7. DECEMBER 1999 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Obvodnemu oddeleniu Policajneho zboru v Podbrezovej 25. novembra A. I. zo Starej Turej, zamestnanec spol. s. r. o. Savax, oznamil, ze od stvrtej do pol piatej popoludni mu z motoroveho vozidla zaparkovaneho pred motorestom Tomi v Lopeji neznamy pachatel ukradol financnu hotovost 1500 rakuskych silingov, co je asi 4500 korun, cierny plastovy kufor, elektronicky diar, kalkulacku, mobilny telefon, holiaci strojcek a rozne veci osobnej potreby dovedna za 27 443 korun. Jeho spolujazdkyna S. E. tiez zo Starej Turej mala v aute 69 050 korun, cestovny kufor, kalkulacku, elektronicky diar, mobilny telefon, slovensky kozuch a rozne veci osobnej potreby, kradezou ktorych jej zlodej sposobil skodu za 94 950 korun.

...

Pod ruskom noci 25. novembra ktosi sarapatil v Zakladnej skole na Ulici MPCL v Brezne. Zo skolskeho kina chyba videorekorder, televizor a z kuchynky rychlovarna kanvica. Kmin touto kradezou sposobil odboru skolstva, mladeze a telesnej kultury Okresneho uradu v Brezne skodu za 16 600 korun a na zariadeni nechal skodu za styri tisicky.

...

Od pol siedmej vecer 24. novembra do pol siedmej rano nasledujuceho dna vykradli predajnu potravin E. F. v Polomke. Neznamy pachatel si odtial odniesol cigarety roznych znaciek, masove vyrobky, drogeriovy tovar, cukrovinky a drobne mince, cim majitelke z Brezna vznikla skoda bezmala za 38 000 a na zariadeni za 8000 korun.

...

Doteraz neznamy vodic 25. novembra o stvrt na sest podvecer sposobil vo Valaskej dopravnu nehodu. Neprisposobil rychlost jazdy svojim schopnostiam a zozadu narazil do zaparkovaneho osobneho motoroveho vozidla s breznianskym evidencnym cislom, ktoreho majitelovi L. D. z Podbrezovej sposobil skodu za 20 000 korun.

...

J. M. z Polomky za volantom Felicie 26. novembra desat minut po jednej popoludni v Hornej Lehote pri jazde v smere z Podbrezovej neprisposobil rychlost jazdy stavu a povahe vozovky, dostal smyk a celne narazil do oprotiiduceho Mitshubishi, ktore viedol P. J. z Podbrezovej. Alkohol tu neuradoval a obislo sa to bez zadrzania vodicskeho preukazu. J. M. si so zraneniami polezi dva tyzdne. Na Felicii je skoda za 50 000 korun a na Mitshubishi za 100 000 korun

...

Od popoludnia 26. novembra do stvrt na sest rano 27. novembra spred domu v Prednych Halnach zmizlo nakladne motorove vozidlo Tatra 815, ev. c. BR-624AC. Auto ma za kabinou namontovanu mechanicku ruku a na kabine oranzove vystrazne svetlo. Po aute asi za 800 000 korun, ktore patri F. M. z Brezna, a po pachatelovi kradeze vyhlasili patranie.

...

Autickar vycinal aj pred cinziakom na Ulici Hradby v Brezne, odkial v noci na 29. novembra zmizol biely Fiat Regata kombi. Skodu sposobenu majitelovi P. M. z Brezna vycislili na 110 00 korun. Po ukradnutom vozidle a po pachatelovi kradeze je vyhlasene patranie.

...

O tristvrte na dvanast v noci 29. novembra v Helpe spozorovali poziar hospodarskej budovy rodinneho domu. Ohen poskodil strechu hospodarskej budovy a mastale, kde v priestoroch dielne znicil rucne elektricke nastroje, rucne drevoobrabacie nastroje, obilie a seno. Predpokladana vyska skody predstavuje 300 000 korun. K uhynutiu domacich zvierat nastastie nedoslo, ani k ohrozeniu okolitych domov a zraneniu osob. Poziar, zavinenie ktoreho zistene nebolo, lokalizovali breznianski, pohorelski a helpianski poziarnici 30. novembra desat minut po jednej hodine nocnej.

...

O stvrt na devat rano 29. novembra vodicka Favoritu K. O. z Brezna na breznianskom namesti pri cuvani z radu stojacich vozidiel na cestu zrazu narazila do zaparkovaneho Peugeotu K. J. z Brezna, cim mu sposobila skodu za 10 000 korun.

...

Vodicka vozidla s popradskym evidencnym cislom 29. novembra o pol stvrtej popoludni pri jazde v smere od Certovice do Myta pod Dumbierom v pravotocivej zakrute neprisposobila rychlost jazdy stavu a povahe vozovky, dostala smyk a skoncila v kovovom zvodidle. Nastastie si to odnieslo len auto, na ktorom je 60 000-korunova skoda.

...

Motorovu pilu za 19 000 majitela F. J. z Brezna ukradli z unimobunky na novostavbe na Mazornikove. Tato kradez vlamanim sa stala 1. decembra niekedy od stvrtej popoludni do stvrt na desat vecer.

(st)

Co sa udialo v tyzdni od 26. do 03. decembra

V piatok 26. novembra poziarnici z vysunuteho pracoviska v Pohorelej absolvovali vyjazd do Telgartu. Mimo vozovky tu skoncilo nakladne auto s odtrhnutou napravou. Vytiahli ho zeriavom a zabezpecili odtah. V sobotu vytiahli z priekopy v Bystrej zosmyknuty Peugeot, ktory mohol pokracovat v ceste. Specialnym naradim otvorili 28. novembra zabuchnute dvere bytu na Ulici Frana Krala v Brezne. Spolu s kolegami z Pohorelej a dobrovolnymi poziarnikmi z Helpy hasili dvoma C prudmi poziar hospodarskej budovy pri rodinnom dome v Helpe. December zacal dopravnou nehodou na krizovatke Razusovej a Svermovej ulice v Brezne. Po zrazke regulovali premavku a cistili vozovku.

h155.jpg (2913 bytes) V tomto tyzdni pocet zasahov nijako neprekrocil priemerne cisla a pracovnici RZP boli nasadeni 4-krat k srdcovocievnym prihodam, 4-krat k mozgovym, 2-krat ku gynekologickym. Po jednom raze zasahovali k urazu, k brusnej a k dychacej prihode a k vyjazdu sanitku RZP prinutilo este dalsich 7 roznych pripadov. Jeden z vyjazdov gynekologickeho druhu sa uskutocnil 1. decembra, kedy sa dietatko zeny zo Sumiaca narodilo v ambulancii lekarskej sluzby prvej pomoci v Zavadke nad Hronom. Pracovnici RZP ich previezli na gynekologicko-porodnicke oddelenie v Brezne.

Uzreli svetlo sveta

Maria Dolinska z Brezna, Jakub Omasta z Pohronskej Polhory, Maros Sulej zo Zavadky nad Hronom, Milena Olahova zo Sumiaca, Sara Kralova z Brezna, Stanislav Balaz z Helpy.

Opustili nas

Stefan Michalik z Brezna (74), Marta Kovacikova z Brezna (59), Stefan Rohac z Brezna (76), Katarina Rapcanova z Brezna (79), Pavel Janostiak z Brezna (75), Maria Halajova z Pohorelej (78), Agata Pivarciova z Michalovej (58), Julius Ridzon z Hronca (79), Anna Dudasova zo Sumiaca (76), Alzbeta Slivkova z Dolnej Lehoty (77), Dominik Leitner z Osrblia (62), Jozef Musuka z Nemeckej (69), Valeria Vrbovska z Brezna (63), Fridrich Vrbovsky z Bravacova (55), Tomas Tyciak z Pohronskej Polhory (68).

Spomienky

Kto zije v srdciach tych, ktorych opustil, ten nezomrel a navzdy ostane v nasich srdciach.Dna 5. decembra uplynul rok odvtedy, co nas nahle opustil priatel a syn

Peter Luptak

z Myta pod Dumbierom.
Spomina Eva.

...

Dna 6. decembra uplynul rok odvtedy, co nas nahle opustil manzel, otec, stary a prastary otec

Jozef Gonda

z Brezna - Zadnych Halan.
Spomina manzelka a dcery s rodinami.

Dotlklo dobre srdce, zhasli oci, stichol i tvoj mily hlas. Odisiel si nahle bez rozlucky a tvoja smrt boli vsetkych nas, spomienky na teba zostanu v nas.

Dna 7. decembra uplynulo osem rokov odvtedy, co nas opustil manzel a otec

Dusan Kucera.

Spominaju manzelka, dcera, syn a najblizsia rodina.

...

Nebolo mi dopriate s vami viacej byt, nebolo lieku, aby som mohol dalej zit. Neplacte za mnou, ze som odisiel, ten pokojny spanok mi prajte, len vo svojich srdciach tichu spomienku si na mna zachovajte.

Dna 8. decembra uplynie devat rokov odvtedy, co nas navzdy opustil drahy manzel, otec, stary a prastary otec

Dezider Markus

z Brezna.

S uctou a laskou spominaju manzelka, dcery a synovia s rodinami.

...

Cas plynie, bolest stale trapi, ale teba nam uz nikto nenavrati. Len slzy v ociach, v srdciach zial, co drahe sme mali, to nam osud vzal.

Dna 10. decembra uplynie pat rokov odvtedy, co nas navzdy opustil nas drahy otec a stary otec

Jozef Kupec

z Dobroca.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

S laskou spominaju dcery Marta, Eva a syn Jozef s rodinami.

...

Uz ta neprebudi slnko ani krasny den, ty si uz na cintorine a spis svoj vecny sen. Len ten, kto stratil koho mal rad, pochopi co je bolest a zial.

Dna 10. decembra uplynu dva roky odvtedy, co nas navzdy opustil nas drahy otec, stary a prastary otec

Peter Sitarcik

z Brezna.

S uctou spominaju dcera, synovia, vnucata a pravnucata s rodinami.


HOROSKOP

BARAN

Konecne sa rozhodnete realnejsie a zmierite sa s tym, ze nemozete mat vsetko, co si zmyslite. Postupne zacnete pracovat na novych planoch. Kolegom ich zatial neprezradte. Je celkom mozne, ze vas potrapia nejake nevyjasnene kolegialne ci priatelske vztahy.

BYK

Rozsirilo sa o vas, ze mate prisny hodnotovy system. Aj ked konate vzdy v jeho zmysle, niekedy mozete urobit vynimku. Bude to kvoli zaujimavej a milej osobe. Pridruzte sa ku kolegom, prehodte s nimi par otvorenych slov, bude vam lepsie.

BLIZENCI

Caka vas konfliktna situacia. Nehaste ohen benzinom. Snazte sa uplatnit svoju kolegialnost i uctu voci predstavenym. Svoje zasady vsak nemusite zradit. Ak pocitujete obcasnu unavu tela, precitajte si informacie o masazi, pripadne navstivte saunu.

RAK

Opatrnost a prezieravost vam mozu pripadat ako vlastnosti typicke pre slabochov, no davajte si radsej pozor. Budete celkovo uspesni, nehazardujte zbytocne. Ponukne sa vam prilezitost zastavit sa a pouvazovat o tom, odkial a kam sa chcete uberat.

LEV

Vo vasom zivote sa necakane objavi protivnik, ktory je dobre informovany, presibany a podly. Tato kombinacia rysov je nebezpecna, ale nemajte strach. Ste predsa Levi. Ak vas opustila milovana osoba, nevzdavajte sa. Hladajte novu, krajsiu.

PANNA

Ak zacnete mat radi predovsetkym sami seba, v pracovnom zivote sa vam zacne darit ovela lepsie. V partnerskom vztahu vsak moze negativne posobit neistota. Nemyslite si, ze ak so vsetkym budete suhlasit, spadne vam do lona vysnivane zlate jablko.

VAHY

Vzajomne vztahy na pracovisku sa zlepsuju, aj sefstvo je voci vam otvorenejsie, teda nemate sa na co stazovat. Dokonca aj opacne pohlavie prejavuje o vas zaujem. Snazte sa lepsie sustredit na pracu, aby ste nazaostali a nevyvolali zly dojem.

SKORPION

Medzi mechanickymi prvkami prace objavite mile a slubne telepaticke spravy. Opat sa dostanete do pokusenia, tentoraz sa ale vsetko skonci bez komplikovanych nasledkov. Mali by ste viac respektovat hmotne a financne stranky svojich krokov.

STRELEC

Dostanete od sefstva vyznamnu ulohu a vy sa rozhodnete ju splnit na jednotku. Ste v dobrej kondicii, su teda predpoklady, aby ste svoje predsavzatia uspesne splnili. Ocividne vysledky, uspechy u druheho pohlavia upevnuju vase sebavedomie.

KOZOROZEC

V uplynulom obdobi ste venovali vela pozornosti zdravotnym problemom inych a vdaka tomu ste nemali cas na ochorenie. V tomto chripkovom obdobi si dajte viac zalezat na zivotosprave a obleceni, aby ste zostali odolni voci naladam pocasia.

VODNAR

Prichadza pre vas obdobie premenlivych nalad. Tu istu vec alebo i cely svet vidite v ciernom zafarbeni, ale o chvilu zase v slnecnom jase. Na nedavnom stretnuti ste dostali zdravy impulz, ktory bude vase ambicie posilnovat, aby ste v buducnosti lepsie uspeli.

RYBY

Zase vas caka uspech, tentoraz vsak nebudete obohacovat svoj vavrinovy veniec dalsimi vetvami, ale zbavite sa takych starosti, ktore by vas inak neprestajne trapili. A to nie je malo. Cez vikend vas bude cakat radostne oddychovanie.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT