26. OKTOBER 1999 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Breznianski policajti v uplynulych dnoch vypatrali maloleteho zlodeja. Je nim 9-rocny B. M. z Cierneho Balogu, ktory bez pouzitia nasilia vosiel do bytu K. Z. z Brezna a ukradol jej vysavac za 2500 korun.

...

Vecer 15. oktobra od siestej do pol desiatej v Mlynnej doline v katastri Myta pod Dumbierom nad hotelom Mytnik neznamy pachatel z motoroveho osobneho vozidla s banskobystrickym evidencnym cislom ukradol styri pneumatiky s hlinikovymi diskami. Majitelovi L. L. z Banskej Bystrice sposobil skodu za 58 000 korun.

...

Od desiatej hodiny predpoludnim 15. oktobra do rana nasledujuceho dna ktosi sarapatil v budove Obecneho uradu v Bystrej. Z kancelarie starostu zmizol osobny pocitac, klavesnica, monitor, tlaciaren, CD radiomagnetofon, fax s digitalnym zaznamnikom, signalizacny generator pre CO, rozhlasova ustredna, dve prenosne rucne svietidla a dve CD platne. Skoda sposobena obecnemu uradu sa vysplhala na sumu 113 504 korun.

...

Motorovu pilu, priklepovu vrtacku a specialnu elektricku vrtacku - takyto lup si odnasal kmin v noci z 18. na 19. oktobra z chaty na Kiare v katastri Dolnej Lehoty. Majitelke B. E. z Banskej Bystrice sposobil skodu za 50 500 korun.

...

Tridsiata minuta po polnoci a siedma hodina ranna 19. oktobra - to je cas, v ktorom vykradli pohostinstvo Urbarska krcma v Zavadke nad Hronom. Z hracieho automatu chybaju mince v hodnote 15 000 korun, z vycapu rozne druhy alkoholu, cigariet a cukroviniek dovedna za 25 000 korun. Okrem toho na zariadeni zanechal zlodej 1500-korunovu skodu.

...

Na telefonne cislo 158 M. S. z Brezna 21. oktobra oznamil, ze priblizne desat minut po 19. hodine zistil poziar vchodovych dveri do svojho bytu na Ulici CSA. Na miesto bola vyslana hliadka, ktora vypocula oznamovatela a zaistila stopy. V sucasnosti prebieha preverovanie a stopy skumaju v Krajskom expertiznom ustave PZ v Banskej Bystrici.

 

Pokladnicka breznianskej expozitury Istrobanky, a. s., 18. oktobra o pol desiatej zistila pritomnost falzifikatu bankovky v hodnote 100 000 talianskych lir. Predlozil ju J. P. z Benusa, ktory uviedol, ze bankovku ziskal v Taliansku. Falzifikat zaistili a odoslali na skumanie do skusobne platidiel Narodnej banky Slovenska v Bratislave.

...

Pod ruskom noci 18. oktobra ktosi kradol v rodinnom dome v Ciernom Balogu - Dobroci. Z pivnice odniesol motorovu pilu a z vrecka nohavic v izbe 1350 korun. Majitelovi G. J. vznikla skoda bezmala za 25 000 korun.

...

O pol osmej vecer 19. oktobra na ceste za Podbrezovou v Lopeji sa stala dopravna nehoda s tragickymi nasledkami. Vodic Skody Felicie kombi s breznianskym evidencnym cislom, 27-rocny T. J. z Telgartu, viedol auto v smere od Brezna do Banskej Bystrice, pricom narazil do zvodidla pri ceste. Pri nehode utrpel tazke zranenia, ktorym na mieste podlahol.

...

V presne nezistenom case sa neznamy pachatel vlamal do budovy zvaracskej skoly v objekte Mostarne Brezno. Z dielne ukradol zvaraci agregat, cim firme Sluzbyt Brezno sposobil skodu za 38 860 korun.

...

Na Chlipnackach v katastri Lomu nad Rimavicou 16. a 17. oktobra vycinal 43-rocny T. J. z Banskej Bystrice. Najskor sa vlamal do chaty P. M. z Brezna, kde skonzumoval rozne potraviny a za sebou nechal skodu za 5500 korun. Na druhy den vecer z chaty K. V. z Brezna ukradol elektricku rucnu hoblovacku, elektricku vrtacku, tranzistorove radio, radiomagnetofon a rychlovarnu kanvicu, vsetko za 20 500 korun. Coskoro na to ho vypatrali breznianski policajti.

...

Pohorelski policajti v spolupraci s breznianskymi kriminalistami vypatrali pachatelov trestneho cinu kradeze v Zakladnej skole v Telgarte. V noci na 19. oktobra 19-rocny M. M. a rovnako stary P. J., obaja z Dobsinej a uz sudne trestani, z kancelarie riaditela ukradli kovovu pokladnicku s hotovostou 3500 korun, pocitac, monitor, tlaciaren a klavesnicu, vsetko za 15 000 korun. Ukradnute veci vratili.

Co sa udialo v tyzdni od 15. do 22. oktobra

Pri dopravnej nehode v sobotu v Benusi sa zrazili Felicia a Jawa 250. Potom poziarnikom hlasili poziar v Myte, cast Zibrinka. Po hodine pesej cesty v zlych podmienkach nic nenasli. V pondelok pomahali svojim kolegom z Detvianskej Huty. Tatrou 815 hasili ohen, ktory sa z hospodarskych budov zacal sirit na okolite domy. Na Ulici Frana Krala v Brezne otvarali byt s poskodenym zamkom. V Lopeji 19. oktobra zahynul vodic Felicie, vozidlo poziarnici vyprostovali zo zvodidiel. Zo zatial neznamych pricin horela v stredu hospodarska budova a dom v Dolnej Lehote. Pri likvidacii poziaru otvorili strechu domu a z hospodarskej budovy vyberali seno. Na Ulici CSA v Brezne ich majitel ziadal otvorit byt, ktory bol zvnutra zamknuty. Kasovita vrstva snehu zneprijemnila prechod cez Certovicu, kde bolo 21.oktobra potrebne niektore auta vytiahnut na kopec. Vecer im ohlasili poziar dveri bytu na Ulici CSA. Z priekopy v Telgarte, cast Puste Pole, vytiahli pomocou Tatry 815 havarovanu Feliciu.

h155.jpg (2913 bytes)Vecer 19. oktobra sa v Lopeji stala tragicka autonehoda, pri ktorej 27-rocny vodic vaznym zraneniam na mieste podlahol. Lekar RZP mohol uz len konstatovat smrt. Na druhy den o 22.13 hodine vystartovala sanitka do Sumiaca, odkial do breznianskej nemocnice priviezla v kritickom stave 26-rocneho muza dopichaneho nozom do lavej ruky. Z osemnastich vyjazdov zachranari zasahovali pri osmich nahlych prihodach srdca a obehu, dvoch mozgovych, troch inych pripadoch, jednom uraze, dvoch pacientov prevazali do Banskej Bystrice a zaznamenali dve umrtia pred prichodom sanitky.

 

Spomienky

Uz ta neprebudi slnko ani krasny den, ty si uz na cintorine a spis svoj vecny sen. Len ten, kto stratil koho mal rad, pochopi, co je to bolest a zial.

Dna 27. oktobra v den svojich patdesiatych druhych narodenin pred dvadsiatimi rokmi nas nahle opustil manzel, otec, svokor a stary otec

Ondrej Odorcak z Valaskej.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

S laskou spominaju manzelka a deti s rodinami.

Dna 26. oktobra uplynulo pat rokov odvtedy, co nas vo veku sestdesiatdva rokov opustil nas drahy manzel, otec a stary otec

Jan Srnka z Podbrezovej.

Vsetci, ktori ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

Smutiaca rodina

 

Spomienky

Zivot a smrt. V nich nikdy nie ste sami, vas odchod zije s nami. Aj tryzen smutku do nadeji prekvita. Vy zijete v nas - my vo vas, nie sme sami.

Dna 22. oktobra uplynuli dva roky odvtedy, co nas po tragickej nehode vo veku patdesiatpat rokov navzdy opustil drahy manzel, otec a stary otec

Ladislav Duda

a vo veku dvadsatsedem rokov milovany syn, brat, vnuk a svagor

Martin Duda.

Prosime vsetkych, ktori ste ich poznali, venujte im tichu spomienku.

S hlbokym zialom spominaju manzelka - matka, dcera - sestra s rodinou a ostatna rodina.

 

Nebolo mi dopriate s vami viacej byt, nebolo lieku, aby som mohla dalej zit. Neplacte a nechajte ma kludne spat, vsak aj bez slz sa da spominat.

Dna 23. oktobra uplynulo pat rokov odvtedy, co nas navzdy opustila manzelka, mama, stara a prastara mama

Maria Veverkova z Brezna - Prednych Halan.

Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.

S vdakou manzel a dcery s rodinami.

 

Uz len kyticku kvetov, nas drahy, na hrob ti mozeme dat, pokojny spanok ti dopriat.

Dna 28. oktobra uplynie patnast rokov odvtedy, co nas opustil drahy manzel, otec a stary otec

 

Ing. Rudolf Schön  z Predajnej.

Spomina manzelka, dcery, zat a vnucata.

BARAN

Nerobte si problem z toho, ze sa na vas jesenna obloha neusmieva tak sladko ako minuly tyzden. Nuda vas necaka, prave naopak. Budete mat moznost zivotnu sladkost vyhladat a najst inde. Svoj zivot obohatite o radosti lasky.

BYK

Vas elan nepolavi. Ak sa uz dlhsie zaoberate prevratnymi myslienkami, mali by ste ich zacat uskutocnovat. S niekym, kto vam je sympaticky, cez vikend uniknete zo vsedneho zivota. Vela urobi vonava kava alebo burciak. Ziskate nieco, co je pekne a potesi vas.

BLIZENCI

Nemusite az tak prisne zdovodnovat vsetky svoje skutky. Mate volno aj v oblasti citoveho zivota. Robte vsetko tak, aby ste sa nedostali do bludiska svojich snov. K vasim slabostiam patri akasi lahkovaznost. Mali by ste brat seba vaznejsie.

RAK

Napriek starostiam v sukromi sa nenechajte pripravit o svoju psychicku stabilitu. Prave vdaka nej dokazete utoky zvonku elegantne, posobivo a diplomaticky odrazat. Majte pripravenu svoju humoristicku knizku. Pomoze vam riesit aj pripady, v ktorych vladne hlupost.

LEV

Zistite, ze vasu poziciu ohrozuju nielen cudzi, ale aj niekto z blizkych, o ktorom by ste to nikdy nepredpokladali. Budete sa musiet obracat, aby ste dobre obstali. Vasa sila je v svedomitej praci. Pripoja sa k vam aj clenovia vasej rodiny.

PANNA

Vo vasom okoli sa pripravuje nieco zaujimave a rozhodnete sa prispiet. Vas sarm a vyrovnanost pritiahnu zaujem osob opacneho pohlavia a vyborne obstojite. Ked budete chciet nakupovat, snazte sa ziskat prehlad, az potom sa rozhodnite pre nakup.

VAHY

Nenechajte sa podplacat a toboz nie okuzlit lacnou pozlatkou. Zacali by vas trapit vycitky svedomia. Hviezdy su vam naklonene, prinesu vam financne uspechy i nove priatelske kontakty. Osoba opacneho pohlavia vas bude chranit, vyjadrite jej svoju vdacnost.

SKORPION

Mate pred sebou vyznamne podujatie. Dajte si zalezat na kvalitnej priprave, ta predstavuje polovicny uspech. Nevyhybajte sa ziadnej praci, aj menej dolezite veci dotiahnite az do konca. Mozete sa opierat o spolahlivost svojho partnera.

STRELEC

Ozve sa vam povabna osoba, s ktorou ste sa nedavno stretli a hlboko na vas zaposobila. Radostne prekvapenie vsak moze vyvolat aj zmatky, nastastie bez nasledkov. Pokial mate nedorozumenie doma alebo v praci, pocas vikendu sa konflikty urovnaju.

KOZOROZEC

Snazte sa svoje city voci partnerovi upevnit jemnou pozornostou. Majte na zreteli, ze je voci vam tolerantny a stoji pri vas aj v najzlozitejsich chvilach. Cez vikend si na navsteve dajte pozor na jazyk, aby ste sa nikoho nedotkli. Budte taktni.

VODNAR

Nenechajte sa brzdit a uvadzat do rozpaciteho preslapovania na jednom a tom istom mieste. Sustredte sa. Vase spolocenske vyzitie bude maximalne. Nedajte si ujst prilezitost, aby ste nadviazali nove znamosti a vytvorili perspektivne vztahy.

RYBY

Dozicte si trochu samoty a pouvazujte o pricinach dusevneho stavu. S horucou hlavou nic neodhalite. Nepocuvajte "dobre" rady druhych. Budete mat radost z vikendu. V nedelu sa dohodnite s partnerom na navsteve vystavy ci divadla.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT