkovaneho na Ulici 9. maja v Brezne, zmizol autoprehravac, cim firme Technos z Hronca vznikla skoda za 12 000 korun. Nasledujucej noci na Ulici CSA v Brezne vykradli Alfa Romeo, odkial chyba autoradio, audiokazeta a ine veci v hodnote 15 400 korun, okrem toho oprava poskodenych dveri bude stat 10 000 korun. Renault Espace s privesom na parkovisku pri hoteli Junior v Krpacove vykradli v noci na 20. septembra. Rakusana W. B. F. J. obrali o fotoaparat a rozny motocyklisticky vystroj, o taky isty vystroj prisiel aj dalsi Rakusan L. S. H. Skoda predstavuje dovedna 108 500 korun. Skoda Forman, patriaca firme Pipeco Slovakia v objekte a. s. Zeleziarne Podbrezova, sa stala obetou vykradaca v case od pol strvtej popoludni 20. septembra do skorych rannych hodin nasledujuceho dna. Ukoristili z nej autoradio a dva reproduktory za 14 000 korun.

Z vnutornych priestorov rozostavanej chaty v Bacuchu v noci 22. septembra ukradli hoblovacku, plynovy varic s dvoma propan-butanovymi flasami, furik a 60 metrov medeneho kabla. Majitelovi J. K. z Brezna tak vznikla skoda za 18 500 korun.

V presne nezistenej dobe od augusta do 3. septembra z novostavby cerpacej stanice v rekreacnej oblasti Tale na Krupovej zmizla hneda maringotka. Neznamy pachatel tym sposobil firme Renostav Banska Bystrica asi 35 000-korunovu skodu.

Rano 22. septembra M. V. oznamila pracovnikom Obvodneho oddelenia Policajneho zboru v Brezne, ze v potoku nasla granat pravdeopodobne z druhej svetovej vojny. Privolany pyrotechnik minometny granat vzal na zneskodnenie.

Co sa udialo v tyzdni od 17. septembra do 24. septembra

V piatok 17. septembra na Svermovej ulici v Brezne deti zabuchli dvere bytu, a tak im ich pomocou specialneho naradia poziarnici museli otvorit. V sobotu nad ranom o 3. 40 hodine elektornicky zabezpecovaci system vyvolal v breznianskom obchodnom dome plany poplach. Asi o pol hodinu zasahovali v byte na CSA, kde prasklo vodovodne potrubie. Opat na tejto ulici im hlasili technicku pomoc, lebo majitelovi bytu sa zasekol zamok. Na ceste ku chate Zbojska vodic Dacie vyletel na medzu a prevratil sa. V nedelu 19. septembra na cete v Myte vapexom zasypali ropne produkty, ktore vytiekli z nezisteneho zdroja. V Zavadke, v casti Paseka v pondelok doobeda horela Skoda 120 LS, ktoru uhasili praskovymi pristrojmi. Vodic Trabanta v utorok 21. septembra nezvladol svoje vozidlo cestou z Vagnara a prevratil sa na strechu. Poziarnici auto postavili na kolesa a vodica odviezla santika RZP. Preco vo Valaskej v utorok vecer zhorel sennik, vysetruje zistovatel pricny poziaru. Vazna dopravna nehoda sa stala 22. septembra, kedy na Piesku spadlo osobne auto zn. Honda Acord do priekopy a ovinulo sa okolo stromu. Vodica museli vyprostovat a o vozidlo sa postarala odtahova sluzba. Tento den na Ulici 9. maja otvarali pomocou plosiny byt, pretoze dvere zabuchol prievan.

h155.jpg (2913 bytes)Tridsat minut pred polnocou 19. septembra priviezla sanitka RZP 34-rocnu zenu zo Zamostia, ktora sa otravila jedom na potkany. V internom oddeleni jej vyplachli zaludok a na druhy den ju pustili domov. V utorok 21. septembra zachranovali v Pohorelej 43-rocneho muza, ktoreho pichli nozom do brucha. Vo vaznom stave s poraneniami hlavy 22. septembra o 7. hodine priviezli do breznianskej nemocnice 31-rocneho vodica, ktory havaroval na Piesku. Po stabilizacii stavu ho previezli do Banskej Bystrice. Zo statistiky vyjazdov vyberame: devat k nahlym prihodam srdca a obehu, jeden k brusnej, dva k mozgovej, dva k urazom, trikrat prevazali pacientov do Banskej Bystrice, sest k inym pripadom a raz ktosi zneuzil pomoc zachranarov.

Blahozelame

Krasnych sestdesiatsedem rokov spolocneho zivota oslavuju v tychto dnoch

Emma a Michal Trepacovci z Brezna.

S uctou a laskou im k tomu sviatku blahozelaju a dobre zdravie praju vdacne deti s rodinami.

 

Spomienka

Dna 19. septembra uplynulo desat rokov odvtedy, co nas opustila nasa mama

Anna Pobisova, rod. Rostarova z Bravacova.

S uctou spominaju deti s rodinami.

 

Podakovanie

Dakujeme vsetkym pribuznym a znamym, ktori dna 22. septembra odprevadili na poslednej ceste nasu drahu mamu, staru a prastaru mamu, svokru a svagrinu

Angelu Zelencikovu z Valaskej.

Zaroven dakujeme za prejavy sustrasti a kvetinove dary.

Syn Henrich, dcera Bozena, vnuk Peter, vnucka Zaneta, pravnucka Laurika a ostatna rodina.

BARAN
Zistite ako najlahsie splnit povinnosti a vasa situacia sa zacne rychlo vylepsovat. Vzrastie i vase sebavedomie. Davajte si vsak pozor, aby ste sa prilis neroztahovali, lebo sa stanete pre okolie nepohodlni. Vasi najblizsi vas prekvapia malou pozornostou.

BYK
Odmietnete nespravodlive poziadavky a vyvolate neprijemny konflikt. Zoznamite sa s niekym vplyvnym a asi ziskate i ponuku na spolupracu. Polahky urobite dobry dojem. Majovych Bykov cakaju lubostne zazitky, na ktore dlho nezabudnu.

BLIZENCI
Zvysene naroky na pracovnu disciplinu nezlepsia vase vykony, len vyvolaju nervozitu. Pomoze vam, ked budete dosledne plnit vsetky povinnosti. Uspokojenie vam prinesu prejavy sympatii od osoby, o ktoru sa doteraz zaujimal niekto z vasich znamych.

RAK
Budete mat vyhodnu prilezitost na uplatnenie sa v zamestnani. Konecne sa pozitivne ustali vasa financna situacia. V rodine nepojde vsetko tak, ako ste zvyknuti. Neobavajte sa, nezhody su len prechodneho charakteru.

LEV
Zapojte sa do nejakej hry alebo si kupte zreb. To je sposob, pomocou ktoreho by ste mali ziskat peniaze. V praci vas caka rozhovor s nadriadenym o vysledkoch vasej prace. Ak vsak podnikate samostatne, pozorne sa divajte okolo seba.

PANNA
Budete tvorit plany na dlhsie casove obdobie. Velku pozornost venujte i zdanlivo menej dolezitym detailom. Povrchnost by mala nepriaznive dosledky. Dohodnete si stretnutie s niekym, s kym ste sa doteraz menej stretavali, velmi sa potesi.

VAHY
Caka vas pekny tyzden. Prijemne pocity vyvolaju najma prejavy priazne zo strany priatelov a pribuznych.Nepokazte si pohodu prehnanou narocnostou a naladovostou. I ked vas vela veci nahneva, nenechajte sa vyviest z rovnovahy!

SKORPION
Dostanete spravu, ktora urcite vyrazne posunie dopredu vybavovanie vasich zalezitosti. Ak sa spolahnete len na vlastne rozhodnutia, je splnenie predstav na dosah ruky. Nezabudate pre povinnosti na lasku? Zda sa, ze niekto caka na nezne slovicka.

STRELEC
Absolvujete niekolko narocnych rokovani. Budete branit vlastne nazory pred ludmi, ktori si myslia, ze musia mat vzdy pravdu. Vikend bude pre vas oslobodenim. Mladsi Strelci stretnu na nejakej spolocenskej udalosti zaujimavu osobu opacneho pohlavia.

KOZOROZEC
Casto sa v niekom sklamete? Davajte si v tomto tyzdni velky pozor. Pokuste sa rozlisit zlato od pozlatky a neuverte lacnym slovam. Vo vasej blizkosti sa objavi i niekto, kto nic neslubuje, ale mysli to s vami ovela uprimnejsie. Skuste stastie aj v loterii.

VODNAR
Mozu sa objavit tazkosti s pribuznymi. I ked pomoc bude pre vas velkou obetou, predsa ju poskytnete. To, co sa pri tom dozviete, bude pre vas poucenim. Zmenite spravanie voci partnerovi a to vas este viac zblizi. Citova harmonia prinesie uspech v praci.

RYBY
Caka vas prijemne stretnutie s niekym, koho ste uz davno nevideli. Spolocne posedenie prinesie i viacere vzrusujuce zazitky a preto zmenite nazor. O pracovisku teraz nerozmyslajte! Chystaju sa tam sice zmeny, vam vsak prospeju.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT