03. NOVEMBER 1999 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Rozne druhy potravin, liehove napoje, knihy a audiokazety si odniesol neznamy pachatel z chaty na Chlipnackach v katastri Lomu nad Rimavicou. Jej majitelovi R. F. z Krizovian nad Dudvahom v case od popoludnia 3. oktobra az do 11. oktobra sposobil touto kradezou skodu za 5270 korun.

...

Pravdepodobne pod ruskom noci 22. oktobra vycinal kmin v predajni potravin Diskont v Helpe. Kradezou roznych druhov liehovych napojov a cigariet vznikla Horehronskemu spotrebnemu druzstvu Brezno skoda za 10 300 korun.

...

Horsky bicykel za 6000 korun ukradli z garaze S. L. v Podbrezovej. Kradez vlamanim sa stala v noci z 22. na 23. oktobra a okrem zmiznuteho bicykla je na zariadeni skoda za 6400 korun.

...

Rozna skolska technika, videorekorder, kopirovaci stroj, magnetofon, synchronizator a dve peciatky s oznacenim Osobitna skola Brezno (jedna so statnym znakom) - takyto lup si odniesol zlodej z budovy Osobitnej skoly v Brezne. Kradez so skodou 78 120 korun pre odbor skolstva Krajskeho uradu v B. Bystrici sa stala v case od pol stvrtej popoludni 27. oktobra do pol osmej rano nasledujuceho dna.

...

Pod ruskom noci 28. oktobra ktosi kradol v restauracii Europa v Brezne. Majitelku H. L. z Brezna zlodej obral o mikrovlnnu ruru, dve ohrievacie telesa, hifivezu a 30 CD diskov, vsetko dovedna za 41 500 korun.

...

Na polnej ceste v katastri Michalovej nasli 28. oktobra mrtvolu neznameho muza. Ohliadajuci lekar nariadil zdravotno-bezpecnostnu pitvu.

...

V case od 17. do 28. oktobra sa neznamy pachatel vlamal do rekreacnej chaty v katastri Hronca, odkial ukradol elektricky sporak, variobrusku, radiomagnetofon, sest spacich vakov, molitanove matrace, motorovu pilu, 90 m2 dreveneho obkladu, drevene stolicky a skrinky. Skodu sposobenu C. M. z Bratislavy odhadli na 107 450 korun.

Pohorelski policajti preverovanim zistili, ze 26-rocny M. Z. z Helpy mal v ilegalnej drzbe strelnu zbran, a to jatocnu pistol upravenu na pouzivanie malokalibrovych nabojov, pricom jeden z nich sa nachadzal v nabojovej komore. Zbran postupili na balisticku expertizu Krajskemu expertiznemu ustavu Policajneho zboru v Banskej Bystrici.

...

Vysetrovatel Okresneho uradu vysetrovania Policajneho zboru v Brezne 25. oktobra vzniesol obvinenie proti 30-rocnemu nezamestnanemu a uz stihanemu pre majetkovu trestnu cinnost K. P. z Brezna a 39-rocnemu nezamestnanemu a este netrestanemu H. J. z Banskej Bystrice. Toho dna v noci o druhej hodine sa po vzajomnej dohode vlamali do predajne Sklo porcelan, hracky a papier na namesti v Brezne. Ukradli odtial styri registracne pokladne, fax, kompletnu pocitacovu zostavu, jedenast obrazov, patsto korun v hotovosti a damske sako. Okrem toho poskodili pultovu sklenenu vypln, supravu tanierov, klavesnicu jednej registracnej pokladne a odtrhli kable na pocitacovej zostave. Majitelovi predajne T. P. zo Svatoplukova sposobili skodu za vyse 250 000 korun a kradezou saka K. O. z Polomky skodu za 950 korun.

...

V case od tristvrte na dvanast predpoludnim 24. oktobra do pol osmej rano nasledujuceho dna ktosi kradol v predajni potravin vo Valkovni. Zmizli odtial rozne druhy liehovych napojov, cigariet, masovych vyrobkov, syry, drogeriovy tovar, pancuchy a z kancelarie veducej 18 780 korun. Skoda predstavuje dovedna 61 700 korun.

...

Dvadsatdevatrocny R. F. z Velkej Lomnice, ktory je zamestnany pri Odstepnom lesnom zavode v Benusi ako sukromne zarobkovo cinna osoba, 23. oktobra v case od 8. do 16. hodiny v Cervenej Skale na Gruni neopravnene vyrubal sedem bukov. Zmanipuloval ich na 10,04 m3 a chcel pouzit pre vlastnu potrebu. Zlodeja, ktory OLZ Benus sposobil skodu bezmala za 12 000 korun, vypatrali pohorelski policajti.

...

Pat minut po jednej hodine popoludni 27. oktobra B. S. z Valaskej telefonicky na linku 158 oznamil, ze vo Valaskej doslo k pohlavnemu zneuzitiu osemrocneho dievcatka. Uviedol, ze jeho vnucka K. J., ktoru mu sud zveril do vychovy, bola na navsteve u svojho otca K. J. a ten po jej prichode zamkol byt a zacal ju obtazovat. Dievcatu sa podarilo ujst, a tak sa nastastie nic nestalo.

Co sa udialo v tyzdni od 22. do 29. oktobra

V sobotu 23. oktobra breznianskym poziarnikom hlasili poziar garaze na Brezenskej ulici v Brezne. Po prichode na uvedene miesto zistili, ze horia palety, dosky a pneumatiky vedla garaze. Poziar zlikvidovali pomocou vysokeho tlaku. V nedelu ich zavolali do Cierneho Balogu, kde spadol muz a mal poranenu hlavu. Po osetreni ho odviezli do nemocnice. Poziarnici zo stanice v Pohorelej zasahovali pri dopravnej nehode v Zavadke. Z priekopy Tatrou 815 vytiahli prevratenu Feliciu. Troch zranenych odviezli do nemocnice okoloiduci vodici. Dalsie auto, Skodu 120, vytiahli pomocou zeriavu z potoka v Zadnych Halnach 28. oktobra a nalozili na odtahovu sluzbu.

h155.jpg (2913 bytes) Dvadsiateho stvrteho oktobra sanitka RZP priviezla do breznianskej nemocnice 21-rocneho muza z Valkovne, ktory sa podrezal na krku a na zapastiach. Pri pade z rebrika 26. oktobra utrpel 71-rocny muz z Telgartu otras mozgu. S otrasom mozgu, zlomenou pravou rukou a obidvoma nohami lezi v oddeleni urazovej chirurgie 68-rocny muz, ktory pod vplyvom alkoholu 28. oktobra isiel v Zavadke nad Hronom po ceste a zrazilo ho auto. Z dvadsiatich dvoch vyjazdov sanitka RZP zasahovala pri siestich nahlych prihodach srdca a obehu, troch brusnych, siestich mozgovych, styroch urazoch a troch inych pripadoch.

 

Spomienky

Dna 4. novembra si pripomenieme prve vyrocie umrtia nasej drahej manzelky, mamicky a babky

Emilie Lenkovej.

Dakujeme vsetkym, ktori jej venuju s nami tichu spomienku.

Manzel, deti, vnucata a ostatna rodina

Podakovanie

Dakujeme vsetkym pribuznym, priatelom, spolupracovnikom a znamym za prejavy sustrasti a kvetinove dary na poslednej rozlucke so

Stefanom Korenom z Cierneho Balogu.

Smutiaca rodina

...Dakujeme vsetkym pribuznym a znamym, ktori na poslednej ceste 28. oktobra odprevadili nasu mamu, staru a prastaru mamu

Zuzanu Cellarovu z Myta pod Dumbierom.

Zaroven dakujeme za prejavy sustrasti a kvetinove dary, ktorymi pomohli zmiernit nas hlboky zial.

Smutiaca rodina

Spomienky

Navzdy prestali pre vas hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre vas slnko hriat, ale ti co vas milovali, nikdy neprestanu na vas spominat.

Dna 28. oktobra uplynuli tri roky odvtedy, co nas navzdy opustil nas otec, stary a prastary otec

Ondrej Durta

a zaroven 26. novembra uplynu tri roky odvtedy, co nas po tazkej chorobe opustila mama, stara a prastara mama

Miroslava Durtova.

S laskou spominaju vnucka Monika s rodinou a syn Dusan s manzelkou Vierkou.

...

Dna 31. oktobra uplynulo pat rokov odvtedy, co nas opustil manzel a otec

Vladimir Ujmica z Brezna.

S laskou spominaju manzelka, syn Vladimir a ostatna rodina.

...

Smutny je nas domov, prazdno je v nom, len cesticka k hrobu zostala von. Osud nevrati, co vzal, zostali nam len spomienky a hlboky zial.

Dna 3. novembra uplynul rok odvtedy, co nas vo veku sestdesiatdva rokov predcasne opustila nasa draha manzelka, matka, svokra a stara matka

Karolina Chalupkova zo Zavadky nad Hronom.

S laskou spomina manzel, synovia s rodinami, priatelia a ostatni pribuzni.

...

Casto prichadzame k tvojmu hrobu, postojime, spominame na lasku tvoju... Tak nahle odisla dusa tvoja, nestihol si povedat... zbohom rodina moja...

Dna 3. novembra sme si pripomenuli piate vyrocie odchodu do vecnosti nasho manzela, otca, stareho otca, syna a pribuzneho

Jana Fricka z Dubovej, cast Kolonia,

ktory nas nahle opustil vo veku patdesiatjeden rokov.

S uctou spominaju manzelka, synovia Romanko a Zdenko s rodinami.

 

BARAN

Tento tyzden vam prinesie nove ulohy, nove navstevy, ale inak nic zaujimave. Nedivte sa, prichadzaju hluche pracovne dni. Leto je uz daleko za horami... Dobre vam padne, najma cez vikend, posediet si pri rodinnom kozube v kruhu svojich najmilsich.

BYK

Casy sa menia a vy stale pouzivate tie iste okuliare. Pritomnost sledujete sedymi, buducnost tmavymi. Nasadte si posobive ruzove a dosiahnete svoje. Caka vas uspesny a vydareny vikend. Zaskate vacsie sebavedomie, budete sa citit vyborne.

BLIZENCI

Ak sa aj v napatych situaciach dokazete ovladat, vyhnete sa osobnym duelom a komplikaciam. Vsetko neiste ci zle sa premeni na dobre alebo prijatelne. Na oblohe vasho sukromneho zivota sa objavi tu a tam oblacik. Nenechajte si pokazit optimizmus.

RAK

Zabudnite na vsetky vyhovorky a s plnym usilim sa vrhnite do pestreho prudu realneho zivota. V lubostnom vztahu budte odvazni, aktivni a nebojte sa rozdavat. Vsetko sa vam coskoro vrati a s urokami. Nezabudnite vsak na svoje partnerske povinnosti.

LEV

Vase kroky bude sprevadzat stastie po cely tyzden. To vsak neznamena, ze mate cakat necinne. Budte aktivni vo vsetkych oblastiach zivota. Pozor, neuvazene konanie, nekontrolovane vyroky a zbrklost mozu narusit atmosferu v rodine.

PANNA

Mate pred sebou uspesne obdobie. Pustite sa preto do prace a vytycte si smele plany a zlozite ulohy. Vasa energia ma tvorivy charakter, vyuzite to. U prislusnikov znamenia je bezne, ze zahoria prudkou laskou, ale coskoro vyhasnu. Vas plamen vydrzi.

VAHY

Caka vas narocny tyzden s neprijemnymi komplikaciami, ale tazke skusky zvladnete. Neobzerajte sa dozadu, myslite radsej na svoju buducnost. Viete, ze vsade je dobre, ale doma najlepsie a predsa to v sobotu porusite. Dopadne to vsak dobre.

SKORPION

Tak ci tak budete nuteni absolvovat dolezity rozhovor, preto nepresuvajte jeho termin. Pripravte sa najma psychicky. Po stretnuti sa budete citit dobre. Pri nakupoch prepocitajte vsetko dvakrat, neutracajte na nezmysly. Sporivost nie je lakomstvo.

STRELEC

Zbavte sa drobnych uloh, sustredte sa na nove poverenie, ktore znamena prestiz, ba v istom zmysle aj vyznamenanie. Pracujte nadalej zodpovedne. Niektore zavazky vo vztahu k pribuznym uz nemozete odkladat. Vyuzite vhodnu atmosferu na ich riesenie.

KOZOROZEC

Keby vas akekolvek dovody prinutili nezucastnit sa na spolocenskom stretnuti, nechapte to ako nespravodlivost. Budete mat lepsiu moznost. Mate dobry humor, vas prefikany priatel vsak jemnou ironiou odhali a zosmiesni vase sibalstvo .

VODNAR

Nie ste typ, ktory sa poddava bez boja svojmu okoliu. Kazdemu to musi byt o vas zname. Vas pristup k osobnemu zivotu je dost impulzivny, co moze priniest do rodinneho ovzdusia nedorozumenia. Iniciativne hladajte podmienky harmonie.

RYBY

Mate pred sebou mensie-vacsie dobrodruzstva. Mozu to byt zle zazitky pri vybavovani uradnych zalezitosti, ale tiez prijemne a vzrusujuce chvile pri pohariku. Budte opatrni na cestach i v dopravnych prostriedkoch. Nekonajte neuvazene.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT