26. OKTOBER 1999 Strana 10

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Vydali kalendar na rok 2000

Klub slovenskych turistov v Helpe na svojom poslednom zasadnuti prerokoval a schvalil plan vyrocnych podujati na rok 2000. Uvadzame ho v predstihu, aby si jednotlive odbory v okoli nenaplanovali na dany termin podujatia. Vzhladom na to, ze sa v roku 2000 uskutocni vacsina jubilejnych podujati pre informaciu uvadzame aj zakladatelov podujati:

Dvadsiaty rocnik Potuliek helpianskym chotarom 19. februara (M. Melko - J. Pupis), 15. rocnik volejbaloveho turnaja o Pohar predsedu KST 18. marca (Ing. J. Oravkin - J. Pupis), 25. rocnik vystupu na Velky bok 5. augusta (J. Kukula - J. Pupis), 20. rocnik pochodu Od Vahu k Hronu 7. oktobra (J. Pupis), 15. rocnik Silvestrovskeho vystupu na Velku Vapenicu 31. decembra (R. Berak - J. Ginic). Podrobnejsie informacie k jednotlivym podujatiam si mozete vyziadat na adrese predsedu KST Helpa: Jozef Filo, Caneckeho 794, 976 68 Helpa, c. tel: 6186388.

(jp)

Spod vysokej siete

Volejbalova extraliga pokracovala dalsim kolom. Volejbalisti Petrochemy Dubova VTJ ustedrili prvu prehru v sutazi Presovu v pomere 1:3 (- 23, - 19, 15, - 19). V stretnuti drzali taktovku hraci Petrochemy, ked po dvoch vyhratych setoch polavili a treti set sa stal koristou domacich. Vo stvrtom sete uz nenechali nikoho na pochybach, kto zvitazi, a od stavu 2:2 stale viedla Petrochema o styri az pat bodov. Druzstvo podalo kolektivny vykon, kde vynikli Pavlik, Moiseenko, Harvanek. Zostava: Pavlik, Vavrek, Harvanek, Moiseenko, Valentik, Vanik (libero Dianiska), Skladany, Ostrihon, Jonak, Strba.

V druhom stretnuti v Humennom nastupilo druzstvo v nezmenenej zakladnej zostave a po vybornom vykone zvitazila Petrochema 0:3 (- 15, - 18, - 29). V stretnuti podali hraci Dubovej kolektivny vykon, kde je tazko niekoho vyzdvihnut a potvrdili ulohu favorita. Za zmienku stoji treti set, ktory bol vyrovnany a za stavu 23:22 pre Dubovu vystriedal Jonak Pavlika, ked bolo potrebne zmenit nahravku. Dovtedy vsak Pavlik podaval stabilny vykon. Zostava: Pavlik, Vavrek, Harvanek, Moiseenko, Valentik, Vanik (libero Dianiska), Jonak.

Extraliga pokracuje v piatok 29. oktobra, ked Petrochema nastupi na domacej palubovke proti Matadoru Puchov o 18. hodine a v sobotu 30. oktobra o 16. hodine proti VKP Bratislava.

Vladimir Urban

Vyhral Peter Lapin

ZTSC - strelecky klub v Sumiaci - uskutocnil v sobotu 23. oktobra 8. kolo sutaze v strelbe zo vzduchovej pusky o Putovny pohar. Vitazom sa stal Peter Lapin, druhe miesto obsadil Ivan Fujka a na tretom sa umiestnil Adam Cupka.

Doterajsi vitazi: Ivan Fujka dvakrat, Martin Siman a Peter Lapin. Strelivo a diplomy venovalo ZTSC, ceny pre vitazov byvala ziacka Zakladnej skoly v Sumiaci Marta Baranova.

Hokejovy klub informuje
Vzhladom na moznosti hokejovych klubov s nezastresenymi ladovymi plochami zimnych stadionov sa aj ucast breznianskych celkov v sucasnosti odohrava u superov, ktorych kryte ihriska umoznuju odohrat zapasy nezavisle od pocasia. A tak domace prostredie v sucasnosti vymienaju za superove v zaujme odohrat sutaze v stanovenych podmienkach.

II. slovenska hokejova liga

HC Trebisov - HK MSK VTJ Brezno 4:2 (2:0, 0:2, 2:0), goly hosti: Paucik, Kamensky.
Ako vyplyva uz z vyvoja stretnutia, rozhodla az hra v poslednej tretine. Domaci celok bol o nieco lepsi a na vlastnom lade bude i ostatnym ucastnikom sutaze neprijemnym superom. Uz v prvom zapase sa ukazalo, ze sutaz ma vysoke naroky aj na telesnu odolnost hracov. V zapase bol zraneny brezniansky hrac Andrejcak tak, ze zapas nedohral. Celkovy dojem z prveho zapasu vsak preukazal aj opravnenost ambicii Brezna. Hlavne v druhej tretine dokazali hostia vyrovnat dvojgolovy naskok supera. Zapas priniesol zaujimavy hokej a na domacej pode moze stretnutie priniest aj priaznivejsi vysledok.

...

Tyzden po tomto stretnuti, v nedelu 24. oktobra odohrali starsi a mladsi ziaci dovjzapas so supermi z Ruzomberka.

...

II. liga starsich ziakov

MHK Texicom Ruzomberok - HK MSK VTJ Brezno 2:11 (2:4, 0:4, 0:3), goly Brezna: Piliar 4, Mlynarcik, Richter po 2, Jozefko, Kolarovic, Sihelsky po 1.
Novacik sutaze sice viedol golom uz v 42. sekunde a vyrovnal na 2:2 v 13. minute, ale potom sa uz natrvalo zmocnili urcujucej ulohy v zapase breznianski hraci. Proti neskusenemu superovi sa nemohli prejavit v plnej miere vsetky klady a zapory Breznanov. Vysledok proti superovi, ktory ma v priebehu sezony lepsie podmienky na dynamickejsi rast, vsak iste potesil.

II. liga mladsich ziakov

MHK Texicom Ruzomberok - HK MSK VTJ Brezno 10:3 (3:0, 2:0, 5:3), goly Brezna: Stubniak, Kradlak, Zazrivec.
Aj ked vysledok sa javi jednoznacny a z hladiska vyraznej generacnej vymeny ocakavany, je mozne najst v hodnoteni breznianskych mladsich ziakov aj kladne stranky. V zavere sa celkom slusne rozchytal brankar Marek Pastva, domace muzstvo by mozno vedelo skomplikovat i ulohu starsim ziakom Brezna. Odchod znacnej casti hracov tohto kadra do kategorie starsich ziakov iste vyvola este mnoho negativnych dosledkov, je vsak potrebne podporit snahu vsetkych ucastnikov realizacneho timu za usilie nevzdat sa na zaciatku sezony, ktora prinesie iste vela potu.

Dalsie kola stolnych tenistov

III. liga - IV. kolo: OFZ Istebne - ZP Sport Podbrezova 10:8, body hosti: Plecho 4, Spac 3, stvorhra Plecho - Spac. V. kolo: SK Tvrdosin-Nizna B - ZP Sport Podbrezova 13:5, body hosti: Plecho 3, Spac 1, stvorhra Plecho - Spac.

V. liga - I. trieda - III. kolo: Partizan Dolna Lehota - ZP Sport Podbrezova 9:9, body: J. Kan 3, Dien 2, Klesken 2, Suchy 1, stvorhra Dien - Suchy, Danco 4, Belko 2, Klein 2, stvorhra: Danco - Belko, Hronec - Salkova 9:9.

V. liga - II. trieda - I. kolo: Lokomotiva Banska Bystrica D - ZP Sport Podbrezova 17:1, M. Kan 1.

II. trieda II. kolo: Podbrezova C - Riecka 14:4.

Oprava

Citatelom sa ospravedlnujem, ze som v minulom cisle uviedol nespravneho supera ZP Sport Podbrezova B - Vepor Lubietova B. Spravne malo byt ZST Selce.

Sipkarska liga

Uplynuly tyzden bol pre sipkarsky sport sviatkom, hlavne vikend. V Jaseni v hoteli Lomnista sa hral Cyberdine Dart cup. O tom, aka je dolezita domaca liga, sa presvedcili zeny z breznianskeho Dart clubu, pretoze ich pravidelna liga i tentoraz priniesla ovocie. Za ucasti zien z celeho Slovenska sa presadila hracka 1. DC Miriam Fararikova, ktora vo finale vyhrala nad dalsou Breznankou Evou Sitarcikovou a az tretia skoncila hracka z Kosic Jarmila Hirckova.

Muzom sa tentoraz tak nedarilo a za zmienku stoji 9. - 12. miesto Zdena Pampurika. Vzdy ide nielen o umiestnenie, ale hlavne o to, aby sa slovenski sipkari stretavali v dobrej nalade v peknom prostredi, co aj tentoraz platilo. Ved turnaje organizovane Dart clubom Brezno maju vzdy vysoku uroven.

V utorok sa hrala Quatro liga. Zvitazil Ivan Tschampa, druhy bol Jan Zifcak a treti Miro Mucha. Vo stvrtok pred Cyberdine Dart cupom si zahrali dvojice, zvitazili M. Mucha - E. Sitarcikova pred L. Hanzlovicom a M. Hrasnym, treti skoncili J. Jergel - I. Vajcik.

V stredu sa rozbehla regionalna liga druzstiev. 1. DC Brezno zvitazilo tesne nad Barbot timom Brezno 6:5, avsak Postrach Junior Brezno vyhral nad DC Ceresna Lucenec v pomere 7:4.
Tento tyzden prebehnu sutaze podla harmonogramu.

Bezci Podbrezovej a Brezna uspesni

V sobotu 16. oktobra sa clenovia atletickeho oddielu ZP Sport, a.s., Podbrezova zucastnili na dalsich pretekoch v Hronovciach. Na 13-kilometrovej trati za ucasti 60 pretekarov v hlavnej kategorii obsadil Pavol Fasko (H. Lehota) prve miesto a zlepsil tratovy rekord slovenskeho reprezentanta Krizaka. V kategorii 40 - 50 rokov obsadil Stefan Ziak druhe miesto. P. Fasko zvitazil aj v dalsich pretekoch v Behu Rudnou magistralou v Tlstom Javore a Miroslav Haninec tu obsadil druhe miesto, v kategorii 40 - 50 rokov zvitazil Stefan Ziak.

V sobotu 23. oktobra sa clenovia atletickeho oddielu ZP Sport, a.s., Podbrezova a juniori z Brezna zucastnili na bezeckom podujati vo Vysokych Tatrach v sportovom areali FIS. Bol to 5. rocnik Memorialu Romana Zelenaya v krasnom prostredi Strbskeho Plesa. Na 3-kilometrovej a 6-kilometrovej trati zapolilo 105 pretekarov, ktori zastupovali vsetky kraje Slovenska. Podbrezovcania i Breznania tu dosiahli vyborne vysledky. V kategorii muzov nad 50 rokov (3 km) v ramci Banskobystrickeho kraja zvitazil Stanislav Bobak a medzi krajmi obsadil 5. miesto, Vojtech Ridzon skoncil na 2. mieste a medzi krajmi na 9. mieste. Medzi juniormi (3 km) v ramci Banskobystrickeho kraja zvitazil Daniel Belko a medzi krajmi obsadil 5. miesto. Jan Piliar ziskal 2. miesto a medzi krajmi 7. miesto. Vsetkym patri vdaka za dobru reprezentaciu Breznianskeho okresu i Banskobystrickeho kraja.

 

Kam za futbalom

II. liga 16. kolo

31. oktobra o 14.00
Slovan B - Podbrezova

III. liga 13. kolo

31. oktobra o 14.00
Dubova - ZA B Strazov (Capko - Chovanec, Kosa - Melichercik)

IV. liga sk. Juh 13. kolo

31. oktobra o 14.00
Brezno - L. Vieska (Libiak - Hives, Dado - Balajthy)

V. liga sk. C 13. kolo

31. oktobra o 14.00
Podbrezova B-Valaska - Dubova B-Predajna (Urda - Kadlec, Balog - Siraky), Zarnovica - C. Balog (Michulek - Severini, Budinec - Marko)

III. liga dorast 13. kolo

31. oktobra o 11.30
Dubova - Brezno (Kosa - Chovanec, Mojzis - Melichercik)

IV. liga dorast sk. Juh 13. kolo

31. oktobra o 11.30
Podbrezova - H. Nemce (Kadlec - Balog - Siraky)

V. liga dorast sk. C 13. kolo

31. oktobra o 11.30
B. Bela - C. Balog (Ziakovic)

II. liga SZ a MD 13. kolo

30. oktobra o 10.00 a 12.00
D. Kubin - Dubova (Reguly - Banas, ObFZ DK)

III.liga SZ a MD sk. Stred 11. kolo

30. oktobra o 10.00 a 12.00
Brezno - Podlavice (Igor Rostar - Medved), Ruzomberok B - Podbrezova (B. Potok, Dutka - Callo), C. Balog - Zavadka (Ridzon - Braucok)

IV. liga ziaci sk. C 11. kolo

30. oktobra o 10.00
Bravacovo - B. Stiavnica (na ihrisku v Benusi, M. Krahulec)

MZ 13. kolo

30. oktobra o 10.00
Dubova - Brezno (31.10., UHC, ihrisko Nemecka, Sico), Podbrezova C - P. C. Balog (27.10. o 15.00, Suchy)


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT