30. NOVEMBER 1999 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Pat minut po piatej popoludni 20. novembra Roman B, oznamil Obvodnemu oddeleniu PZ v Brezne, ze jeho 36-rocny brat Robert B, sukromny podnikatel a spolumajitel firmy Barbot, prechodne byvajuci v Podbrezovej, je od 18. novembra nezvestny. O jednej popoludni mal ist na navstevu ku kamaratovi K. M. do Podbrezovej, kde vsak neprisiel. Odvtedy rodinnym prislusnikom nedal o sebe ziadnu spravu a zdrziava sa na neznamom mieste. Ci mal so sebou osobne doklady, zistene nebolo. Po nezvestnom bolo vyhlasene patranie.

...

Pravdepodobne pod ruskom dvadsiatej novembrovej noci ktosi kradol v novinovom stanku v Ciernom Balogu. Chyba odtial pat atrap niosa z umelej hmoty, 325 krabiciek cigariet roznych znaciek, 30 hop-hop lopticiek, 30 krabiciek cukrikov Tic - Tac, 320 roznych zuvaciek, pat nalepiek a desat kondomov. Majitelke K. A. z Cierneho Balogu sposobil zlodej skodu za 14 200 korun a na zariadeni za dve stovky.

...

Styridsatrocny D. J. a tridsatsedemrocny K. F., obaja z Helpy, nezamestnani a uz sudne trestani, sa o jednej v noci 20. novembra vlamali do potravin v Helpe. So sebou si odniesli rozne druhy cigariet, potravin a alkoholickych napojov, cim majitelke M. M. vznikla 25 000-korunova skoda.

...

Preverovanim policajtov Obvodneho oddelenia PZ v Brezne bol zisteny pachatel trestneho cinu ublizenia na zdravi. Je nim 43-rocny C. P. z okresu Dunajska Streda, ktory 21. novembra o pol deviatej vecer v slobodarni na Mladeznickej ulici v Brezne bezdovodne napadol svoju priatelku 27-rocnu P. J. a kuchynskym nozom ju pichol do praveho prsnika.

 

Od podvecera 22. novembra do rana nasledujuceho dna sa neznamy pachatel vlamal do budovy firmy Vertical-Tech v Podbrezovej. Z kancelarie ukradol pocitac, tlaciaren, fax, rychlovarnu kanvicu, fotoaparat a kavovar. Skodu odhadli na 37 500 korun.

...

Niekedy od 2. do 8. novembra mali nezelanu navstevu v rekreacnej chate v Myte pod Dumbierom. V lupe za 8435 korun boli styri kilogramy cukru, desat vrecuskovych polievok, osem hotovych jedal od firmy Hame, kava, konzervy, pat flias vodky a borovicky, tri litre vina, panska vetrovka, spaci vak, dalekohlad a plecniak. Okrem toho majitelke J. J. z Bratislavy nechal kmin na zariadeni tisickorunovu skodu.

...

Vo vecernych hodinach 23. novembra od siestej do desiatej ukradli v Piesku z parkoviska pred zavodom Strojarne Piesok, a. s., hnedu Skodu 105 L, ev. c. BR-572AF. Majitelovi K. S. z Hronca vznikla skoda za 40 000 korun. Po ukradnutom vozidle a po pachatelovi kradeze vyhlasili patranie.

...

V noci na 23. novembra sarapatil 27-rocny A. P. z Cierneho Balogu v pohostinstve Urbarska krcma v Zavadke nad hronom. Poskodil tu hraci automat a uchmatol z neho mince, cim firme Bene, spol. s. r.o, sposobil skodu za 15 500 korun. Okrem toho z vycapu majitela D. O. z Helpy ukradol rozne druhy alkoholu, cigariet, cukroviniek, cokolad a kav v hodnote 10 000 korun a na zariadeni nechal skodu za 7000 korun. Pachatela tejto kradeze coskoro vypatrali breznianski kriminalisti v spolupraci s pohorelskymi policajtami.

Co sa udialo v tyzdni od 19. do 26. novembra

Zladovatela vozovka pripravila neprijemne chvile pre mnohych vodicov a vela prace pre poziarnikov. V piatok 19. novembra v Pohronskej Polhore, cast Banovo, vytiahli Tatrou 815 nakladnu cisternu s naftou, ktora bola skrizena cez cestu. V sobotu vytahovali z priekopy Volkswagen Golf v Rohoznej a na Stanicnej ulici v Brezne Skodu 120. Na Nalepkovej ulici v Brezne otvorili byt s poskodenym zamkom. Poziar, ktory sposobilo prasknute potrubie plynu v Rimavskej Sobote hasilo 21. novembra mnoho poziarnych jednotiek z okolia, medzi nimi aj breznianska. V pondelok v Telgarte na Pustom Poli vytiahli uviaznuty pluh, spolu s pohorelskymi kolegami vytahovali styri kamiony v Polomke. Situacia sa opakovala aj v utorok. V Telgarte vytahovali na kopec kamion, v Pohorelej dalsie nakladne auto skrizene cez cestu. Z doteraz nezistenych pricin horela hospodarska budova na Kuzmanyho ulici v Brezne. Hasili ju dvoma C prudmi. V stredu ich cakali dva plane bombove poplachy v breznianskych strednych skolach a z priekopy v Polomke tahali pomocou lana Skodu 130.

h155.jpg (2913 bytes) V porovnani s predchadzajucimi tyzdnami bol tento ostatny pomerne pokojny. Sanitka RZP absolvovala 18 vyjazdov, z toho 7 k nahlym prihodam srdca a obehu, po 3 k mozgovym a brusnym, po 2 k urazom a inym a raz k dychacej prihode. Tesne po polnoci 25. novembra RZP z breznianskeho namestia previezla do nemocnice a osetrila v urazovom oddeleni styridattrirocneho muza, ktoreho niekto pichol nozom zozadu do hlavy.

 

Podakovanie

Dakujeme vsetkym priatelom a znamym za prejavy sustrasti, kvetinove dary a odprevadenie na poslednej ceste nasej drahej mamy a pribuznej

Gizely Hovorkovej.

Dcera Elena

...

Dakujeme pribuznym a znamym za kvetinove dary a prejavy sustrasti pri poslednej rozlucke s nasim synom, bratom a svagrom

Ladislavom Fircom z Valaskej.

Smutiaca rodina

Spomienky

Uz ma viac mamka nepohladi, uz mi viac slovka nepovie. Uz navzdy zhasol jej pohlad zlaty, len ten to pochopi, kto matku stratil.

Dna 23. novembra uplynul rok odvtedy, co nas opustila manzelka, mamicka, dcera, sestra, vnucka a nevesta

Simona Leitnerova z Brezna.

Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.

S uctou a laskou spomina smutiaca rodina.

...

Dna 30. novembra sme si pripomenuli smutne 3. vyrocie umrtia

Olgy Molcanovej z Hronca.

S laskou spomina smutiaca rodina.

...

Kto zostal v srdciach tych, ktorych opustil, ten nezomrel.

Dna 3. decembra uplynu dva roky odvtedy, co nas opustil nas drahy manzel, otec a starky

Jozef Svihorik z Brezna.

Dakujeme vsetkym, ktori mu v tychto dnoch venuju tichu spomienku.

S laskou a uctou spomina manzelka, synovia Jozef a Ivan s rodinami.

...

Tam v dialke prestalo ti srdce bit, nestihol si sa s nami ani rozlucit. Smutok a ticho dolieha na nas dom, velmi nam chybas drahy v nom.

Dna 5. decembra uplynie rok odvtedy, co nas nahle opustil nas milovany manzel, otec, syn, brat a svagor

Roman Drstak z Brezna.

Vsetci, ktori ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

 

BARAN

Planujete nove, zaujimave zalezitosti, ale neprajnici sa snazia vase plany prekazit. Ak vsak zostanete zasadovi, vsetko s lahkostou, ba dokonca bravurne zvladnete. Budete mat niektore vydavky, ktorym sa nevyhnete ani financnymi manevrami.

BYK

Vo vasom zivote praca znamena vela, no nie vsetko. Najdite si cas aj na oddych, zabavu. Potrebujete sa odreagovat, aby ste nerobili banalne preslapy. Prijemne chvile pocas vikendovych dni davaju dobre predpoklady pre pondelkovy start v praci.

BLIZENCI

Mate taky pocit, ze cas pracuje proti vam. V podstate ide o to, ze ste si nasadili prilis vysoke naroky. Vase myslienky poletuju okolo jednej pritazlivej osoby. Nie je vylucene, ze pred sviatkami lasky a pokoja budete prezivat osobny nepokoj.

RAK

Mate vyhliadky na uspech. Nevahajte podnikat v akychkolvek oblastiach. Budte iniciativni, majte vsak na mysli, ze vzdy potrebujete priazen bohyne stastia. Na pracovisku nezazlievajte uspech kolegovi, ktory premenil vase sny na realitu.

LEV

Pri necakanom stretnuti dostanete impulz, aby ste dali do poriadku svoj rozharany sukromny zivot. Samozrejme, taketo ukony vyzaduju vela energie, trpezlivosti a obeti. Kava za kavou a fajcenie - dobre viete, ze tato metoda sebaznicenia vam nepomoze.

PANNA

Nemyslite si, ze vsetci okolo vas budu naivni donekonecna. Trik, ak sa vobec podari, tak zvycajne len prvy raz. Ak ho chcete zopakovat, mozete narazit na tvrdy mur. Potom stastie a euforiu, ktora vas doteraz sprevadzala, vystrieda nieco ine.

VAHY

Ak mate nieco na predaj ci na vymenu, podajte inzerciu. Aj tymto sposobom si mozete zabezpecit prostriedky potrebne na kupenie darcekov. Ziskate iste informacie o vyhliadnutej osobe. Pre istotu by ste si ich mali preverit za pomoci spolocnych znamych.

SKORPION

Na pracovisku sa tempo zrychluje a narasta aj napatie medzi ludmi. V odbornych aktivitach ste sa rozhodli konat sposobom, ktory od vas nikto neocakaval. Majte viac trpezlivosti voci kolegom, respektujte ich slabosti, dajte im prilezitost prejavit sa.

STRELEC

Spolocenske okolnosti zohraju vo vasom zivote vaznu ulohu. Preto pozorne sledujte vsetky udalosti okolo seba. Nepriaznive vplyvy vas budu nabadat k neuprimnemu konaniu, depresii a k oslabeniu spolocenskej vaznosti. Lahko by ste mohli prist o prestiz.

KOZOROZEC

Vasa obvykla aktivita nie je az tak potrebna. Vase ciny bude usmernovat prud necakanych udalosti, ktore vas strhnu so sebou ako jarne vody, aj ked je uz zima. Vela zavazi vas objektivny postoj a logicka argumentacia. Odmena vas tentoraz neminie.

VODNAR

Budete mat prijemne zazitky v znameni optimizmu a hrejivych uspechov. Kreativne typy pocitia tuzbu po tvorbe, ktora ich bude sprevadzat aj pocas sviatkov. Dostanete pochvalu od kolegov, a tak budete nadmieru spokojni. To vas bude inspirovat k novej tvorivosti.

RYBY

So znasobenou silou sa vrhate do prace, lebo viete, uvedomujete si, kolko uloh vas caka este v tomto roku. Pracujte sustredene, lebo casu je malo. Pri novych perspektivach si preverte, ci ide o realne moznosti alebo o sebaklam.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT