23. NOVEMBER 1999 Strana 11

STRANA:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Sipkarska liga

Cely minuly tyzden bol Dart club v Brezne v plnej pernamencii. V utorok sa hrala ako tradicne Quatro liga. Zvitazil P. Pocklan, druhy skoncil Z. Pampurik st. a treti M. Medved. Vo stvrtok si zahrali dvojice. Najviac sa darilo dvojici Z. Pampurik ml. - M. Putnok pred M. Muchom a D. Striesom a treti boli Gajdos - Vojtko. V piatok sa odohrala liga muzov, kde sa presadil po dlhsej dobe R. Cupar, ktory zvitazil. Druhy skoncil J. Tschampa a treti R. Mozer. Juniori si svoju ligu odohrali v sobotu, pretoze v nedelu sa hral Master - stredne Slovensko. Medzi mladsimi juniormi zvitazila K. Lenhardtova, druhy bol M. Nosko a treti J. Stugner. Medzi starsimi juniormi sa najviac darilo P. Melicherovi, druhy bol M. Dolinsky a treti M. Skantar. V sutazi Master - stredne Slovensko v kategorii muzov sa vo finale stretli P. Martin a M. Dudas z Martina, ktory zvitazil. Na tretom mieste bol J. Strecansky z Trnavy. Kategoria zien bola vyslovnou zalezitostou hraciek z Brezna, ktore sa umiestnili na prvych styroch miestach. Zvitazila M. Fararikova pred I. Mozerovou a E. Sitarcikovou. V kategorii juniorov sa presadil stale sa lepsiaci M. Dolinsky, ktory si vo finale poradil s P. Melicherom, treti skoncil M. Skantar. Ako doplnkova sutaz sa hral turnaj dvojic. Tu sa presadili hraci z B. Bystrice P. Necpal - V. Rapcan pred bratmi M. a R. Dudasovcami, treti skoncili L. Hanzlovic - D. Rusnak.

Tento tyzden sa hra podla harmonogramu. V stredu sa zacina nova liga jednotlivcov bez rozdielu kategorii, bude sa hrat kazdu druhu stredu az do konca juna roku 2000. Vitaz ziska zajazd do Chorvatska a taktiez jeden vyzrebovany hrac, ktory sa zucastni najmenej na desiatich turnajoch. V dnoch 3. - 5. decembra sa v Bratislave - Rusovciach uskutocni Edu Ranking. Zaujemcovia, ktori chcete ist na tento turnaj, hlaste sa v Dart clube u personalu. Podla poctu prihlasenych sa objedna autobus za jednotne cestovne dvesto korun na osobu na cestu tam i spat.

Svetovy pohar v biatlone ´99

Brezno - Osrblie
13. - 19. decembra

 Do zaciatku Svetoveho pohara v biatlone nam zostava necely mesiac a prace na jeho priprave finisuju. Snaha celeho organizacneho vyboru smeruje k tomu, aby sa vytvorili optimalne podmienky pre vsetkych ucastnikov. Aj prostrednictvom novin dakujem vsetkym jeho clenom, ktori sa na priprave tohto podujatia podielaju, pretoze ich praca je velmi dolezita a vzacna. Ved ju vykonavaju popri svojom zamestnani a okrem svojich dalsich povinnosti. Novou spravou z technickeho zabezpecenia je, ze sme zacali s vyrobou snehu a pocasie je tiez, na nasu velku radost, mozne oznacit za takmer zimne.

V 47. tyzdni sme mali uzavierku predbeznych prihlasok a mozeme konstatovat, ze Svetovy pohar v biatlone v Brezne - Osrbli bude obsadeny velmi dobre. Prihlasilo sa dvadsatsedem krajin, co predstavuje priblizne tristotridsat ucastnikov, z toho dvestodesat pretekarov, z nich sto zien. Tieto cisla nie su konecne, pretoze ide o predbezne prihlasky a moze sa stat, ze k nejakym zmenam dojde, ale nepocitame s velkymi vykyvmi.

Co sa tyka zabezpecenia divakov, musime ocenit ako velmi dobry napad riaditelky cestovnej kancelarie Coimex rozoslat do strednych skol celeho Slovenska ponuku pre ziakov, aby navstivili preteky Svetoveho pohara. Na nase prekvapenie sa tato ponuka stretla s pomerne velkou odozvou, a to nielen v skolach v okoli, ale aj v skolach napriklad v Trnave a v inych vzdialenejsich mestach. Hlavnym cielom je, aby preteky mali spravnu kulisu a aby boli pre divakov nielen vzrusujucim zazitkom, ale tiez aby mladez ziskala aj touto formou dobry vztah k sportu. S cielom oslovit co najviac divakov a vytvorit pre nich dobre podmienky organizacny vybor v tomto roku zvazil viacero moznosti spropagovat samotne preteky a zvysit ich pritazlivost pre siroky okruh divakov prostrednictvom roznych sprievodnych akcii. Jednou z foriem pre splnenie tohto ciela je aj premia pri zakupeni vstupeniek. V praxi to znamena, ze v kazdy den pretekov, t. j. od stredy do nedele, dostane kupujuci ku kazdej z prvych dvesto zakupenych vstupeniek premiu - rapkac, cim okrem darceka ziska aj ucinny nastroj na povzbudzovanie a vytvaranie atmosfery. Okrem toho vsetky zakupene vstupenky budu zaradene do zrebovania o desat cien. Zrebovanie vstupeniek sa uskutocni v nedelu 20. decembra po skonceni pretekov zien, t. j. okolo pol jednej.

Myslime si, ze pri cene vstupenky, ktora stoji tridsat korun, je to pre divakov dost motivujuci prvok. Samozrejme, mladez do patnastich rokov a clenovia Klubu biatlonu Osrblie - VTJ Brezno maju vstup volny. Aj tato informacia je pozvankou pre vsetkych zaujemcov, na ktorych sa uz teraz organizatori tesia.

Olina Hanesova, tajomnicka organizacneho vyboru

Prehra kolkarov

Prva liga zien mala na programe deviate kolo. Podbrezova mala hrat na domacich drahach s Lokomotivou Kosice, ale zapas sa neuskutocnil, pretoze v casovom limite nastupili len styri hracky hostujuceho druzstva, co pravidla nepripustaju, a tak rozhodca skontumoval zapas. O vysledku rozhodne STK, lebo hostia okamzite napisali protest.

Deviatym kolom pokracovala aj druha liga muzov. Posledne druzstvo v tabulke Podbrezova B privitalo na domacih drahach naopak lidra druhej ligy Rimavsku Sobotu. Domacim nepomohlo ani posilnenie dvoch hracov z extraligy, pretoze ho pretaktizovali, a tak aj nadalej zotrvaju na dne tabulky. Zostava a vysledky: Podbrezova B - Rimavska Sobota 5039:5131 8:12, V. Venger/M. Venger 792, J. Hrban 796, K. Paulecko 823, I. Nather 861, P. Paulecko 896, J. Zabka 871.

Aj podbrezovsky dorast odohral svoj majstrovsky zapas, tentoraz v Jelsave, kde domacim vysoko podlahol, i ked druzstvo zohralo vyrovnane vykony. Zostava a vysledky: Jelsava - Podbrezova D 2473:2260 19:3, Fabian 387, M. Kasza 382, J. Krivan 369, L. Kuthova 367, V. Laukova 368, M. Budac 387.

Ladislav Bosko

Uspech v Bratislave

Velky uspech dosiahli plavci ZP Sport, a.s., Podbrezova PK Flipper na pretekoch v Bratislave. Plavecky klub Orca Bratislava zorganizoval ojedinele preteky na celoslovenskej urovni pre plavcov najmladsich vekovych kategorii (tzv. pripravky, rocnik narodenia 1989 a mladsi).

V sobotu 20. novembra sutazilo v 25-metrovom krytom bazene bratislavskej Iuventy vyse dvestoosemdesiat plavcov z dvadsiatich plaveckych klubov Slovenska a Ciech. Plavci bojovali o Putovny pohar plaveckeho klubu Orca. Pohar mohlo ziskat len to druzstvo, ktore ziskalo najviac bodov v jednotlivych disciplinach a vekovych kategoriach. Bodovalo sa prvych pat miest, co bolo velmi zaujimave. Sme radi, ze vo velkej Bratislave sa nestratila mala osemclenna vyprava plavcov ZP Sport, a. s., Podbrezova, ktori celkove obsadili sest prvych, dve druhe a jedno tretie miesto. V sutazi o putovny pohar obsadili prekvapujuce druhe miesto, ked ich bodovo predbehlo len druzstvo Tesly Brno. Na tretom mieste doplavali plavci z Coopexu Topolcany.

O uspech sa postarali tito plavci - nasa nadej do dalsich rokov: dievcata: 25 m v. sp. a 25 m prsia: 1. J. Leitnerova (rocnik narodenia 92), 50 m delfin: 1. S. Kastanova (90), stafeta 4x25 m v. sp.: 2. J. Leitnerova, Z. Babiakova (obe 90), S. Kastanova, V. Surova (obe 89), chlapci: 50 m prsia a 100 pp: 1. P. Murinak (89), 50 m prsia: 3. M. Veselko (90), 25 m prsia: 2. J. Fodor (92), stafeta 4x25 m v. sp.: 1. J. Fodor, M. Lopejsky (obaja 90), M. Veselko, P. Murinak.

Preteky v stafetach boli zaujimave tym, ze druzstva museli dodrzat vekove poradie plavcov. Je dobre, ze plavci ZP Sport, a.s., Podbrezova urobili velky vysledok a spravili dobre meno pre plavecky klub Flipper. Veru aj Bratislava gratulovala a treneri jednotlivych druzstiev sa ocividne zaujimali o pracu nasich trenerov. Zaverom plavci ZP Sport, a.s., Podbrezova PK Flipper dakuju Ladislavovi Tazkemu za rychlu a bezpecnu dopravu na preteky.

Michal Miklovic

HK Brezno informuje

Hokejisti Bardejova uplynulu sobotu na domacom lade odohrali majstrovsky zapas dalsieho kola II. slovenskej hokejovej ligy so superom z Brezna. Je to jeden z mala ucastnikov II. ligy, ktory - podobne ako v Brezne - ma nekrytu ladovu plochu zimneho stadiona a teda v tomto smere porovnatelne podmienky na pripravu.

II. slovenska hokejova liga muzov
HC Bardejov - HK MSK VTJ Brezno 2:6 (1:1, 1:4, 0:1), goly hosti: Jergus 3, Fabry 2, P. Krupcik.

Zaciatok zapasu bol v znameni sustredeneho usilia domacich hracov na branku supera. Prvy gol strelili v 15. minute zapasu a bol to v prvej tretine a jediny gol Bardejova. Pred jej zaverom vyrovnal peknou strelou Fabry. V tejto faze hry, ale nakoniec i v dalsom vyvoji zapasu, bol z muzstva breznianskych hracov vyznamny vykon brankara, ktory odolal zaciatocnemu naporu supera, umoznil utocnikom Brezna udrzat vyrovnany stav zapasu v prvej polovici hry a ku koncu druhej tretiny hru plne ovladnut a ziskat dostatocny naskok. V tejto casti stretnutia vsak zacal byt coraz evidentnejsi sposob rozhodovania zapasu, ktory znevyhodnoval hracov Brezna ovela vacsou mierou, nez to byva sem-tam na vykonoch rozhodcov v prospech domaceho muzstva zvykom. Zakroky bezne v hokejovych subojoch boli trestane vyssimi trestami spravidla len u hracov hosti. Dosiahnuty naskok, ktory v poslednej tretine este stupol o jeden gol, sa vsak uz darilo udrzat a znamena tak prve vitazstvo Brezna v tejto sezone. Je to zaroven pozvanka na prve domace stretnutie, ktore sa odohra netradicne v nedelu o 17. hodine. Superom pre zmenu bude Bardejov.

...

Kym v sutazi muzov prebiehali doterajsie zapasy na stadionoch superov, niektore boli presunute na neskorsie obdobie, ale zakladna struktura sutaze plati, v sutazi Stredoslovenskej divizie seniorov a oboch ziackych sutaziach sutazna komisia StZLH rozhodla z povodnych 20 kol skrtnut prvych a poslednych pat kol a vytvorit tak 10-kolovu sutaznu osnovu. Z dovodu nepriaznivych podmienok na nazastresenych stadionoch. Paradoxne vsak az v case, ked uz na vsetkych stadionoch bol lad. Navyse dovtedy odohrate zapasy (ziaci Brezna odohrali svoje stretnutia v Ruzomberku a v R. Sobote) budu na zaklade tejto zmeny povazovane len za pripravne.

1. Trebisov
2. Detva
3. Kezmarok
4. Bardejov
5. Brezno
6. R. Sobota
6 6 0 0 35:13 12
5 2 0 3 22:17 4
5 2 0 3 26:29 4
4 2 0 2 15:22 4
4 1 0 3 14:25 2
2 0 0 2 4:10 0

Spod vysokej siete

V dnoch 16. - 17. novembra sa SK Petrochema Dubova VTJ zucastnila na turnaji o Pohar 17. novembra v Nitre. Spolu s nou sa predstavili druzstva Spartak Myjava, Inter Bratislava, Vitkovice a domaca Nitra. Petrocheme chybali zo zakladnej zostavy dvaja hraci - Vavrek, ktory mal reprezentacne povinnosti a Harvanek zo zdravotnych dovodov. Zapasy odhalili urcite nedostatky v obrannych cinnostiach, hlavne na prijme a vo vykryvani pola. Vysledky: Myjava - Dubova 3:0, Inter - Dubova 3:0, Vitkovice - Dubova 0:3, Nitra - Dubova 0:3. Turnaj vyhral Inter Bratislava pred Spartakom Myjava, Petrochema obsadila 3. miesto.

Dubova hostila v dnoch 18. - 19. novembra druzstvo Kazimc Barcika, ktore tu zohralo dve odvetne pripravne stretnutia. Hralo sa na pat setov a oba zapasy vyhrala Dubova 4:1. Petrochema po jednoznacnom priebehu zvitazila a super ziskal set vtedy, ked dostala moznost lavicka.

 

Dalsie kola stolnych tenistov

V. liga - I. trieda - 7. kolo: ZP Sport Podbrezova B - Magenta B. Bystrica 10:8, body: Danco 4, Belko 2, Klein 2, L. Kosec 1, stvorhra: Danco - Belko - Janikovic 3, Svihra 2, Molnar 1, Chovan 1, stvorhra: Janikovic - Svihra.

V. liga - II. trieda - 6. kolo: ZP Sport Podbrezova C - Druzstevnik Priechod 10:8, body domacich: V. Kosec 3, M. Kan 3, J. Baliak 2, I. Baliak 1, stvorhra: V. Kosec - M. Kan.

III. liga - 8. kolo: STK Radola B - ZP Sport Podbrezova 11:7, body hosti: L. Lamper 2, Plecho 2, Spac 2, stvorhra: L. Lamper - Gregor.

9. kolo: STK HCh Cadca B - ZP Sport Podbrezova 8:10, body hosti: L. Lamper 4, Plecho 3, Gregor 2, Spac 1.

I. trieda - 6. kolo: Podbrezova B - Magenta B. Bystrica 10:8, body domacich: Danco 4, Belko 2, Klein 2, L. Kosec 1, stvorhra1.

Anketa MSK

Mestsky sportovy klub v Brezne organizuje anketu o najlepsieho sportovca a o najlepsi sportovy kolektiv storocia v meste Brezne.
Vyzyva sportovu verejnost, aby navrhy posielala na adresu: MSK, SLN 36, Brezno.


STRANA:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT