23. NOVEMBER 1999 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Televizor, videorekorder, 40 videokaziet, play station, 8 CD hier, CD prehravac, 20 CD platni, damsky kozuch, pansku kozenu bundu, vrtacku, zehlicku, autoradio, mixer, golasadu, fotoaparat, doklady od domu, vypis z katastra a kupnu zmluvu. Takyto bohaty lup za 110 000 korun si odniesol zlodej z rodinneho domu S. O. v Helpe v case od 27. oktobra do 9. novembra. Okrem toho na zariadeni nechal skodu za 500 korun.

...

Pod ruskom jedenastej novembrovej noci sarapatil ktosi v restauracii Kasino-bar v Pohorelej. Majitela N. J. obral o pocitac, 20 CD platni, vrtacku, peniaze v hotovosti a o rozne druhy alkoholu a cigariet dovedna za 59 000 korun.

...

Od vecera 11. novembra do rana nasledujuceho dna vykradli sklad nahradnych dielcov v Autoservise VD Brezno. Chyba odtial dvanast autoradioprehravacov, dve stvorlitrove bandasky s olejom, kastrol TXT a nemrznuca zmes do paliva. Skoda sposobena majitelovi G. I. z Brezna predstavuje 92 345 korun.

...

Od desiatej vecer 13. novembra do siestej rano 14. novembra sa neznamy pachatel vlamal do recepcie zimneho stadiona v Brezne. Z kancelarskeho stolika, v ktorom bola prirucna kovova pokladnicka s klucom, ukradol 8540 korun a na zariadeni nechal skodu za 1500 korun.

...

Rozne druhy cigariet a alkoholu zmizli pravdepodobne pod ruskom noci 15. novembra z pohostinstva Stop-bar v Bacuchu. Majitelovi B. J. z Brezna vznikla touto kradezou 9500-korunova skoda. Zlodejovi sa asi malilo a z hracieho automatu firmy Barbot z Brezna ukradol nezistene mnozstvo minci.

...

Od stvrt na pat popoludni 15. novembra do deviatej rano 16. novembra sa neznamy pachatel vlamal do garaze firmy Elaro v Brezne. Ukradol zvaracku, regulator ku zvaracke, dve rozbrusovacky, hlinikovy rebrik, dvesto metrov kabla, cerpadlo, septik s plavakom, kompresor, prazdnu zvaraciu flasu na plyn, flasu na kyslik, dve vrtacky a hadicu. Skoda sposobena firme Elaro predstavuje 127 757 korun a na zariadeni 200 korun.

Vecerny cas od pol osmej do stvrt na desat vyuzil akysi odvazlivec na to, aby z rodinneho domu majitelky J. B. v Brezne povynasal videorekorder, videokameru, pletenu deku, hifivezu, damsky a pansky trojstvrtovy kozeny kabat, sperkovnicu zo slonovej kosti s predmetmi zo zlteho kovu, farebny televizor, videoprehravac a kos na bielizen. Vyska lupu aj s poskodenim zariadenia sa vysplhala na sumu 219 200 korun.

...

Od poludnia 13. novembra do rana 15. novembra sa neznamy pachatel vlamal do budovy firmy Hronstav v Brezne. Ukradol nastrelovaciu pistol, tri pracovne presivane kabaty, pat vrtakov, ponorne cerpadlo, umyvacie zariadenie, prenosny televizor, rychlovarnu kanvicu, tranzistorove radio a peniaze v hotovosti. Skodu vycislili dovedna na 39 600 korun.

...

O tristvrte na dve v noci 15. novembra vycinal vykradac aut na Ulici 9. maja v Brezne. Z vozidla G. P. z Brezna ukradol radioprehravac s CD prehravacom, cim mu sposobil skodu bezmala za 30 000 korun.

...

Mraziaci box, ventilator, filmy do fotoaparatu, tricka s logom, rozne suveniry a 250 korun uchmatol ktosi v Bystrej zo stanku pred jaskynou. Kradez so skodou 29 930 korun pre majitela L. K. z Brezna sa stala niekedy od siedmej vecer 14. novembra do deviatej rano nasledujuceho dna.

...

V pohostinstve Pod orechom v Dolnej Lehote mali nezelanu navstevu v case od druhej popoludni 14. novembra do pol dvanastej predpoludnim nasledujuceho dna. Chyba odtial registracna pokladna, prietokovy ohrievac vody, vodovodna bateria, dvesto zetonov do biliardoveho stola, okrem toho zlodej poskodil aj farebny televizor. Majitelovi J. M. z Vajskovej sposobil skodu za 21 900 korun.

...

Patnast minut vecer 16. novembra stacilo neznamemu pachatelovi na to, aby z parkoviska pred pohostinstvom U Bellu v Predajnej ukradol privesny vozik za 15 500 korun. Na voziku majitela B. I. z Novej Vsi nad Zitavou bol poskladany prenosny stanok za 6000 korun a rozne druhy obuvi a textilu za 66 264 korun.

Co sa udialo v tyzdni od 12. do 19. novembra

Po zrazke Skody 105 a Felicie v piatok 12.novembra na Ceste osloboditelov v Brezne poskytovali poziarnici prvu pomoc zranenym, vytiahli z priekopy vozidlo a cistili vozovku od skla a oleja. Nasledujuci den pod Certovicou pomocou navijaka vytiahli z potoka Feliciu kombi, ktora dostala na poladovici smyk a zbehla 4 metre pod cestu. Museli pilit stromy, ktore prekazali v praci. Pomahali im aj clenovia Horskej sluzby. Byt na Krculovej ulici v Brezne otvarali 14. novembra. Dva plane poplachy - hlasene bomby - mali v pondelok na zimnom stadione a v utorok v Zakladnej skole na Pionierskej ulici 4 v Brezne. Prve mrazy a sneh sposobili problemy na cestach. V stredu pomocou Tatry 815 vytahovali prevratene Skodu 105 vo Vagnari a Skodu 120 v Bacuchu. Nasledujuci den pomocou lana vytahovali z priekopy autobus a ziadali okresnu spravu ciest o posypanie ciest. Opat mali plany poplach k bombe, tentokrat na SOU na Mazornikove, pomohli majitelovi bytu s poskodenym zamkom na Ulici MPCL v Brezne. V noci im hlasili poziar domu v Bystrej, horeli sadze v komine.

h155.jpg (2913 bytes) V piatok 12. novembra havarovala na Mazornikove skodovka. Jej majitel utrpel zlomeninu nohy a po operacii lezal v traumatologickom oddeleni breznianskej nemocnice. V utorok vecer robil sedemnastrocny mlady muz na Stiavnicke chemicke pokusy. Latka, ktoru miesal, explodovala. Sposobila mu traumaticke poskodenie oboch ruk a oci. Po operacii v Brezne ho previezli do ocneho oddelenia nemocnice v Banskej Bystrici. Dovedna mala RZP 19 vyjazdov, 7 k nahlym prihodam srdca a obehu, 5 k mozgovym, 2 k urazom, 3 k inym pripadom, jeden pacient zomrel pred prichodom sanitky a jedneho previezli do Banskej Bystrice.


Spomienky

Spi mamicka sladky sen, nech ta hreje cierna zem, nech ti vtaci stale peju, tvoju piesen oblubenu.

Dna 21. novembra uplynie rok odvtedy, co nas opustila manzelka, mama a stara mama

Anna Skorvankova z Brezna.

Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.

Spominaju manzel, dcera Anna, synovia Igor, Marian a sestra Elena s rodinami a syn Jan.

Spomienky

Nebolo mi dopriate s vami viacej byt, nebolo lieku, aby som mohol dalej zit. Neplacte za mnou, ze som odisiel, ten pokojny spanok mi prajte, len vo svojich srdciach tichu spomienku si na mna zachovajte.

Dna 24. novembra uplynu dva roky plne spomienok na nasho otca a stareho otca

Michala Kuzmu z Hronca.

S laskou spominaju dcery a syn s rodinami a vnucata.

...

Zila si len pre nas a my sme ti ani nestihli povedat mami "dakujem". Cas plynie, zivot ide vdial, nam po tebe ostala velka bolest a zial.

Dna 25. novembra uplynie sedem rokov plnych spomienok na nasu mamu a staru mamu

Amaliu Kuzmovu z Hronca.

S uctou a laskou spominaju dcery a syn s rodinami a vnucata.

..

Nebolo mi dopriate s vami viacej byt, nebolo lieku, aby som mohol dalej zit. Neplacte a nechajte ma kludne spat, vsak aj bez slz sa da spominat.

Dna 26. novembra uplynie sedem rokov odvtedy, co nas navzdy opustil otec, stary otec, brat, svagor a kmotor

Peter Kostial z Brezna.

S laskou spomina smutiaca rodina.

 

Dna 23. novembra sme si pripomenuli rok odvtedy, co nas navzdy opustila nasa dobra matka a stara mama

Gizela Ambrozova.

V nasich srdciach zostane stale ziva.

S laskou a uctou spominaju dcera Eva s manzelom a vnucata Romanko a Lenka.

BARAN

Hreju vas mile spomienky a sucasne ocakavate nove pekne zazitky. Tie nedaju na seba dlho cakat. Treba len vybavit surne rodinne povinnosti a potom hura za nimi. Mate cely rad pozitivnych crt, ktore su vasim neprajnikom trnom v oku. Majte sa na pozore.

BYK

Najdite si cas, samozrejme i peniaze, aby ste svojim najmilsim zakupili, pripadne aspon vyhliadli vianocne darceky. Bude to pre vas zaroven aj prijemna vychadzka. Cez vikend si dobre oddychnete v peknom prostredi v spolocnosti milovanej osoby.

BLIZENCI

Tyzden bude mat pre vas zvlastne caro. Zacne sa vam darit v citovych zalezitostiach, pri ktorych vsak nesmiete stratit hlavu. Necakane sa na vas usmeje stastie. Vo volnych chvilach sa mozete venovat svojim konickom, zalubam.

RAK

V zasade ste rodinne zalozeni, viete prezivat stastne chvile so svojimi najblizsimi. Ale pozor! V citovej oblasti ratajte s necakanou, no velmi prijemnou zmenou. Ak ste dama, budete mat pritazlive eroticke ponuky, ak ste muz, dostanete sancu dokazat to.

LEV

Citite sa opusteni. Chceli by ste sa niekomu postazovat. Lenze vy ako kral musite kracat svojou cestou. Dostane sa vam do ruk zaujimava kniha. Pocas citania si pomyslite, ze mate bezobsazny zivot a vsetko, co ste vykonali, je zbytocne. To je inspiracia!

PANNA

Mate az prilis vysoke naroky na ludi okolo seba. Vyhnite sa konfliktnym situaciam a najma nevyvolavajte ich. Vytvorte prijemnu atmosferu. Ak sa chystate urobit rozhodujuci krok, zvazte to aj z hladiska ucelnosti, teda ci prinesie uzitok.

VAHY

Blizkost partnera vas nezvycajne vzrusuje. Obcas si zvlast uvedomujete, ze prilis vela casu venujete vedlajsim cinnostiam a neraz jeho zanedbavate. Nahradte, co sa da. Vdaka tomu neskor praca bude pre vas radostnym rozptylenim.

SKORPION

Podmienky umoznuju, aby ste mali prijemny, priam rekreacny tyzden. Aj vo chvilach sladkej necinnosti budete tvorivo mysliet na pracu a na nove iniciativy. Nevenujete dost casu svojej laske a z toho vznikaju konfliktne situacie. Najdite si viac casu.

STRELEC

Na stretnutiach rozhodnym vystupovanim a vaznostou dosiahnete zelany efekt, jednoznacnym stylom presvedcite. Budete mat tyzden plny dynamiky, pohybu a napatia. Majte porozumenie pre ludi jemnejsej povahy. Ich citlivost nie je slabost.

KOZOROZEC

Mozete si dovolit akekolvek vystrednosti, ktore vsak nic neprinesu. Z neznamych dovodov sa dostanete do rodinnych sporov a vase vystupovanie voci strane mierneho odporu nebude najstastnejsie. Hladajte pre partnera mierny hlas a usmev.

VODNAR

Napriek tomu, ze sa vo svojej pozicii citite dobre, musite sa zmierit s tym, ze zmena je nevyhnutna. Nemate partnerovi co vycitat, ved ste sa mu s nicim nezdoverovali, teda nemohol stat pri vas v kazdej situacii. Bol postaveny pred hotovu vec, mal ulohu smiesnej figurky.

RYBY

Cely tyzden rozmyslate o tom, ake upravy, zlepsenia by ste mali urobit na pracovisku. V nedelu budete mat prilezitost dokazat svoj vrely vztah k svojim najblizsim. Pripravte pre nich taky program, v ramci ktoreho budu moct snivat o buducich dnoch.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT