28. SEPTEMBER 1999 Strana 10

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Podbrezova ani Dubova nepostupuju
Uplynuly tyzden v utorok a v stredu odohrali hraci Zeleziarni Podbrezova a Dubovej na svojich stadionoch 1. kolo Slovenskeho pohara - Zlaty bazant rocnik 1999/2000.

V utorok 21. septembra zeleziari hostili prvoligistu ZTS Dubnicu nad Vahom. Domaci zacali s respektom, co sa im nevyplatilo, lebo v 5. minute zapasu Svikruha z dvadsiatich metrov dal prvy gol. Postupne sa hra vyrovnavala, avsak do 1. polcasu sa na stave nic nezmenilo. Druhy polcas zeleziari hrali otovrenu hru, z ktorej pramenil velky tlak, ale boli to znovu Dubnicania, ktori v 63. minute pridali dalsi gol Djakom. O minutu neskor domaci Krochta znizil na 1:2 a v 71. minute Dano Nemec z jedenastky vyrovnal na 2:2. Potom nasledoval jedenastkovy rozstrel. Domaci hrac Bukovec uz v druhej serii nepremenil a hostia vyhrali na pokutove kopy 4:5. Dvetisic divakov malo moznost vidiet dobry futbal.

Jozef Karas

Vysledok stretnutia Dubovej s Ruzomberkom 1:5 (0:1) je pre domacich kruty. V priebehu celeho zapasu boli zvlast v utocnej faze lepsim muzstvom. Hrali pekny kombinancny futbal a vytvorili si aj mnozstvo sanci, ale zial dokazali premenit len jednu v 64. minute, kedy skoroval Hurik. V snahe dosiahnut priaznivy vysledok domaci urobili chyby v obrannej cinnosti, co superligovy super stopercentne vyuzil.

Jan Chamko

Pre Podbrezovu a Dubovu sa prvym a neuspesnym kolom skoncilo dalsie ucinkovnie v Slovenskom pohari.

Cestne behy podbrezovskych bezcov v septembri

Stvrteho septembra sa clen atletickeho oddielu ZP Sport, a.s., Pavol Fasko zucastnil na 7. rocniku horskeho maratonu vo Svajciarsku. Na 42-kilometrovej a 195-metrovej trati s prevysenim 2000 metrov za ucasti 4700 pretekarov dosiahol pekny uspech, ked obsadil 18. miesto.

V sobotu 11. septembra absolvoval dalsi maraton vo Zvolene. Za ucasti 64 pretekarov a v extremnej horucave +32°C dosiahol vynikajuci uspech, ked zvitazil. Zasluzi si obdiv, pretoze v priebehu dvoch tyzdnov dokazal zabehnut dva maratony. Pochvala patri aj mlademu podbrezovskemu pretekarovi Ladislavovi Molnarovi, ktory v tomto maratone obsadil 3. miesto.

Uz v nedelu 12. septembra sa zucastnili Pavol Fasko, Stefan Ziak a Ladislav Molnar na dalsom behu v Bzoviku. Za ucasti 45 pretekarov na 10-kilometrovej trati v kategorii do 40 rokov zvitazil Pavol Fasko a Ladislav Molnar obsadil 7. miesto. V kategorii od 40 do 50 rokov zvitazil Stefan Ziak.

Jednym z dolezitych pretekov pre podbrezovskych bezcov bol 11. rocnik Behu zeleziarov v Podbrezovej, ktory sa uskutocnil 18. septembra. Za ucasti 47 pretekarov na 13-kilometrovej trati dosiahli tieto umiestnenia: v kategorii do 40 rokov Pavol Fasko 4. miesto a Ladislav Molnar 7. miesto, v kategorii od 40 do 50 rokov Stefan Ziak 4. miesto a Ladislav Fasko 12. miesto, v kategorii od 50 do 60 rokov Dezider Smidka 6. miesto a Stanislav Bobak 7. miesto, v kategorii nad 60 rokov Vojtech Ridzon 4. miesto, v kategorii zien do 35 rokov Jarmila Svobodova 2. miesto.

V nedelu 25. septembra sa zucastnili na narocnom horskom behu v Spanej doline. Na 15-kilometrovej trati za ucasti 42 pretekarov dosiahli tieto vysledky: v kategorii do 40 rokov Pavol Fasko zvitazil, na 2. mieste skoncil Miroslav Haninec, v kategorii od 40 do 50 rokov Stefan Ziak obsadil 2. miesto a v kategorii od 50 do 60 rokov Stanislav Bobak 5. miesto.

Oktobrovy kalendar cyklotras Slovenskeho cykloklubu Podbrezova

Pod Velky Gapel - nedela 3. oktobra

Zraz o 8. hodine pri zvonici v Brezne. Trasa A: Brezno - dolina Rury - Skalka - Vagnar - Mlynna dolina - Hviezda - Tale - Krpacovo - Tajch - Podbrezova - Brezno (70 km). Trasa B: Brezno - Vagnar - Certovica - Kralova Lehota - Galovany - Partizanska Lupca - Zelezne - Liptovska Osada - Donovaly - B. Bystrica - Brezno (140 km).

Nabor Karate klubu MP

Karate klub Milana Piliara v Brezne oznamuje, ze sa 13. oktobra o 18. hodine v telocvicni Sokolovna v Brezne uskutocni nabor zaujemcov o tento druh azijskeho sportu. Jedinou podmienkou naboru je vekova hranica 14 rokov (a vyssie). Chcete prist, no vahate? Mozno vas presvedcia vynikajuce uspechy klubu: Druzstvo muzov obsadilo v roku 1997 4. miesto na majstrovstvach Slovenska, cim si zabezpecilo postup na majstrovstva Europy. Medzi tie najvyraznejsie patri titul vicemajstra SR, ktory si vybojovali v predchadzajucich rokoch Peter Jenca a Dusan Sarik. O vynikajucej urovni v priprave najmladsej kategorie karatisov hovoria tohtorocne vysledky: Marek Sihelsky a Tibor Stehlik ziskali bronz na majstrovstvach kraja a postup na Majstrovstva Slovenska v kategorii starsich ziakov. Po rocnej priprave najmladsich drzitelov 7. a 6. kyu sa jedenasti z nich zucastnili na 2. rocniku Majstrovstiev okresu Brezno v karate mladeze. Premiera pre nasich reprezentantov bola uspesna, vyniesla im zlato v kumite druzstiev a Lucia Kovacikova sa stala majsterkou okresu pre rok 1999. Zlato, striebro a bronz v sumare devat medaili pre Klub karate MP hovori o technickej a bojovej vyspelosti aj tych najmladsich. Pridte v stredu, cakame vas.

V. Kukolova

Spod vysokej siete

Volejbalisti SK Petrochema VTJ Dubova sa cez vikend zucastnili na volejbalovom turnaji v Polsku v Bialsko Biala, v ktorom obsadili druhe miesto, kde az vo finale podlahli domacemu druzstvu. Turnaj sa uskutocnil v ramci pripravy na extraligu, kde dobre vykony podali Harvanek, Vanik, Skladany a Ostrihon.

Extraliga zacina v piatok 1. oktobra. Hraci Petrochemy mali nastupit na prve stretnutie s PPS Detva, ktora vsak pre zlu ekonomicku situaciu sutaz odvolala. Druhy zapas preto hraju v sobotu vo Zvolene s domacou Lokomotivou.

Vladimir Urban

HK Brezno informuje

Vykonny vybor HK Brezno pozyva v piatok 1. oktobra o 15. hodine na zimny stadion starsich a mladsich ziakov a o 17. hodine sa uskutocni stretnutie hracov B-muzstva juniorov. Cielom tychto stretnuti budu organizacne zalezitosti pred zaciatkom novej hokejovej sezony. V utorok 5. oktobra o 16.15 hodine privita zaujemcov o ladovy hokej, bude vyber talentovanej mladeze do hokejovej pripravky. Vitani su chlapci narodeni v rokoch 1990 az 1993.

CK - ZP Sport, a.s., Podbrezova informuje

V dnoch 24. az 25. septembra sa cyklisti ZP Sport v zastupeni Romana Bronisa zucastnili na medzinarodnych cyklistickych pretekoch v Madarsku Csepel ´99 za ucasti 60 pretekarov v kategorii muzov zo Slovenska, Madarska, Rumunska a Slovinska. V jednotlivych etapach sa Roman Bronis umiestnil takto: 1. etapa 20. miesto, 2. etapa (80 km) 1. miesto, 3. etapa - kriterium na 1 hodinu 1. miesto.

Dvadsiateho piateho septembra sa na cestnych cyklistickych pretekoch o Slovensky pohar veteranov zucastnilo sestdesiat pretekarov zo Slovenska na 100-kilometrovej trati Vagnar - B. Bystrica. Vysledky: veterani A -6. J. Ostransky, 7. Z. Bodor, veterani B - 10. P. Miklos. Dvadsiateho siesteho septembra sa konalo kriterium Okolo Citadely na 40 minut, na ktorom Roman Bronis obsadil 1. miesto.

Cyklisticky klub ZP Sport, a.s, Podbrezova sa rozlucil s letnou sezonou uplynuly vikend na pretekoch Dni cyklistiky na Spisi ´99. Vysledky: 25. septembra casovka do vrchu - kategoria propag a dorast 4,6 km: 1. J. Rosik, 5. M. Prachar, 7. L. Hricak, 11. F. Pacera, kategoria muzi 11,2 km: 3. Palo Medved, 4. M. Hlad, 26. septembra kriterium O stit mesta Spisska Nova Ves - kategoria propag: 10. F. Pacera, dorast: 1. J. Rosik, 9. M. Prachar, 14. L. Hricak, kategoria muzi: 1. Palo Medved, 2. Peter Medved, 4. M. Kovacik, 5. M. Hlad.

V Dubnici nad Vahom sa 26. septembra konalo finale Slovenskeho pohara 6. kolo Scott cup na horskych bicykloch. Na pretekoch sa zucastnilo dvesto pretekarov zo Slovenska a Ciech - kategoria kadeti: 2. L. Glovniak, juniori: D. Orgonik pre defekt nedokoncil, veterani: 1. C. Gandzala. Celkove poradie v Slovenskom pohari Scott cup 1999 v kategoriach kadeti: 3. L. Glovniak, juniori: 7. D. Orgonik, veterani: 1. C. Gandzala.

M. Strmen

V kolkarni padali rekordy

V sobotu 25. septembra v prvoligovom predzapase privitali na domacich drahach podbrezovske zeny druzstvo Tatran Sucany. Zapas sa musel pacit aj narocnemu divakovi svojou dramatickou hrou a hlavne vykonmi vsetkych zucastnenych hracok. Na zaver kvalitnych vykonov vznikli nove rekordy, a to Janka Turcanova vykonom 435 bodov a vykonom domaceho druzstva Podbrezovej 2574 bodov.

Zostavy a vysledky: Podbrezova - Tatran Sucany 2574:2552 12:8, E. Babelova 449 b, E. Hiadlovska 411 b, J. Turcanova 435 b ( rekord drahy), Z. Chladekova 429 b, I. Vankova 424 b, S. Lehocka 408 b. Po zenach nastupili muzi v extraligovom zapase proti Interu Bratislava B. Takisto ako zeny aj muzi sa nedali zahanbit a podali vynikajuci vykon a utvorili novy rekord drahy. Rekorderom je zatial Radoslav Foltin vykonom 982 bodov, lebo sa kazdym zapasom ocakava hranica 1000 bodov. Muzi pocestuju k minulorocnemu majstrovi do Bratislavy, ktory je tiez bez prehry a caka sa zaujimavy zapas. Zostava a vysledky: Podbrezova A - Inter Bratislava B 5542:5368 12:8, G. Knapp 890 b, Z. Mirkovic 972 b, P. Paulecko 883 b, J. Zabka, P. Hricak 839 b, R. Foltin 982 b, J. Calic 980 bodov.

B-druzstvo ako prvoligovy novacik cestovalo do Ziliny, kde po dramatickom zapase nakoniec podlahlo a nadalej ostava bez bodoveho zisku. Zostava a vysledky: MSK Zilina - Podbrezova B 4989:4841 14:6, V. Venger 793 b, L. Bosko 837 b, I. Nather 832 b, M. Venger 804 b, J. Hrban 791 b, K. Paulecko 784 b.

L. Bosko

Sipkarska liga

Sutaze v sipkarskom sporte su v plnom prude. V utorok sa bojovalo v Quatro lige. Zvitazil Matej Putnok pred Robom Mozerom a treti skoncil Ivan Svantner. Vo stvrtok sa hrala liga dvojic. Mato Hrasny mal tentoraz za partnera Laca Baliaka a vo finale si poradili s dvojicou Jergel - Vajcik, treti boli Pocklan - Svantner. V piatok bola na programe liga muzov a zien. U zien sa najviac darilo Lenke Pikulovej, druha skoncila Marika Medvedova a tretia Miriam Fararikova. U muzov za neucasti Petra Martina si vitazstvo vyhadzal Dusan Rusnak, ktory vo finale porazil Igora Vajcika a do tretice sa tento tyzden na tretom mieste umiestnil Ivan Svantner.

V nedelu ako vzdy sutazia o body do tabulky juniori a stredoskolaci. V stredoskolskej lige bol prvy Riso Molitoris, druhy Miro Michalik a treti Marcel Dolinsky. U mladsich juniorov zvitazil Jakub Warszavsky, druhy bol Igor Niznik a treti Rene Rajcok. U starsich juniorov zvitazil Miro Mucha, druhy skoncil Marcel Dolinsky a treti veduci hrac rebricka Pavol Melicher.

Tento tyzden sa sutaze odohraju podla harmonogramu.

Mestska liga v malom futbale

Vysledky 4. kola: West extra - Haka 2:4 (1:3), goly: Bohacik, Nagy - Kropcik, Gajdos 2, rozh. Strasko, ZK: 0 - Paucik, SK ZST ZSR - SKP 4:1 (2:0), goly: Zachar, Bician, Hakla, Vrtal - Vojtko, rozh. Stefus, ZK: 0 - M. Duris, Kralova taverna - Sens 0:11 (0:3), goly: Vais, Klesken 3, Medved, Sarvas, Smola, Kocur, Cibula, rozh. Daxner, Titanic - Torpedo 4:4 (1:0), goly: Fabry, Jergus, Svikruha, Severeny - Pliestik, Zeleny 2, rozh. Daxner, ZK Svikruha - Nepsinsky, Astra - Funny club 2:7 (1:1), goly: Skvarka, Danis - Fasko, Caban 2, Vaclavik, Besak, Turna, rozh. Stefus.

Tabulka po 4. kole

1. Sens
2. Funny club
3. SK ZST ZSR
4. Astra
5. Haka
6. SKP
7. West extra
8. Titanic
9. Torpedo
10. Kralova taverna
4 4 0 0 30:6 12
4 4 0 0 31:8 12
3 3 0 0 14:5 9
4 3 0 1 17:11 9
2 1 0 1 7:10 3
4 1 0 3 15:19 3
4 1 0 3 8:18 3
4 0 1 3 8:19 1
4 0 1 3 10:23 1
3 0 0 3 5:25 0

 

Kam za futbalom

II. liga 12. kolo, 2. oktobra o 14.30

Novaky - Podbrezova

III. liga 9. kolo, 3. oktobra o 14.30

Dubova - Bytca (odohrane 15.9.)

IV. liga sk. Juh 9. kolo, 3. oktobra o 14.30

Rakytovce - Brezno (T. Kralik - Kadlec, Locsös - Sihelsky)

V. liga sk. C 9. kolo, 3. oktobra o 14.30

Radvan - Dubova B-Predajna (R. Kralik - D. Hrcka, J. Tomcik - Uhrin), Detva - C. Balog (Palik - Zdechovan, Budinec - Jozef Hromadka), Podbrezova B-Valaska - Zarnovica (Migo - Kahan, Jodas - Marko)

I. trieda 9. kolo, 3. oktobra o 14.30

Osrblie - Rakytovce B (Vanik - Sedliak, Kadlec - Behan), Podkonice - Bravacovo (Benko - Citara, Sitarcik st. - Hric), P. C. Balog - Myto (Suchy - Chladek, Vrbovsky - Kosec), Jakub - Helpa (Gonda - Direr, Kastiel - Turna)

II. trieda sk. A 9. kolo, 3. oktobra o 14.30

Medzibrod - Nemecka (Gudza - Daubner - Cunderlik)

II. trieda sk. B 9. kolo, 3. oktobra o 14.30

Telgart - Jasenie (L. Chriastel - Danis), H. Lehota - Sihla (Teliar - Raduch), D. Lehota - Pohorela (Hartvich - Mandzizevsky), Benus - Polomka (D. Chriastel), Hronec - Zavadka (Sico - Mojzis), Michalova - Sumiac (Sitarcik ml. - Pavliak)

III. liga dorast 9. kolo, 3. oktobra o 12.00

Cadca - Brezno (2.10., Putra - Hnilica, ObFZ CA - Marhefka), Dubova - Istebne (Schneider - Medved, ObFZ BB - Jasenak)

IV. liga dorast sk. Juh 9. kolo, 3. oktobra o 12.00

Podbrezova - Zarnovica (Kahan - Jodas - Marko)

V. liga dorast sk. C 9. kolo, 2. oktobra o 14.30

D. Niva - C. Balog (Fabry - ObFZ ZV)

II. liga SZ a MD 9. kolo, 2. oktobra o 10.00 a 12.00

Dubova - L. Mikulas (Gajdos - I. Sabo, Kadlec)

III. liga SZ a MD sk. Stred 7. kolo, 2. oktobra o 10.00 a 12.00

Sasova - Podbrezova (Ridzon - Cunderlik), Sl. Lupca - Zavadka (Balog - Sulek), Brezno - C. Balog (Kralka - Kadlec)

IV. liga ziaci sk. C 7. kolo, 2. oktobra o 10.00

Selce - Bravacovo (Repisky)

Ziaci I. trieda sk. B 7. kolo, 3. oktobra o 10.00

Osrblie - Polomka (Mojzis), Helpa - Pohorela (Sico), P. Polhora - Myto (Sitarcik ml.)

MZ 9. kolo, 2. oktobra o 10.00

Brezno - Dukla C (3.10., UHC, L. Chriastel), Helpa - Kremnicka (3.10. o 12.00, Sico), Podbrezova A - Priechod (Malcek - Citara), Podbrezova B - Selce (o 11.30, Citara - Malcek), Dubova - P. C. Balog (3.10. o 10.00, na ihrisku v Nemeckej, Horny - Polenkovic), Brusno - Podbrezova C (Zeman), Podbrezova A - Podlavice (30.9. o 16.00, Danis)

Turnaje pripraviek

skupina C 5. turnaj, 4. oktobra o 9.30
usporiadatel Podbrezova C (Citara - Malcek)

Oktobrovy kalendar cyklotras Slovenskeho cykloklubu Podbrezova


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT